10 severdigheter du må få med deg i Wien

inneholder annonselenker

10 spennende ting å gjøre i wien

Den østeriske hovedstaden Wien er fylt til randen av flotte attraksjoner. Les om hvilke severdigheter du må få med deg i Wien her.

Storbyen Wien har 1,9 million innbyggere, og er både hovedstad og den største byen i Østerrike. Wien er et populært reisemål for nordmenn som ønsker å oppleve en skikkelig storby med majestetisk arkitektur og lange kulturtradisjoner.

Her finner man noen av verdens mest anerkjente kulturinstitusjoner, og byen er et naturlig stoppested for alle som vil se teater, orkester, opera eller bare nyte den unike kafékulturen i byen.

I Wien finner du et vell av shoppingmuligheter, turistattraksjoner, severdigheter og restauranter. I tillegg er det flere utrolige slott, parker og historiske områder i byen.

Les vår reiseguide til Wien her

 

Her er 10 spennende ting du kan gjøre når du besøker Wien

annonse

Topp 10 severdigheter i Wien

Wien er en av de aller vakreste byene i hele Europa. Her er det vakre bygg, majestetiske slott, kirker og parker hvor enn man snur og vender seg. Man kan nesten bli overveldet over alle severdighetene byen har å by på. 

Her har vi plukket ut 10 severdigheter du bør få med deg når du besøker Wien.

 

Schönbrunn

Schönbrunn-palasset i WienSchönbrunn-palasset i Wien regnes som en av Østerrikes viktigste kulturskatter, og er dessuten en av landets største turistattraksjoner. Slottet har fått en plass på UNESCO sin verdensarvliste, og er kjent både for det fantastiske slottet, men også for de utrolige slottshagene.

Selve slottet er et praktfullt skue både fra utsiden og innsiden. Ønsker du å utforske palasset på nært hold kan du booke en guidet omvisning inne i det enorme bygget.

I hagene finner du også verdens eldste dyrepark, Tiergarten Schönbrunn, som er en utrolig populær severdighet i seg selv.

Hofburg

Hofburg wienHofburg er et annet nydelig slott i Wien. Dette slottet stammer fra 1200-tallet, og har i lang tid vært brukt som det offisielle bostedet til keiserne i det tysk-romerske rike. I dag er Hofgurg residens for presidenten av Østerrike.

Store deler av bygget er åpent for publikum, men man må kjøpe inngangsbilletter for å se det fra innsiden. Inne i bygget er det flere museer som gir deg mulighet til å lære mer om historien til Wien.

Belvedere Museum

Belvedere Museum i WienBelvedere Museum er et kunstmuseum i Wien som fokuserer på utstillinger fra østerrikske kunstnere fra middelalderen og frem til moderne tid.

Selve bygget er også verdt et besøk i seg selv, for Belvedere-palasset har en verdenskjent hage, og fått en velfortjent plass på UNESCO sin verdensarvliste.

Det regnes som en de flotteste bygningene fra barokken, og på innsiden kan man se kunst fra verdenskjente kunstnere. Her er flere av bildene til Gustav Klimt stil ut.

Stefansdomen

Utsikt fra Stefansdomen i WienStefansdomen er en romersk-katolsk kirke fra 1100-, og 1200-tallet. Den ble bygd i gotisk stil, og er i dag regnet som en av de mest kjente landemerkene i hele Wien.

Ønsker man å ta kirken nærmere i øyensyn så er det bare å spaser inn. Her er nemlig gratis inngang. 

Alle som interesserer seg for arkitektur eller kirkekunst bør ta seg en tur hit, men det kan være mektig å oppleve Stefansdomen selv om man ikke har noen spesiell interesse for arkitektur. Om høydeskrekk ikke er et tema, anbefaler vi at du tar turen opp i tårnrommet og nyter den spektakulære utsikten over Wien.

Kunsthistorisk museum

Kunsthistorisches Museum - kunsthistorisk museum i wienPå kunsthistorisk museum i Wien kan man se en av verdens aller beste kunstutstillinger, i et utrolig vakkert bygg fra 1800-tallet. Her kan man se noen av de mest kjente maleriene til Rafael, Rubens, Caravaggio, Rembrandt og Tizian.

Dette er et obligatorisk stopp for alle som er interessert i kunst, men det er mye spennende her for de som liker kulturhistorie og arkeologi også. Selv om kunstutstillingene er av høyest kvalitet.

Kirche am Steinhof

Kirche am Steinhof wienDen romersk-katolske kirken Kirche am Steinhof i Wien regnes som en av de viktigste kirkene som er laget i jugendstil. Det er ikke ofte man ser kirker i denne stilen, så dette er et veldig spesielt syn.

Bygget er for øvrig designet av Otto Wagner, den verdenskjente arkitekten som står bak mange av de flotteste byggene i Wien. Betaler du en liten sum i inngangspenger kan du komme inn i kirken. For mange holder det derimot å se denne utrolige kirken fra utsiden, da det er arkitekturen den er mest kjent for.

Österreichische Nationalbibliothek

Österreichische Nationalbibliothek - nasjonalbiblioteket i østerrikePå det østerrikske nasjonalbiblioteket er man omringet av eldgamle tekster, og til sammen er det over 12 millioner bøker og dokumenter i bygget.

Her er det en helt unik atmosfære, og på mange måter føles det som om man reiser inn i en tidsmaskin når man kommer hit. I taket er det utrolige takmalerier, og dette er langt ifra et vanlig bibliotek.

Schönbrunn-hagene

Schönbrunn hagene i wienSchönbrunn-hagene er en del av den enorme parken som ligger ved Schönbrunn-palasset, og er fantastiske velstelte hager.

Det er få steder i Wien hvor det er like koselig å spasere i sitt eget tempo, og det er umulig å ikke bli imponert over hvor flott det er i hagene.

Rathaus – det nye rådhuset i Wien

Rådhuset i WienWien har en rekke fantastiske byggverk, men rådhuset er kanskje et av de aller mest imponerende. Rådhuset ble påbegynt i 1872 og fullført i 1883.

Det er et nydelig eksempel på nygotisk stil, Det høyeste tårnet er hele 105 meter høyt, og med sin massive størrelse legger du garantert merke til det når du besøker Wien.

Ønsker du å vite mer om bygningen så kan du bli med på guidede turer inne i bygget. Du bør uansett avlegge rådhuset et besøk for å se det imponerende byggverket på nært hold.

Wiener Staatsoper – Operaen i Wien

Wiener Staatsoper - Operaen i WienWiener Staatsoper er et av de mest kjente operahusene i verden, og en av de mest populære severdighetene i Wien.

Operaen er et virkelig majestetisk bygg, som imponerer både fra utsiden og innsiden. Bygget stod ferdig i 1869, og er et nydelig eksempel på nyromantisk stil.

Er du riktig heldig så klarer du å skaffe deg billetter til et operastykke her. Et annet alternativ for å oppleve operaen er å bli med på en guidet tur inne i bygget.