Beste hotell i Bergen – her bor du bra i Bergen sentrum

inneholder annonselenker

Hotell Bergen

Leter du etter overnatting i Bergen? Her har vi plukket ut 10 av de beste hotellene i byen.

Bergen regnes for å være Vestlandet hovedstad og en av Norges aller vakreste byer. Byen har en lang og spennende historie, og har vært en viktig handelsby siden middelalderen.

I dag er Bergen en populær turistdestinasjon som er kjent for severdigheter som Bryggen, Fisketorget, Fløibanen og Ulrikken. Bergen har også et rikt og mangfoldig kultur og uteliv. Her finner du spennende gatekunst, kunstgallerier og konsertscener, samt restauranter og barer i toppklassen.

Hotellutvalget i Bergen er dessuten veldig bra, så her ligger alt til rette for at man virkelig kan kose seg på tur.

 

10 anbefalte hotell i Bergen

Bergen har et stort utvalg av hoteller som passer for alle typer reisende, enten du er på jakt etter luksus og komfort, eller om du ønsker å bo billig for en natt.

I denne artikkelen har vi plukket ut 10 av de beste hotellene i Bergen basert på kriterier som beliggenhet, fasiliteter, pris og gjestevurderinger.

Les videre for å få inspirasjon og hjelp til å velge det beste hotellet i Bergen for deg.

 

Clarion Collection Hotel Havnekontoret

Hotell i Bergen sentrum

Clarion-hotellet i Slottsgaten er også blant de aller beste i Bergen. Adressen er bortimot uslåelig, da det ligger helt inntil selveste Bryggen. Her får du også severdigheter som Mariakirken, Rosenkrantztårnet og Bergenhus Festning blant de nærmeste naboene.

Bygningen, med sin barokke fasade, passer utsøkt inn i denne ærverdige delen av Bergen sentrum, og på innsiden er det omtrent like flott. De 113 rommene er svært pent innredet, med interiør som matcher det flotte havnekontoret. Mange av rommene har nydelig utsikt ut over havna og Vågen. Utsikt i alle himmelretninger får du også om du begir deg opp i tårnet som vender mot kaien.

Clarion Collection Hotel Havnekontoret Bergen

På hotellet finner du også en restaurant med hyggelig bar og lounge, bibliotek, treningssenter, dampbad, badstue, , møterom, samt en flott takterrasse.

Et av de mest tiltalende aspektene ved Hotel Havnekontoret er det ekstra fokuset på service. For eksempel er både en nydelig frokostbuffé og kveldsmat inkludert i prisen. Til kvelds serveres det blant annet deilige vafler og pannekaker. Booker du på rett tidspunkt, kan også prisen på rommet bli en av de hyggelige overraskelsene.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel No13

Boutique hotell Bergen

Hotel No13 på Torgallmenningen er et glimrende alternativ om du vil bo godt og sentralt i Bergen. Hotellet er ikke like prangende og luksuriøst som Opus XVI, men holder høy standard og byr på god service. Dette er også et ganske lite hotell, med kun 34 gjesterom i ulike størrelser.

Fra Torgallmenningen når du alle severdigheter og attraksjoner i sentrum til fots. Du bruker cirka fem minutter til Bryggen, Grieghallen, Fløybanen, eller det Hanseatiske Museet.

Hotel no 13 Bergen

Stilen på dette hotellet er meget moderne og elegant. Alle rommene kan beskrives som relativt store, smakfullt innredet, og med farger som frisker opp. Hotellet har ellers en hyggelig restaurant med tilknyttet bar, samt en enkel kaffebar. Du kan benytte deg av concierge-tjenester i resepsjonen dersom du trenger hjelp med transport, reservasjoner, eller lignende.

Boutique-hotellet passer meget bra for par som er på weekendtur til Bergen. Her får dere mye igjen for pengene.

 

BESTILL ROM HER

 

Opus XVI

Beste hotell i Bergen

I våre øyne er Opus XVI et av Bergens desidert beste hotell. Det er også blant de mest luksuriøse, men har likevel en avslappet og imøtekommende sjarme over seg. Bygningen er en av byens fineste, og på innsiden er alt pent innredet.

Det eneste vi til nød kan utsette på dette hotellet er at det ikke ligger helt inntil Vågen og Bergen Havn. Med det sagt så er beliggenheten fortsatt meget bra, og du når den velkjente Bryggen på et par-tre minutter til fots. Du bruker heller ikke mer enn et par minutter til Torgallmenningen eller Lille Lungegårdsvannet, mens Fløybanen nås på omtrent 4 minutter.

