Wien

inneholder annonselenker

wien

Wien er for mange kanskje best mest for sine klassiske konserter, men byen har så mye mer å by på. 

Med en sentral beliggenhet i Europa og som Østerrikes hovedstad, har storbyen Wien spilt en viktig rolle igjennom mange århundrer. Mye av dette er godt bevart gjennom bygninger og monumenter, noe som gjør at Wien er et yndet turistmål for turister fra hele verden.

Totalt besøker nesten 20 millioner turister Østerike hvert eneste år, og en stor del av disse er innom Wien for å se deres berømte palasser og katedraler.

reiseguide wien

Med nærmere 1,9 millioner innbyggere er Wien som en skikkelig storby å regne. Den sentrale plasseringen i Europa gjør at byen er et viktig knutepunkt for alt fra politikk til transport og handel.

Anbefalte hotell i Wien

Wien er en stor by, med en rekke forskjellige bydeler som alle har sin egen sjarm og stil. Når man skal bestille hotell i Wien, så er det lurt å bo i nærheten av det man ønsker å oppleve når man besøker byen.

De fleste turister velger å bo på hotell i Innere Stadt. Dette er gamlebyen i Wien, og stedet passer bra for de som ønsker å bo i gangavstand til de mest kjente severdighetene. Her finner du alt du trenger av butikker og restauranter, og det er enkelt å spasere rundt i byen herfra. Bakdelen med å velge et hotell i denne delen av Wien er at de kan være forholdsvis kostbare.

Hvis du ønsker å bo litt utenfor turiststrøket i Wien, så kan et hotell i Leopoldstadt eller Landstraße være et godt alternativ. Her bor du litt utenfor det største turisttråkket, men du er samtidig i gangavstand til mange av severdighetene. Hotellene i denne delen av Wien er dessuten litt billigere enn i Innere Stadt.

Liker du å besøke gallerier og en søker en litt mer ungdommelig stemning, så er området Neubau anbefalt. Her finner du mange trendy kafeer, barer og her kan du også shoppe i den kjente shoppinggaten Mariahilfer Straße. Bydelen ligger ikke midt i sentrum, men den er like vel så sentral at du kan ta deg rundt til fots.

Wien har et stort utvalg av hotell i alle prisklasser, og det kan være vanskelig å velge hotell når man besøker byen. For å hjelpe deg på vei har her plukket ut tre gode hotellalternativer i Wien. 

annonselenker

Palais Hansen Kempinski Vienna

Når du ser fasaden på dette hotellet så skjønner du raskt at her er det snakk om et stilfullt, klassisk og eksklusivt hotell. Palais Hansen Kempinski Vienna er et luksuriøst og elegant hotell med fem stjerner.

Hotellet ligger sentralt og fint plassert i Innere Stadt. Det finnes gode transportmuligheter like ved hotellet, og det passer også fint for de som ønsker å utforske Wien til fots.

Dette er ikke blant de billigste hotellene i Wien, men her bor du med stil. Hotellet har spa med full service, 2 barer og 2 restauranter, helsestudio, innendørs badebasseng, samt en nydelig frokost. Rommene er dessuten store og romslige. Ønsker du å bo på et av de fineste hotellene i Wien, så bør du ta en nærmere titt på dette hotellet.

 

BESTILL ROM HER

Sans Souci Vienna

Sans Souci Vienna er et elegant og staselig 5-stjerners hotell med høy standard. Hotellet har en sentral og fin plassering i det trendy Neubau distriktet av Wien. Her er du bare et par minutters gange unna MuseumQuartier og Hofburg palasset.

Hotellet har ypperlige fasiliteter og service. Her kan du blant annet slappe av på hotellets spa, eller avkjøle deg i hotellets svømmebasseng.

Stiller du høye krav til hotellene du bor på er dette er sikkert valg. Fem stjerner og høy klasse på alt fra rom og mat, til service. 

 

BESTILL ROM HER

Ruby Lissi Hotel Vienna

Ønsker du å bo forholdsvis rimelig, men bra, bør du ta en nærmere titt på dette hotellet. Ruby Lissi er betraktelig billigere enn de to andre hotellene, men det er slett ikke noe dårlig alternativ fordi om.

Hotellet har en sentral og fin beliggenhet i Innere stadt, midt i sentrum av Wien. Fra hotellet navigerer du deg enkelt rundt i Wien, og selv om hotellet er sentralt så ligger det i et rolig område.

Ruby Lissi har 3.5 stjerner og er et stilfullt og elegant hotell som gir deg mye for pengene!

