Catania

inneholder annonselenker

Catania

Les hva du kan se og gjøre, og hvor du bør bo når du besøker Catania.

Catania er med sine 300 000 innbyggere den nest største byen på Sicilia. Her har du Middelhavets bølger på dørstokken og den mektige vulkanen Etna i ryggen. Catania er Sicilias kommersielle sentrum, men byen har også en utrolig fascinerende historie.

Catania er nemlig full av mektige byggverk fra både gresk, romersk og kristen tradisjon. I tillegg er Catania et paradis for soling og bading, med en vakker sandstrand som strekker seg hele 2 mil sørover direkte fra byens sentrum.

 

Anbefalte hotell i Catania

Catania er et glimrende utgangspunkt for de som ønsker å utforske alt det Sicilia har å by på. Det er kort vei fra flyplassen og inn til sentrum av Catania, og hotelltilbudet i byen er dessuten variert og bra.

Vi anbefaler å velge et hotell i det historiske sentrum av Catania når du besøker byen. Du har da kort vei til byens mest kjente severdigheter, restauranter og cafeer. Reisetiden fra flyplassen og inn til sentrum er dessuten bare knappe 20-minutter.

 

3 glimrende hotell sentralt i Catania

 

Airone City Hotel

Airone City Hotel ligger i et flott, palasslignende bygg rett i utkanten av Catanias gamleby. På innsiden derimot dominerer en innbydende, frisk og lys moderne stil som avslører at dette hotellet ble bygd i 2016. Vi har gamlebyen i gå-avstand og trives meget godt på de luftige, velutstyrte rommene.

Klimaanlegg og blendingsgardiner er på plass, likeså TV, gratis Wi-fi, skrivebord og safe. Kontinental frokost er inkludert og hotellet har bar og snackbar, men ikke egen restaurant. Airone City Hotel er meget godt tilpasset funksjonshemmede og rullestolbrukere, men tillater hverken kjæledyr eller servicedyr.

Er vi på biltur rundt på Sicilia har vi her gratis parkering, og har vi med små barn vil det flotte bassenget være en garantert suksess. Tidligere gjester har gitt dette hotellet gode tilbakemeldinger og vi anbefaler det for både par, grupper og, ikke minst, barnefamilier.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Palace Catania

Palace Catania er et 4 stjerners hotell midt i gamlebyen som føles mer som en bevinget drøm enn et urbant overnattingssted. Den største opplevelsen på Palace Catania er den store takterrassen med servering. Her oppe har vi utsikt over hele byen og er omgitt av en enkel og raffinert luksus som er nærmest uvirkelig vakker.

Rom og fellesarealer følger opp stilen fra takterrassen og kombinasjonen av det enkle og det luksuriøse er utrolig vellykket. På rommet har vi klimaanlegg og blendingsgardiner, TV, gratis Wi-fi og safe. Palace Catania har en meget variert og smakfull frokost inkludert, 2 restauranter og bar.

Her finnes også et romslig konferansesenter, treningsfasiliteter samt rom tilpasset for funksjonshemmede. Hotellet har 94 rom og tillater kjæledyr. Tidligere gjester har gitt begeistrede tilbakemeldinger og vi anbefaler Palace Catania for både par, grupper og barnefamilier.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Magione del Re

Vil vi bo rimelig og flott sentralt i gamlebyen er Magione del Re å anbefale. Dette er en B&B med overhengende følelse av stil og raffinement som har mottatt meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester. Vi har Catanias mange severdigheter i gå-avstand, samt en cirka 40 minutter spasertur til stranden.

Rommene er vakre, lyse og velutstyrte med både klimaanlegg og minibar. I tillegg har vi TV, gratis Wi-fi, skrivebord og egen safe. En vannkoker er på plass og babyseng er tilgjengelig på forespørsel. En enkel, men smakfull frokost er inkludert, men ellers har ikke Magione del Re egne fasiliteter.

Kjæledyr er ikke tillatt. Magione del Re passer ypperlig for par og forretningsreisende, samt for familier med større barn, men vær tidlig ute for stedet har kun 5 rom.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Populære aktiviteter i Catania

 

Slik kommer du deg til Catania

Det finnes i skrivende stund ingen direkte flyruter mellom Oslo og Catania. Likevel, turen er både enkel og grei da Catanias internasjonale flyplass er Sicilias mest trafikkerte og har hyppige direkteruter til byer som Roma, Amsterdam og Berlin.

