ferie firenze

Firenze er en populær, italiensk storby, som med sin beliggenhet nærmest midt i Italia er et sentrum for både kultur, historie og ikke minst vin.

Byen er hovedstaden i den velkjente Toscana-regionen, og er blant annet kjent for sine mange nærliggende vingårder. Mange turister kommer også hit for å se de svært mange historiske byggverkene og monumentene, i en by som kombinerer det antikke med det moderne og fasjonable.

utsikt over firenze

Med 382 000 innbyggere er Firenze heller ikke blant de største byene i Italia, slik at man ikke vil få den samme storbyfølelsen som av å besøke en europeisk hovedstad med flere millioner innbyggere. Årlig kommer over to millioner turister for å se arkitektur og kunstverk fra renessansen, og den beste tiden å besøke byen på er på våren eller høsten, på grunn av hetebølger midt på sommeren.

Anbefalte hotell i Firenze

Siden Firenze er en så populær by blant som turister som den er, så er hotelltilbudet naturlig nok stort og variert. Her kan du velge mellom hotell i alle prisklasser, alt etter hva lommeboken tillater. Vær oppmerksom på at hotellene i de mest populære delene av Firenze raskt blir utsolgt, så det kan være lurt å være tidlig ute med å booke rom. Er dere innom Firenze på weekendtur eller for et kortere opphold så er det historiske sentrum et fint sted å bo. 

annonselenker

Villa La Vedetta

Villa La Vedetta - fantastisk hotell i firenzeVilla La Vedetta er et svært elegant hotell i nærheten av Piazzale Michelangelo, litt utenfor selve bykjernen av Firenze. Her bor dere i romantiske og fredelige omgivelser, samtidig som Firenzes verdenskjente severdigheter bare er en 20 minutters gåtur unna.

Hotellet har fem stjerner og kan skilte med utendørs badebasseng, restaurant med bar og lounge, samt en fantastisk takterrasse med en nydelig utsikt over Firenze. 

Villa La Vedetta har 18 gjesterom og en intim og romantisk atmosfære. Dette er rett og slett det perfekte hotellet for en kjærlighetsferie til Firenze.

 

BESTILL ROM HER

Continentale

Continentale hotel firenzeØnsker du å bo i hjertet av Firenze er dette hotellet for deg. Dette er et utrolig flott 4-stjerners hotell med en fantastisk beliggenhet langs elvebredden til elven Arno.

Også dette hotellet har en nydelig takterrasse hvor du kan nyte Firenze fra oven. Hotellet har dessuten eget spa for de som vil kose seg ekstra på tur.

Hotellet har moderne og flotte rom og det får dessuten veldig gode tilbakemeldinger fra gjester. Her er du i tillegg bare noen få minutters gange unna de fleste kjente severdighetene i Firenze.

 

BESTILL ROM HER

Palazzo Lorenzo Hotel Boutique

Palazzo Lorenzo Hotel Boutique - spahotell i firenzeDette boutiquehotellet er et rimeligere alternativ enn de to foregående, men skal man dømme etter tilbakemeldinger fra gjester er ikke Palazzo Lorenzo Hotel Boutique et dårlig alternativ fordi om. 

Hotellet står oppført med 4 stjerner og kan by på flotte rom, hyggelig ansatte og god service. Hotellet har dessuten et eget lekkert spa med full service.

Palazzo Lorenzo ligger sentralt, men like vel i et rolig og trygt område av Firenze. Det tar cirka 20 minutter å gå fra hotellet til kjente severdigheter som il Duomo.  Et ekstra pluss er det at det er flere gode restauranter i nærområdet.

 

BESTILL ROM HER

Ting å gjøre i Firenze

annonse

Reise til Firenze

Skal man fly til Firenze, så må man regne med å bytte fly på en av de europeiske hovedflyplassene. Det betyr at flyreisen kan ta mellom 4 til 5 timer, med mindre man finner et direktefly i sommerhalvåret. Valutaen i Firenze (og for øvrig resten av Italia) er euro. 

Prisnivået i Firenze vil ikke oppleves som spesielt billig. Det er en turistby, og dermed vet både restauranter, turiststeder og attraksjoner at de skal ta seg betalt. Det er uansett billigere enn i Norge, men på langt nær som de Østeuropeiske hovedstedene. Videre så er det trygt å ferdes som turist i Firenze, uten at man må ta høyde for annet enn hva man vanligvis gjør på storbybesøk. Drikkevannet i Italia regnes jevnt over som OK, men det kan være greit å kun bruke det til pussing av tenner, flaskevann anbefales for drikking.

