Firenze

inneholder annonselenker

ferie firenze

Firenze er en populær, italiensk storby, som med sin beliggenhet nærmest midt i Italia er et sentrum for både kultur, historie og ikke minst vin.

Byen er hovedstaden i den velkjente Toscana-regionen, og er blant annet kjent for sine mange nærliggende vingårder. Mange turister kommer også hit for å se de mange historiske byggverkene og monumentene, i en by som kombinerer det antikke med det moderne og fasjonable.

utsikt over firenze

Med 382 000 innbyggere er Firenze heller ikke blant de største byene i Italia, slik at man ikke vil få den samme storbyfølelsen som av å besøke en europeisk hovedstad med flere millioner innbyggere. 

 

Anbefalte hotell i Firenze

Siden Firenze er en så populær by blant som turister som den er, så er hotelltilbudet naturlig nok stort og variert. Her kan du velge mellom hotell i alle prisklasser, alt etter hva lommeboken tillater. Vær oppmerksom på at hotellene i de mest populære delene av Firenze raskt blir utsolgt, så det kan være lurt å være tidlig ute med å booke rom. 

Når det kommer til hvor man bør bo når man besøker Firenze, så velger de aller fleste å bo på hotell i gamlebyen. Gamlebyen iFirenze er et forholdsvis lite område, og det tar cirka 30 minutter å gå gjennom bydelen. Det er i dette området de aller fleste av de kjente severdighetene befinner seg, så for turister flest er det dette området som gjelder.

I gamlebyen består igjen av flere bydeler og områder, der Piazza della Signoria og Duomo er blant de mest populære. Disse områdene ligger midt i hjertet av Firenze, og er blant de beste områdene å bo. Her har du kort vei til kjente severdigheter som Duomo, Campanile di Giotto og Uffizi galleriet. Besøker du Firenze for første gang, så anbefaler vi deg at du finner deg et hotell i dette området.

San Lorenzo og San Marco ligger litt nord for Duomo, og er to andre områder i Firenze vi angbefaler. Hotellene her er gjerne litt rimeligere, samtidig som du fortsatt bor sentralt og fint.

 

Continentale

Ønsker du å bo i hjertet av Firenze er dette hotellet for deg. Dette er et flott 4-stjerners hotell med en fantastisk beliggenhet langs elvebredden til elven Arno i Duomo distriktet.

Her bor du midt i smørøyet, med kun et par minutters gange til flere av de mest kjente severdighetene.

Continentale har moderne flotte rom, og hotellet har ellers gode fasiliteter. Her kan du kose deg på hotellets spa, eller bare nyte utsikten over Firenze fra den flotte takterrassen.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Palazzo Lorenzo Hotel Boutique

Dette boutiquehotellet er et rimeligere alternativ enn det foregående, men skal man dømme etter tilbakemeldinger fra gjester er ikke Palazzo Lorenzo Hotel Boutique et dårlig alternativ fordi om. 

Hotellet står oppført med 4 stjerner og kan by på flotte rom, hyggelig ansatte og god service. Hotellet har dessuten et eget lekkert spa med full service.

Palazzo Lorenzo ligger sentralt, men like vel i et rolig og trygt område av Firenze. Det tar cirka 20 minutter å gå fra hotellet til kjente severdigheter som il Duomo.  Et ekstra pluss er det at det er flere gode restauranter i nærområdet.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Villa La Massa

Villa La Vedetta er et svært elegant hotell litt utenfor selve bykjernen av Firenze. Her bor dere i romantiske og fredelige omgivelser, samtidig som Firenzes verdenskjente severdigheter ikke er langt unna.

Hotellet har fem stjerner og kan skilte med utendørs badebasseng, restaurant med bar og lounge, samt en deilig spa-avdeling. 

Villa La Massa har 51 gjesterom og en intim og romantisk atmosfære. Dette er rett og slett det perfekte hotellet for en kjærlighetsferie til Firenze.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Firenze

Dette må du få med deg når du besøker Firenze

Den toskanske byen Firenze er på mange måter et levende museum, fylt til randen av storslagne bygninger, middelalderske palasser og slående monumenter.