 

BESTILL ROM HER

 

10 populære ting å gjøre i Wien

annonse

Spennende bydeler i Wien

Wien er en skikkelig storby som består av mange forskjellige særegne distrikter. Innere Stadt var byens første distrikt, og det er følgelig det eldste området i Wien.

I løpet av de siste 150 årene har byen vokst seg utover fra det historiske sentrumet, og Wien består nå av totalt 23 distrikter. Hver og en av de har de sin særegne sjarm, og til sammen utgjør de Østerrikes hovedstad, Wien.

Her kan du lese mer om noen av Wiens spennende bydeler, og hva du kan se og gjøre der.

 

Innere Stadt

Innere Stadt var en gang i tiden sentrum i Habsburgmonarkiet, og bydelen fremstår like elegant i dag, som den gjorde for flere århundrer siden. Her kan du spaserer ned de trange smugene og bare nyte bydelens fantastiske arkitektur. Det var i denne bydelen at Elisabeth av Bayern ferierte i Hogburg-slottet, som fortsatt er et kjent landemerke I Wien. 

innere stadt wien

Liker du shopping, så kan du shoppe i en av Wiens mange eksklusive butikker i shoppinggaten Graben, akkompagnert av lyden fra gatemusikanter som spiller klassisk musikk. Området er også spekket med historiske bygninger på hvert eneste gatehjørne. Om du lurer på hvor du skal bo på hotell når du besøker Wien, så er Innere Stadt et sikkert valg.

 

Neubau

Om Innere Stadt er champagne, så Neubau hipsterøl fra et lokalt bryggeri. Dette er bydelen for de unge og hippe, med trendy barer og kafeer i hopetall. Her kan du handle i spennende bruktbutikker, eller bare nyte bydelens fantastiske barokkarkitektur.

MuseumsQuartier Neubau wien

Er du interessert i kunst og kultur så bør du avlegge MuseumsQuartier et besøk. Her ligger det en samling med museer som Leopold Museum, hvor du kan se bilder av den kjente østeriske maleren Gustav Klimt.

 

Mariahilf

Bydelen Mariahilf ligger like ved Neubau, og ligner litt mer på et boligområde enn Neubau. Området er like vel sentralt, med mye aktivitet. Dette området har en variert befolkning, og det er mange kulturelle innslag å finne her.

mariahilfer strasse

Her finner du alt fra teater med kjente forestillinger, til bokkafeer og trendy barer. Mariahilf omtales gjerne også som det sjette distrikt, og det er her du finner en av Wiens beste shoppinggater, Mariahilfer Straße. 

 

Wieden

En av hovedattraksjonen bydelen Wieden er det verdenskjente matmarkedet Naschmarkt. Her syder det av liv, blant de mer enn 120 matbodene og restaurantene. Markedet har eksistert siden 1500-tallet og her selges det alt fra lokal ost, til frukt og nybakt brød. På vei til Naschmarkt kan du dessuten ta turen innom Karlsplatz for å se den flotte Karlskirken.

Belvedere slottet wien

Det er også i Wieden at den det fantastiske Belvedere palasset ligger. Belvedre er en av de mest kjente og populære attraksjonene i hele Wien, og vel verd et besøk.

 

Josefstadt

Josefstadt er det minste av Wiens 23 distrikter, og ble oppkalt etter Josef I av Det tysk‑romerske rike. Dette området oser av klasse, og det er ikke uten grunn at flere av de tidligere presidentene i Østeriske har bodd her.

bydelen Josefstadt wien

I dette område finner du noe av Wiens flotteste arkitektur, med imponerende hus på hvert gatehjørne. Her kan du slappe av på en av bydelens mange kafeer og vinbarer, eller gå på teater. Bydelen passer perfekt for familier, eller de som ønsker seg et litt roligere område.

 

Donaustadt

Donaustadt er det 22. distriktet i Wien, og det er i denne bydelen at du finner Donauinsel. Dette er en kunstig øy som er 21.1 kilometer lang og 250 meter bred. Denne øya, som ligger midt i Wien, huser mange grøntområder, stier og parker.

donauinsel wien

Her yrer det av liv om sommeren, og øyen er perfekt for en gå eller sykkeltur langs vannkanten. Det er også gode muligheter for å ta seg et bad her på varme sommerdager, eller grille på en av de mange grillplassene. 

