Rotterdam

inneholder annonselenker

rotterdam

Rotterdam er den nest største byen i Nederland med sine 600 000 innbyggere. Den er naturligvis ikke like populær som Amsterdam for turister, men det er likevel en veldig spennende by å besøke. Byen kan skryte på seg å ha Europas største og mest travle havn, men selv om den lenge har vært regnet som en industriby er det nå en populær by for turister som ønsker å oppleve Nederland.

I motsetning til mange storbyer er Rotterdam lagt opp for syklister, og det anbefales å leie sykkel for å komme seg rundt i byen. På denne måten kommer man seg raskt og enkelt omkring uten å måtte bruke mye tid på å vente på buss eller trikk, og bysentrum er lite og flatt nok til at det fungerer veldig fint. Sykler kan leies for hele helga, eller bare for noen få timer, og koster ikke all verdens med euro.

 

 

Anbefalte hotell i Rotterdam

 

Premier suites plus Rotterdam

Leilighetshotell med store, praktiske og elegante leiligheter i hjertet av Rotterdam. Her bor du sentralt med gangavstand til det meste. Gode tilbakemeldinger fra gjester som har bodd her tidligere.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Suite Hotel Pincoffs Rotterdam

Sjarmerende og flott lite hotell med hyggelig atmosfære. Fint utgangspunkt for utforskning av Rotterdam.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

citizenM Rotterdam

Sentralt og moderne hotell med 4-stjerner. Gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Rotterdam

Reise til Rotterdam

De fleste som drar til Rotterdam reiser for en helgetur, og man kommer dit ved å ta fly til Schiphol flyhavn like utenfor Amsterdam. Fra flyplassen er det bare en halvtime med tog inn til sentralbanestasjonen i byen, kalt Rotterdam Centraal.

Den korte tiden fra Amsterdam gjør det også mulig å ha base i Amsterdam og legge en dagstur til Rotterdam, eller omvendt. Rotterdam er naturligvis en del billigere og mindre folksomt enn Amsterdam, og hvis man ønsker å oppleve Amsterdam samtidig som man bor litt roligere og billigere, er en langweekend til Rotterdam et godt utgangspunkt. Det er også verdt å nevne at det er en liten flyplass bare 6km utenfor Rotterdam sentrum, men det er ingen norske flyoperatører som flyr direkte dit.

Rotterdam er ikke blant de billigste byene man kan reise til, men i forhold til norske priser er det meste ganske billig i byen. Byen har faktisk et veldig godt og interessant utvalg av hoteller som holder nokså lave priser, så det er mulig å unne seg litt luksus uten å betale all verdens for det. Utvalget at restauranter er også nokså godt, med flere finere restauranter som tilbyr unike smaksopplevelser som er verdige en Michelin-stjerne.

arkitektur i rotterdam

En av de store styrkene til Rotterdam er den utrolige arkitekturen i byen, for det er nemlig drøssevis av spennende bygninger rundt om. Byen ble hardt rammet under andre verdenskrig, og det tyske flymilitæret Luftwaffe ødela nesten hele bykjernen. Dette ga dem en sjanse til å gjenbygge byen på 1970-, og 80-tallet, og byrådet valgte å satse på en spesiell bykjerne som prøvde dristige og spennende former på leiligheter og kontorer. Dette fungerer veldig godt, og byen er nå kjent for alle de spesielle bygningene sine.

Rotterdam kan også skryte på seg en fornøyelsespark og en dyrehage, og det er dermed litt moro for barn her også, så det er ingenting i veien for å reise hit som en familie. Det er klart at barna kanskje ikke kommer til å synes at all arkitekturen i byen er så spennende, men heldigvis er det nok å finne på her til at barna ikke kommer til å bli lei.

Alt i alt passer Rotterdam best for personer eller par som ønsker å oppleve en moderne by med mye spennende arkitektur. Det er et godt utgangspunkt for dem som ønsker å reise rundt om i landet for å oppleve de litt mer unike delene av Nederland, men det er ingenting i veien med å reise til Rotterdam uten planer om å besøke andre byer. Byen passer seg best for en helgetur eller kanskje en langweekend for personer som ønsker å oppleve en annen side av Nederlandske storbyer enn det turisttunge Amsterdam tilbyr.

