Napoli

inneholder annonselenker

storbyferie til napoli

Napoli har lenge vært en populær destinasjon i Italia, og det er uten tvil et yndet reisemål for reiseglade nordmenn.

I denne havnebyen bor det omkring en million innbyggere, men den er også stappfull av turister fra hele verden som kommer for å se byen og områdene i nærheten.

De fleste synes Napoli er en veldig livlig by, og for noen kan den være i overkant livlig. Det er nemlig alltid mye støy fra både trafikk og mennesker i byen, men det er også mange som mener at dette er en av de tingene som gjør Napoli så unik. D

et er såklart opp til hver enkelt sin smak, men det er lurt å være klar over at det er en veldig livlig og bråkete by før man reiser dit. Den livlige byen byr naturligvis også på et fantastisk uteliv, og dette er trolig en av de beste byene for fest og moro i Italia. Spesielt på sommeren er det et utrolig godt uteliv i byen, men selv på vinteren er det mye folk ute på kveldstid.

 

Anbefalte hotell i Napoli

Her får du tre tips til gode hoteller i Napoli. Alle hotellene ligger sentralt plassert i sentrum, og får gode tilbakemeldinger fra gjester som har besøkt hotellene.

 

Grand Hotel Vesuvio

Om du virkelig vil skjemme deg selv bort når du besøker Napoli, så bør vurdere Grand Hotel Vesuvio. Dette femstjerners hotellet er kanskje et av de aller flotteste hotellene i Napoli, der prikken over i’en er beliggenheten.

Hotellet ligger fantastisk plassert langs sjøkanten i sentrum av Napoli, noe de vet og utnytte. Ta for eksempel en titt på den fantastiske utsikten fra takterrassen. 

En natt på Grand Hotel Vesuvio er på ingen måte billig, men så får man til gjengjeld mye for pengene. Ønsker du et luksuriøst opphold når du besøker Napoli, så anbefaler vi dette hotellet.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hotel Piazza Bellini & Apartments

Hotel Piazza Bellini & Apartments er et fint trestjerners hotell i i gamlebyen av Napoli. Her bor du sentralt, med kort vei til det historiske sentrum, barer og restauranter.

Rommene er store og fine, med god standard. De har dessuten egne leiligheter, for de som ønsker seg større plass. I oasen mellom byggene kan du nyte noe godt i glasset i en fredfull atmosfære

Et fint og sentralt hotell i Napoli, som får mye skryt fra tidligere gjester, og som heller ikke koster skjorta.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

La Ciliegina Lifestyle Hotel

La Ciliegina Lifestyle Hotel er et flott og intimt firestjerners hotell med sentral plassering i sentrum av Napoli. Hotellet er et perfekt utgangspunkt for turister, med kort vei til havnen og metroen. 

Dette er et lite og intimt hotell, med bare 13 gjesterom. Her kan du nyte en avslappet atmosfære med fine fasiliteter. Hotellet har blant annet en egen takterrasse, med flott utsikt.

La Ciliegina får veldig gode tilbakemeldinger fra gjester som har bodd der tidligere, og er et godt valg for de som ønsker et stille og rolig hotell i Napoli.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Napoli

 

Reise til Napoli

Man kan reise til Napoli året rundt, men det er flest turister der på sommeren. Hvis man har mulighet bør man booke turen på våren eller høsten for å unngå den verste strømmen med turister. Det er ingen flyselskap i Norge som flyr direkte til Napoli, men det er mulig å komme seg dit med én mellomlanding, og en reise som tar mellom 5 og 6 timer.

Når man reiser til Napoli pleier man som regel ikke å ta det som en enkel storbytur, men heller som et utgangspunkt for å oppleve noen av de mest interessante delene av Italia. Napoli ligger nemlig like i nærheten av steder som Pompeii, byen som ble slukt av vulkanutbruddet til Vesuv. I dag er Pompeii en stor turistattraksjon, og har en plass på UNESCO sin liste over verdensarvsteder.

Pompeii

Også områdene Capri, Amalfi og Sorrento ligger i nærheten av Napoli, og er mye besøkt av turister som har base i Napoli, men som tar dagsutflukter til disse stedene. Et fellestrekk for alle disse stedene er at det er verdt å besøke, men samtidig er proppfull av andre turister.

Selv om det er mange interessante områder i nærheten av Napoli, betyr det ikke at det ikke er noe moro inne i byen. Det er nemlig et godt utvalg av historiske bygninger og museer som er verdt å besøke, selv om det kanskje ikke er like mange som i hovedstaden Roma. Det er likevel muligheter for gode kulturopplevelser i byen.

ferie i napoli

En av de store trekkplastrene til Napoli er den erkeitalienske matopplevelsen byen er kjent for. Her snakker vi pizza og spagetti for alle pengene, selv om man også selvsagt får annen italiensk mat her. Dette høres kanskje litt enkelt ut, men ekte italiensk pizza eller pasta er ikke slik som her hjemme – det er nemlig utrolig smakfull mat laget av gode råvarer, servert sammen med ferske grønnsaker. Som med resten av Italia er det ofte rødvin til maten, og området produserer knallgod vin som selges nokså billig i restaurantene.

