10 spennende ting å gjøre i Dublin

inneholder annonselenker

Ting å gjøre i Dublin

Dublin er en spennende by med et rikt og underholdende kulturliv. Her kan du lese om hva du bør gjøre når du besøker byen.

Dublin ble grunnlagt av vikingene på 800-tallet, og ble etter hvert et viktig handels- og kultursentrum. I løpet av middelalderen ble Dublin en av de viktigste byene i Irland, og byen ble hovedstad i år 1311. I dag har Dublin sentrum 555 000 innbyggere, og er med det den største byen Irland.

Dublin er en fantastisk by å besøke som turist. Her finner du et rikt kulturliv med gode barer og livemusikk, i tillegg til en rekke spennende historiske severdigheter. Samtidig er du en moderne storby med gode hoteller, spennende shoppingmuligheter og et rikt utvalg av restauranter.

Anbefalt hotell i Dublin

The Marker Hotel

Anbefalt hotell i Dublin
The Marker Hotel er et glimrende spa-hotell som det er lett å kose seg på. Her kan du nyte en rekke forskjellige spabehandlinger, ta et bad i det innendørs bassenget og ta badstue. Ta også en titt på den fantastiske baren på takterrassen.

LES MER & BESTILL HER

annonse

Er du glad i shopping så bør du sjekke ut to av byens beste handlegater, Grafton Street og Henry Street. Her kan du finne alt fra lokale designerbutikker til store kjedebutikker.

Uansett hva du liker å gjøre, vil du garantert finne noe som passer for deg i Dublin.

 

Her er 10 av de beste tingene du kan gjøre når du besøker Dublin

annonse

 

Se hvordan fanger hadde det i det beryktede fengselet Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol fengselet i Dublin
Kilmainham Gaol er et fengsel i Dublin som har blitt mye brukt for å fengsle nasjonalister som har kjempet for Irlands frihet, inkludert medlemmer av IRA.
I dag er fengslet omgjort til et museum som tar for seg irsk nasjonalisme og grusomhetene fangene ble utsatt for mens de satt der.

Det arrangeres guidede turer gjennom fengselet, som gir deg som besøkende en unik mulighet til å lære om Irlands historie og se hvordan fangene bodde og levde i fengselet. Er du glad i historie så er et besøk hit absolutt å anbefale.

 

Smak på irsk whiskey på Irish Whiskey Museum

Smak på irsk whiskey på Irish Whiskey Museum i dublin
En av de mest populære attraksjonen i Dublin er Irish Whiskey Museum. Et museum dedikert whiskey, midt i hjertet av gamlebyen i Dublin. Her får man en guidet omvisning gjennom museet som tar for seg fire ulike perioder med irsk whiskey.

Dette er et uavhengig museum som ikke er spesifikt knyttet opp mot én enkelt produsent. Her får man nøytral og objektiv informasjon om de ulike typene, samt smaksprøver.

Hit kan du komme uansett om du er en nybegynner på whiskey som bare synes det er godt, eller om du allerede har en del kunnskap og ønsker å lære mer om hva som er unikt med den irske whiskeyen.

 

Lær om den gripende historien til de som emigrerte fra Irland

EPIC The Irish Emigration Museum - Museum I Dublin som tar for seg historien til irene som emigrerte
EPIC The Irish Emigration Museum er et museum som tar for seg emigrasjonen av irer til utlandet. På 1800-tallet var det veldig mange irer som flyktet fra hungersnød og dårlige levekår i hjemlandet til fordel for å søke lykken i USA og Canada.

På museet kan du lære mer om historiene deres, utfordringene de møtte, og ikke minst hvordan irer påvirket både kultur og historie i andre verdensdeler som følge av den store emigrasjonen.

 

Se hvordan Irlands «sorte gull» lages på Guinnes Storehouse

Guinness Storehouse Dublin
Guinness Storehouse er et besøkssenter for det verdenskjente ølet Guinness. Her kan man lære mer om hvordan Guinness produseres og fremstilles. Helt fra det begynner sitt liv som korn, til du finner det på nærbutikken din. Du får også anledning til å helle ditt eget glass med Guinness, noe som er en kunst i seg selv.

Tar du turen opp i syvende etasje finner du Gravity bar, hvor du får en helt utrolig utsikt over hele Dublin. Dette er en av de mest populære severdighetene i hele Dublin, og et «must» for de som er glade i godt øl.

 

Få en guidet tur gjennom Dublins historie på The Little Museum of Dublin

Dublin museum
The Little Museum of Dublin er et lite, men populært museum som ligger i hjertet av Dublin. Museet ble åpnet i 2011 og er hjem til en imponerende samling av historiske gjenstander og fotografier som gir et innblikk i Dublins rike historie.

