Dresden

For nordmenn flest er nok trolig ikke Dresden kjent som en stor turistby, men i gamle dager hadde byen en helt annen status. Frem til andre verdenskrig ble den over hele Europa regnet som kontinentets vakreste by, noe som brått snudde da den ble totalt ruinert av bombeangrep mot slutten av andre verdenskrig. Siden den gang har mye skjedd i Dresden, og gjennom omfattende restaurering og gjenoppbygging er Dresden igjen klare til å ta imot turister.

Dresden ligger i det sørøstlige Tyskland, nært grensene til Polen og Tsjekkia. Byen er spesielt et populært reisemål i juletider, på grunn av et omfattende julemarked i sentrum av byen som tiltrekker seg over 2 millioner mennesker hvert eneste år. Dresden er en vakker storby som egner seg godt for en weekendtur eller en romantisk weekend. Byen er også et spennende reisemål for historieinteresserte. I selve Dresden bor det i overkant av 540 000 mennesker, og byen kan følgelig sammenlignes med Oslo hva størrelsen angår.

Anbefalte hotell i Dresden

 

3 gode hotellvalg i Dresden

annonselenker

Hotel Taschenbergpalais Kempinski

Utrolig flott femstjerners hotell som bør oppleves. Elegant, stilrent og nydelig både på innsiden og utsiden.

Her står høy standard og god service i fokus. Kjempegode tilbakemeldinger fra norske gjester. 

 

BESTILL ROM HER

 

Aparthotel Neumarkt

Leilighetshotell midt i sentrum av Dresden med kort vei til det aller meste. Her bor du to minutter unna Frauenkirche og 9 minutter unna Zwinger Palace.

Store og fine leiligheter med god standard. Her får du mye for pengene.

 

BESTILL ROM HER

 

Suitess – An der Frauenkirche

Fra dette hotellet har du fin utsikt mot Frauenkircke, samt området rundt. Sentral og fin plassering og et perfekt utangspunkt for å oppleve gamle Dresden.

Hotellet har god standard, hyggelig betjening i resepsjonen og alt fungerer som det skal. Hotellet har egen bar/lounge, treningsstudio og takterrasse. Et fint og forholdsvis rimelig hotell med meget sentral plassering.

 

BESTILL ROM HER

 

10 populære ting å gjøre i Dresden

annonse

Reise til Dresden

Å komme seg til Dresden er ikke like enkelt som de andre, tyske storbyene. Man må påregne minst en mellomlanding dersom man flyr fra Oslo Lufthavn, men det er også mulig å fly til Berlin for å deretter ta buss eller leiebil de drøye 17 milene det er fra flyplassen til Dresden. Klimaet gjør at de fleste turister reiser i sommerhalvåret (fra mai til september), da snittemperaturene ligger på 19 grader og oppover i disse månedene.

Den offisielle valutaen i Tyskland er som kjent euro. Tyskland er ikke kjent for nordmenn som det billigste landet å feriere i, men det meste i Dresden vil være billigere enn i Norge. Byen anses også som en trygg by å ferdes i for turister, så fremst man tar vanlige forholdsregler som man ellers ville gjort ved et besøk til en europeisk storby. Drikkevannet i Tyskland regnes som trygt.

 

Hoteller og restauranter i Dresden

Dresden har mange hoteller i sentrumsområdet, de fleste av nyere og god standard. Man kan få et flott opphold på et sentrumsliggende firestjerners hotell til en rimelig penge sett med norske øyne. Utenfor turistsesongen kan man også få billig overnatting på en av byens mange luksushoteller.

Vet du om noe annen mat fra det tyske kjøkken enn bratwurst? Ikke vi heller. Men det som preger den tyske maten er at den består ofte av mye salt og fett kjøtt, med tilbehør som surkål og poteter. Det serveres dog ikke alt for mye slikt på restauranter i Dresden, der man i sentrum finner restauranter i alle prisklasser og med svært varierte menyer. Vil du ha sjømat, så finner du det, vil du ha biff, så er det heller ikke noe problem å finne en slik restaurant.

 

Severdigheter i Dresden

Som nevnt innledningsvis fikk Dresden sin innholdsrike historie lagt i ruiner under andre verdenskrig. Men i moderne tid har det meste blitt restaurert til sin opprinnelige stand, og følgelig er det mye å se og oppleve i den tyske storbyen.

 

Frauenkirche

frauenkirche-dresdenFrauenkirche, også ofte omtalt som «Church of Our Lady», er en av de mest berømte turistattraksjonene i Dresden. Også denne var en stor steinhaug etter at de allierte bombet byen i 1945, og ruinene var synlige helt frem til 1994. Da begynte en omfattende restaurering, som sørget for at kirken igjen stod reist på sin plass i 2005.

Brühlsche Terrasse

dresden-severdigheterBygningen som ofte kalles for «Europas balkong» ligger mellom elven Elbe og Dresdens gamleby. Det er en omfattende promenade der man kan klatre opp i høyden for å se flere av byens mest historierike monumenter. Langs promenaden ligger også flere av de mest historiske bygningene i byen, samt museer som det kongelige kunstmuseet og Albertinum-museet.

Zwinger Palace

dresden-zwinger-palassetSlottet Zwinger er det beste eksemplet fra den sene barokkstilen som preget store deler av Tyskland. Det ble bygget mellom 1710 og 1728 og var åsted for festivaler og turneringer. I dag er det omfattende komplekset hus for gallerier og museer, og er følgelig en attraksjon som mange turister vil besøke.

Det grønne velvet

dresden-gronne-velvetI Det grønne velvet finner man flere av de dyreste og mest eksklusive skattene som Europa noen gang har sett. Det holder hus i Dresden Palace, og har siden 1800-tallet vært hjem for både gull, sølv, bronse og andre edelstener. Her ligger også den største grønne diamanten i verden. Vårt tips er at du skaffer deg billetter god tid i forveien, for her er ventetiden lang.

Dampbåt på Elbe

dampbat-elbe-dresdenDen koseligste utflukten man kan gjøre i Dresden, er å kaste seg med på en av de tradisjonelle dampbåtene som kjører opp og ned langs elven Elbe. Her kan du nyte en god kopp kaffe og litt tysk kake mens dere cruiser langs den historierike byen.