10 spennende ting å gjøre i Paris

inneholder annonselenker

Ting å gjøre i Paris

Paris er en utrolig vakker innholdsrik by, og som besøkende er det rett og slett umulig å nå over alt. Vi har derfor plukket ut 10 av de beste tingene du bør oppleve når du besøker Paris.

Paris er hovedstaden i Frankrike og ligger i det nordøstlige hjørnet av landet. Det bor 2,2 millioner mennesker her, noe som gjør Paris til den mest folkerike byen i Frankrike.

Paris er en utrolig vakker og innholdsrik by, noe som har gjort den til en av de mest populære turistdestinasjonene i verden. Her kan du se kjente severdigheter som Eiffeltårnet og Triumfbuen, eller shoppe hos de luksuriøse motehusene på Champs-Élysées.

Glimrende hotell sentralt i Paris

La Maison Favart

Hotell i nærheten av severdigheter i Paris

La Maison Favart er et nydelig spahotell med perfekt beliggenhet i Paris. Her bor du i en rolig sidegate, samtidig som du har kort vei til flere spennende attraksjoner, shopping og restauranter.

LES MER / SJEKK PRIS HER

Er du glad i mat så vil du garantert sette pris på byens store utvalg av gourmetrestauranter og spennende markeder.

I tillegg til sine kulturelle og kunstneriske severdigheter, er Paris også kjent for sine vakre parker, som Tuileriene og Luxembourg-hagen. Disse parkene fremstår som rolige oaser i midt i den travle byen og gir deg mulighet til å koble av fra storbylivet.

 

Dette er 10 av de beste tingene du kan gjøre når du besøker vakre Paris

Se kjente kunstverk i fantastiske Musée d’Orsay

Musée d'Orsay i Paris

En av de aller mest populære turistattraksjonene i Paris er Musée d’Orsay. Det ble åpnet i 1986, og ligger i den gamle og utrolig vakre jernbanestasjonen Gare d’Orsay, som ble bygget på slutten av 1800-tallet.

Museet huser et stort antall kunstverk fra perioden 1848 til 1914. Her kan du se kjente kunstverk fra kunstnere som Claude Monet, Edgar Degas, Pierre-Auguste Renoir og Vincent van Gogh. Et av de mest kjente maleriene du kan se i museet er Vincent van Gogh sitt selvportrett. 

I tillegg til en rekke kjente malerier, huser Musée d’Orsay også flere andre fantastiske kunstverk. Mest kjent er kanskje skulpturen «Den lille danseren» av Edgar Degas og «Isbjørn» av François Pompon.

Du trenger derimot ikke å være interessert i kunst for å la deg imponere av Musée d’Orsay. Hele bygget er en severdighet i seg selv, med fantastisk arkitektur og detaljer. Inne på museet er det også en utrolig lekker cafe og en restaurant i toppklassen, dekorert med elegante lysekroner og malerier i taket. Det er rett og slett en opplevelse i seg selv å spise her.

 

Gå trappene opp Eiffeltårnet

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er et ikonisk landemerke i Paris, og kanskje en av de mest kjente severdighetene i hele verden. Tårnet ble designet av den franske ingeniøren Alexandre Gustave Eiffel og stod ferdig i 1889, som en del av verdensutstillingen i Paris. Det er bygget i smijern og er hele 330 meter høyt. En høyde som gjorde det til verdens høyeste byggverk helt frem til 1930.

Tar du turen de 1 665 trappetrinnene til toppen Eiffeltårnet, kan du nyte en spektakulær utsikt over Paris. Fra toppen kan du se hele byen, inkludert kjente landemerkene som Notre-Dame katedralen og Louvre-museet. Du må nok påregne litt ventetid for å komme deg til topps, men ventetiden blir fort glemt når du kan ta inn over deg den fenomenale utsikten.

For mange er nok Eiffeltårnet selve symbolet på Paris og Frankrike, og en severdighet som bare må opplevelses. Et lurt tips er å kjøpe billetter på forhånd, slik at du slipper unna noe av køen.

