Brussel

inneholder annonselenker

brussel

Med sin sentrale beliggenhet midt i Belgia er Brussel landets hovedstad. Men det er ikke bare for sitt eget land at byen er viktig – det er her nærmest hele Europa og EU-regionen styres fra sitt hovedkontor. Andre instanser som NATO holder også til her, slik at Brussel ikke bare er en by som har vært historisk viktig, men som med sin sentrale Europa-rolle kanskje er viktigst den dag i dag.

Som de fleste europeiske hovedsteder, så har også Brussel turistattraksjoner i form av historiske bygninger og palasser. Byen er hjem for i overkant av en million innbyggere, men tar hvert eneste år imot flere millioner besøkende, enten i form av turister eller besøkende som kommer i forretningssammenheng. Utenom diplomati og politikk så er byen også kjent for alt fra tegneserier til luksuriøse restauranter, samt et deilig sommerklima i sommerhalvåret.

 

Anbefalte hotell i Brussel

 

Made in Louise

Elegant og stilfullt hotell i stille og rolige omgivelser. Hotellet ligger sentralt plassert med gangavstand til sentrum av Brussel.

Du finner mange koselige restauranter og kafeer i nærområdet til hotellet. God service og fine rom.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Pillows Grand Hotel Place Rouppe

Fint firestjerners hotell rett i nærheten av Grand Palace (1 minutt å gå). Hotellet ligger sentralt, men samtidig i et rolig område.

Moderne hotell med gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Thon Hotel EU

Med beliggenhet nært alle EU-institusjoner passer dette hotellet bra for en jobbreise.

God standard med god frokost.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Brussel

Reise til Brussel

Brussel er en av de europeiske hovedstedene som man lett kan ta seg til med fly fra Oslo Lufthavn hver eneste dag. Det går opptil flere direkteflygninger daglig, og prisene er heller ikke så ille. Flyturen tar dessuten bare knappe to timer, så Brussel er et utmerket sted for en langweekend. Som hele Europas hovedstad er euro naturligvis offisiell valuta i Brussel og Belgia for øvrig. En euro tilsvarer i overkant av åtte norske kroner.

Mens flyprisene til Brussel gjerne er lave, så er ikke prisnivået i landet like lavt. Byens sentrale rolle i moderne tid har sendt prisene i været, og nordmenn vil ikke oppleve det som spesielt billig å feriere i sentrum av Brussel. Uansett er prisene lavere enn i Norge, og det er ofte kvaliteten som reflekterer prisen her. Som turist ferdes du stort sett veldig trygt i Brussel, men man bør være oppmerksom på lommetyver der mange turister ferdes. Det er ikke noe problem å drikke vannet fra springen på hotellene.

 

Hoteller og restauranter i Brussel

Med svært mange konferanser og viktige møter i Brussel, så kan det være vanskelig å finne seg overnatting i sentrum av byen til enkelte tider. Dette gjelder dog ikke for de rimeligere turisthotellene, men også disse kan være fullbooket i høysesongen. Overnatting vil uansett ikke være spesielt billig i Brussel, spesielt ikke dersom du skal bo i det mest populære turistområdet nært Grand Palace.

Det belgiske kjøkken har på ingen måte gjort seg spesielt bemerket på internasjonal basis, men er lokalt kjent for svært mye god sjømat. Brussel har uansett vokst frem som en svært moderne «gourmet-by», med luksuriøse restauranter nærmest vegg i vegg. Det vil som regel koste å spise her, men da får du til gjengjeld svært høy kvalitet for pengene. Naturligvis finnes det også en rekke enklere spiserier for deg som ikke vil slanke lommeboken for mye.

 

Severdigheter i Brussel

Brussel har blitt en populært weekenddestinasjon for nordmenn, mye takket være billige flybilletter og mange lekre restauranter for den som vil kose seg ekstra på ferie. Byen har også en innholdsrik historie som reflekteres gjennom arkitektur og museer.

 

Grand Palace

brussel-grand-palassetSelveste Grand Palace er den viktigste bygningen og den største turistattraksjonen i Brussel. Det er en av de mest slående konstruksjonene som noen sinne har blitt menneskelagd, og er et gigantisk slottskompleks i sentrum av byen. Foran slottet ligger også en gigantisk markedsplass, der det føles som om man har reist tilbake i tid. Her kan du tilbringe minst en hel dag av ditt Brussel-opphold.

Koekelberg basilikaen

koekelberg-kirken-brusselDenne katedralen er definitivt den største i byen, og faktisk den femte største i hele verden. Det er hele 89 meter høyt og gir en slående utsikt over Brussel. Det ble bygget på starten av 1900-tallet, men stod først ferdig så sent som i 1971, akkurat i tide for å markere at Belgia ble en selvstendig nasjon.

Museer i Brussel

museum brusselMuseumsgangere vil finne mye moro i Brussel. Det kongelige museum stiller ut kunstverker fra hele verden, og ble faktisk grunnlagt av Napoleon. Et mer moderne museum ble lagt til i 1984, og strekker seg over åtte etasjer med kunstverker som er inntil 600 år gamle. Er du interessert i tegneserier, så har Brussel et eget museum for dette, der du blir tatt med på en historisk reise innenfor denne sjangeren.

Bruparck – miniatyr av Europa

Kilde: wikimedia commons

Kilde: wikimedia commons

Bruparck er en enklere fornøyelsespark som strekker seg over 25 hektar, og som er en miniatyr av hele Europa. Her finnes ikoniske rekonstruksjoner av europeiske monumenter, samt underholdningsattraksjoner for barn og yngre.

Shopping i Brussel

Kilde: wikimedia commons

Kilde: wikimedia commons

Brussel er også en populær shoppingdestinasjon, og dersom man reiser på kjærlighetstur slipper man neppe unna en tur innom byens største kjøpesenter. Liker man antikke og unike gjenstander, så vil man også kunne finne mye på de lokale markedene. Det finnes mange markeder i byen, og Place du Grand Sablon er stedet du skal handle dersom du vil gjøre unike kupp.

Atomium

atomium brusselAtomium er en stor skulptur som ble laget til verdensutstillingen som fant sted i Brussel i 1958. Den er hele 103 meter høy og det er mulig for turister å ta seg til toppen av monumentet. Atomium blir ofte referert til som Brussels Eifeltårn og er en meget populær turistattraksjon.