Med så mange arkitektoniske underverk å ta inn over seg, kan det rett og slett være vanskelig å vite hva man bør prioritere når man besøker byen. For å hjelpe deg på vei har vi her laget en liten reiseguide til hva du absolutt bør få med deg i Firenze.

 

Santa Maria del Fiore

Med Filippo Brunelleschis røde kuppel på toppen, er Santa Maria del Fiore blant Firenzes mest ikoniske og fantastiske landemerker. Den er blant de største katedralene i verden, og er kanskje det flotteste eksempelet på gotisk renessansearkitektur.

Den italienske skulptøren og arkitekten Arnolfo di Cambio tegnet den på slutten av 1200-tallet, mens den verdenskjente kuppelen ble utformet av Filippo Brunelleschis i 1419. Kuppelen er den største av sitt slag, og består av 4 millioner murstein og har en diameter på 42 meter.

reiseguide firenze - Santa Maria del Fiore

Kirkens fasade er kledd i rosa, grønn og hvit marmor som komplementerer klokketårnet. Katedralens innside er spekket med mosaikk og freskomalerier, blant annet av Giorgio Vasari.

Hvis du ikke er redd for høyder, så anbefales det å klatre til toppen av kuppelen for en fantastisk utsikt over Firenze.

 

Michelangelos David

Michelangelos mesterverk – hugget ut fra en enkelt blokk med dyrebar hvit Carraramarmor, vil gi de fleste kunstelskere frysninger. Uansett hvor mange bilder og kopier du har sett tidligere, så er den virkelige David et slående syn.

david i firenze

Det er ikke bare den enorme størrelsen som er forbløffende, de realistiske detaljene er rett og slett imponerende. David regnes i dag for å være et av de fremste mesterverkene til Michelangelo, og det sier ikke lite. I dag er David-statuen utstilt på Accademiagalleriet i Firenze.

 

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio i firenzse

Denne tilsynelatende stille festningen inneholder en skjult indre verden av kunst, historie og politikk. Festningen ble bygget i 1299, oppå ruinene av et romersk teater. 

I dag fungerer Palazzo Vecchio som rådhuset i Firenze, og huser også et museum. På utsiden kan du se en kopi av Michelangelos David, som erstattet originalen som opprinnelig stod her. Hvis du ikke sliter med høydeskrekk så anbefales det å ta turen opp de 416 trappetrinnene til toppen av Arnolfo-tårnet. 

 

Nyt utsikten over  Firenze fra Piazzale Michelangelo

utsikt over firenze

Piazzale Michelangelo ligger på den venstre bredden av elven Arno, og ble bygget på åsene over byen i 1869. Utsiktspunktet er tegnet av arkitekten Giuseppe Poggi, og er dedikert til den store renessansekunstneren Michelangelo. 

Fra dette utsiktspunktet får du en fantastisk utsikt over Firenze. Ta gjerne turen opp hit kveldstid når solen farger alle de historiske landemerkene røde.

 

Uffizigalleriet

ting å se i firenze - uffizi

Uffizi galleriet huser noen av verdens fremste samlinger av skulpturer og malerier, og er en skattekiste av unike verk. Her kan du blant annet se originale kunstverk fra kjente kunstnere som Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo og Caravaggio.

Dette er en av de mest populære attraksjonene i Firenze, så det kan være lurt å skaffe seg billett på forhånd.

 

Reise til Firenze

Skal man fly til Firenze, så må man regne med å bytte fly på en av de europeiske hovedflyplassene. Det betyr at flyreisen kan ta mellom 4 til 5 timer, med mindre man finner et direktefly i sommerhalvåret. Valutaen i Firenze (og for øvrig resten av Italia) er euro. 

