San Francisco

San Francisco er med sine 890 000 innbyggere en av de mindre storbyene i USA, men en av de mest populære turistbyene. Byen er kjent for de bratte bakkene og kabelvognene, og ikke minst den verdenskjente fengselsøya Alcatraz og Golden Gate Bridge. Mange anser byen som Amerikas liberalistiske hovedstat, noe som markeres gjennom mange ulike festivaler igjennom året.

Like utenfor San Francisco ligger også Silicon Valley, området der de fleste teknologigigantene har sine hovedkvarter. Med sin beliggenhet helt nord i California er ikke San Francisco stedet å reise til for solslikkere. I sommerhalvåret kan man ha behagelige temperaturer på dagtid, men de fleste vil måtte ta med seg en varm genser og kanskje en jakke til bruk på kveldstid eller om morgenen, der temperaturen sjeldent er mer enn 12-13 grader.

Anbefalte hotell i San Francisco

 

3 gode hotellvalg i San Francisco

 

annonselenker

Hotel Drisco

Hotel Drisco er et nydelig hotell med høy standard plassert i et eksklusivt og rolig nabolag i Pacific Heights. En overnatting her er et kostbart alternativ, men til gjengjeld får du høy standard og supergod service.

Om du er villig til å legge litt penger i oppholdet er Hotel Drisco et godt valg i San Francisco. 

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel VIA

Hotel VIA er et fresht og eksklusivt hotell med sentral beliggenhet, like ved Oracle Park. Her kan du forvente deg fine og moderne rom med høy standard.

Hotellet kan også by på fine fasiliteter som treningsstudio, 2 barer og en flott takterrasse. På takterrassen kan du nyte noe godt å drikke fra baren, samtidig som du får en fantastisk utsikt over San Francisco.

 

BESTILL ROM HER

 

Inn At Union Square – A Greystone Hotel

Inn At Union Square har en flott beliggenhet midt i hjertet av San Francisco, like ved Union Square. Servicen på hotellet er meget god og betjeningen er hyggelig og hjelpsom.

Dette er rett og slett et varmt og vennlig hotell med ypperlig beliggenhet. Anbefales!

 

BESTILL ROM HER

 

Ting å gjøre i San Francisco

annonse

Reise til San Francisco

Det behøver ikke lenger å koste skjorta å reise til San Francisco. Norwegian er et av flyselskapene som tar deg direkte til storbyen fra Oslo Lufthavn – en reise som tar rundt 11 timer. Denne ruten går dog kun i sommermånedene, og utenom dette blir man nødt til å ha en mellomlanding. Tidsforskjellen mellom San Francisco og Norge er ni timer, så man tjener godt på det når man reiser til byen. Valutaen i Amerika er som kjent amerikanske dollar.

Prisnivået i San Francisco er som ved turistbyer flest – skrudd opp der turistene ferdes. Det vil ikke oppleves som spesielt billig å feriere her, spesielt ikke når man shopper i sentrum eller skal spise på turiststeder som Pier 39. Husk at alle i USA forventer tips på mellom 10 – 20 prosent, enten det er snakk om taxi eller en servitør. Videre er San Francisco en trygg by å oppholde seg i for turister, men man bør være forsiktig hvor man beveger seg på kveldstid.

 

Hoteller og restauranter i San Francisco

Skal man bo sentralt og med høy standard sentralt i San Francisco, så må man regne med å betale det. Overnatting her kan nemlig være svært dyrt, og på nivå med New York. Dog finnes det mange enklere moteller og hoteller med dårligere beliggenhet der man kan bo for en rimelig penge, noe som vil fungere meget bra dersom man har leiebil, noe vi for øvrig anbefaler dersom man skal få med seg alle byens attraksjoner.

San Francisco har mange flotte restauranter, enten man vil ha fersk sjømat eller spise asiatisk. Som en amerikansk storby finner du det meste her. Det vil ikke oppleves som spesielt billig å spise her, og turistrestaurantene har priser som minner om norske. På turiststedet Pier 39 ligger mange flotte restauranter med flott utsikt over sjøen.

 

Severdigheter i San Francisco

San Francisco er en by man kan oppholde seg lenge i uten å ha fått følelsen av å se alt. De spesielle bygningen og det faktum at store deler av byen er bygget rundt toppen av en bakke er unikt i seg selv, men man vil naturligvis få med seg de mest kjente turistattraksjonene.

 

Alcatraz

AlcatrazAlcatraz er sannsynligvis verdens mest berømte fengsel, som nå har vært stengt i mange år. Det ligger på en øy like utenfor sentrum, og en fergetur på omtrent 20 minutter. Et besøk hit anbefales på det sterkeste og kan nesten ikke beskrives, man blir tatt med på en reise tilbake i tid som nærmest føles surrealistisk. Anbefales på det sterkeste, men billetter er som regel utsolgt en måned (!) i forveien i sommermånedene. NB! Et tips er å møte opp i billettluken på Pier 33 før klokken 06:00 om morgenen og stille seg i kø. Hver dag selges det nemlig 150 ekstrabilletter til dagens turer, og selv om billettluken ikke åpne før klokken 08:00, så må du være ute i god tid. Dette er «hemmelig» info, men undertegnede har selv sikret seg billetter under et besøk i juli på denne måten.

Pier 39

pier39-san-franciscoPå Pier 39 finner du det mest yrende folkelivet i byen. Her ligger svært mange turistrestauranter og spesielle butikker, som selger alt fra elektronikk til suvenirer og spesielle nisjeprodukter. Underholdning skjer også, samtidig som en gigantisk sjøløveflokk har slått seg til like ved siden av kaien.

Golden Gate Bridge

golden-gate-bridge-san-franciscoDen unike Golden Gate-broen er nærmest symbolet på selve San Francisco, og det man gjerne ser på postkort eller frimerker. Den er over 70 år gammel og er verdens andre største hengebro. Vi anbefaler en kjøretur over broen, og opp til utsiktpunktet på andre siden, der man samtidig kan se restene etter et gammelt forsvarsfort.

Trikkevognene i sentrum av San Francisco

San francisco San Francisco er også kjent for sine bratte bakker, og for de nostalgiske trikkevognene som kjører i sentrum av byen. De ser nøyaktig like ut som de har gjort i mange tiår, og er først og fremst et transportmiddel, men mange turister tar gjerne turen kun for opplevelsens skyld. Vær forberedt på lang kø for å komme på en vogn!

Chinatown

chinatown-san-franciscoDe fleste amerikanske storbyer har sin egen kinesiske bydel, men det er noe unikt over Chinatown i San Francisco. Plutselig forandres hele atmosfæren, og det er nærmest som om man befinner seg i Kina. Vi anbefaler at man besøker alt fra eksotiske butikker til museer og restauranter.