 

Severdigheter i Rotterdam

Rotterdam er ikke den byen i verden med fleste kjente landemerker, men det er likevel mange interessante attraksjoner rundt om i byen. Her kan du lese mer om de ti mest populære turistattraksjonene.

 

Huis Sonneveld

severdigheter i rotterdamPå 1930-tallet ble Huis Sonneveld designet av Leendert van der Vlugt, og regnes i dag som en av de viktigste bidragene til arkitektur i Rotterdam. Man kan få en omvisning med hodetelefoner inne i huset hvor man lærer den interessante historien om hvordan huset ble designet og bygd. Passer for de som er interessert i arkitektur og design.

Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal StationRotterdam Centraal Station er sentralbanestasjonen i Rotterdam, og i likhet med resten av byen er den preget av unik arkitektur. Inne på stasjonen er det noen kaféer og kiosker, og selvfølgelig togavganger til resten av Nederland og flere andre steder i Europa.

Stadion Feijenoord

Stadion FeijenoordStadium Feijenoord er også kjent som De Kuip, og er en stor fotballstadion med plass til over 50 000 tilskuere. Det er hjemmebanen til Feyenoord Rotterdam, men fungerer også som hjemmebane for Nederlands nasjonallag. Som med andre fotballbaner er det best å oppleve den når det spilles en kamp der, men man kan også dra til området på dagtid eller utenom kamp.

Rotterdam Zoo

Rotterdam ZooRotterdam Zoo er en dyrehage med et stort utvalg av både pattedyr, reptiler, fisk og fugler. Her kommer barna garantert til å kose seg, og i motsetning til mange storbydyrehager er det ikke knøttsmå bur. Dyrehagen ligger sentralt til i byen, og er perfekt for et formiddagsbesøk med barna.

Markthal

MarkthalMarkthal er et enormt marked i Rotterdam hvor det er over 100 boder som selger fersk mat, frukt og grønnsaker, i tillegg til 15 matbutikker og flere restauranter. Markedet er åpent hele uka, og det har blitt veldig populært å reise innom her for å kjøpe seg litt god snacks.

Plaswijckpark

fornøyelsespark i rotterdamPlaswijckpark er en liten fornøyelsespark midt inne i Rotterdam som har lekestativ, et par karuseller, og noen eksotiske dyr. Det er ingen tvil om at barna kommer til å kose seg på Plaswijckpark, for det store utvalget med klatrestativ holder de fleste unger opptatt i lang tid.

Wilhelminapier

WilhelminapierWilhelminapier er et havnedistrikt i Rotterdam som har blitt et symbol på moderne arkitektur i byen. Her er det flere gode restauranter, interessante bygninger, og flott utsikt over havet. Dette er en av byens mest moderne områder, og det er flott å gå nedover havna og se på alle de nye bygningene.

Trompenburg Gardens & Arboretum

Trompenburg Gardens & ArboretumI parken Trompenburg Gardens & Arboretum kan man vandre langs tusenvis av flotte blomster og trær mens man nyter livet i Rotterdam. Det er spesielt på våren etter at tulipanene blomstrer at det er verdt å ta en tur innom parken, men det er også flere drivhus på området hvor man kan se sjeldne og eksotiske planter på andre årstider.

Erasmus Bridge

Erasmus broen i rotterdamErasmus Bridge er blitt et landemerke i Rotterdam, og fungerer som en bro mellom den nordlige og sørlige delen av byen. Broen er selvfølgelig i en unik arkitektstil, og trolig en av Rotterdams mest fotograferte byggverk. Man kan fint krysse den til fots for å oppleve den på best mulig måte.

Het Park

Het ParkHet Park ligger i utkanten av sentrum, og er derfor perfekt for dem som ønsker å komme seg litt ut av folkemylderet i byen, og heller nyte noen timer i grønne omgivelser. Her er det akkurat det man forventer av en bypark: gressområder, trær, koselige stier, og et par små dammer med ender i.