Opus XVI er langt ifra det største hotellet i Bergen. Her er det ikke mer enn 50 rom og suiter i ulike prisklasser. Alle rom har lekker innredning, klimaanlegg, store og gode senger, nettbrett, og alt det andre du trenger for et komfortabelt opphold. Ellers har du tilgang til en meget god restaurant, hyggelig bar og lounge, treningssenter, møterom og konferansesenter.

opus xvi hotell bergen

Hotellet passer utmerket for de som vil bo best mulig når de er i Bergen, og kanskje spesielt for små og mellomstore bedrifter som er på firmatur.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Norge by Scandic

Hotell Bergen basseng

Hotel Norge ligger på Nedre Ole Bulls Plass, midt i sentrum av byen. Dette er rett ved siden av Torgallmenningen, og den vakre lille Byparken mellom hotellet og Lille Lungegårdsvann. Hotellet er utvilsomt et av byens største, og bygningen ruver der den står på plassen.

Herfra er du noen få minutter lenger unna blant annet Bryggen og Fløybanen, men du får Den Nasjonale Scene som en av de nærmeste naboene. Er du i Bergen før jul bør du merke deg at du bor kun en kort spasertur unna den velkjente Pepperkakebyen.

spa hotell bergen

På Scandic-hotellet er det hele 415 rom og suiter å velge blant. Rommene er pene, med moderne og elegant innredning. I bygningen finner du 2 restauranter, 2 barer med lounge, kaffebar, treningssenter, møterom og konferansesal.

De har også et flott innendørs basseng og en egen spa-avdeling med kalddusj, steambad og badstue. Her kan du dessuten bestille flere forskjellige velværebehandlinger og massasje om du ønsker det.

Hotellet passer utmerket for de fleste formål og behov, og særlig for de som ønsker å ta spa når de besøker Bergen.

 

BESTILL ROM HER

 

Thon Hotel Rosenkrantz

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Hotel Rosenkrantz ligger nesten helt innerst i Vågen, og ved siden av Bryggen i Bergen. Dette er en av byens beste adresser, med kort vei til det aller meste av severdighetene. Bygningen hotellet ligger i er en av de mange flotte og ærverdige husene i sentrum, med fint oppusset fasade i teglstein.

På innsiden er hotellet ganske standard. Det er rent og pent, uten å bli for luksuriøst eller fancy. Du kan velge blant 129 rom her i ulike størrelser. Enkelte av standard-rommene kan oppleves som små, og er på kun 12-13 kvadratmeter, mens superior-rommene er på normal hotellstørrelse (mellom 15 og 20 kvadratmeter).

hotell bergen sentrum

På Hotel Rosenkrantz har du tilgang til en grei restaurant, hyggelig bar og lounge, døgnåpent treningssenter, møterom, forretningssenter, konferanselokaler og en snackbar.

Selv om Thon-hotellet ikke utmerker seg på samme måte som for eksempel Opus XVI, er det likevel et av de beste alternativene i Bergen. Her får du ypperlig beliggenhet, meget god service, og romprisene er relativt sett rimelige.

 

BESTILL ROM HER

 

Thon Hotel Orion

Anbefalt hotell i Bergen sentrum

Thon-kjeden har et godt alternativ til Hotel Rosenkrantz, litt lenger ut på nordsiden av Vågen. Hotel Orion finner du dermed på motsatt side av Bryggen, og rett ved siden av Mariakirken.

På innsiden er hotellet innredet ganske likt søsterhotellet som ligger like bortenfor, men selve bygningen er på langt nær like fin som Hotel Rosenkrantz. Her er imidlertid prisene betydelig lavere, så fremt du ikke er innom Bergen når byen er på sitt mest travle.

Thon Hotel Orion Bergen

Det er 219 rom på Hotel Orion, og de er gjennomgående større enn på søsterhotellet. Ellers er det ingen middagsrestaurant her, men du får frokost servert på i egen frokostrestaurant. Hotellet har også en grei bar med lounge, samt et par møterom. Gjestene har tilgang til treningssenteret på Hotel Rosenkrantz, som ligger kun 3-4 minutter unna.

Hotel Orion er kjent for god service, har bra beliggenhet, prisene er høyst akseptable, og passer bra for alle som ikke trenger møte- og konferansefasiliteter.

 

BESTILL ROM HER

 

Bergen Børs Hotel

tips til hotell i bergen

Bergen Børs eies og drives av en Bergensfamilie, og er ikke tilknyttet en av de store hotellkjedene. Det samme selskapet eier også hotellene Augustin, Grand Hotel Terminus, Zander K og Villa Terminus. Av disse er hotellet som ligger i den gamle børsen det mest luksuriøse og pene. Dette er også et av byens nyeste hotell, med oppstart i 2017.

Børsbygningen som huser hotellet er fra 1862, og regnes som en av byens desidert flotteste arkitektoniske perler. Adressen er Vågsallmenningen 1, det vil si rett ved det velkjente Fisketorget og Zachariasbryggen, med hotellet Opus XVI rett over gaten. Dette er hjertet av Bergen sentrum, og omtrent midt mellom Bryggen og Torgallmenningen.