 

Se verdens mest kjente maleri Mona Lisa på Musee du Louvre

Musee du Louvre i Paris

Musee du Louvre er et av verdens mest berømte museer og det huser også det som utvilsomt er verdens mest berømte kunstverk, nemlig «Mona Lisa».

Mona Lisa, også kjent som La Gioconda på italiensk, ble malt av Leonardo da Vinci på begynnelsen av 1500-tallet. Det står utstilt i det største rommet på Louvre, Salle des États. Her henger hun i ensom majestet, med en hel vegg for seg selv. Et virkelig ikonisk skue som er verd å få med seg.

Louvre-museet er derimot ikke bare et av de mest kjente museene i verden, det er faktisk et av verdens største også. Totalt er det 60 600 kvadratmeter med kunstutstillinger her. 

Selve bygningen ble bygget som et palass for kongelig på 1200-tallet, men ble i 1793 omgjort til et museum. Louvre-bygget er et fantastisk skue, med den ikoniske pyramiden ved inngangspartiet som yndet fotomotiv blant turister.

 

Ta en båttur på Seinen

Båttur på Seinen i Paris

En av de beste måtene å få sett Paris på er i en båt på Seinen. Elven renner gjennom de viktigste delene av sentrum, og rett forbi kjente severdigheter som Notre-Dame, Louvre, Eiffeltårnet og Musée d’Orsay.

De fleste båtcruisene går også under mange av de berømte broene i Paris, for eksempel Pont Neuf, Pont Alexandre III, Pont des Arts og Pont Mirabeau. Det er totalt 37 broer i Paris som lar deg krysse Seinen, og mange er vakkert utsmykket med statuer og monumenter.

Det er mange varianter av elvecruisene å velge blant. Noen båter serverer fine middager om bord, mens andre er veldig enkle, og kun med guide som forteller om det dere ser. Den beste opplevelsen får du kanskje om du tar et elvecruise på kveldstid, etter at solen har gått ned, og når severdighetene og monumentene er flombelyste.

 

Spaser gjennom Luxembourghagen

Luxembourghagen i Paris

Luxembourghagen er en vakker og historisk park som ligger i Latinerkvarteret i Paris sitt 6. arrondissement. Hagen ble åpnet i 1612 av Marie de Médici, som var mor til kong Ludvig XIII av Frankrike. 

Luxembourghagen er en typisk fransk barokkhage, med symmetriske oppsett og dekorative elementer som fontener, skulpturer og statuer. Hagen er også kjent for sin store samling av roser, med mer enn hundre ulike sorter spredt utover. I tillegg finner man også et orangeri, tennisbaner, en barnehage og en lekeplass i hagen.

Dette er det perfekte stedet for deg som ønsker å ta en spasertur, lese en bok, sole seg eller rett og slett bare å slappe litt av. Kjøp deg en kaffe eller en is fra en av kiosken og bare nyt!

 

Bli overveldet av glassmaleriene i Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle kirken i Paris

Sainte-Chapelle er en nydelig kirke som ligger i sentrum av Paris. Kirken ble bygget på 1200-tallet av kong Louis IX for å huse de hellige kristne relikviene han hadde kjøpt fra Keiser Constantin av Bysants.

Inne i kirken finnes det to nivåer, et øvre nivå som ble brukt av kongefamilien og et nedre nivå for den vanlige befolkningen. Øvre nivå er kjent for sine mektige vinduer med fantastiske glassmalerier. Det nedre nivået er preget av sine gotiske buer og kolonner, samt en rekke kunstverk som dateres tilbake til middelalderen.

Du trenger absolutt ikke være religiøs for å la deg imponere av denne kirken. Glassmaleriene i Sainte-Chapelle er noen av de vakreste i verden, og tar seg særdeles godt ut på bilder.

