ferie alicante

Alicante er for mange nordmenn kjent som et reisemål med mye sol, uteliv og mye god mat. I mange år har byen vært en av Spanias viktige havnebyer, og med nærmere 350 000 innbyggere er det absolutt som en liten storby å regne. Byen ligger på østkysten av Spania, og har følgelig et deilig middelhavsklima som gjør det fristende å reise dit året rundt.

De fleste turistene tar dog turen i sommerhalvåret, ettersom det er da «sydentemperaturen» virkelig gjør det fristende å ta turen til stranden. Om vinteren er det noe kaldere, og man kan ha behov for varme på hotellrommet, selv om det på dagtid er passe varmt. Men Alicante kan by på mer enn solslikking på stranden og billig alkohol – byen har mange historiske monumenter og museer som gjør det spennende for kultur- og historieinteresserte.

Anbefalte hotell i Alicante

annonselenker

Hospes Amerigo

anbefalt hotell i alicante - Hospes AmerigoØnsker du å unne deg litt luksus når du er på ferie i Alicante? Da bør du absolutt vurdere å bo på Hospes Amerigo.

Dette er et femstjerners hotell med sentral plassering i nærheten av Alicante havn. Meget hyggelig betjening, flotte rom, eget spa, treningsrom, innendørs badebasseng og takterrasse.

Du finner også mange gode restauranter, kafeer og barer like rundt hjørnet. 

 

BESTILL ROM HER

Suites del Mar

suites del mar hotell i alicanteFrister det å bo langs stranden og nyte utsikten over havet så er Suites del Mar hotellet for deg.

Her får du romslige rom med mulighet for utsikt for de som ønsker det. Hotellet har også gode fasiliteter med eget spa, restaurant, takterrasse med flott utsikt og eget badebasseng.

Suites del Mar får gjennomgående gode tilbakemeldinger fra norske gjester som har bodd her tidligere.

 

BESTILL ROM HER

El Plantio Golf Resort

El Plantio Golf Resort i alicanteEl Plantio Golf Resort er et flott hotellresort med nydelig bassengområde og moderne og fine rom.

Her får kan du forvente deg å møte en hyggelig betjening og gjennomgående god service.

Hotellet har også en egen golfbane, perfekt for de som ønsker å kombinere golf med ferieliv. El Plantio ligger et stykke fra sentrum av Alicante, men ikke lenger enn at det fint går an å reise inn til sentrum.

 

BESTILL ROM HER

Ting å gjøre i Alicante

annonse

Reise til Alicante

Å komme seg direkte til Alicante fra Oslo Lufthavn er sjeldent noe problem. I sommerhalvåret går det daglige flygninger, og flere turoperatører selger pakketurer hit. I vinterhalvåret går direkteflygningene noe sjeldnere, men SAS har jevnlige flygninger dit til billettpriser som slettes ikke er så ille. Spania er som kjent medlem av EU, og har følgelig euro som sin valuta. I skrivende stund tilsvarer en euro omtrent åtte norske kroner.

Prisnivået i Alicante samsvarer med det man forventer av en stor turistby. Det er mange år siden ting var billig i Alicante, og nordmenn vil ikke oppleve det som spesielt billig her, selv om det meste er en del lavere enn norske priser. Byen er for øvrig trygg å ferdes i som turister, men man bør som alltid være obs på lommetyver og svindlere. Nordmenn anbefales ikke å drikke vannet fra springen, men heller kjøpe flaskevann.

 

Finn billige pakketurer til Alicante her

 

annonse

Hoteller og restauranter i Alicante

Du som har vært i Spania tidligere vet hva du kan forvente av en turistby som Alicante. Her ligger det både moderne, store og flotte hoteller med omfattende bassenganlegg, men også en del enklere hoteller for deg som oppholder deg lite på rommet eller på hotellområdet. Dyrest bor du dersom du skal bo på strandpromenaden, men på generell basis kan man si at man kan få en grei overnatting til en passe rimelig penge.

Som en skikkelig turistby så vet restaurantene i Alicante hva nordmenn og andre turister liker. De har typisk varierte menyer som består av alt fra biffsnadder til fisk eller pasta og pizza. De fleste fast food-kjedene finnes også her, samt en del mer luksuriøse spisesteder der både prisnivå og servicen er bedre enn på de typiske turiststedene.

Severdigheter i Alicante

De fleste nordmenn som reiser til Alicante tilbringer mye tid på stranden, på en pølsebåt langs strandkanten eller i hotellbassenget. Men byen har så mye mer enn som så å tilby – blant annet en innholdsrik historie som kan ses gjennom både bygninger og museer!

san-juan-stranden-alicanteSan Juan-stranden

Alicante har flere strender, men den absolutt vakreste og roligste er stranden San Juan. Den ligger omtrent syv kilometer fra selve sentrum – med andre ord en kort tur med taxi. Her finner du den beste sanden, det klareste vannet og de beste restaurantene, kafeene og strandbutikkene. Sett av minst en dag til denne stranden!

severdigheter alicante santa barbara slottetSlottet på Santa Barbara

Santa Barbara-slottet er byens mest berømte severdighet og historiske bygning. Den er midt i blinken for historieinteresserte, og er datert så langt tilbake som på 1400-tallet. Det er med andre ord en skikkelig middelalderborg som i mange århundrer spilte en viktig rolle for byen. Dens plassering på byens høyeste punkt gir dessuten en fantastisk utsikt.

terra-miticaTerra Mitica

Et lite stykke utenfor sentrum av Alicante ligger en av de mest populære fornøyelsesparkene i hele Europa. Den har alt fra tradisjonelle berg- og dalbaner konstruert utelukkende i tre, til familieshow og barnevennlige attraksjoner. Et must dersom man reiser til Alicante sammen med barn.

museum-alicante

kilde: Wikipedia Commons

Museer i Alicante

Alicante har også et godt tilbud for museumsgangere. Begynn med det arkeologiske museet, der man kan finne et rikelig utvalg av antikviteter fra både den romerske og greske tidsalderen, samt fra flere andre deler av verden. Museo de Bellas Artes Gravina er museet for kunstinteresserte, med hele 500 kunstverk fra middelalderen og frem til i dag.

Paintball i Alicante

Det er kanskje ikke den mest typiske tingen å gjøre på ferie, men paintball er svært populært i Alicante. Faktisk så populært at senteret holder døgnåpent, året rundt! Kanskje er det en fin måte å avslutte dagen på, enten man er vant med å spille paintball eller bare ønsker å prøve noe nytt på ferie. Vårt forslag: Ta utfordringen!