Warszawa

Med en svært innholdsrik historie, spesielt under andre verdenskrig, er Warszawa en svært populær turistby for historieinteresserte. Mange har fordommer mot både det Østeuropeiske folket og byene der, men som Polens hovedstad vokser Warszawa stadig frem som en moderne storby. Byen kan tilby alt fra typiske turistattraksjoner som gamle bygninger og festninger, til unike shoppingmuligheter og fantastisk mat.

Med i overkant av 1,75 millioner innbyggere er Warszawa absolutt som en storby å regne, og større enn mange av de andre, mer besøkte europeiske hovedstedene. Det gjør at hovedstaden vil oppleves som travlere enn mange av de andre, populære turistbyene i Polen, som Gdansk og Krakow. Byen ligger sentralt i landet og har et stabilt klima, som egner seg best for turister i sommerhalvåret. Warszawa passer perfekt for de som ønsker seg en innholdsrik storbyweekend.

Anbefalte hotell i Warszawa

annonselenker

H15 Boutique Hotel

Polen er et forholdsvis rimelig land når det kommer til hoteller, og her kan du få høy standard til en billig pris sett med norske øyne. H15 Boutique Hotel er således et godt eksempel.

Dette er et femstjerners hotell med moderne og elegant design og nydelige rom. Forholdsvis sentral plassering med ca. 10 minutter å gå til sentrum.

 

BESTILL ROM HER

 

Polonia Palace Hotel

Flott firestjerners hotell med god standard. Rommene er forholdsvis store og pene. Hotellet har en fin og rolig beliggenhet og du er i gangavstand til det meste.

Det tar ca. 20 minutter å gå til sentrum av gamlebyen, en fin gåtur som anbefales. God service med hyggelige og hjelpsomme ansatte.  

 

BESTILL ROM HER

 

Sofitel Warsaw Victoria

Kjempeflott og elegant femstjerners hotell i nærheten av gamlebyen i Warszawa. Høy standard og serviceinnstilt personale.

Hotellet har egen restaurant og bar, treningssenter, et flott innendørs badebasseng og et eget kasino. Gode tilbakemeldinger fra norske gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Warszawa

annonse

Reise til Warszawa

I sommermånedene er det mulig å fly direkte til Warszawa fra Oslo Lufthavn, men ellers på året vil man bli nødt til å mellomlande eller fly via en internasjonal flyplass. Reisetiden med direktefly er på rundt to timer, mens man må regne med det dobbelte dersom man tar to flygninger. Først og fremst er Warszawa et ettertraktet reisemål for nordmenn på grunn av det lave prisnivået, og byen er blant de billigste hovedstedene i hele Europa.

Myntenheten i Polen er polske zloty. En zloty tilsvarer i underkant av to norske kroner. Som nevnt får man svært mye for pengene her, selv om hovedstaden er noe dyrere enn de andre turistbyene i Polen. Det anses som trygt å ferdes som turist i Warszawa, men lommetyver opererer ofte i organiserte bander. Du bør ikke drikke vannet fra springen, men kjøpe flaskevann. Det fungerer dog godt til pussing av tenner.

 

Hoteller og restauranter i Warszawa

Det er generelt billig å overnatte i Warszawa, selv om du ønsker å bo luksuriøst. Her kan du ta deg råd til å heve standarden og beliggenheten, noe du neppe kunne gjort i for eksempel London. Ønsker du å bo ekstra rimelig kan du uansett få en overnatting til en overkommelig pris. Da bør du oppsøke et av de lokale hotellene som ikke ligger langs de travleste sentrumsgatene.

Det polske kjøkken har ikke bidratt for mye på det internasjonale matmarkedet, men har mat som bærer preg av den østeuropeiske tilhørigheten, samt den nære beliggenheten til Russland. Det betyr at det går ofte i fet saus og fet mat. Det anbefales at man oppsøker en lokal, polsk restaurant for å lære mer om den lokale maten. Utover dette har storbyen et rikelig utvalg av restauranter, med alt fra dedikerte biff-hus til sjømatsrestauranter og så videre.

 

Severdigheter i Warszawa

I Warszawa vil man helt sikkert bruke mye tid på å shoppe, spise og nyte hverandre, ettersom den norske kronen er såpass sterk at man kan skjemme seg skikkelig bort her. Men du må heller ikke glemme de mange severdighetene hovedstaden byr på!

 

Slottet i Warszawa

slottet-warszawaFor deg med sansen for gammel arkitektur, så er det kongelige slottet i Warszawa absolutt verdt et besøk. Det ligger i gamlebyen (som du kan lese mer om i neste avsnitt), og ble reist så sent som på 1300-tallet. Det har huset flere av de polske kongene, før det dessverre ble destruert av tyskerne under andre verdenskrig. Gjenreisningen har uansett gjort at slottet ser ut akkurat slik det gjorde før krigen, og om mulig enda bedre.

Gamlebyen

severdigheter warszawaDe fleste europeiske hovedsteder har en «gammelby», og Warszawa er intet unntak. Det å vandre rundt på torget i Warszawas gamle bydel er som å reise tilbake i tid. Gamlebyen er satt sammen av murstein fra gamle bygninger, og har følgelig et svært gammeldags preg. Her ligger både restauranter og kjøpesentre i umiddelbar nærhet, samt en hel del severdigheter.

Lazienki Park

Lazienki ParkenParken i Warszawa er en perle man ikke må gå glipp av. Det er byens største grøntområde, som også har et rikt dyreliv. Her er dessuten et gigantisk utendørsteater, som ofte brukes under festivaler. Parken er svært populær blant de innfødte om sommeren når værgudene viser seg fra sin beste side.

Barbakan-festningen

warszawa-festningWarszawa er en historierik by, og polakkene har måtte forsvare seg mot både den ene og den andre igjennom årene. Festningen Barbakan har spilt en viktig rolle, men i dag gjør den jobben sin som turistattraksjon. Den er bygd i rød mur og er et stort og komplekst anlegg som historieinteresserte bør få med seg.