Frankfurt

inneholder annonselenker

frankfurt

For de fleste nordmenn er Frankfurt kjent for den internasjonale flyplassen, som er et knutepunkt for reisende fra alle verdens kontinenter. Byen er ei heller kjent som Tysklands fremste turistattraksjon, men stadig flere får opp øynene for den moderne storbyen. Her ligger gamle bydeler vegg i vegg med moderne skyskrapere, i det som har blitt en økonomisk viktig by for tyskerne. Men du som er historieinteressert vil uansett ha mye å oppleve i Frankfurt.

Med nesten 730 000 innbyggere er Frankfurt absolutt som en storby å regne. Frankfurt byr på mange populære gjøremål for turister, her finner du moderne skyskrapere blant gamle erverdige byggninger og moderne museer.

 

Anbefalte hotell i Frankfurt

 

Steigenberger Frankfurter Hof

Fantastisk hotell med fem stjerner rett i nærheten av finansdistriktet i Frankfurt. Hotellet holder høy klasse med nydelig standard på rommene.

Steigenberger Frankfurter Hof har hele tre egne restauranter, der den ene restauranter har en Michelin stjerne. Er du glad i god mat er dette hotellet for deg med andre ord.

De har dessuten eget spa, døgnåpent treningssenter, forretningssenter, og en imponerende frokost (mot tillegg).

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Jumeirah Frankfurt

Jumeirah Frankfurt er et sentralt beliggende, høyteknologiske skyskraperhoteller som setter en ny standard for bedrifts-luksushoteller. Her får du utmerket service som tar sikte på å gå ut over det du forventer fra et femstjerners hotell.

Hotellet har luksuriøs innredning sammensatt av dristige kunstverk og en flott samling av fasiliteter som inkluderer tre restauranter, en bar og et attraktivt spa. Jumeirah ligger ved siden av MyZeil kjøpesenter, eller rettere sagt som en del av det, perfekt for de som ønsker å shoppe.

Det er rikelig med shoppingmuligheter i gatene rundt også, om du ikke liker kjøpesentre. Kulturelle severdigheter som operahuset, Museum of Modern Art og Goethe-huset ligger også innenfor gangavstand for hotellet. Tunnelbanestasjonen Hauptwache ligger noen meter fra hotellet.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Roomers

Et mørkt, forførende og elegant femstjerners hotell med ypperlig beliggenhet mellom jernbanestasjonen og elven Main.

Hotellet tilbyr 116 ultrahippe rom og suiter, en fancy restaurant og bar, og et moderne spa- og treningsrom i toppetasjen. Servicen er presis og vennlig.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Frankfurt

Reise til Frankfurt

Fra Oslo Lufthavn går det flere direkteflygninger til Frankfurt, og prisene på ruteflyene er dessuten svært overkommelige, noe som gjør byen ypperlig for en langhelg. Flyturen tar drøye to timer. Som kjent er myntenheten i Tyskland euro, og følgelig gjelder det også for Frankfurt. Det er generelt billigere i Frankfurt enn i hovedstaden Berlin, og man vil oppleve både bespisning, drikking og overnatting som billigere enn i Norge, men på langt nær like billig som for eksempel Polen. Det anses som trygt å ferdes i Frankfurt, i det som er en forholdsvis rolig by med mye kultur- og finansliv. Drikkevannet fra springen kan drikkes.

 

Hoteller og restauranter i Frankfurt

Hotellene i Frankfurt blir ofte brukt til konferanser og for forretningsreisende, slik at standarden gjerne er deretter. Skal man bo billig og enkelt i byen er man nødt til å oppsøke turisthotellene, som ligger noe utenfor sentrum og i nærheten av sentralstasjonen. Det er uansett sjeldent vanskelig å skaffe seg en overnatting av noe høyere standard til en overkommelig pris.

Det tyske kjøkken er nok for nordmenn best kjent for sine pølser og bratwurster, og dersom du er glad i den slags – med god tilbehør – så vil du trives i Frankfurt. Byen har uansett massevis av restauranter i ulike prisklasser, som også har varierte menyer inspirert av alle verdens kjøkken. Du skal ikke gå sulten i Frankfurt!

 

Severdigheter i Frankfurt

Frankfurt har svært få turistattraksjoner som er verdenskjente, slik som London har sin Big Ben og New York har sin Central Park. Allikevel er det nok å finne på her, spesielt dersom du har et snev av interesse for enten historie eller kultur.

 

Main Tower

frankfurt-skyskraperFrankfurts desidert beste utsikt får du fra Main Tower, den aller største bygningen i Frankfurt, som strekker seg nesten 200 meter over bakkenivå. Det er svært høyt med tanke på byens «lille størrelse», og den øverste etasjen er åpen for turister.

Naturhistorisk museum

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Frankfurt er et eldorado for museumsgjengere, og et besøk på det naturhistoriske museet i Frankfurt (Senckenberg museum) vil være en hyggelig opplevelse for hele familien. Museet tar for seg en rekke ulike utstillinger med alt fra dyreriket – ikke bare i dag, men flere hundre og tusener av år tilbake.

Det jødiske museet

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

De fleste kjenner til jødenes vanskelige historie i Tyskland, og man kan få et aldri så lite innblikk i denne ved å stikke innom det jødiske museet i Frankfurt. Det er spesielt jødenes situasjon og forfølgelse under andre verdenskrig som blir satt lys på, med det skrekkelige holocaust som hovedutstillingen. Absolutt verdt et besøk.

Dyrehagen i Frankfurt

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Du som reiser med barn vil garantert stikke innom dyrehagen i Frankfurt, men det kan også være interessant for voksne. Zooen er kanskje ikke like omfattende som den man får i London eller Berlin, men byr uansett på et hyggelig møte med eksotiske dyr fra flere verdensdeler.