ferie firenze

Firenze er en populær, italiensk storby, som med sin beliggenhet nærmest midt i Italia er et sentrum for både kultur, historie og ikke minst vin. Byen er hovedstaden i den velkjente Toscana-regionen, og er blant annet kjent for sine mange nærliggende vingårder. Mange turister kommer også hit for å se de svært mange historiske byggverkene og monumentene, i en by som kombinerer det antikke med det moderne og fasjonable.

Med 380 000 innbyggere er Firenze heller ikke blant de største byene i Italia, slik at man ikke vil få den samme storbyfølelsen som av å besøke en europeisk hovedstad med flere millioner innbyggere. Årlig kommer over to millioner turister for å se arkitektur og kunstverk fra renessansen, og den beste tiden å besøke byen på er på våren eller høsten, på grunn av hetebølger midt på sommeren.

Anbefalte hotell i Firenze

  • Villa La VedettaPå Villa La Vedetta bor du elegant i nærheten av Piazzale Michelangelo. Hotellet har fem stjerner og kan skilte med utendørs badebasseng, restaurant med bar og lounge og en fantastisk takterrasse med en nydelig utsikt over Firenze (Klikk på linken og ta en titt, nydelig!). Ligger rundt 25 min i gåavstand fra flere attraksjoner i stille og rolige omgivelser. 

 

  • Continentale – Ønsker du å bo i hjertet av Firenze er dette hotellet for deg. Dette er et utrolig flott hotell med en fantastisk beliggenhet langs elvebredden til elven Arno. Også dette hotellet har en nydelig takterrasse hvor du kan nyte Firenze fra oven. Moderne og flotte rom og meget gode tilbakemeldinger fra gjester. Her er du i tillegg bare 10 minutters gange unna de fleste kjente severdighetene i Firenze. Anbefales!

 

  • Palazzo Lorenzo Hotel Boutique – Et rimeligere alternativ enn de to foregående, men skal man dømme etter tilbakemeldinger fra gjester er ikke dette hotellet et dårlig alternativ. Hotellet kan by på flotte rom med hyggelig ansatte og god service. Her ligger du i gangavstand til en rekke severdigheter (20-30 min) med mange gode restauranter rett i nærheten.

annonselenker

Ting å gjøre i Firenze

annonse

Reise til Firenze

Skal man fly til Firenze, så må man regne med å bytte fly på en av de europeiske hovedflyplassene. Det betyr at flyreisen kan ta mellom 4 til 5 timer, med mindre man finner et direktefly i sommerhalvåret. Valutaen i Firenze (og for øvrig resten av Italia) er euro. En euro tilsvarer i overkant av åtte norske kroner.

Prisnivået i Firenze vil ikke oppleves som spesielt billig. Det er en turistby, og dermed vet både restauranter, turiststeder og attraksjoner at de skal ta seg betalt. Det er uansett billigere enn i Norge, men på langt nær som de Østeuropeiske hovedstedene. Videre så er det trygt å ferdes som turist i Firenze, uten at man må ta høyde for annet enn hva man vanligvis gjør på storbybesøk. Drikkevannet i Italia regnes jevnt over som OK, men det kan være greit å kun bruke det til pussing av tenner, flaskevann anbefales for drikking.

 

Finn billige pakketurer til Firenze her

 

annonse

Hoteller og restauranter i Firenze

Overnatting i Firenze er ikke spesielt billig dersom man ønsker å bo nært det historiske sentrum av byen, der de fleste turister ferdes. Byen har mange hoteller, men i turistsesongen vil de ofte være fullbooket lang tid i forveien. Det er fullt mulig å bosette seg utenfor selve sentrum og på de mange hyggelige gjestehusene i Toscana-regionen, men da må man regne med å sette av en del tid til transport. Leiebil i området er også en god idé, da man kan se mye fin natur i nærområdet.

