Hamburg

inneholder annonselenker

Til tross for den sentrale beliggenheten og det faktum at Hamburg er Tysklands nest største by, så er det fortsatt ikke den mest attraktive turistbyen for nordmenn. Når de skal besøke landet velger mange nordmenn destinasjoner lengre sør, selv om også Hamburg kan by på alt fra historisk arkitektur til museer og vakre grøntområder. Byen er dessuten Europas nest største havneby og har følgelig mye spennende å by på når det kommer til sjømat.

Hamburg har i mange århundrer vært en viktig by med en sentral plassering i Europa. Med over 1,8 millioner innbyggere er det som en skikkelig storby å regne, noe som gjør at byen er perfekt for både et lenger opphold eller bare som langhelg-destinasjon. Om man virkelig vil gjøre noe stort ut av det, så kan man ta Kiel-båten fra Oslo, og deretter ta den omtrent 1 timers lange kjøreturen fra Kiel til Hamburg.

 

Anbefalte hotell i Hamburg

 

3 gode hotellvalg sentralt i Hamburg

 

AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt

AMERON Hamburg er et forholdsvis rimelig hotell som samtidig har høy standard. Hotellet har sentral beliggenhet i nærheten av rådhusplassen, perfekt for deg som ønsker å bo nære sentrum av Hamburg.

Hotellrommene er moderne, med rene og pene rom og hotellet er kjent for god service. Noen av rommene har utsikt mot kanalen som går like ved hotellet. AMERON er jevnt over et meget bra hotell, noe som reflekteres i alle de gode tilbakemeldingene hotellet får.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Lindner Hotel Am Michel

Lindner Hotel Am Michel er et flott hotell i sentrum av Hamburg med 4.5 stjerner.

Hotellet har en veldig sentral beliggenhet, samtidig som det ligger i et rolig område av Hamburg. Her er du i gangavstand til det meste som er verd å få med seg i Hamburg. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

ARCOTEL Onyx Hamburg

Ønsker dere å utnytte Hamburg sitt uteliv til fulle? Da bør dere ta en nærmere titt på ARCOTEL Onyx Hamburg.

Her bor dere nemlig i Reeperbahn t i bydelen St. Pauli. Områder er kjent for sine mange barer og nattklubber, og et pulserende uteliv. I tillegg til sentral beliggenhet har hotellet også moderne og fine rom, med høy standard.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Hamburg

Reise til Hamburg

Å komme seg til Hamburg er som regel billig og effektivt. I sommerhalvåret har flere flyselskaper inntil flere direkteflygninger om dagen, mens det på vinterstid kan være noe trangere om rutene. Flyturen på omtrent halvannen time gjør Hamburg til et optimalt reisemål for en langhelg. Den offisielle valutaen i Tyskland er som kjent euro.

Prisnivået i Hamburg er generelt som storbyer i europeiske land med god økonomi. Det vil være billigere enn i Norge, men sjeldent så billig at man hopper i taket. Øl og mat på enklere restauranter vil uansett oppleves som ganske så billig. Med svært mange innbyggere skjer det stadig noe i Hamburg, men det anses som en trygg by å ferdes i som turist. Ta uansett forhåndsregler og vær oppmerksom som ellers på ferie.

 

Hoteller og restauranter i Hamburg

Som Europas nest største havneby er sjømat naturligvis på mange restauranters meny. Visstnok skal også byens navn være relatert til den berømte hamburgeren, selv om mange ikke tror det. Derfor er det naturligvis nok av slike i byen også. Alle de internasjonale kjøkkenene er godt representerte, med alt fra indisk til kinesisk og tyrkisk.

Overnatting i Hamburg ikke nødvendigvis billig, spesielt ikke dersom du skal bo sentralt. Dog er det svært mange hoteller i byen, og alle de største hotellkjedene er til stedet, slik at dersom man reiser til Hamburg i en helg der turisttrykket er dårlig, så kan man få et godt rom til en god pris. I området rundt sentralbanestasjonen ligger det mange typiske turisthoteller.

 

Severdigheter i Hamburg

Hamburg er nok ikke det reisemålet nordmenn flest tenker på for sine severdigheter og attraksjoner, men også den tyske havnebyen har sin monumenter og gamle mesterverk verk fra middelalderen.

 

St. Michaeli-kirken

hamburg ferie

Kilde: Wikipedia commons

Den mest historisk viktige bygningen i Hamburg, og kanskje også den aller flotteste, er St. Michaeli-kirken. Den ble bygget på slutten av 1700-tallet og strekker seg over 80 meter fra bakken. Turister kan ta seg til toppen av kirketårnet for en av de beste utsiktspunktene i byen. Også et obligatorisk besøk når man reiser til Hamburg.

Hagenbeck Zoo

hagenbeck-zoo

Kilde: Wikipedia commons

Alle dyreparker er unike, og følgelig er Hagenbeck Zoo meget unikt. Her kan du møte dyr som lever både under og over vann, og du kan stå ansikt til ansikt med en hvalross. Totalt huser dyreparken nesten 2000 forskjellige dyr, med alt fra elefanter til fugler, isbjørner og pingviner. Reiser man til Hamburg med barn er et besøk her nærmest obligatorisk, men også for alle andre kan det være interessant.

Fiskemarkedet

Kilde: Wikipedia commons

Kilde: Wikipedia commons

Helt siden tidlig på 1700-tallet har Fiskemarkedet i Hamburg spilt en sentral rolle. Her selges alt fra fersk fisk til morsomme produkter og rare delikatesser. Om man ikke er interessert i å kjøpe noe, så bør man dra hit bare for opplevelsen sin skyld, og om så bare for å høre på musikken som spilles.

Speicherstadt

Speicherstadt-hamburgSpeicherstadt er verdens største varehuskompleks, og har siden slutten av 1800-tallet solgt klær og andre produkter til både lokalbefolkning og turister. Det har en unik beliggenhet med en elvekanal imellom byggene, slik at du faktisk kan bruke båt for å ta deg fra den ene delen av bygget til den andre.

Skrekkhus og erotisk museum

Kilde: Wikimedia commons

Kilde: Wikimedia commons

Hamburg er en underholdningsby av de sjeldne, og kan by på langt mer enn bare kunstmuseer og tradisjonelle utstillinger. Vi anbefaler en tur innom «The Dungeons», som er et interaktivt museum der grusomme hendelser som svartedauden og massakrer blir gjenskapt. De voksne vil også kunne finne glede i en tur innom det erotiske museet, som inneholder spesielle kunstverker skapt gjennom flere århundrer.