Athen

Med sine mange historiske severdigheter og et deilig middelhavsklima er Athen et yndet reisemål for turister fra hele verden, og spesielt nordmenn. Den greske hovedstaden er en av verdens eldste byer, og har en innholdsrik historie som i dag kan oppleves gjennom svært store kontraster. Byen er nemlig i stadig vekst og er nå hjem for nærmere tre millioner grekere, og har på relativt få år vokst frem som en moderne storby.

Mange som reiser til Athen velger å legge hele ferien hit, eller kun som et besøk gjennom en ferie på flere av de nærliggende, greske turistøyene. Hellas er kjent for sitt varme klima, og et besøk i byen er like passende i april som i august. I sommermånedene steiker sola som verst, samtidig som det er da de fleste turistene kommer, slik at et besøk på høsten kan være bedre både for temperaturene og for køståingen.

Anbefalte hotell i Athen

 

3 gode hotellvalg når du besøker Athen

annonselenker

The Margi

Denne perlen av et hotell ligger et lite stykke utenfor sentrum av Athen i den rolige forstaden Vári-Voúla-Vouliagméni. Hotellet ligger 6 minutters gange unna Astir-stranden og standarden på alt er meget bra.

Hotellet har fem stjerner, så her kan du forvente deg luksuriøse omgivelser og flotte rom med høy standard. Du kan slappe av og nyte livet i hotellets spa, eller ta deg i svømmetur i hotellets innendørs eller utendørs basseng.

 

BESTILL ROM HER

 

Divani Apollon Palace & Thalasso

 

Femstjerners hotell i forstaden Vári-Voúla-Vouliagméni. Fantastisk beliggenhet i rolige omgivelser langs stranden. Her kan du slappe av med utsikt over havet.

Hotellet har tre gode restauranter, et flott bassengområde og spa. Svært gode tilbakemeldinger fra gjester

 

BESTILL ROM HER

 

Athens Lodge

Ønsker du å bo i sentrum av Athen er dette hotellet for deg. Hotellet ligger sentralt plassert, 8 minutters gange unna Akropolis. Du kan forvente deg god standard til en rimelig pris.

 

BESTILL ROM HER

 

Ting å gjøre i Athen

annonse

 

Reise til Athen

Skal man fly direkte til Athen fra Oslo Lufthavn, så tar flyturen knappe fire timer. I sommerhalvåret går det ofte direkteflygninger, mens man på senhøsten og tidlig vår har færre alternativer. Det vil uansett være mulig å ta seg til den greske hovedstaden relativt billig, og det selges mange charterpakker hit. Som medlem av EU har Hellas innført euro som offisiell valuta, noe som har ført til en viss økning i prisnivået i forhold til hva mange nordmenn kjente til fra «charterdagene» på 90-tallet.

Prisnivået i Athen vil oppleves som noe høyere enn dersom man besøker en av de mindre turistpregede øyene i Hellas. Allikevel er det svært mye billigere enn i Norge, og man vil kunne spise godt og drikke mye for en overkommelig penge. Athen er en trygg by å ferdes i som turist, og den største faren er svindlere eller lommetyver. På grunn av høyt klorinnhold i drikkevannet vil de færreste ønske å drikke vannet fra springen.

 

Hoteller og Restauranter i Athen

Som en stor turistby er det ikke mangel på hoteller i Athen, og de holder ulik standard, som sammen med beliggenhet ofte er avgjørende faktorer for prisen. Ønsker man å bo så rimelig som mulig, så ligger det mange flotte turisthoteller i byens gamle bydel. Vil man være sikker på at man får et fint opphold kan det være lurt å kjøpe en kombinert pakke med fly og hotell fra et reisebyrå.

 

Severdigheter i Athen

Athen er mest kjent for sine antikke bygninger og monumenter, men kan også by på attraksjoner som dyrehager og et yrende natteliv. Athen er med andre ord som storbyferier flest, bare med det lille ekstra.

 

Akropolis

akropolis-athenAkropolis er den mest historiske delen av Athen, og det er navnet på fjellhyllen som ligger sentralt i byen. Her kan man se både ruiner og bedre bevarte templer fra antikken, som er nesten 2500 år gamle. Severdigheter her inkludere alt fra eldgamle templer til gigantiske søyler og ruiner etter det som en gang var bygget for å hylle de greske guder.

Plaka-distriket

De fleste turister i Athen vil besøke Plaka-distriket, som ligger like nedenfor Acropolis. Det er på mange måter som en liten landsby der du får den autentiske følelsen av den greske kulturen, med små og intime gater som er frodige og hyggelige. Det er et stille område med mange trivelige restauranter, kafeer og enklere butikker.

Mount Lycabettus

mount-lycabettus-athenEn kjærlighetstur i Athen er ikke komplett uten å ta seg til fots på Mount Lycabettus. Det er en fjelltopp midt i sentrum av Athen, og er et perfekt sted å befinne seg når solen går ned. Det er byens høyeste punkt og gir deg følgelig den beste utsikten over den greske hovedstaden. På toppen finnes også en liten kafé der dere kan nyte et romantisk måltid.

Museer i Athen

parthenon-athenAthen er også en by hvor museumsgangere vil trives. Vi anbefaler en tur innom det nye Acropolis-museet, som ligger i et moderne bygg nær Acropolis. Her er over 4000 gjenstander fra det antikke Athen utstilt. Vurder også en tur innom det nasjonale arkeologiske museet i Athen, der man også kan se både arkeologiske funn og gjenskapninger fra gjenstander helt tilbake til antikken.

Dyrehagen i Athen

dyrehage-athenEn storbyferie er ikke komplett uten et besøk i byens dyrehage. Siden 2000 har Athen hatt en dyrepark der dyrenes velvære står i fokus, og ingen dyr skal være i bur her. Det finnes svært mange eksotiske dyr her, og et besøk i Athens dyrehage bør stå høyt på listen dersom man besøker byen sammen med barn.