Det italienske kjøkken er godt kjent for de fleste nordmenn, med alt fra pasta og kjøttboller med spagetti til den berømte italienske pizzaen. Denne maten serveres det nok av i Firenze, og når du har gått lei, så kan du oppsøke de finere restaurantene som serverer internasjonale måltider sammen med lokal vin. Firenze er et eldorado for vinelskere, og det må man for all del utnytte når man er der!

Severdigheter i Firenze

Som nevnt innledningsvis har Firenze noe å by på både for kultur- og historieinteresserte. Byen anses som den viktigste arven etter den italienske renessansen, som med sine unike konstruksjoner fortsatt er slående den dag i dag.

 

firenze-santa-maria-del-fioreSanta Maria del Fiore

Firenze er kanskje den byen som har best bevarte konstruksjoner fra renessansen – og de er det ikke få av! Man bør sette av god tid dersom man vil se alle, men kan begynne med Santa Maria del Fiore, som er den største katedralen i byen og ofte bare omtales som il Duomo. Det er et majestetisk byggverk som er over 600 år gammelt, og som også gir deg en vanvittig utsikt fra toppen av tårnet.

utsikt fra Cupola del Brunelleschi

Utsikt fra Cupola del Brunelleschi

Har du høydeskrekk og klaustrofobi? Da er sannsynligvis ikke dette noe for deg. Klarer du like vel å tøye nervene gir utsikten fra domen over Santa Maria del Fiore en fantastisk utsikt over Firenze. Du må bestige 463 trappetrinn for å komme deg til toppen, men opplevelsen når du er komme til topps er vel verd det! 

 

uffizi-gallery-firenzeUffizi Gallery

Visste du at det som regnes som et av verdens aller beste kunstmuseer ligger i Firenze? Det gjør nemlig Uffizi Gallery, som ligger rundt hovedtorget i Firenze (se neste avsnitt). Bygget ble reist i 1560 og har huset mye forskjellig, men har siden slutten av 1700-tallet vært museum med kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Leonardo da Vinci.

piazza-della-signoria-firenzePiazza della Signoria

Denne plassen, eller torget, er spilt en viktig rolle under historiske hendelser i flere århundrer. Det er et gigantisk åpent område midt i byen, der flere av de største turistmagnetene ligger, inkludert museer, restauranter og monumenter. Det er også her at den berømte Davidsstatuen av Michelangelo står plassert, sammen med mesterverk som Neptun-fontenen og Herkules.

palazzo vecchio firenze storbyferiePalazzo Vecchio

Et av de største byggverkene (og eldste) i Firenze, er Palazzo Vecchio. Det er et gigantisk palass som ble bygd så tidlig som på 1200-tallet. I lang tid var det hjem for den mektige Medici-familien, men har siden slutten av 1800-tallet vært både museum og rådhus.

severdigheter firenzeBasilica di San Lorenzo

Den eldste kirken i byen ligger midt i sentrum nært markedsplassen. Basilica di San Lorenzo ble bygget på 1500-tallet, og er et av de beste eksemplene på arkitekturen fra renessansen.

arkeologisk-museum-firenze

kilde: Wikipedia Commons

Zoologisk- og arkeologisk museum

Museumsgangere som ikke nødvendigvis elsker kunst har to steder de må besøke i Firenze. Det første er zoologisk museum, der man kan finne utstoppede dyr og lignende utstillinger fra alle verdensdeler og mange millioner år tilbake i tid. Arkeologisk museum vil også være spennende for mange, med en omfattende samling av arkeologiske funn fra hele verden.

severdigheter-firenze-david-statueGalleria dell’Accademia – David statuen

Galleria dell’Accademia er et kunstmuseum som huser den mest kjente og orginale David statuen av Michelangelo. I tillegg til David-statuen finner du her flere statuer av Michelangelo, samt en rekke kjente malerier fra rennesansen fra kjente malere som  Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio og Sandro Botticelli for å nevne noen. Er du interessert i kunst er et besøk til dette muset et “must”.