 

Besøk operahuset Palais Garnier

Operahuset Palais Garnier i Paris

Palais Garnier, også kjent som Parisoperaen, er en vakker bygning som ligger i den sentrale delen av Paris. Operahuset er designet av arkitekten Charles Garnier og stod ferdig i 1875, etter ordre fra Napoléon Bonaparte.

Bygningen er et nydelig eksempel på fransk nyklassisistisk arkitektur og er et flott symbol på Paris sin arkitektoniske skjønnhet. Hele bygget er utrolig vakkert utsmykket, og det er en opplevelse å bare vandre rundt her.

Som besøkende kan du rusle rundt på egen hånd, ta en guidet tur i operaen, eller kjøpe billett til en opera eller ballettforestilling.

Ønsker du å se en forestilling her kan du bestille billetter på Pariseroperaen sine offisielle nettsider. Her er det lurt å være tidlig ute, for billettene blir raskt utsolgt.

 

Gå ned Champs-Élysées til Triumfbuen

Triumfbuen i Paris sett fra Champs-Élysées

Triumfbuen, eller Arc de triomphe de l’Étoile som den egentlig heter, er et stort monument som ligger i vestenden av den berømte boulevarden Champs-Élysées. Den ble bygget på befaling av Napoleon Bonaparte som et symbol på hans militære seire og Frankrikes suksess. Monumentet stod derimot ikke ferdig før i 1836, nesten 15 år etter Napoleons død.

Det massive byggverket er 50 meter høyt, 45 meter bredt, og er vakkert dekorert med skulpturer og relieffer som feirer Napoleons seire og Frankrikes historie.

I tillegg til å være et populært turistmål, er Triumfbuen også et viktig nasjonalt symbol for Frankrike. Under Triumfbuen ligger «Den ukjente soldats grav» som minnes alle de uidentifiserte soldatene som har falt i krig. 

Besøker du Paris så bør du absolutt gå ned Champs-Élysées til Triumfbuen. Du kan også kjøpe billetter som gir deg adgang til terrassen på toppen av monumentet.

 

Utforsk de vakre broene i Paris

Pont Alexandre III broen i Paris

Det er 37 broer over Seinen i Paris, og de aller fleste er i seg selv severdigheter. Mange av de har en viktig rolle i byens historie, og ikke rent få har hatt ”roller” i kjente filmer, for eksempel Pont de Bir-Hakeim som er å se i Oscarvinneren Inception fra 2010.

Pont Alexandre III er en av de mest imponerende og elegante broene i Paris. Den går over Seinen mellom Champs-Élysées og Les Invalides, og ble bygget i anledning verdensutstillingen i 1900. Broen er vakkert dekorert med smijernsdetaljer, statuer og lys.

Andre broer som er verd å utforske er Pont Neuf og Pont des Arts. Pont Neuf er den eldste bevarte broen i Paris, mens Pont des Arts lenge var kjent som stedet hvor kjærestepar låste fast sin kjærlighet med hengelåser til rekkverket. På det meste hang det 700 000 hengelåser her. Vekten av låsene ble så stor at det var fare for at broen skulle kollapse, og de ble derfor fjernet.

 

Klatre til toppen av kuppelen i Sacre-Coeur

Sacré-Coeur basilikaen i Montmartre Paris

Et av de mest ikoniske landemerkene i Paris er den kritthvite kirken Sacre-Coeur. Kirken er oppført i en spesiell type kalkstein, som bleker seg selv når det regner. Den fremstår derfor som hvit og ren, år etter år.

Sacre-Coeur ligger i den nordøstlige delen av Paris, i den kuperte bydelen Montmartre. Selve kirken ligger på det høyeste punktet i byen, og du får en vakker utsikt over hele Paris i området foran kirken.

Utsikten fra kirkebakken er fantastisk i seg selv, men ønsker du å ta det et steg lenger så kan du klatre opp til toppen av den 83 meter høye kuppelen. Turen opp består av 300 trappetrinn og vel oppe får du et spektakulær utsyn over Paris.