10 anbefalte severdigheter og attraksjoner i Madrid

inneholder annonselenker

topp 10 severdigheter i madrid

Den spanske hovedstaden Madrid ligger omtrent midt i landet, og er hjem til 3,3 millioner mennesker. Denne storbyen har alt man trenger av shopping, kultur og underholdning, og er en populær by for weekendturer.

Byen har i lang tid hatt bosetninger, og arkeologisk funn har funnet tegn etter bosetninger der allerede fra forhistorisk tid, selv om det først var på 800-tallet at maurerne grunnla det som regnes som dagens Madrid. I dag er det en moderne storby med mange gode museer, historiske bygninger, vakre parker, og ikke minst et veldig populært fotballag. En reise til Madrid kan by på både kultur, historie og shopping på en gang, og her finner man noen av Europas beste kunstmuseer.

 

Populære aktiviteter i Madrid

annonse

De ti mest populære severdighetene i Madrid

 

Prado Museum

Prado Museum i madridDen mest populære attraksjonen i Madrid er Prado Museum, et kunstmuseum som stiller ut europeisk kunst fra begynnelsen av 1300-tallet og frem til 1800-tallet. Museet er kjent for å ha en stor og interessant samling som inkluderer alle de sentrale, europeiske malerne, og har dessuten veldig mange flotte kunstverk fra de beste spanske malerne. Over 2,5 millioner mennesker besøker museet hvert år, og det er vel verdt å avse noen timer for å få med seg noen av de utrolige maleriene på Prado Museum.

Retiro Park

Retiro Park - kjent park i madridRetiro Park er en enorm park i Madrid som tidligere var forbeholdt omgangskretsen til kongefamilien, men som i dag er en offentlig park som alle kan besøke. Inne i parken er det både skogsområder så vel som egne områder hvor det er stilt ut statuer, en kunstig innsjø, og et par bygninger som huser museumsgjenstander. Ta gjerne en spasertur gjennom parken hvis du blir litt sliten av alt støyet inne i byen, for her er det roligere og mindre folksomt enn ellers i sentrum av Madrid.

Stadio Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu - hjemmebanen til real madridStadio Santiago Bernabeu er fotballstadionet til fotballaget Real Madrid CF. Det er noe spesielt over å kunne se en kamp her, men det er også mulig å dra til stadion utenom kamptid for å besøke museet, handle i supporterbutikken eller bare se seg rundt på området. Det er mulig å få en guidet tur rundt på stadion hvor man blant annet kan se på garderobene til spillerne. Dersom du ønsker deg billetter til en kamp her kan det lønne seg å bestille disse en stund i forveien. Det blir sjeldent helt utsolgt med mindre det er en populær kamp, men prisene blir gradvis høyere ettersom de billigere setene selges ut raskere.

Det Kongelige Palass i Madrid

Det Kongelige Palass i MadridDet Kongelige Palass i Madrid er den offisielle residensen til kongefamilien, selv om de i praksis bor i Zarzuela-palasset like i nærheten. Lokalt er Det Kongelige Palass i Madrid kjent som Palacio Real, og er et enormt slott over godt over 3 000 rom. Dette gjør det til Europas største slott, så det sier seg selv at det er mye interessant å se på i dette bygget. Mange klarer seg med å se det fra utsiden, men man kan lære mye om spansk historie ved å ta en guidet tur rundt på palasset. Man kan selvsagt ikke få med seg alle rommene, men det er likevel en lang omvisning som viser frem veldig mange av de viktigste rommene.

Museo Thyssen-Bornemisza

Museo Thyssen-BornemiszaMuseo Thyssen-Bornemisza er et kunstmuseum i Madrid som er kjent for å ha en veldig god samling av malerier fra mange ulike tidsepoker, alt huset i en vakker bygning fra 1700-tallet. Her er det mange verdenskjente malerier, og samlingen er såpass stor at man fort kan bruke hele dagen inne på museet om man vil se alle sammen.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia

Museo Nacional Centro de Arte Reina SofiaPå Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia kan man også se kunst, men dette museet fokuserer mer på moderne kunst enn de andre museene i Madrid. Her er den nedre grensen 1881, satt på bakgrunn av Pablo Picassos fødeår, men mesteparten av kunsten er fra 1900-tallet. Her er det en stor samling fra de to kjente kunstnerne Pablo Picasso og Salvador Dalí, to av de mest kjente kunstnerne fra Spania, men det er også andre moderne, spanske kunstnere stilt ut der.

Sorolla Museum

Sorolla Museum i madridSorolla Museum er et kunstmuseum i Madrid som er dedikert til verkene til Joaquín Sorolla og datteren hans Elena Sorolla. Museet ligger i et bygg som tidligere var hjemmet til Joaquín og familie hans, og i dag regnes det som et museum av høy kvalitet. Her kan man lære mer om kunstnerens liv for å forstå mer om maleriene hans. Er du interessert i kunst er dette noe for deg.

Gran Via

gran via gaten i madridGran Via er en stor gate midt i kjernen av Madrid, og fungerer som byens handlegate og underholdningsgate. Her er det mange vakre bygninger i ulike arkitekturstiler, og på gateplan er det både kjente og mindre kjente butikker på rekke og rad. Om du skal shoppe i Madrid er dette plassen du drar til, for her kan man bare vandre nedover gaten og komme over hundrevis av butikker på kort tid. Det er også flere kjøpesentre, teaterscener og kinoer langs gaten, så det er alltid noe å finne på her. Prismessig er butikkene i Gran Via kjent for å være litt dyrere enn i utkanten av byen, men fra et norsk perspektiv er det fortsatt ikke spesielt dyrt.

Barrio de Salamanca

Barrio de Salamanca distriktet i madridBarrio de Salamanca er et distrikt i Madrid like i nærheten for det historiske sentrum i byen. Det er mange som besøker dette distriktet på grunn av at det er flere gågater her, et godt utvalg av butikker, og fordi det er et relativt rolig område sammenlignet med gatene i nærheten av Gran Via. Barrio de Salamanca regnes gjerne som et litt luksusdistrikt, og her er det rent og pent, og mange koselige spisesteder.

Museo Arqueologico Nacional

Museo Arqueologico Nacional - arkeologisk museum i madridMuseo Arqueologico Nacional er et arkeologisk museum som tar for seg spansk historie og bosetninger helt fra forhistorisk tid. Det er også mange objekter fra områdene i nærheten av Spania, med et stort utvalg av greske objekter og objekter fra gamle Egypt. I tillegg til dette er det også litt mer moderne historie her, og man kan se samlinger som spanske myntsamlinger gjennom tidene, eller Madrids toghistorie. Selve museet er helt enormt, og mange mener at det ikke er nok med kun én dag dersom man vil se alle utstillingene.