Disse turene opereres av både tradisjonelle flyselskap som Alitalia, KLM og Lufthansa, samt lavkostselskap som easyJet og Ryanair. Turen, med flybytte, tar rundt 8 timer.

 

5 spennende ting å gjøre i Catania

Catania er en spennende og vakker by som er rik på spennende historie. Her har vi plukket ut fem ting som byen er kjent for.

 

Historiske skatter

Allerede rundt 700 år før Kristus ble den lille landsbyen Katane okkupert av greske kolonister og gresk kultur ble raskt dominerende. Heretter følger en turbulent historie som dagens besøkende bokstavelig talt kan ta på.

Romerske ruiner i Catania

Midt i gamlebyen ligger for eksempel et unikt arkeologisk utgravingssted. Her kan vi blant annet sette oss i et gresk-romersk amfiteater og vandre gjennom et romersk forum og bad.

 

Utforske vulkanen Etna

Vulkanen Etna skyter over 3300 meter i været og er en av verdens mest aktive vulkaner. Snødekt på vinteren tilbyr den rekreasjon med to flotte alpinanlegg, og den fruktbare vulkanske jorda i regionen er grunnlaget for et rikt og variert jordbruk.

Utforsk vulkanen Etna

Men Etnas utbrudd har også ført med seg mange katastrofer og har begravd Catania i lava hele 17 ganger! Utbrudd til tross, Etnas krater besøkes av tusenvis av turister hvert år.

 

Mat i Catania

Når Sicilianerne tar seg en tur på byen er mat like aktuelt som drikke. I Catania ligger små og store serveringssteder tett i tett, og over alt får vi små godbiter som de lokale liker å nyte med vinglasset sitt.

restauranter i Catania

Utvalget av tradisjonelle småretter er like variert som det er smakfullt og er basert på både sjømat og kjøtt, samt rent vegetarisk. Hestekjøtt er forresten en av Catanias spesialiteter som vi virkelig anbefaler å prøve.

 

Fantastisk arkitektur

Med sin nesten 3000 år lange historie har Catania monumentale eksempler på arkitektur fra alle perioder, men i sentrum er det barokken som dominerer. Hele gamlebyen er på UNESCOs verdensarvliste og her ligger barokke kirker på rekke og rad, den ene flottere og vakrere enn den andre.

Arkitektur i Catania

Å rekke over alle på kun én tur er umulig, men lenger ned i artikkelen gir vi noen gode tips. Å vandre gatelangs og ta inn de overveldende fasadene gir et godt innblikk i kirkens tilstedeværelse, rikdom og makt i denne byen. Gå likevel ikke glipp av Piazza del Duomo, et absolutt høydepunkt i barokk arkitektur.

 

Drikk «Seltz» fra en av Catanias mange kiosker

I Catania er en kiosk mer enn en kiosk, det er et møtested hvor byens innbyggere gjerne og ofte tar en drink i godt selskap. Å sørge for at kroppen får nok væske er i det hele tatt viktig så langt sør og denne kiosk-tradisjonen strekker seg helt tilbake til 1800-tallet.

Drikk Seltz fra en kiosk i Catania

Et glass vann med noen anisdråper hører med til tradisjonen, men ferskpressede sitrusfrukter går i disse kioskene unna som varmt hvetebrød. Rådet for besøkende er som alltid; gjør som de lokale.

 

Populære severdigheter og attraksjoner i Catania

Historiske Catania er en spennende by å utforske for de som er glad i historiske severdigheter. Her har vi plukket ut noen av de mest populære severdighetene i Catania.

 

Palazzo Biscari

Palazzo Biscari i CataniaNår vi besøker Catania kommer vi ikke unna barokken. Vi rekker ikke å se alt, men Palazzo Biscari må vi få med oss. Dette 1600-talls palasset tjener fremdeles som Biscari-familiens hjem, men er åpent for publikum (billetter må bestilles på forhånd) og huser mange kulturelle arrangement.

