Newcastle

reise til newcastle

Newcastle er en by helt nordøst i England, som for de fleste nordmenn er kjent for to ting – fotballaget Newcastle United og den omfattende kullbyen som har vært en viktig del av byens historie og økonomi i mange år. I dag er byen blitt til en liten storby, med det meste av moderne fasiliteter og en hel del festivaler og slikt.

Med i overkant av 280 000 innbyggere er ikke Newcastle en veldig stor by, men stor nok til at det skjer både det ene og det andre her. Englands klima er ikke kjent for å være det mest gjestfrie, og derfor besøker de fleste turister byen i sommermånedene, som samsvarer med den norske sommeren. Newcastle er dessuten et eldorado for shoppere, og langt billigere enn hovedstaden London på de fleste punkter.

Anbefalte hotell i Newcastle

  • Maldron Hotel NewcastleEr du i Newcastle for å se Newcastle spille hjemmekamp på St James’ Park? Da er dette hotellet for deg! Her bor du bare to minutters gange fra fotballstadion i et flott og moderne hotell. Den sentrale plasseringen gjør også dette hotellet ideelt for de som ønsker å utforske byen. 

 

  • Malmaison Newcastle – Malmaison Newcastle ligger sentralt plassert og har store flotte rom og veldig god service. Populært hotell som får meget gode tilbakemeldinger fra gjester. Kan by på eget spa, treningssenter og gratis WiFi. 

 

annonse

Ting å gjøre i Newcastle

annonse

Reise til Newcastle

I sommerhalvåret er det mulig å ta seg med direktefly til Newcastle fra Oslo Lufthavn, men det vil også være mulig å fly til Edinburgh for å deretter ta en togtur på halvannen time ned til Newcastle sentrum. Den offisielle valutaen i Storbritannia er britiske pund, og i skrivende stund tilsvarer en pund i overkant av ti norske kroner.

Newcastle er et optimalt reisemål for deg som synes London blir for dyrt. Prisene på både bespisning og drikkinger betydelig lavere her, det samme gjelder for shoppingen. Det betyr at nordmenn vil finne det rimelig å leve her, selv om prisene ikke kan måle seg med mange Øst-europeiske byer. Det anses som trygt å ferdes som turist i Newcastle, men byen har vokst frem som en stor «party-by» og følgelig er det mye bråk og støy på nattestid. Man kan fint drikke vannet fra springen.

 

Finn billige pakketurer til Newcastle her

annonse

 

Hoteller og restauranter i Newcastle

Det er sjeldent noe problem å finne et hotell med sentral beliggenhet i Newcastle, som har godt over hundre hoteller i sentrumsområdet. Standarden er varierende, og stort sett får man det man betaler for, slik at man selv kan prioriter hvor mye overnattingen betyr for en. Reiser man utenfor høysesongen kan man få et fint opphold på et av luksushotellene for en rimelig penge.

Det britiske kjøkken er ikke spesielt kjent for sine eksotiske bidrag, men for fyllesyke Newcastle-turister vil en typisk «English breakfast» være en perfekt start på dagen. Underholdningsbyen Newcastle har hundrevis av utesteder og restauranter eller barer som fokuserer på at du skal få et fint opphold, og følgelig ligger restaurantene vegg i vegg av sentrum og serverer svært varierte menyer.

Severdigheter i Newcastle

Mange nordmenn reiser nok til Newcastle av en enkelt grunn – for å se favorittlaget deres i aksjon på St James Park. Dette kan nok være fristende for mange, men byen har også en del kulturelle attraksjoner og severdigheter å tilby.

newcastle-eldon-square

kilde: Wikipedia Commons

Eldon Square

Vi nevnte innledningsvis at Newcastle var en utmerket shoppingdestinasjon, og det er på Eldon Square det hele skjer. Med over 140 forskjellige butikker er det Storbritannias største kjøpesenterkompleks, og her finner man svært mange lekre butikker til priser som er langt hyggeligere enn i for eksempel London.

castle keep newcastle

kilde: Wikipedia Commons

Castle Keep

Navnet til byen stammer fra det omfattende slottet Castle Keep, som ble bygget så langt tilbake som i år 1168. Det er et historisk landemerke som gir deg en følelse av å reise mange århundrer tilbake i tid, og slottet har spilt en viktig rolle for byens historie gang på gang. Slottet er dessuten hjemsøkt, ifølge enkelte kilder, så en tur hit er definitivt spennende.

newcastle-metro-radio-arena

kilde: Wikipedia Commons

Metro Radio Arena

Newcastle har vokst frem som en skikkelig underholdningsby, og da står Metro Radio Arena i førersetet for dette. Det er den største konsertarenaen i Nordøst-England, og på scenen står flere verdenskjente artister hvert eneste år. I tillegg arrangeres også ulike sportsarrangementer og komedieshow her – perfekt for deg som er på besøk for en langhelg.

bluereef-akvarium-newcastle

kilde: Wikipedia Commons

Akvariet Blue Reef

Hele byens offisielle akvarium vil være spennende for deg som vil se tropiske fisker i levende livet. Eller hva med en møte med en sel? Blue Reef-akvariet er en av de mest populære turistattraksjonene i byen, der man også får se en unik dyreart i miniatyraper fra regnskogen Amazonas.

centre-for-life-newcastle

kilde: Wikipedia Commons

Centre for Life

Du har helt sikkert lurt på hvordan mennesket oppstod og hvorfor vi er her, og kanskje får du svar på noen av disse spørsmålene dersom du besøker «Life Science Centre». Her blir man tatt med på en omfattende fortelling gjennom menneskets evolusjon, der du blant annet lærer hvordan mennesket har klart å leve i ørkenen i mange tusen år, eller hvordan eskimoene utviklet seg for å takle det arktiske klimaet.