Washington DC

inneholder annonselenker

ferie i washington dc

Har du noen gang lurt på hva «DC» etter Washington står for? Du trenger ikke reise hele veien dit for å finne ut av det, for det skal vi fortelle deg her og nå. Det står for «District of Columbia» og er hovedstaden i USA. Dette til tross for at landet er inndelt i flere stater med hver sin operative hovedstad, så kan dette på mange måter anses som «det øverste styret». Washington DC ligger i delstaten med samme navn, som for øvrig er den minste delstaten (i areal).

I Washington DC bor det i underkant av 700 000 mennesker, noe som gjør byen til den 22 største i USA. Byen ligger langs den østlige kysten av Nord-Amerika, ikke så langt unna den langt større byen New York. Washington har et stabilt klima med fire årstider, med nokså kalde vintre (det snør gjerne) og somre der temperaturen som regel kryper opp mot 30 grader i sommermånedene. Det er på denne tiden at man helst vil besøke Washington DC.

 

Anbefalte hotell i Washington DC

 

The Hay-Adams

Fantastisk femstjerners hotell med en uslåelig beliggenhet. Her bor du midt i sentrum av Washington DC, bare to minutters gange unna Det hvite hus.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Ritz-Carlton Washington D.C.

Meget flott hotell med høy standard og sentral plassering. Gode tilbakemeldinger fra gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Willard InterContinental Washington

Særdeles flott hotell med perfekt beliggenhet i Washington D.C. Her bor du midt i smørøyet, bare fire minutter gange unna Det hvite hus, og 7 minutter unna Washington monumentet.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 tips til ting å gjøre i Washington DC

Reise til Washington DC

Man har massevis av muligheter når det kommer til fly til Washington DC. Flyplassen ligger like utenfor byen, men det går ikke noe direktefly fra Norge. Det gjør det dog fra de fleste europeiske hovedflyplasser. Man kan også ta seg direkte til New York fra Oslo Lufthavn, og deretter ta en kort flytur ned til hovedstaden. Den offisielle valutaen i USA er amerikanske dollar. I skrivende stund tilsvarer 1 dollar rundt 8.50 norske kroner, men kursen forandrer seg stadig.

Prisnivået er generelt lavere i USA og Washington enn i Norge. Spesielt vil man merke dette på shopping (her bør man kjøpe klær for den store gullmedaljen) og bespisning. Når det kommer til sikkerhet, så ferdes man stort sett trygt i de fleste byer i USA. Unngå øde bakgater etter mørkets frembrudd, så vil man oppleve at de fleste amerikanere er både gjestfrie og imøtekommende.

 

Overnatte og spise i Washington DC

Som hele USAs hovedstad finnes det naturligvis et godt utvalg av luksuriøse hoteller i Washington DC. Sammenligner man med amerikanske storbyer som San Francisco og New York, så kan man bo luksuriøst her til en brøkdel av prisen. Det er ikke den største turistbyen i USA, og følgelig er det nokså rimelig å overnatte her. For 500-1000 kroner/natten får man et hotell av ganske høy standard med sentral beliggenhet.

Amerikansk mat forbindes som regel med fast-food og hamburger, men det finnes svært mange gode biffrestauranter (eller «steak house» som det heter på amerikansk) med fyldige kjøttretter med et rikelig utvalg av godt tilbehør. Husk at du sjeldent får en liten porsjon her, så det kan lønne seg å droppe forretten. Uansett så finner du også flerfoldige restauranter med kjøkken fra andre verdensdeler, inkludert både kinesisk, italiensk, indisk og så videre. Som ellers i USA forventes det at man tipser fra 15-20 prosent på restauranter.

 

Severdigheter i Washington DC

Washington DC er naturligvis åsted for mange spennende regjeringsbygg, og du vet nok allerede litt av hva som venter deg ved et besøk her. Men som hovedstad i USA er det også svært mange historie museer her, med omfattende utstillinger fra amerikansk historie.

 

Det hvite hus

ferie i washington dc

Du drar ikke til Washington DC uten å besøke Det hvite hus – kjent som boligen til den amerikanske presidenten over hele verden. Og den har faktisk fungert som det formålet helt siden år 1800, da John Adams var den første presidenten som tok hus her. Du har helt sikkert sett utallige filmer som viser «Det ovale kontor», bedre kjent som presidentens private kontor. Det er mulig å komme nokså nærme huset, men noen omvisning innendørs kan du bare glemme.

Capitol Building

the capitol i washington dc

Minst like kjent som det hvite hus, er den amerikanske Capitol Building. Det er et viktig symbolsk ikon for amerikanerne, samtidig som det er selve regjeringssenteret i USA. Det ligger på en liten høyde og er et mektig byggverk, som det er mulig å få en omvisning på for turister. Her har mange viktige avgjørelser blitt tatt, og det er mye historie i bygningen som stammer fra 1800-tallet.

Museer i Washington DC

severdigheter i washington dc

Washington DC er et eldorado for museumsgangere – hvor skal man begynne? Vi foreslår at man gjør det på det amerikanske nasjonalgalleriet, som også har en spennende og innholdsrik historie. Her er kunstverk fra mange forskjellige århundrer, med kjente kunstnere som Da Vinci, van Gogh, Picasso og Warhol. Ta også turen innom det amerikansk-indianske nasjonalmuseet, som forteller hele historien til de «native americans» som de selv kaller seg. Washington DC har også eget museum for naturhistorien, romfart, vokskabinett (Madame Tussauds) og for spionasje.

Washington-monumentet

washington monumentet

Et annet kjent landemerke i Washington, er Washington-monumentet. Det er en nesten 170 meter høy steinblokk som ble ferdigreist på slutten av 1800-tallet. Faktisk så tilsier amerikansk grunnlov at ingen bygning i delstaten kan være høyere enn denne, og det er mulig for turister å ta seg til toppen av monumentet for å nyte en vakker utsikt.

Huset der Abraham Lincoln ble skutt (Ford’s Theater)

washington dc

Det er ingen tvil om at USA har en spennende historie, som man kan lese seg side opp og ned på uten å bli mett av. En av de mest kontroversielle hendelsene de siste århundrene var attentatet på president Abraham Lincoln. Han ble skutt i bakhodet av skuespilleren John Wilkes Booth, under en teateroppsettelse på folketeateret Ford’s Theater. Lincoln døde like etter i nabohuset, som i dag sammen med teateret fungerer som museum.