Topp 10 severdigheter i Miami

inneholder annonselenker

topp 10 severdigheter miami

Den amerikanske sørstatsbyen Miami, som med sin beliggenhet helt på sørspissen av det amerikanske fastlandet har et meget behagelig klima, har det siste tiåret vokst frem som en av de mest populære feriebyene «over there».

Mange drar nok hit for å slikke sol og nyte det stabile klimaet som Florida byr på, men man skal ikke undervurdere severdighetene og attraksjonene som byen og delstaten for øvrig kan tilby. Både kunst- og kulturinteresserte vil storkose seg her, samtidig som byen har flere dyreparker med dyr både til lands og til vanns.

 

10 populære aktiviteter i Miami

annonse

Ti populære severdigheter i Miami

 

Vizcaya Museum

Villa Vizcaya Museum and Gardens i MiamiDe fleste assosierer nok Miami og Florida med hvitkledde sandstrender, luksuriøse hoteller og dyre yachter, men byen har et stort og innholdsrikt kulturliv. Ifølge det populære reisenettstedet Tripadvisor er nemlig museumsanlegget Vizcaya den mest populære severdigheten i hele byen! Her blir man tatt med på en reise til renessansen og Italia, i det som er en villa som opprinnelig ble bygget som en vinterhage i 1916. Museet inneholder mye kunst fra denne tidsepoken, og er dessuten omringet av et frodig hageområde som nærmest får hele anlegget til å minne om et lite slott. Museet ligger like ved kysten og byr også på flott utsikt utover havområdet.

Wynwood Walls

Wynwood Walls i miamiMiami er en kunstby av de sjeldne, og den store fordelen er at klimaet tillater mye utendørskunst. Wynwood-veggen er et eksempel på dette, da det er et utendørs museum med gatekunst fra alle verdens kanter. Både Asia, Europa, Latin-Amerika og USA er godt representerte her. Kunsten ble oppført i 2009 av visjonæren Tony Goldman, og det koster ikke noe å spasere forbi de mange hundre meterne med veggkunst. Dette er en av severdighetene du er nødt til å få med deg når du er turist i Miami, om du så bare spaserer forbi i all hast.

American Airlines Arena

American Airlines ArenaNår man først er i USA, så vil vi absolutt anbefale at man kjøper seg billetter til en av idrettene som er spesielt populære i statene – nemlig basketball. Den største klubben i Florida heter Miami Heat, og de spiller naturligvis i NBA. Klubben har altså hjemmebane på American Airlines Arena, som har en kapasitet på nesten 20 000 mennesker når de spiller hjemmekamper. Du kan bare tenke deg til atmosfæren i den lukkede arenaen! Dessuten arrangeres det jevnlig større konserter her med verdenskjente artister, også med opp mot 20 000 billetter for salg. Er du heldig spiller kanskje akkurat din favorittartist på arenaen når du er i Miami, og da er dette naturligvis en severdighet du vil få med deg.

Metromover

Metromover miamiMetromover er like mye offentlig transport som det er en severdighet. Dette er nemlig en togbane som er bygget i høyden, og som går gjennom sentrum av Miami med totalt 20 ulike stopp. Togene minner mye om de man har på store flyplasser som tar passasjerer fra terminal til terminal, og er en flott måte å oppleve byen på. Ettersom man sitter relativt høyt oppe får man god utsikt mellom høybyggene og byen for øvrig. I tillegg kan det også være gunstig å bruke Metromover til sitt faktiske formål – nemlig som transportmiddel. I de fleste tilfeller vil det være kjappere enn å kjøre bil, og det beste av alt spør du kanskje? Jo, det koster ikke noe å kjøre med Metromover!

Zoological Wildlife Foundation

Zoological Wildlife FoundationZoological Wildlife Foundation er den mest populære dyreparken i Miami. Her møter man over 40 eksotiske arter, inkludert sjimpanser, apekatter, slanger, ugler, løver, tigere, jaguarer og mer til. I denne dyreparken er det dessuten muligheter for intime møter med dyrene og private omvisninger – dersom man blar opp for det. Dyreparken er ikke den største målt i areal, men heller i opplevelser. Spesielt vil familier med barn ville prioritere en tur hit, ettersom det er massevis av spennende attraksjoner også for de minste her. Dyreparken får også mye skryt for måten dyrene håndteres på, noe som helt sikkert er viktig for mange når de betaler for å se dyr i fangenskap.