 

Shopping i Napoli

Det er nokså gode shoppingmuligheter i Napoli uansett om man er ute etter eksklusive merkeklær eller rimeligere alternativer. Prismessig er ting sjeldent stort billigere enn her i Norge, men man har gjerne et bedre utvalg enn om man shopper i Oslo. Dersom man vil ha eksklusive varer, så er handlegatene Via Calabritto og Via dei Mille, pluss på torget Piazza dei Martiri som gjelder. Her finner man alle de kjente luksusbutikkene, og man får kjøpt de nyeste moteklærne og designerveskene direkte fra butikkene.

napoli

Litt rimeligere er det i den største handlegata Via Roma. Dette er en typisk handlegata som man finner i alle de Europeiske storbyene, og her er det internasjonale butikkjeder som selger sko, kjær, elektronikk, bøker og lignende. Det er også flere kjøpesentre rundt om i byen for de som ikke får nok av å shoppe i handlegatene, og også disse er omtrent som man forventer av en Europeisk storby.

 

Severdigheter i Napoli

 

Underground Naples

severdigheter i napoli

Underground Naples er en opplevelse i seg selv, for det er nemlig gravd ut ganger og huler under selve byen. Her kan man oppleve Napoli på en ny og unik måte, og det anbefales å gå sammen med en guide som kan forklare litt om hva man ser på underveis.

Galleria Borbonica

undergrunnen i napoliGalleria Borbonica er en guidet reise gjennom en del av undergrunnen i Napoli, og viser frem både gamle gjenstander, så vel som halvmoderne ting som forlatte scootere. Det høres kanskje litt rart ut, men dette er en viktig del av Napolis historie, og her får man opplevd den på en spennende måte.

Cappella Sansevero

Cappella Sansevero

Cappella Sansevero er et kapell i Napoli, og har noen av verdens fineste marmorstatuer. Statuesamlingen er helt utrolig, og de fleste nyter en omvisning her selv om de ikke er spesielt interessert i statuer i utgangspunktet. Definitivt en av de vakreste stedene i byen!

Catacombe di San Gennaro

katakombene i napoliCatacombe di San Gennaro er et slags alter i Napolis undergrunn, samtidig som det er en undergrunnskirkegård hvor folk ble gravlagt. Selve området er ikke så veldig stort, men det er veldig interessant å sjekke det ut med en guide som forteller om katakombene. Husk å kle deg godt, for det er kaldt når man kommer så langt ned under bakken.

Via San Gregorio Armeno

Via San Gregorio ArmenoVia San Gregorio Armeno er en handlegate som er spesielt rettet mot turister, så her får man kjøpt alt man måtte trenger av suvenirer og lignende. Det er spesielt stort utvalg av håndlagde gjenstander her, og gata er også kjent for å ha et utrolig stort julemarked når desember nærmer seg.

Museo Archeologico Nazionale

museum i napoli

Museo Archeologico Nazionale, også kjent som arkeologisk nasjonalmuseum i Napoli, er et museum hvor man kan se de utroligste utgravinger, inkludert mange viktige arkeologiske gjenstander fra Romerrikets tid. Her er det både statuer, malerier, mumier og lignende. Mange av utgravingene fra Pompeii stilles ut på dette museet.

Via Caracciolo e Lungomare di Napoli

strandpromenaden i napoliVia Caracciolo e Lungomare di Napoli er en strandpromenade i Napoli som naturligvis er svært populær blant turistene. Her kan man gå og se utover Middelhavet, og bare nyte den utrolige utsikten. Promenaden strekker seg hele 15 kilometer, så her kan man gå en lang tur uten å måtte snu. Her får du også fint utsyn til middelalderslottet Castel dell Ovo.

Teatro di San Carlo

Teatro di San Carlo

Teatro di San Carlo er et operahus fra 1600-tallet, og selv om det er gammelt er det fortsatt i bruk daglig. Operaene her holder en svært høy kvalitet, så her må man huske å pakke findressen hvis man har lyst til å se en forestilling.

Spaccanapoli

SpaccanapoliSpaccanapoli er en gammel gate i Napoli, og denne gaten deler historiske Napoli med den nye delen av byen. Langs denne gaten finner man de aller fleste av Napolis viktige bygninger, torg, museer og butikker, så det er et godt utgangspunkt for å utforske byen fra.

Complesso Monumentale di Santa Chiara

Complesso Monumentale di Santa Chiara

Complesso Monumentale di Santa Chiara er et kirkekompleks bestående av flere ulike bygninger som stammer helt tilbake til 1300-tallet. I dag er det fortsatt godt bevart, og det er en av stedene i Napoli man uten tvil har lyst til å se med egne øyne.