Alicante

ferie alicante

Alicante er for mange nordmenn kjent som et reisemål med mye sol, uteliv og mye god mat.

I mange år har byen vært en av Spanias viktige havnebyer, og med 337 000 innbyggere er det absolutt som en liten storby å regne. Byen ligger på østkysten av Spania (Costa Blanca), og har følgelig et deilig middelhavsklima som gjør det fristende å reise dit året rundt.

De fleste turistene tar dog turen i sommerhalvåret, ettersom det er da «sydentemperaturen» virkelig gjør det fristende å ta turen til stranden. Om vinteren er det noe kaldere, og man kan ha behov for varme på hotellrommet, selv om det på dagtid er passe varmt. Men Alicante kan by på mer enn solslikking på stranden og billig alkohol – byen har mange historiske monumenter og museer som gjør det spennende også for kultur- og historieinteresserte.

 

Anbefalte hotell i Alicante

Alicante er en populær ferieby, og har således et rikholdig utvalg av hoteller i alle prisklasser. Her ligger det både moderne, store og flotte hoteller med omfattende bassenganlegg, men også en del enklere hoteller for deg som oppholder deg lite på hotellområdet. 

De fleste norske turister foretrekker å bo i selve sentrum av Alicante, eller i et hotell langs en av byens strender.

Velger du å bosette deg i sentrum så har du kort vei til alt fra tapasbarer, restauranter og byens severdigheter. Det er ofte ikke lenger til stranden enn at det går helt fint å gå. Hotellene i sentrum av Alicante er dessuten gjerne litt billigere enn de som ligger langs stranden.

De som ønsker å bo like ved stranden i Alicante velger gjerne et hotell langs strendene Postiguet eller Albufereta. Her har vannkanten like ved, samtidig som du bor sentralt nok til at du enkelt kan oppleve alt hva Alicante har å by på.

annonselenker

Hospes Amerigo

Ønsker du å unne deg litt luksus når du er på ferie i Alicante? Da bør du absolutt vurdere å bo på Hospes Amerigo.

Dette er et femstjerners hotell med sentral plassering i nærheten av Alicante havn. De er kjent for meget hyggelig betjening, flotte rom, eget spa, treningsrom, innendørs badebasseng og takterrasse.

Du finner også mange gode restauranter, kafeer og barer like rundt hjørnet. 

 

BESTILL ROM HER

Suites del Mar

Frister det å bo langs stranden og nyte utsikten over havet så er Suites del Mar hotellet for deg. Hotellet har nydelig utsikt over havet og ligger rett ved den populære Postiguet-stranden.

Her får du romslige rom med mulighet for utsikt for de som ønsker det. Hotellet har også gode fasiliteter med eget spa, restaurant, takterrasse med flott utsikt og eget badebasseng.

Suites del Mar er et flott hotell som får gjennomgående gode tilbakemeldinger fra norske gjester som har bodd her tidligere.

 

BESTILL ROM HER

El Plantio Golf Resort

Skal du spille golf i Alicante er dette hotellet et godt valg. El Plantio Golf Resort er et flott hotellresort med nydelig bassengområde og moderne og fine rom.

Her får kan du forvente deg å møte en hyggelig betjening og gjennomgående god service.

Hotellet har også en egen golfbane, perfekt for de som ønsker å kombinere golf med ferieliv. El Plantio ligger et stykke fra sentrum av Alicante, men ikke lenger enn at det fint går an å reise inn til sentrum.

 

BESTILL ROM HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Alicante

annonse

 

5 ting du bør oppleve i Alicante

Med perfekt plassering langs Costa Blanca, er Alicante en av Spanias vakreste byer og et populært reisemål for storbyferier i solen. Enten du bare er innom for noen dager, eller er her på 14-dagers sydenferie, så er det alltid noe å finne på her. 

Her får du fem tips til ting du bør gjøre når du besøker Alicante.

 

Festningen Castillo de Santa Barbara

utsikt fra slottet Castillo de Santa Barbara i Alicante

Alicante er en gammel by med historisk sus over seg. Byen ligger like ved foten av den majestetiske borgen Castillo de Santa Barbara, som ble bygget en gang på 900-tallet.

Selv om borgen ligger 166 meter over havet, så er det lett å komme seg opp hit. Det går nemlig flere heiser inne i fjellet som frakter turister opp. Om du ønsker å gå så er dette mulig langs stier som slynger seg opp fjellsiden.

 

Playa del Postiguet

utsikt over Playa del Postiguet stranden i sentrum av Alicante

Playa del Postiguet, eller Postiguet-stranden på norsk, er en av Alicantes vakreste strender. Stranden starter ved havneområdet og strekker seg et godt stykke oppover langs byen. 

Etter et par timer på denne idylliske hvite sanden, har du helt glemt at du faktisk befinner deg i en storby. Både stranden og vannet er veldig rent, og stranden er godkjent som Blue Flag strand.

