Med en sentral beliggenhet i Europa og som Østerrikes hovedstad, har storbyen Wien spilt en viktig rolle igjennom mange århundrer. Mye av dette er godt bevart gjennom bygninger og monumenter, noe som gjør at Wien er et yndet turistmål for turister fra hele verden. Totalt besøker nesten 20 millioner turister Østerike hvert eneste år, og en stor del av disse er innom Wien for å se deres berømte palasser og katedraler.

Med nærmere 1,9 millioner innbyggere er Wien som en storby å regne. Den sentrale plasseringen i Europa gjør at byen er et viktig knutepunkt for alt fra politikk til transport og handel. Som innlandsby kan somrene bli ganske varme, slik at mange turister velger å reise hit sent på våren eller tidlig på høsten. Uansett når du reiser så kan du være sikker på at du vil få et trivelig og variert opphold i en av de hyggeligste hovedstedene i Europa.

Anbefalte hotell i Wien

  • Palais Hansen Kempinski Vienna – Når du ser fasaden på dette hotellet så skjønner du raskt at her er det snakk om et stilfullt, klassisk og eksklusivt hotell. Palais Hansen Kempinski Vienna er et luksuriøst og elegant hotell med fem stjerner sentralt plassert i Wien. Ikke blant de billigste hotellene i Wien, men her bor du med stil. Hotellet har spa med full service, 2 barer og 2 restauranter, helsestudio, innendørs badebasseng og ikke minst en nydelig frokost.

 

  • Sans Souci Vienna – Elegant og staselig hotell med sentral plassering rett i nærheten av Volkstheater. Stiller du høye krav til hotellene du bor på er dette er sikkert valg. Fem stjerner og høy klasse på alt fra rom og mat til service. 

 

  • Ruby Lissi Hotel Vienna – Ønsker du å bo forholdsvis rimelig, men bra, bør du ta en nærmere titt på dette hotellet. Dette hotellet er betraktelig billigere enn de to andre hotellene, men det er slett ikke noe dårlig alternativ fordi om. Hotellet har en sentral og fin beliggenhet midt i sentrum av Wien. Stilfullt og elegant hotell som gir deg mye for pengene!

annonselenker

Ting å gjøre i Wien

annonse

Reise til Wien

Å komme seg til Wien er sjeldent noe problem, da det til store deler av året – og spesielt i sommerhalvåret – går direkteflygninger fra Oslo Lufthavn. Flyreisen tar i overkant av to timer, og man kan få relativt billige billetter. Østeriket og Wien er med i EU, og har følgelig euro som offisiell valuta. En euro tilsvarer i skrivende stund i overkant av åtte norske kroner.

Sammenlignet med mange andre europeiske hovedsteder, og mange av byene i nabolandet Tyskland, så kan Wien virke noe billigere. Rundt de mest sentrale turistområdene er prisene naturligvis skrudd opp, men man kan både spise og leve billig dersom man oppsøker litt mer usentrale restauranter og utesteder. Det er ikke noe problem å drikke vannet fra springen, og Wien anses som en by der turister kan ferdes trygt og rolig, så lenge man tar normale forbehold.

 

Finn billige pakketurer til Wien her

annonse

Hoteller og restauranter i Wien

I sentrumsområdet finnes det svært mange hoteller med høy standard, men prisene er naturligvis høyere enn utenfor selve smørøyet. Her er prisnivået på høyde med andre europeiske hovedsteder, så dersom man ønsker å bo billig, så må man velge en dårligere beliggenhet. Sentrum av Wien der de fleste turister ferdes er innenfor Ringstrasse, der de fleste severdigheter og attraksjoner ligger.

Hvilken tradisjonell matrett har du hørt om fra det østeriske kjøkken? Sannsynligvis ingen, og den lokale maten her bærer preg av typisk kjøttmat med mye fett tilbehør slik de serverer i de fleste Øst-europeiske land. Det florerer også av enklere spisesteder og boder her, samtidig som det internasjonale kjøkkenet naturligvis også har gjort sitt inntog i Wien. Litt utenfor sentrum er det dessuten svært billig å spise seg mett!

Severdigheter i Wien

De fleste som besøker Wien gjør det for å få en smak av den innholdsrike historien, som byen tilbyr gjennom både kirker, slottsbygninger og museer. Et eldorado for kultur- og historieinteresserte med andre ord!

belvedere-wienSlottene i Wien

De mest berømte bygningene og mest populære turistattraksjonene i Wien er de to slottene. Det første heter Schönbrunn palasset, og er et gigantisk slottskompleks med alt fra fontener, park, statuer og til og med en liten dyrehage. Det andre heter Belvedere Palace, og ble bygget på 1700-tallet. Det er nå hjem for en av de største kunstutstillingene i verden, og absolutt verdt en titt spesielt på utsiden.

st-stephens-katedralen-wienSt. Stephens-katedralen

Katedralen oppkalt etter Sant Stephens er et av byens mest populære og stolteste byggverk. Det står på ruinene av to tidligere mesterverk, og stod ferdig allerede i år 1160. Siden den gang har mye blitt gjort, og bygningen bærer preg av ulike stilarter. Nå er det en av de mest populære turistattraksjonene i Østeriket.

albertina-museum-wienMuseer i Wien

Wien har mye å by på for museumsgangere. Har du sansen for Mozart, så vil et besøk på Mozart-huset være svært interessant. Byen har også et jødisk museum, med innholdsrike utstillinger fra andre verdenskrig. Vurder også en tur innom Albertina-museet, som er hjem for over 44 000 malerier fra kjente kunstnere som Leonardo da Vinci, Raffael og Rembrandt.

st-charles-kirken-wienSt. Charles-kirken

Den andre mektige kirkebygningen i Wien er St. Charles-kirken. Den har en stil fra barokken, og stod ferdigreist i 1737. Den ble bygget etter en større epidemi som rammet byen i år 1713, og som tok livet av over 9000 mennesker.

donauturm severdighet wienTårnet i Donau

Vil du ha god utsikt fra Wien, så kan du vurdere en tur i byens eget pariserhjul. Men enda bedre blir det fra tårnet langs Donau-elven, som strekker seg hele 252 meter over bakken. Heldigvis har tårnet heis, som for øvrig tar deg til en roterende restaurant der man får sett alle deler av byen mens man nyter et bedre måltid.