 

Finn billige pakketurer til Firenze her

 

annonse

Hoteller og restauranter i Firenze

Overnatting i Firenze er ikke spesielt billig dersom man ønsker å bo nært det historiske sentrum av byen, der de fleste turister ferdes. Byen har mange hoteller, men i turistsesongen vil de ofte være fullbooket lang tid i forveien. Det er fullt mulig å bosette seg utenfor selve sentrum og på de mange hyggelige gjestehusene i Toscana-regionen, men da må man regne med å sette av en del tid til transport. Leiebil i området er også en god idé, da man kan se mye fin natur i nærområdet.

Det italienske kjøkken er godt kjent for de fleste nordmenn, med alt fra pasta og kjøttboller med spagetti til den berømte italienske pizzaen. Denne maten serveres det nok av i Firenze, og når du har gått lei, så kan du oppsøke de finere restaurantene som serverer internasjonale måltider sammen med lokal vin. Firenze er et eldorado for vinelskere, og det må man for all del utnytte når man er der!

Severdigheter i Firenze

Som nevnt innledningsvis har Firenze noe å by på både for kultur- og historieinteresserte. Byen anses som den viktigste arven etter den italienske renessansen, som med sine unike konstruksjoner fortsatt er slående den dag i dag.

 

firenze-santa-maria-del-fioreSanta Maria del Fiore

Firenze er kanskje den byen som har best bevarte konstruksjoner fra renessansen – og de er det ikke få av! Man bør sette av god tid dersom man vil se alle, men kan begynne med Santa Maria del Fiore, som er den største katedralen i byen og ofte bare omtales som il Duomo. Det er et majestetisk byggverk som er over 600 år gammelt, og som også gir deg en vanvittig utsikt fra toppen av tårnet.

utsikt fra Cupola del Brunelleschi

Utsikt fra Cupola del Brunelleschi

Har du høydeskrekk og klaustrofobi? Da er sannsynligvis ikke dette noe for deg. Klarer du like vel å tøye nervene gir utsikten fra domen over Santa Maria del Fiore en fantastisk utsikt over Firenze. Du må bestige 463 trappetrinn for å komme deg til toppen, men opplevelsen når du er komme til topps er vel verd det! 

 

uffizi-gallery-firenzeUffizi Gallery

Visste du at det som regnes som et av verdens aller beste kunstmuseer ligger i Firenze? Det gjør nemlig Uffizi Gallery, som ligger rundt hovedtorget i Firenze (se neste avsnitt). Bygget ble reist i 1560 og har huset mye forskjellig, men har siden slutten av 1700-tallet vært museum med kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Leonardo da Vinci.

piazza-della-signoria-firenzePiazza della Signoria

Denne plassen, eller torget, er spilt en viktig rolle under historiske hendelser i flere århundrer. Det er et gigantisk åpent område midt i byen, der flere av de største turistmagnetene ligger, inkludert museer, restauranter og monumenter. Det er også her at den berømte Davidsstatuen av Michelangelo står plassert, sammen med mesterverk som Neptun-fontenen og Herkules.

palazzo vecchio firenze storbyferiePalazzo Vecchio

Et av de største byggverkene (og eldste) i Firenze, er Palazzo Vecchio. Det er et gigantisk palass som ble bygd så tidlig som på 1200-tallet. I lang tid var det hjem for den mektige Medici-familien, men har siden slutten av 1800-tallet vært både museum og rådhus.

severdigheter firenzeBasilica di San Lorenzo

Den eldste kirken i byen ligger midt i sentrum nært markedsplassen. Basilica di San Lorenzo ble bygget på 1500-tallet, og er et av de beste eksemplene på arkitekturen fra renessansen.

arkeologisk museum i firenzeZoologisk- og arkeologisk museum

Museumsgangere som ikke nødvendigvis elsker kunst har to steder de må besøke i Firenze. Det første er zoologisk museum, der man kan finne utstoppede dyr og lignende utstillinger fra alle verdensdeler og mange millioner år tilbake i tid. Arkeologisk museum vil også være spennende for mange, med en omfattende samling av arkeologiske funn fra hele verden.

severdigheter-firenze-david-statueGalleria dell’Accademia – David statuen

Galleria dell’Accademia er et kunstmuseum som huser den mest kjente og orginale David statuen av Michelangelo. I tillegg til David-statuen finner du her flere statuer av Michelangelo, samt en rekke kjente malerier fra rennesansen fra kjente malere som  Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio og Sandro Botticelli for å nevne noen. Er du interessert i kunst er et besøk til dette muset et “must”.