 

Reise til Wien

Å komme seg til Wien er ikke videre komplisert, da det store deler av året går direkteflygninger fra Oslo Lufthavn. Flyreisen tar i overkant av to timer, og man kan få relativt billige billetter. Østeriket og Wien er med i EU, og har følgelig euro som offisiell valuta. 

reise til wien

Sammenlignet med mange andre europeiske hovedsteder, og mange av byene i nabolandet Tyskland, så kan Wien virke noe billigere. Rundt de mest sentrale turistområdene er prisene naturligvis skrudd opp, men man kan både spise og leve billig dersom man oppsøker litt mer usentrale restauranter og utesteder.

Det er ikke noe problem å drikke vannet fra springen, og Wien anses som en by der turister kan ferdes trygt og rolig, så lenge man tar normale forbehold.

Som innlandsby kan somrene bli ganske varme, slik at mange turister velger å reise hit sent på våren eller tidlig på høsten. Uansett når du reiser så kan du være sikker på at du vil få et trivelig og variert opphold i en av de hyggeligste hovedstedene i Europa.

 

Severdigheter i Wien

De fleste som besøker Wien gjør det for å få en smak av den innholdsrike historien, som byen tilbyr gjennom både kirker, slottsbygninger og museer. Et eldorado for kultur- og historieinteresserte med andre ord!

 

Slottene i Wien

belvedere-wienDe mest berømte bygningene og mest populære turistattraksjonene i Wien er de tre slottene Schönbrunn, Belvedre og Hofburg. Schönbrunn palasset er et gigantisk slottskompleks med alt fra fontener, park, statuer og til og med en dyrehage. Belvedere ble bygget på 1700-tallet og er nå hjem for en av de største kunstutstillingene i verden. Hofburg kan du nesten ikke unngå å se, der det ligger midt i Innere Stadt. Alle tre slottene er fantastiske byggverk som du bør få med deg når du besøker Wien. 

St. Stephens-katedralen

st-stephens-katedralen-wienKatedralen oppkalt etter Sant Stephens er et av byens mest populære og stolteste byggverk. Det står på ruinene av to tidligere mesterverk, og stod ferdig allerede i år 1160. Siden den gang har mye blitt gjort, og bygningen bærer preg av ulike stilarter. Nå er det en av de mest populære turistattraksjonene i Østeriket.

Museer i Wien

albertina-museum-wienWien har mye å by på for museumsgangere. Har du sansen for Mozart, så vil et besøk på Mozart-huset være svært interessant. Byen har også et jødisk museum, med innholdsrike utstillinger fra andre verdenskrig. Vurder også en tur innom Albertina-museet, som er hjem for over 44 000 malerier fra kjente kunstnere som Leonardo da Vinci, Raffael og Rembrandt.

Naturhistorisk museum i Wien

Naturhistorisk museum i WienNaturhistorisk museum i Wien har en fantastisk samling av naturhistoriske gjenstander. Her kan du se på alt fra forhistoriske dinosaurer, til et vel av utstoppede fugler og spennende mineraler. Selve museumsbygningen er dessuten et skue i seg selv. Kjempestort og flott museum som passer godt for store og små. Her er det mye å se på!

Wiener Staatsoper

operahuset i wienStatsoperaen i Wien er et av verdens mest kjente operahus, og ligger i en fantastisk bygning i sentrum av Wien. Operabygningen ble åpnet i 1869, og er et vakkert skue både fra innsiden og utsiden. Her kan du ta en guidet omvisning på dagtid, hvor du får et fint innblikk i alle deler av operaen. Det er også muligheter å skaffe seg billetter til en forestilling på operaens hjemmeside: wiener-staatsoper.at

Wien Rådhus

rathaus wienDet nye rådhuset, også bare kalt Rathaus, er et av de aller flotteste byggverkene i Wien. De som ønsker det kan også oppleve rådhuset fra innsiden med en guidet tur. I desember så er det et fantastisk julemarked foran rådhuset. Rett og slett en bygning du bør få med deg, enten du besøker Wien sommer eller vinter.

St. Charles-kirken

st-charles-kirken-wienDen andre mektige kirkebygningen i Wien er St. Charles-kirken. Den har en stil fra barokken, og stod ferdigreist i 1737. Den ble bygget etter en større epidemi som rammet byen i år 1713, og som tok livet av over 9000 mennesker.

Tårnet i Donau

donauturm severdighet wien

Vil du ha god utsikt fra Wien, så kan du vurdere en tur i byens eget pariserhjul. Men enda bedre blir det fra tårnet langs Donau-elven, som strekker seg hele 252 meter over bakken. Heldigvis har tårnet heis, som for øvrig tar deg til en roterende restaurant der man får sett alle deler av byen mens man nyter et bedre måltid.