Prisnivået i Firenze vil ikke oppleves som spesielt billig. Det er en turistby, og dermed vet både restauranter, turiststeder og attraksjoner at de skal ta seg betalt. Det er uansett billigere enn i Norge, men på langt nær som de Østeuropeiske hovedstedene. Videre så er det trygt å ferdes som turist i Firenze, uten at man må ta høyde for annet enn hva man vanligvis gjør på storbybesøk. Drikkevannet i Italia regnes jevnt over som OK, men det kan være greit å kun bruke det til pussing av tenner, flaskevann anbefales for drikking.

 

Severdigheter i Firenze

Som nevnt innledningsvis har Firenze noe å by på både for kultur- og historieinteresserte. Byen anses som den viktigste arven etter den italienske renessansen, som med sine unike konstruksjoner fortsatt er slående den dag i dag.

Santa Maria del Fiore

firenze-santa-maria-del-fioreFirenze er kanskje den byen som har best bevarte konstruksjoner fra renessansen – og de er det ikke få av! Man bør sette av god tid dersom man vil se alle, men kan begynne med Santa Maria del Fiore, som er den største katedralen i byen og ofte bare omtales som il Duomo. Det er et majestetisk byggverk som er over 600 år gammelt, og som også gir deg en vanvittig utsikt fra toppen av tårnet.

 

Utsikt fra Cupola del Brunelleschi

utsikt fra Cupola del BrunelleschiHar du høydeskrekk og klaustrofobi? Da er sannsynligvis ikke dette noe for deg. Klarer du like vel å tøye nervene gir utsikten fra domen over Santa Maria del Fiore en fantastisk utsikt over Firenze. Du må bestige 463 trappetrinn for å komme deg til toppen, men opplevelsen når du er komme til topps er vel verd det! 

Uffizi Galleriet

uffizi-gallery-firenze

Visste du at det som regnes som et av verdens aller beste kunstmuseer ligger i Firenze? Det gjør nemlig Uffizi Gallery, som ligger rundt hovedtorget i Firenze. Bygget ble reist i 1560 og har huset mye forskjellig, men har siden slutten av 1700-tallet vært museum med kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Leonardo da Vinci.

Piazza della Signoria

piazza-della-signoria-firenze

Denne plassen, eller torget, har spilt en viktig rolle under historiske hendelser i flere århundrer. Det er et gigantisk åpent område midt i byen, der flere av de største turistmagnetene ligger, inkludert museer, restauranter og monumenter. Det er også her at den berømte Davidsstatuen av Michelangelo står plassert, sammen med mesterverk som Neptun-fontenen og Herkules.

Palazzo Vecchio

palazzo vecchio firenze storbyferie

Et av de største byggverkene (og eldste) i Firenze, er Palazzo Vecchio. Det er et gigantisk palass som ble bygd så tidlig som på 1200-tallet. I lang tid var det hjem for den mektige Medici-familien, men har siden slutten av 1800-tallet vært både museum og rådhus.

Basilica di San Lorenzo

severdigheter firenze

Den eldste kirken i byen ligger midt i sentrum nært markedsplassen. Basilica di San Lorenzo ble bygget på 1500-tallet, og er et av de beste eksemplene på arkitekturen fra renessansen.

Zoologisk- og arkeologisk museum

arkeologisk museum i firenze

Museumsgangere som ikke nødvendigvis elsker kunst har to steder de må besøke i Firenze. Det første er zoologisk museum, der man kan finne utstoppede dyr og lignende utstillinger fra alle verdensdeler og mange millioner år tilbake i tid. Arkeologisk museum vil også være spennende for mange, med en omfattende samling av arkeologiske funn fra hele verden.

David statuen hos Galleria dell’Accademia

severdigheter-firenze-david-statue

Galleria dell’Accademia er et kunstmuseum som huser den mest kjente og orginale David statuen av Michelangelo. I tillegg til David-statuen finner du her flere statuer av Michelangelo, samt en rekke kjente malerier fra rennesansen fra kjente malere som  Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio og Sandro Botticelli for å nevne noen. Er du interessert i kunst er et besøk til dette muset et «must».