 

El Barrio

gate i El Barrio bydelen i Alicante

Alicante sin gamleby er kjent som El Barrio, og er en labyrint av sjarmerende gater bygget rundt San Nicolás de Bari katedralen. Dette er en av de aller flotteste stedene i Alicante for en spasertur.

Her kan du gå langs brosteinsbelagte gater og bare nyte synet av alle de sjarmerende husene med sine vakre blomster. Etter solen har gått ned så våkner stedet til liv, med alle sine tapas og cocktail-barer. 

 

Sjørøverøya Tabarca

nova tabarca stranden på tabarca øyen utenfor aliacnte

Like utenfor kysten av Alicante ligger den vakre og urørte øya Tabarca. Øya har bare rundt 50 fastboende personer, og har tidligere vært et fristed for sjørøver og senere et fengsel. I dag er øya stille og fredelig, og en perfekt destinasjon for en dagsutflukt.

Det er enkelt å komme seg hit med båt fra Alicante. Båtturen i seg selv er dessuten en opplevelse. Havet er nydelig vakkert, og dyrelivet er så rikt at det har blitt fredet som marinereservat.

 

Promenaden La Explanada de Espana

gå langs promenaden La Explanada de Espana i Alicante

Når du besøker Alicante er det ganske vanskelig å gå glipp av promenaden La Explanada de Espana, og du kommer trolig til å bruke ganske mye tid her. Promenaden er Alicantes flotteste, og består av vanvittige 6.6 millioner røde, kremfargede og svarte fliser.

Det var arkitekten Jose Guardiola Pico som tegnet promenaden, som ble bygget i 1867. Mønsteret skal etterligne Middelhavets bølger, og de blir flott innrammet av palmene som vokser langs hele promenaden. 

Besøker du Alicante så må du ta en kveldstur her, og kanskje spise en churros eller nyte noe godt i glasset på en av de mange barene langs promenaden.

 

Reise til Alicante

Å komme seg direkte til Alicante fra Oslo Lufthavn er sjeldent noe problem. I sommerhalvåret går det daglige flygninger, og flere turoperatører selger pakketurer hit. I vinterhalvåret går direkteflygningene noe sjeldnere, men SAS har jevnlige flygninger dit til billettpriser som slettes ikke er så ille. Spania er som kjent medlem av EU, og har følgelig euro som sin valuta.

Prisnivået i Alicante samsvarer med det man forventer av en stor turistby. Det er mange år siden ting var billig i Alicante, og nordmenn vil ikke oppleve det som spesielt billig her, selv om det meste er en del lavere enn norske priser. Byen er for øvrig trygg å ferdes i som turister, men man bør som alltid være obs på lommetyver og svindlere. Nordmenn anbefales ikke å drikke vannet fra springen, men heller kjøpe flaskevann.

 

Severdigheter i Alicante

De fleste nordmenn som reiser til Alicante tilbringer mye tid på stranden, eller i hotellbassenget. Men byen har så mye mer enn som så å tilby – blant annet en innholdsrik historie som kan ses gjennom både bygninger og museer!

 

Alicante Tram

alicante tram er trikken i alicanteDet å ta Alicante Tram, eller trikken i Alicante, er en opplevelse i seg selv. Du kan ta trikken fra Alicante til Benidorm, og nyte den fantastiske utsikten på veien. Trikken er dessuten rimeligere enn å ta taxi, og en enkel måte å komme seg rundt på.

San Juan-stranden

san-juan-stranden-alicante

Alicante har flere strender, men den absolutt vakreste og roligste er stranden San Juan. Den ligger omtrent syv kilometer fra selve sentrum – med andre ord en kort tur med taxi. Her finner du den beste sanden, det klareste vannet og de beste restaurantene, kafeene og strandbutikkene. Sett av minst en dag til denne stranden!

Slottet på Santa Barbara

severdigheter alicante santa barbara slottet

Santa Barbara-slottet er byens mest berømte severdighet og historiske bygning. Den er midt i blinken for historieinteresserte, og er datert så langt tilbake som på 1400-tallet. Det er med andre ord en skikkelig middelalderborg som i mange århundrer spilte en viktig rolle for byen. Dens plassering på byens høyeste punkt gir dessuten en fantastisk utsikt.

Museer i Alicante

ocean race museum alicanteAlicante har også et godt tilbud for museumsgangere. Begynn med det arkeologiske museet, der man kan finne et rikelig utvalg av antikviteter fra både den romerske og greske tidsalderen, samt fra flere andre deler av verden. Museo de Bellas Artes Gravina er museet for kunstinteresserte, med hele 500 kunstverk fra middelalderen og frem til i dag. Ocean Race museet er også veldig populært.

Terra Mitica

terra-mitica

Et lite stykke utenfor sentrum av Alicante ligger en av de mest populære fornøyelsesparkene i hele Europa. Den har alt fra tradisjonelle berg- og dalbaner konstruert utelukkende i tre, til familieshow og barnevennlige attraksjoner. Et must dersom man reiser til Alicante sammen med barn.