Helsingfors

helsinki storbyferie

Den finske hovedstaden Helsingfors, som også går under navnet Helsinki, er kjent for sin grønne og frodige natur, og er et yndet turistmål om sommeren.

I motsetning til mange andre hovedsteder, så er byen forholdsvis rolig og intim, til tross for at det bor over 500 000 finner der. I vinterhalvåret er det som regel mørkt og kaldt, slik at besøk anbefales om våren, sommeren eller høsten. Spesielt i sistnevnte årstid er høstsolen nydelig, og en slik tur er ofte populær å kombinere med shopping og besøk på museum når temperaturene har blitt noe lavere.

Helsingfors (ofte også omtalt som Helsinki) har ikke vært det mest populære reisemålet for nordmenn, men stadig flere turister får øynene opp for denne verdensperlen. Byen har mange severdigheter, inkludert en rekke godt bevarte katedraler og kirker, samt et godt transportsystem som tar deg effektivt fra a til b uten at du behøver å kjenne på storbykaoset. Byen kan også by på mange attraksjoner for de minste.

Anbefalte hotell i Helsingfors

 

3 glimrende hotell i sentrum av Helsingfors

annonselenker

Hotel Kamp

Nydelig og luksuriøst femstjerners hotell med sentral beliggenhet i Helsingfors sentrum.

Ønsker du et hotell med høy klasse i den finske hovedstaden er Hotel Kamp et sikkert valg.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Haven

Dette hotellet er sentralt plassert, seks minutters gange unna Helsinki katedral.

Hotellet holder meget høy standard og med fem stjerner kan du forvente deg et staselig opphold på Hotel Haven.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Lilla Roberts

Et litt billigere alternativ enn to de to foregående, men her får du virkelig mye for pengene! Bare ta en titt på tilbakemeldingene fra gjester så skjønner du hva vi mener.

Et opplagt alternativ for deg som ser etter et godt hotell i Helsingfors.

 

BESTILL ROM HER

 

10 spennende ting å gjøre i Helsingfors

annonse

Reise til Helsingfors

Helsingfors befinner seg kun en flytur på omtrent halvannen time fra Oslo Lufthavn, og både norske og finske flyselskaper har flere avganger daglig. Bestiller man i god tid kan man derfor fly billig til den finske hovedstaden. Prisnivået i Finland og Helsingfors kan stort sett sammenlignes med Norge, men det kan være noe billigere for enkelte varer. Euro er den offisielle valutaen i Finland, og med dagens kurser tilsvarer 1 euro litt over 8,5 norske kroner.

Helsingfors er ansett som en trygg og rolig by å ferdes i, både for barn og voksne. Byen er ikke kjent for å ha utpreget voldskriminalitet, men med over 500 000 innbyggere er det fare for både lommetyveri og lignende. Vær derfor obs når du befinner deg på de store turistområdene, og vern om verdisakene. Drikkevannet i Helsingfors og store deler av Finland er generelt bra, og det er ikke noe problem å drikke springvann. Husk for øvrig at det er en times tidsforskjell fra Norge, der Finland ligger en time foran oss.

 

Hoteller og restauranter i Helsingfors

Helsingfors er ikke den største hotellbyen, men har hoteller i varierende standard fra både velkjente kjeder og frittstående vertshus. Vi anbefaler at man bestiller overnatting i god tid før reisen, slik at man kan oppholde seg på et sted sentral i forhold til attraksjonene man ønsker å se. De fleste hotellene ligger i sentrum eller i nærheten av sentrum, og vil således gi direkte adgang til mange severdigheter.

Den finske maten minner mye om den norske, og kanskje spesielt den nordnorske. Om du vil ha en typisk finsk rett, så vil det som regel være rein eller fisk som serveres, men det finnes naturligvis utallige restauranter som serverer alt du kan tenke deg fra biff til kjøttboller eller pasta. Enkelte restauranter bærer også preg av landets nære tilknytning til Russland, og kan således servere noen spennende måltider for norske mager.

 

Severdigheter i Helsingfors

Helsingfors er nok ikke byen man først tenker på når det kommer til severdigheter, men den finske hovedstaden har uansett en rekke attraksjoner som kan være verdt å få med seg.

 

Katedralen i Helsingfors

helsinki-katedralReligiøs eller ei – du bør få med deg dette underverket. Katedralen i Helsinki stod ferdig i 1852, og er et mesterverk av et byggverk. For mange er dette selve symbolet for byen, og kirken ble designet av arkitekt Carl Ludwig Engel på starten av 1900-tallet. Svært mange turister kommer for å beskue byggverket hvert eneste år.

Esplanade Park

esplanade-helsinkiDet er kanskje ikke helt Central Park (New York), men det er jammen meg fint fordi om. I Esplanade-parken møtes både lokale som vil koble av fra hverdagens stress med turister. De store grøntområdene er også åsted for mange konserter og happenings, spesielt i sommerhalvåret. Her er det både festival og underholdning, og et sted du vil være når du befinner deg i Helsingfors.

Helsinki Zoo

dyrehage helsinkiDyrehagen i Helsingfors er faktisk en av de eldste i hele verden, og ble åpnet i 1889. Her kan du se dyr fra alle verdens kontinenter, med totalt over 200 forskjellige dyreraser. I tillegg huser parken over 1000 forskjellige planter!

Linnanmäki Amusement Park

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Ingen hovedstad uten tivoli. Fornøyelsesparken Linnanmäki har underholdt familier siden 1950-tallet, og er en populær attraksjon for de som reiser med familien til Helsingfors. Her finner du alt fra arkadehaller til berg-og-dalbaner.

Ateneum Art Musem

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Kulturinteresserte vil finne et besøk på museet Ateneum Art vel verdt tiden. Det huser mer enn 20 000 kunstverk fra 1750 til 1950, som altså er malt i svært forskjellige tidsepoker. Selve bygningen stod ferdig i 1887, og har siden den gang vært brukt som museum.

Sveaborg festning

sveaborg-festning-helsinkiSveaborg festning ligger like utenfor Helsingfors og er et omfattende festningsverk som er oppført på UNESCO sin verdensarvliste. Festningen ble påbegynt av svenskene i 1748 og den stod ferdig i 1791. Det var svenskekongen Gustav den tredje som beordret byggingen. I dag er Sveaborg et populært turistmål og en guidet tur på festningen anbefales.