Bergen Børs hotell

På Bergen Børs Hotel kan du velge blant 127 pent innredede rom og suiter. Hotellet har en hyggelig restaurant som regnes blant byens beste, og en tilknyttet bar som er minst like bra. Det er i tillegg to andre restauranter, en topp ølbar med lokale håndverksbrygg, samt en nattklubb i den samme bygningen. Du finner også et døgnåpent treningssenter på Bergen Børs Hotel, og møtelokaler for inntil 10 personer.

 

BESTILL ROM HER

 

Citybox Bergen City

Billig hotell bergen

Det er flere billige hotell i Bergen sentrum, men enkelte av de er belemret med mye støy om kveldene og nettene. Dette slipper du som regel på Citybox Bergen. Her kan du bo svært rimelig og sentralt, men du bør ikke forvente deg at oppholdet blir luksuriøst.

Lav pris og god beliggenhet er det som kjennetegner hotellkonseptet til Citybox. De 120 rommene er rene og funksjonelle, men meget enkelt innredede. For eksempel får du ikke TV på rommet, men WiFi er inkludert og fungerer bra. Du kan velge mellom ulike størrelser på rommene, og flere egner seg utmerket for familier med barn.

Citybox Hotell Bergen

Citybox Bergen har en hyggelig liten bar, som også fungerer som frokostrestaurant om morgenen (frokost er ikke inkludert i prisen). Det er i tillegg to enkle møterom på hotellet, samt en takterrasse som har flott utsikt utover byen.

Hvis du vil bo svært rimelig og sentralt, og er mest opptatt av å ha et rent rom å sove i, er Citybox Bergen i Nygårdsgaten 31 et godt valg. Merk deg at samme kjede har et annet hotell i byen, men som ikke ligger like sentralt plassert (Citybox Danmarksplass).

 

BESTILL ROM HER

 

Zander K Hotel

Billig hotell bergen sentrum

Zander K er et rimelig og godt alternativ om du vil bo i sentrum. Hotellet ligger i Zander Kaaes gate, rett ved siden av Bergen jernbanestasjon, og et par steinkast unna Lille Lungegårdsvannet og Torgallmenningen. Herfra bruker du omtrent 10 minutter til fots for å komme deg til Bryggen.

Til tross for at jernbanestasjonen er nærmeste nabo, blir du neppe plaget av trafikkstøy fra verken tog eller biler når du bor på Zander K. Hotellet er nyoppusset, og har god lydisolering.

Det er 249 rom her i ulike størrelser og kategorier. Innredningen er pen, stilren og minimalistisk. Flere av rommene passer utmerket for familier med barn.

Rimelig hotell bergen

Hotellet har en hyggelig matbar hvor frokostbufféen serveres, og som er et flott sted å slå seg ned på om ettermiddagene og kveldene. Det er også et treningsstudio på hotellet, samt forretningssenter med møterom og konferansesal (plass til inntil 132 personer).

 

BESTILL ROM HER

 

Radisson Blu Royal Hotel

Hotell Bergen Bryggen

Dette Radisson-hotellet ligger rett bak Bryggen i Bergen, og er et godt alternativ til de to Thon-hotellene og Hotel Havnekontoret, om du vil bo i byens beste område. Radisson Blu utmerker seg i denne gruppen som større, og mer tilrettelagt for firmaturer som krever møte- og konferansefasiliteter. Det er også et godt alternativ for familier på bytur til Bergen, blant annet på grunn av romstørrelsene, og utvalget av store familierom.

Hotellet er relativt nytt (fra 1982), men bygget i en stil som passer til omgivelsene. Interiøret på de 342 rommene er moderne, lyst og pent. Hotellet har en grei restaurant, kaffebar, treningssenter, forretningssenter, hele 21 møterom, og konferansesenter. Det er flere konferansesaler her, med plass til fra 50 personer i de minste, og hele 750 personer i det største.

Radisson Blu Hotel Bergen

Det er mange ting som taler for at Radisson Blu på Bryggen bør vurderes, spesielt for firma som skal på tur sammen. Prisene i forhold til kvaliteten er en av fordelene. Her kan dere få dobbeltrom til 800 kroner natten om dere booker på rett tidspunkt.

 

BESTILL ROM HER

 

 

Både billig og dyrt å bo på hotell i Bergen

Forskjellen på billig og dyr overnatting i Bergen er sannsynligvis mye større enn i de fleste andre byer. For eksempel er det godt mulig å få en døgnpris på rundt 800 kroner på de bedre firestjerners hotellene som er anbefalte her, så lenge du booker på rett tidspunkt. Da forutsetter vi at det ikke skjer noe spesielt i byen. På samme hotell kan døgnprisene komme opp i godt over 2000 kroner når Festspillene går av stabelen. Så store prisforskjeller er uvanlige andre steder i landet.

Generelt kan vi anbefale at du booker god tid i forveien. Riktignok skjer det at man får rabatterte priser på ”i-siste-liten-bookinger”, men å satse på dette er risikabelt. Bergen er en populær by å besøke, både blant nordmenn og turister fra utlandet, og hotellene er ofte fullbookede.