Wynwood

bydelen Wynwood i miamiWynwood er navnet på det mest «hippe» nabolaget i Miami. Området er spesielt kjent for sin omfattende gatekunst, som dekker både bygninger og vegger i store deler av området. Kunstdistriktet i Wynwood er en av de mest turistattraktive områdene i byen, og absolutt et område man vil stikke innom når man besøker Miami. I tillegg til mye utendørskunst er det flere museer her, samtidig som det kryr av populære restauranter og butikker. I tillegg ligger det også mange populære nattklubber og utesteder her, slik at området definitivt er attraktivt å bo i for turister. Det er for øvrig i dette området at man finner den berømte Wynwood-veggen, som er omtalt tidligere her på nettsiden.

Zoo Miami

Zoo MiamiMiami og området rundt har flere populære dyreparker, og Zoo Miami er den desidert største. Det er faktisk både den største og eldste i hele delstaten, og den eneste subtropiske dyreparken i hele USA. Det unike klimaet i Florida gjør at dyreparken kan huse dyr både fra Asia, Afrika og Australia, med totalt over 3000 dyr av 500 ulike arter. Av disse så er omtrent 40 regnet som utrydningstruet. I tillegg finnes det mer enn 1000 ulike trær, palmer og andre planter, som alle bidrar til et fantastisk anlegg og som naturligvis skaper trivsel for de ulike dyreartene. Anlegget er ganske så omfattende, og derfor er det populært å leie seg sykkel for å ta seg rundt på området.

Dolphin Mall

dolphin mall miamiDe fleste som reiser på ferie til USA setter av noen timer (eller dager?) til shopping, og i Miami er det på kjøpesenteret Dolphin Mall man finner det beste utvalget av butikker. Kjøpesenteret er faktisk så populært at det ligger på topp 10-listen over mest populære attraksjoner i Miami på det berømte reisenettstedet Tripadvisor. Bygget huser totalt mer enn 240 ulike butikker, inkludert massevis av restauranter og spesialforretninger. Kjøpesenteret ligger sentralt i Miami, men er ikke noe for den som bare skal handle et par småting. Her må man regne med å sette av noen timer, for kjøpesentre av denne skalaen finnes det få av i Norge!

Marlins Park

Marlins Park baseball i miamiTidligere var vi inne på basketball, men også baseball er en idrett som verdsettes høyt i USA. Den største baseballklubben i Florida heter Miami Marlins, og spiller naturligvis i MLB (Major League Baseball). Arenaen har plass til drøye 37 000 tilskuere, noe som gjør at et besøk her blir en helt spesiell opplevelse enten man er stor fan av baseball fra før av eller bare vil oppleve den amerikanske idrettskulturen på nært hold. Arenaen benyttes dessuten flittig til konserter når det ikke spilles kamper her, og tar da helst imot de største bandene på internasjonal basis. Blant annet var Guns ‘n Roses innom her da de i 2016 hadde sin gjenforeningsturné – det hadde vel vært litt av en severdighet på Miami-ferie?

Båttur i Miami

båttur evergladesMiami har kystlinje til det samme havet som Norge, selv om det kanskje er vanskelig å tro. Klimaet er dog langt mer behagelig, og vi anbefaler virkelig at man kommer seg ut på sjøen for den ekstraordinære opplevelsen. Mulighetene er mange – man kan bli med på båtturer for sjøfiske, eller man kan kjøre luftputebåter inn mot sumpene og kanskje møte på noen av de store reptilene som bor der. Det finnes også speedbåter for leie for den som vil ha litt fart og spenning, men også cruiseskip som tar mange passasjerer om gangen der man kan nyte utsikten, mat og drikke og kanskje til og med plaske litt i vannet.