Köln

Köln i tyskland

Med over 1 million innbyggere er Köln Tysklands fjerde største by, og med en over 2000 år gammel historie er det kanskje en av de mest innholdsrike byene i hele Europa. Dens sentrale beliggenhet nær elven Rhinen har gjort at Köln har hatt en viktig betydning i flere århundrer, slik den også har i dag. I moderne tid har også byen vokst frem som en stadig større turistattraksjon med sine historiske byggverker og katedraler.

I Köln kan man se alt fra gigantiske katedraler til å ta et elvecruise langs Rhinen eller en tur innom byens omfattende dyrehage. Köln er dessuten en av Tysklands varmeste byer, med et stabilt og varmt klima i sommerhalvåret, som for øvrig er den tiden på året de fleste turistene reiser til byen.

Anbefalte hotell i Köln

annonselenker

Excelsior Hotel Ernst am Dom

Flott femstjerners hotell i Innenstadt, bare et lite steinkast unna Kölnerdomen. Høy standard og gode tilbakemeldinger.

 

BESTILL ROM HER

 

Savoy Hotel

Flott hotell i nærheten av togstasjonen. Bra standard og gode tilbakemeldinger. Særlig egnet for de som er på forretningsreise i Köln.

 

BESTILL ROM HER

 

25hours Hotel The Circle

Stilig og moderne hotell med sentral plassering i Innenstadt. Fine fasiliteter og forholdsvis rimelig.

 

BESTILL ROM HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Köln

annonse

Reise til Köln

I sommerhalvåret er det mulig å kjøpe billetter til direktefly med Köln, men det er ikke den mest attraktive flyruten. Derfor kan man måtte fly med en mellomlanding, eller ta seg til den internasjonale flyplassen i Frankfurt, som kun ligger en kjøretur på drøye timen fra Köln. Valutaen i Tyskland er som kjent euro, og i skrivende stund tilsvarer en euro i overkant av ni norske kroner.

Tyskland generelt er et av de dyrere landene å feriere i innenfor Europa, og følgelig er ikke Köln noen prispresser. Nordmenn vil oppleve det meste som billigere enn i Norge, men forskjellene behøver nødvendigvis ikke være alt for store, med unntak av enkelte varegrupper og alkohol. Med over en millioner innbyggere er Köln en travel by, men som turist ferdes man stort sett trygt så lenge man tar vanlige forholdsregler.

 

Hoteller og restauranter i Köln

Overnatting i Köln er sjeldent noe problem, og det kryr av hoteller i sentrumsområdet. De fleste turister vil bo så sentralt som mulig, spesielt dersom man kun skal være her for en langhelg, ettersom det er her det meste skjer og de fleste severdighetene ligger. Rheinauhafen er et populært og moderne område med mange hoteller i forskjellige prisklasser og av varierende standard, men som stort sett er moderne.

Det tyske kjøkken har kanskje ikke så mange kjente matretter blant nordmenn, men Köln er uansett en moderne storby med mange spennende og eksotiske restauranter, spesielt i sentrumsområdet. I sommersesongen anbefaler vi å spise på en av restaurantene nært elven, som gir nydelig utsikt utover byen. Köln har restauranter med menyer fra alle verdens kjøkkener, og følgelig er det sjeldent noe problem å finne en restaurant man liker.

 

Severdigheter i Köln

Köln er en moderne storby med mange historiske severdigheter, men også en by som er kjent for et meget bra natteliv. Man har også mange attraksjoner for barn, slik at Köln er en optimal destinasjon uansett hvem man reiser med.

 

Kølnerdomen

storbyferie i Köln

Kølnerdomen er ikke bare byens mest besøkte turistattraksjon, men også en av landets. Det er en omfattende katedral som ble bygget over 600 år, og den første steinen ble lagt så langt tilbake som i 1248. Det er et mesterverk av en bygning, som bør nytes både fra innsiden og utsiden. På kveldstid blir bygningen majestetisk lyst opp av en rekke lyskastere, og er slående vakker også da.

Rheinauhafen

ferie i koln

Mange turister vil oppholde seg mye på Rheinauhafen, som er det mest sentrale og moderne strøket i byen. Her ligger både restauranter, museer og kunstutstillinger helt langs elvekanten, samtidig som det er et av byens mest livlige strøk på nattestid.

Elvecruise på Rhinen

elvecruise på rhinen i koln

Den beste utsikten fra et landlig nivå over Köln får du dersom du blir med på en av byens mange elvebåter. Man får da sett byen fra et nytt perspektiv, og kan samtidig slappe av i rolige omgivelser midt på Rhinen med noe godt å drikke. Det er heller ikke noe i veien for å bruke båten som transport dersom du vil ta deg til andre deler av byen.

Kabelheis over Rhinen

kabelvogn over rhinen i köln

Mens enkelte bruker båt for å krysse Rhinen, så gjør andre det ved hjelp av en kabelheis. Det er en av få kabelheiser som benyttes for å krysse en elv, noe som gir en fantastisk utsikt over Rhinen og Köln generelt. Den brukes først og fremst som transportmetode, men selve turen er også en turistattraksjon i seg selv.

Dyrehagen i Köln

dyrehagen i köln

For deg som reiser til Köln med barn er et besøk i byens dyrepark nærmest obligatorisk. Den er en av Europas eldste, og har hele 700 dyrearter innenfor parkens vegger! Her kan man se alt fra løver til bjørner og andre skandinaviske dyr, og ikke minst et eget akvarium. Mange velger å ta seg til og fra dyrehagen med kabelheisen.