Venezia

Venezia er en av Italias viktigste turistbyer, og en by med såpass godt bevart historie at en reise dit vil oppleves som en reise tilbake i tid.

Byen er kjent for sine mange elver og kanaler – og ikke minst kryssende broer – og har en arkitektur og byggestil som stammer fra 1600-tallet. Det beste med byen er at alt ser ut til å være svært godt bevart, slik at et opphold i Venezia er en severdighet i seg selv.

Venezia ligger helt nordøst i Italia, og er hjem til nesten 300 000 italienere. Byens gamle byggestruktur begynner å bli sliten, og variasjoner i vannstanden gjør at Venezia neppe vil se slik ut som den gjør i dag om hundre år. Vil du gjøre som 15 millioner andre turister gjør hvert eneste år, så er det ingen grunn til å utsette turen til ærverdige Venezia. Venezia er virkelig et vakkert og romantisk reisemål!

Anbefalte hotell i Venezia

Et hotell sentralt i Venezia vil fort koste deg en del mer enn om du bor i utkanten av byen, men besøker du byen for første gang så anbefaler vi deg å finne et hotell i San Marco distriktet nære Markusplassen. Det er i dette området de aller fleste severdighetene og attraksjonene befinner seg, og det er nok i dette området dere vil oppholde dere mesteparten av tiden.

Ønsker dere å bo i en litt mindre turistifisert del av Venezia så er bydelen Dorsoduro et godt alternativ. Her bor dere fremdeles sentralt, men området er ikke like folksomt. Vi har her plukket ut tre hoteller som alle får gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester og som også ligger sentralt plassert i Venezia.

annonselenker

 

Hotel Nani Mocenigo Palace

Nani Mocenigo Palace er et nydelig hotell i venetiansk stil med beliggenhet i det vakre Dorsoduro distriktet av Venezia. 

Hotellet står oppført med 4 stjerner og her kan dere forvente dere nydelige og elegante rom og meget god service.

Her bor dere sentralt og fint i hjertet av Venezia, men likevel i et skjermet og rolig område. 

 

BESTILL ROM HER

Splendid Venice

Dette hotellet ligger midt i det sydende San Marco midt i hjertet av Venezia. Her er du bare noen få minutters gange unna kjente severdigheter som Markusplassen, Dogepalasset og Rialtobroen.

Selv om du bor svært sentralt på dette hotellet, er det like vel rolig og behagelig inne på hotellet.

Hyggelig betjening, samt romslige og lekre rom gjør dette hotellet til en sikker vinner!

 

BESTILL ROM HER

Rosa Salva Hotel

Rosa Salva er et meget sentralt plassert hotell I San Marco distriktet med kort vei til en rekke sentrale severdigheter.

Dette er et forholdsvis nytt og moderne hotell som er litt rimeligere enn de to andre alternativene.

Hotellet får gjennomgående gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester. Her får du mye for pengene.

 

BESTILL ROM HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Venezia

annonse

Reise til Venezia

Det er helst i sommerhalvåret at man bør besøke Venezia, men midt på sommeren kan varmen bli noe overdrevet for enkelte. Derfor er også våren og høsten en god tid å besøke elvekanalenes by på. I turistsesongen går det direkteflygninger fra Oslo Lufthavn, men utenfor sesongen må man regne med minst et flybytte. Italia er medlem av EU, og bruker Euro som valuta.

Som «hele verdens turistby» vet de lokale å ta seg betalt av turister. Prisnivået i sentrum og langs turistattraksjonene er derfor ganske høyt, og Venezia vil oppleves som alt annet enn en billig by å feriere i. Dog anses byen som trygg å ferdes i for turister, og man vil sjeldent bli utsatt for noe kriminelt. Drikkevannet fra springen bør kun brukes til tannpuss.

