Venezia er en av Italias viktigste turistbyer, og en by med såpass godt bevart historie at en reise dit vil oppleves som en reise tilbake i tid. Byen er kjent for sine mange elver og kanaler – og ikke minst kryssende broer – og har en arkitektur og byggestil som stammer fra 1600-tallet. Det beste med byen er at alt ser ut til å være svært godt bevart, slik at et opphold i Venezia er en severdighet i seg selv.

Venezia ligger helt nordøst i Italia, og er hjem til nesten 300 000 italienere. Byens gamle byggestruktur begynner å bli sliten, og variasjoner i vannstanden gjør at Venezia neppe vil se slik ut som den gjør i dag om hundre år. Vil du gjøre som 15 millioner andre turister gjør hvert eneste år, så er det ingen grunn til å utsette turen til ærverdige Venezia. Venezia er virkelig et vakkert og romantisk reisemål!

Anbefalte hotell i Venezia

annonselenker

Hotel Nani Mocenigo Palace

Hotel Nani Mocenigo Palace i veneziaNani Mocenigo Palace er et nydelig hotell i venetiansk stil med rene og elegante rom.

Hotellet får gjennomgående positive tilbakemeldinger fra gjester med fokus på hyggelig betjening og fine rom.

Her for dere sentralt og fint i  hjertet av Venezia, men likevel i et skjermet og rolig område. 

 

BESTILL ROM HER

Splendid Venice

Splendid Venice - hotell i veneziaDette hotellet ligger midt i det sydende San Marco midt i hjertet av Venezia. Her er du bare noen få minutters gange unna kjente severdigheter som Markusplassen, Dogepalasset og Rialtobroen.

Selv om du bor svært sentralt på dette hotellet, er det like vel rolig og behagelig inne på hotellet.

Hyggelig betjening, samt romslige og lekre rom gjør dette hotellet til en sikker vinner!

 

BESTILL ROM HER

Rosa Salva Hotel

Rosa Salva Hotel i veneziaRosa Salva er et meget sentralt plassert hotell I San Marco distriktet med kort vei til en rekke sentrale severdigheter.

Dette er et forholdsvis nytt og moderne hotell som er litt rimeligere enn de to andre alternativene.

Hotellet får gjennomgående gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester. Her får du mye for pengene.

 

BESTILL ROM HER

Ting å gjøre i Venezia

annonse

Reise til Venezia

Det er helst i sommerhalvåret at man bør besøke Venezia, men midt på sommeren kan varmen bli noe overdrevet for enkelte. Derfor er også våren og høsten en god tid å besøke elvekanalenes by på. I turistsesongen går det direkteflygninger fra Oslo Lufthavn, men utenfor sesongen må man regne med minst et flybytte. Italia er som medlem av EU forpliktet til å benytte euro som valuta. En euro tilsvarer omtrent åtte norske kroner.

Som «hele verdens turistby» vet de lokale å ta seg betalt av turister. Prisnivået i sentrum og langs turistattraksjonene er derfor ganske høyt, og Venezia vil oppleves som alt annet enn en billig by å feriere i. Dog anses byen som trygg å ferdes i for turister, og man vil sjeldent bli utsatt for noe kriminelt. Drikkevannet fra springen bør kun brukes til tannpuss.

 

Finn billige pakketurer til Venezia her

annonse

 

Hoteller og restauranter i Venezia

Du kjenner helt sikkert til de tradisjonelle, italienske matrettene som pasta, kjøttboller og pizza, som italienerne er så stolte av. Du finner nok av slike restauranter her, men man kan jo gå lei av det også. Som havneby er det massevis av sjømatsrestauranter her, der man kan oppleve mange eksotiske smaker. Det finnes også en del restauranter som prøver seg med menyer fra andre kontinenter. Prisnivået på typiske turistrestauranter er sjeldent billig.

Å bo sentralt i Venezia vil koste deg dyrt, men fortsatt billigere enn en vanlig hotellovernatting i Norge. Se etter hoteller nært Markusplassen, så vet du at du bor sentralt i forhold til folkeliv, severdigheter og attraksjoner. Hoteller med lang avstand til dette vil være billige, men da kan det være et ork å komme seg inn til sentrum på grunn av vanskelige trafikkforhold.

Severdigheter i Venezia

Venezia omtales av mange som en severdighet i seg selv, og her kan man vandre hele dagen uten å få nok av den middelalderske stilen og de mange severdighetene. En tur med en elvebåt er naturligvis obligatorisk på Venezia-tur, samt en beskuelse av de mange historiske bygningene.

markusplassen-veneziaMarkusplassen

Markusplassen (St. Marks Square) er det mest populære turistområdet i Venezia, og kan på mange måter sammenlignes med et gigantisk torg. Det er et digert, åpent område like ved kirken, der det finnes alt fra boder til restauranter og underholdning. Her ender du nok opp mange ganger i løpet av ditt Venezia-opphold.

st-marks-basilica-veneziaMarkuskirken

Uansett hvilken storby man ferierer i, så må man nesten innom en historisk kirke. St. Marks Basilica er kåret av mange til den vakreste kirken i hele verden, både på innsiden og utsiden. Den gigantiske kirken har dessuten tre små museer på innsiden. Man kan også klatre til topps i kirketårnet og nyte en fantastisk utsikt over Markusplassen.

grand-canal-veneziaBåttur på Grand Canal

Grand Canal kan på mange måter anses som selve hovedtrafikkåren i Venzia, og er det samme som «The Strip» er for Las Vegas. Det er den bredeste kanalen (og den travleste), og man bør absolutt ta en tur med en elvebåt for å se byen fra et nytt perspektiv. Disse turene tar deg dessuten forbi det meste av severdigheter.

severdigheter venexiaCampanile di San Marco

Vil du nyte byens beste utsikt, så gjør du det i klokketårnet Campanile. Det er en historisk bygning som dessverre raste sammen i 1902. Ti år etterpå ble det gjenreist som en tro kopi, med mye av de samme steinene, og Campanile var igjen byens høyeste bygg som ruger nesten hundre meter over bakken. Det går heis til toppen.

doge palasset veneziaDogepalasset

Dogepalasset er en av de mange historiske byggverkene i Venezia. Det ble bygd allerede på 1100-tallet, og har vært både regjeringsbygg, rettslokale og kongelig palass. Det er fortsatt godt bevart og en severdighet i seg selv.

Rialtobroen i veneziaPonte di Rialto (Rialtobroen)

Den kjente Rialtobroen i Venezia er uten tvil et av de mest kjente landemerkene i byen og den er også den eldste broen som krysser Grand Canal. En severdighet man må få med seg når man først er i Venezia. Kanskje aller finest om du ser den fra en elvebåt.