Foruten å være en arkitektonisk perle i seg selv, huser Palazzo Biscari også en stor og variert samling arkeologiske funn. I 1787 besøkte selveste Goethe dette palasset og ble bergtatt av det rike interiøret og den imponerende samlingen. Et guidet besøk gir også innblikk i Biscari-familiens lange og fascinerende historie.

 

Vulkanen Etna

Vulkanen EtnaDen aktive vulkanen Etna strekker seg over 3300 meter i været og besøkes årlig av tusenvis av turister. Dette ikoniske vulkanfjellet skyter opp i ryggen av Catania og tilbyr besøkende fjellturer som går gjennom vakre skoger og frukthager, over månelignende landskap og forstenede lavaelver. Oppe i høyden får vi så en utrolig utsikt over Catania og Middelhavet.

Etna ligger cirka 35 kilometer nord for byen og det arrangeres en rekke, ulike turer. De fleste turene tar mellom 5 og 6 timer og mange tilbyr henting på hotellet. På veien opp forteller erfarne guider om hvordan Etna har formet landskapet, om historiske utbrudd og om de naturvitenskapelige forholdene som råder på dette myteomspunne fjellet.

 

Fiskemarkedet i Catania

Catania fiskemarkedI hjertet av gamlebyen ligger en markedsplass alle besøkende til Catania bør få med seg. Vi snakker om det berømte fiskemarkedet som tiltrekker seg handlende og nysgjerrige hver formiddag hele uken. Inngangen til markedet ligger rett bak den kjente Amenano fontenen, men er du i tvil så bare gå etter lukten.

Fiskemarkedet er som en kaotisk forestilling av veivende hender, oppgitte grimaser og intens pruting, en ekte siciliansk operette! I utkanten av selve fiskemarkedet ligger boder hvor vi kan kjøpe frokost med litt mildere og rundere dufter som ost, fersk bakst, frukt og grønnsaker. God appetitt!

 

Etnaland fornøyelsespark

Etnaland fornøyelsesparkReiser vi til Catania med barn og ungdom er vi nødt til å ta en dag i den fantastiske fornøyelsesparken Etnaland. Etnaland ligger sentralt plassert på vestsiden av byen og tilbyr moro og spenning for barn i alle aldre fordelt på en temapark, en aquapark og en pre-historisk park.

I Etnaland kan vi fint tilbringe flere dager uten å gå tom for opplevelser. Parken har hoteller, samt flere restauranter, barer og kiosker. I aquaparken finnes et stort antall basseng og vannsklier så ta med badetøyet. I den pre-historiske parken møter vi dinosaurer og andre skapninger fra 570 millioner år siden og frem til i dag!

 

Lido Azzurro stranden

Lido Azzurro stranden CataniaVil vi tilbringe tiden på Catanias 2 mil lange sandstrand, anbefaler vi området som kalles Lido Azzurro på det varmeste. Lido Azzurro ligger kun cirka 2 kilometer fra sentrum av gamlebyen og har silkemyk sand, langgrunne strender, servering og en rekke aktivitetsmuligheter.

På Lido Azzurro kan vi leie solsenger og parasoller, badevakter er på plass og restaurantene har absolutt anstendige priser. Her kan vi også spille strand volleyball og tennis, samt danse til langt på natt i en av stedets livlige nattklubber. Servicetilbudene på Lido Azzurro har åpent fra begynnelsen av Juni til ut September.

 

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo CataniaDet storslåtte torget Piazza del Duomo er Catanias bankende hjerte. Dagens torg stammer fra en ombygging i år 1700 etter at byen hadde fått store ødeleggelser av et kraftig jordskjelv i 1693. Catanias befolkning elsker sin sentrale piazza og her er det livlig både dag og natt.

Piazza del Duomo omringes av barokke mesterverk som St. Agata katedralen, Amerano fontenen og Catanias vakre rådhus. Her ligger også byens symbol, Elefantfontenen, et monument det knytter seg flere legender til. En av de er at skulptøren først lagde elefanten uten visuelle hentydninger til kjønn. Dette fornærmet byens ledende menn i så stor grad at skulptøren utstyrte elefanten med et par testikler for å roe gemyttene.