 

Severdigheter i Venezia

Venezia omtales av mange som en severdighet i seg selv, og her kan man vandre hele dagen uten å få nok av den middelalderske stilen og de mange severdighetene. En tur med en elvebåt er naturligvis obligatorisk på Venezia-tur, samt en beskuelse av de mange historiske bygningene.

Markusplassen

markusplassen-veneziaMarkusplassen (St. Marks Square) er det mest populære turistområdet i Venezia, og kan på mange måter sammenlignes med et gigantisk torg. Det er et digert, åpent område like ved kirken, der det finnes alt fra boder til restauranter og underholdning. Her ender du nok opp mange ganger i løpet av ditt Venezia-opphold.

Markuskirken

st-marks-basilica-veneziaUansett hvilken storby man ferierer i, så må man nesten innom en historisk kirke. St. Marks Basilica er kåret av mange til den vakreste kirken i hele verden, både på innsiden og utsiden. Den gigantiske kirken har dessuten tre små museer på innsiden. Man kan også klatre til topps i kirketårnet og nyte en fantastisk utsikt over Markusplassen.

Båttur på Grand Canal

grand-canal-veneziaGrand Canal kan på mange måter anses som selve hovedtrafikkåren i Venzia, og er det samme som «The Strip» er for Las Vegas. Det er den bredeste kanalen (og den travleste), og man bør absolutt ta en tur med en elvebåt for å se byen fra et nytt perspektiv. Disse turene tar deg dessuten forbi det meste av severdigheter.

Campanile di San Marco

severdigheter venexiaVil du nyte byens beste utsikt, så gjør du det i klokketårnet Campanile. Det er en historisk bygning som dessverre raste sammen i 1902. Ti år etterpå ble det gjenreist som en tro kopi, med mye av de samme steinene, og Campanile var igjen byens høyeste bygg som ruger nesten hundre meter over bakken. Det går heis til toppen.

Dogepalasset

doge palasset veneziaDogepalasset er en av de mange historiske byggverkene i Venezia. Det ble bygd allerede på 1100-tallet, og har vært både regjeringsbygg, rettslokale og kongelig palass. Det er fortsatt godt bevart og en severdighet i seg selv.

Ponte di Rialto (Rialtobroen)

Rialtobroen i veneziaDen kjente Rialtobroen i Venezia er uten tvil et av de mest kjente landemerkene i byen og den er også den eldste broen som krysser Grand Canal. En severdighet man må få med seg når man først er i Venezia. Kanskje aller finest om du ser den fra en elvebåt.


Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco er en nydelig bygning i Venezia som er kjent for å huse noen av kunstneren Tintoretto sine aller beste verker. Du trenger ikke være interessert i kunst for å la deg trollbinde av de fantastiske maleriene og de nydelige utsmykningene. 

Teatro La Fenice

Teatro La Fenice - operahuset i veneziaTeatro La Fenice er et nydelig operahus i Venezia. Til tross for at bygget har brent ned to ganger, så har det blitt bygd opp igjen begge gangene og er nå en av de mest populære severdighetene i Venezia. Ikke bare er bygget et vakkert skue, operaforestillingene som fremføres her er også av ypperste klasse.

Bydelen Dorsoduro

Dorsoduro distriktet i veneziaBydelen Dorsoduro er kjent som et litt roligere område av Venezia, og i motsetning til området rundt Markusplassen så er det mange færre turister her. Området kan på mange måter sies å være en mer autentisk del av Venezia og stedet hvor folk faktisk bor. Her henger klesvasken utenfor vinduet, og bydelen preges av koselig små butikker og gallerier. Bydelen er også utrolig vakker, her anbefales det bare å traske rundt og nyte.

San Giorgio Maggiore-basilikaen

San Giorgio Maggiore kirken i veneziaPå øya San Giorgio Maggiore ligger den flotte San Giorgio Maggiore-basilikaen med sitt klokketårn som ruver i bybildet. Det anbefales å ta turen opp i klokketårnet og nyte den fantastiske utsikten du får over Venezia.