Zagreb

inneholder annonselenker

ferie i zagreb

Zagreb er Kroatias hovedstad og desidert største by med i overkant av 800 000 innbyggere. Byen har en innholdsrik historie som strekker seg mange århundrer tilbake, som i dag reflekteres gjennom katedraler, historiske bygninger og monumenter. Byen har dessuten en herlig innenlandsnatur, og kan også besøkes på vinterstid der man tar seg opp hele byens slalåmbakke som ligger knappe 20 minutter fra sentrum.

Kroatia og Zagreb har fire definerte årstider, med varme og tørre somre og kalde og tørre vintre. Derfor oppsøker de fleste turister byen i sommerhalvåret, da temperaturene gjerne klatrer opp mot 25 grader og vel så det. På vinterstid kommer det vanligvis snø, og de færreste besøker byen da med mindre man har et spesielt formål.

 

Anbefalte hotell i Zagreb

 

Hotel Esplanade Zagreb

Meget flott femstjerners hotell midt i hjertet av Zagreb. Ærverdig og fine fasiliteter med høy standard.

Hotellete har også et eget spa som anbefales. Særdeles gode tilbakemeldinger fra gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Livris Hotel

Førsteklasses hotell med moderne, lyse og pene rom.

Gratis frokost følger med. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Best Western Premier Hotel Astoria

Veldig bra hotell med sentral og praktisk beliggenhet i Zagreb. God standard og gratis frokost.

Hotellet får gode tilbakemeldinger fra norske gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Zagreb

Reise til Zagreb

Å komme seg til Zagreb er gjerne en lang reise, ettersom det kan være vanskelig å oppdrive direktefly dit fra Oslo Lufthavn. Det betyr at man minst må sette av 4-5 timer til reisen, selv om avstanden egentlig ikke er så lang. Den offisielle valutaen i Kroatia og Zagreb er kroatiske kuna. En kuna tilsvarer nesten det samme som en norsk krone.

Prisnivået i Zagreb vil for nordmenn oppleves som «middels». Med det mener vi at det er relativt billigere, men det finnes både billigere og dyrere reisemål i Europa. Man kan fint spise godt og gjøre ulike aktiviteter her uten at det behøver å koste skjorta. Zagreb anses også som en trygg by å ferdes i som turist. Det anbefales ikke å drikke vannet fra springen, men til tannpuss går det greit.

 

Hoteller og restauranter i Zagreb

Zagreb har mange hoteller i sentrumsområdet, der både pris og standard er varierende. Om man ønsker det så er det ikke noe problem å skaffe seg billig overnatting, men det vil sannsynligvis gå på bekostning av beliggenheten. Enkelte av de store, internasjonale hotellkjedene er også til stedet i byen med luksuriøse hoteller.

Det kroatiske kjøkken er neppe godt kjent for de fleste nordmenn, men man går ikke sulten i Zagreb av den grunn. Faktisk er det svært billig å spise ute her, og man kan nyte alt fra biff til sjømat eller asiatisk på de mange ulike restaurantene. I sentrumsområdet ligger de nærmest vegg i vegg, og man vil kunne slå på stortromma med en treretters meny og god drikke uten å ruinere seg.

 

Severdigheter i Zagreb

Zagreb er en innholdsrik og moderne by med en spennende historie. På sommerstid er det dessuten en frodig by, der man bare kan nyte tiden i de hyggelige gatene mens man oppsøker turistattraksjonene.

 

Tkalčićeva Street

Tkalciceva street i zagreb

Vi er de første til å innrømme at vi ikke er sikker på hvordan vi uttaler navnet på denne gaten, men det vi er sikre på er at den er vel verd et besøk! Her finner du koselige restauranter, kafeer og puber og gaten er således en perfekt plass å nyte en kaffe eller noe kaldt å drikke. Dette er en av de mest populære gatene i Zagreb, så det kan være lurt å være på plass her før klokken 20 på kvelden om man ikke har reservert bord.

 

Katedralen i Zagreb

severdigheter i zagreb

Hva er vel et besøk til en europeisk hovedstad uten å stikke innom en katedral? Zagreb-katedralen er byens høyeste bygg, og har en sentral plassering midt i sentrum av byen. Den er bygget i en gotisk stil og er et mektig bygg som de fleste turister ønsker å få med seg når de besøker den kroatiske hovedstaden.

Floral Square (Petar Preradovic Square)

zagreb

Et unikt møtepunkt for både lokale innbyggere og turister er Floral Square, som på folkemunne heter Petar Preradovic Square. Det er en stor, åpen plass i sentrum av byen, der restauranter og kafeer ligger vegg i vegg. Perfekt for å nyte en kaffe mens man ser på det yrende folkelivet i sommermånedene.

Jarun Lake

jarun lake zagreb

Jarun Lake er en gigantisk innsjø som ligger midt i sentrum av Zagreb, og er stedet der man kan nyte flott natur. Her kan man gjøre alt fra roing til padling og seiling, eller landlige aktiviteter som å gå på rulleskøyter. Her ligger også mange kafeer og utesteder, slik at det alltid er et yrende folkeliv rundt Jarun Lake på sommerstid.