En av de mest populære utstillingene på museet er den som handler om liv og virke til James Joyce, en av Dublins mest berømte innbyggere og en av de fremste forfatterne i det 20. århundre. Utstillingen inneholder originalmanuskripter, bøker, brev og fotografier som gir besøkende en unik innsikt i forfatterens liv og kunst.

På tross av sin beskjedne størrelse, har The Little Museum of Dublin blitt en viktig institusjon i byen, og har blitt et populært attraksjon blant både lokale og turister. Museet er også jevnlig vert for en rekke foredrag, konserter og utstillinger.

 

Ta en øl på The Temple Bar

The Temple Bar i Temple Bar distriktet i Dublin

The Temple Bar i Dublin er en historisk pub som ligger i hjertet av det berømte Temple Bar-distriktet. Puben ble grunnlagt i 1840, og har siden den gang vært et populært vannhull for både lokale og besøkende. Stedet er kjent for sin unike atmosfære og sitt store utvalg av både irske øl og whiskyer.

Baren er innredet med antikke møbler og gamle malerier, som seg hør og bør på en irsk pub. Det er også livemusikk hver kveld, som gir puben en livlig og energisk atmosfære. The Temple Bar er åpen hele dagen, så besøkende kan nyte en øl eller to, enten det er til frokost, lunsj eller middag.

I tillegg til sitt brede utvalg av øl og whiskyer, serverer The Temple Bar Pub også en rekke tradisjonelle irske retter. Inkludert velkjente favoritter som «Irish Stew» og «Shepherd’s Pie». 

The Temple Bar Pub har vært en del av Dublin-kulturen i over 180 år, og er «must» for besøkende som vil oppleve ekte irsk pub-atmosfære. Som gjest kan du nyte et glass øl eller en god middag i puben, mens du lytter til livemusikk og nyter den historiske atmosfæren.

 

Ta en guidet tur på ærverdige Glasnevin Cemetery

Gravstedet Glasnevin Cemetery i Dublin
Glasnevin Cemetery er en gravlund i Dublin som er hovedgravlunden for katolikker i Dublin, men fungerer i praksis som nasjonalgravlund for hele Irland.
Her ligger alle de kjente irene fra gjennom tidene, inkludert alle som døde mens de kjempet for irsk uavhengighet.

Om man ikke har så all verdens med kjennskap til alle disse personene kan det være lurt å booke en guidet tur inne på kirkegården. Da får man forklart hvem som ligger hvor og hvorfor disse personene er kjente. Dette er en litt annerledes måte å lære om Irlands historie på, men vel verdt å sjekke ut.

 

Se the Book of Kells på Trinity College

Trinity College Dublin

Trinity College, eller Provost, Fellows and Scholars of the College of the Holy and Undivided Trinity of Queen Elizabeth near Dublin, som det faktisk heter, er Irland sitt eldste universitet med røtter tilbake til 1500-tallet.

I dag fungerer det fortsatt som universitet, men det er også ekstremt populært for turister å reise hit. De fleste ønsker å se the Book of Kells, en av verdens mest kjente bøker. Her er det mye historie i hvert eneste bygg, og det går jevnlige omvisninger rundt på området.

 

Ta en spasertur i den vakre parken St. Stephen’s Green

Parken St. Stephen's Green i Dublin
Om du ønsker litt natur og grøntområder bør du legge turen til St. Stephen’s Green. Dette er en stor og vakker park midt i Dublin. På klare vårdager eller varme sommerdager er det få plasser i Dublin hvor det er like koselig å vandre mellom trærne.

Parken ligger like i enden av handlegaten Grafton Street, så det er gode muligheter for å slappe av litt i parken etter en lang dag med shopping.

Rundt om i parken er det informasjonsskilt om Dublins historie. Det var nemlig en del viktige ting som skjedde i St. Stephen’s Green under opprøret mot det britiske styret av Irland.

 

Besøk det verdenskjente destilleriet Jameson

Jameson destilleriet i Dublin
Jameson Distillery Bow St. er et whiskeymuseum i Dublin hvor man kan smake på og lære forskjellen mellom ulike typer whiskey som produseres i Irland. Denne omvisningen er eid av den kjente whiskeyprodusenten Jameson.

Den er perfekt for de som foretrekker denne typen drikke. La deg derimot ikke lure til å tro at du kun lærer om den vanlige Jamesons whiskeyen her. De har nemlig mange spennende og mer interessante whiskeyer enn bare standardwhiskeyen sin.