Edinburgh

inneholder annonselenker

edinburgh

Den skotske hovedstaden Edinburgh har de senere årene vokst frem som en av Storbritannias og Europas mest attraktive turistbyer. Med sine svært godt bevarte severdigheter fra middelalderen, kan byen stille opp med severdigheter i fleng. Kanskje mest kjent er Skottland for deres ærverdige slott og historiske konstruksjoner. Ikke minst er det skotske folk kjent for sin gjestfrihet – noe som gjør at stadig flere nordmenn velger å legge reisen til Edinburgh.

Med rundt 460 000 innbyggere er Edinburgh å regne som en liten hovedstad målt i europeisk målestokk. Det gjør at byens sentrum er forholdsvis intim og trivelig, samtidig som moderne kvartaler stadig vokser frem. Først og fremst reiser man til Edinburgh for å se de mange kulturminnene, men byen kan også by på attraksjoner både for familier og parreisende.

 

Anbefalte hotell i Edinburgh

 

Her har vi plukket ut tre gode hotell sentralt i Edinburgh

 

Radisson Collection Hotel, Royal Mile Edinburgh

Hoteller i Edinburgh trenger ikke koste skjorta og her får du som nordmann mye for pengene. Et godt eksempel på det er Radisson sitt Collection Hotell på Royal Mile.

Dette er et flott femstjerners hotell med meget god service og fine fasiliteter. Hotellet er perfekt beliggende i gamlebyen, med bare 1 minutt å gå til den kjente Royal Mile gaten.   

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

InterContinental Edinburgh The George

Nok et stilfullt hotell med fem stjerner til en overkommelig pris. Hotellet har sentral beliggenhet i New Town. Svært gode tilbakemeldinger fra gjester og mange fasiliteter.

Her har du blant annet tilgang på innendørs badebasseng og spa, i tilegg til treningsenter. Hotellet har også 2 barer og 2 restauranter under samme tak, samt en flott terrasse.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Apex Waterloo Place Hotel

I Edinburgh får du jevnt over mye hotell for pengene og det er Apex WAterloo Place Hotel nok et godt eksempel på.

Hotellet ligger sentralt plassert i New Town i Edinburgh og du er innen gåavstand til det meste. Store og fine rom, samt hyggelig betjening.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Edinburgh

Reise til Edinburgh

De fleste er ikke klar over at Edinburgh er den andre mest populære turistdestinasjonen i Storbritannia, kun slått av London. Over 13 millioner besøker byen hvert eneste år, mange av dem for å oppleve festivalene på sommerstid. Edinburgh befinner seg kun en flytur på knappe to timer fra Oslo Lufthavn, og det er mulig å skaffe seg svært billige flybilletter hit dersom man reiser på «ugunstige» dager eller bestiller i god tid.

Myntenheten i Skottland er britiske pund. 1 britiske pund tilsvarer i overkant av 10 norske kroner. Prisnivået er generelt lavere enn i Norge, spesielt på bespisning og drikking, men shoppingen vil ikke oppleves som mye billigere enn andre, europeiske hovedsteder. Edinburgh anses som en trygg by å ferdes i for turister, men det skotske folk er kjente for sine drikkevaner, og det kan merkes i helgene. Nordmenn kan drikke vannet fra springen, men det spørs om smaken er som hjemme i Norge.

 

Hoteller og restauranter i Edinburg

I sentrum av Edinburgh ligger det mange populære turisthoteller, som gjerne er fullbooket gjennom hele sommeren. Mange festivaldeltakere ønsker å bo sentralt, og booker følgelig rom her. Ønsker du å bo i gamlebyen finnes det rimeligere hoteller, som uansett holder høy standard. Generelt kan man si at Edinburgh har hoteller i alle prisklasser og i varierte standarder, og det er sjeldent noe problem å finne ledig rom dersom man bestiller i god tid.

Hvis vi spurte deg hva du ville servert til en skotte, så ville du sannsynligvis servert «haggis». Det er dette som er den skotske nasjonalretten, men den har mislyktes i nå utenfor landets grenser. Du kan naturligvis prøve deg på det, men vi anbefaler at du søker opp ingrediensene først. Utover dette så serverer restaurantene retter fra alle verdens kjøkken, og asiatisk mat har i senere tid blitt populært i Edinburgh. Skottland er forøvrig kjent for sin gode whisky og du finner følgelig et godt utvalg av forskjellige typer rundt om på barene i byen.

 

Severdigheter i Edinburgh

Med en svært innholdsrik historie, som er godt bevart den dag i dag, så er det mye man må sette av tid til å se i Skottlands hovedstad Edinburgh. Men det finnes også moderne attraksjoner for de minste, som den berømte dyreparken!

 

Edinburgh Castle

edinburgh-slottEt besøk i den skotske hovedstaden er ikke komplett uten å ha sett slottet i Edinburgh. Det er et av byens viktigste landemerker, og ligger godt synlig plassert på en av høydene i byen. Den unike festningen ble reist for mange hundre år siden, og har spilt en ekstremt viktig rolle for byens historie. Du kan dessuten nyte den beste utsikten over Edinburgh ettersom slottet ligger 122 meter høyt oppe!

Nasjonalmuseet i Skottland

edinburgh-museumKulturinteresserte vil kose seg stort i det skotske nasjonalmuseet, som ligger sentralt plassert i Edinburgh. Utstillingen huser 16 ulike gallerier som totalt har over 8000 kunstverk, inkludert alt fra malerier til vitenskapelige oppdagelser som er gjort av skotske forskere. Her er det også mye interaktive utstillinger som passer perfekt for de minste.

Holyroodhouse Palace

edinburgh-holyroodhouseSlottet Holyroodhouse er det offisielle hjemmet for de kongelige i Skottland. Den ærverdige bygningen har også en rik historie som turister kan oppleve gjennom en guidet tur. Legendariske karakterer som Bonny Prince Charlie og Mary Queen av Skottland har levd sine liv på dette slottet.

Edinburgh Zoo

edinburgh-zooDyrehagen i Edinburgh er midt i blinken for deg som reiser med barn, eller for deg som bare vil oppleve eksotiske dyr. Den er en av de mest populære attraksjonene i byen, og kan by på alt fra isbjørner til koalabjørner, og en hel del eksotiske dyr både fra den afrikanske savannen og de asiatiske skoger.

The Scotch Whisky Heritage Centre

Kilde: Wikipedia commons

Kilde: Wikipedia commons

På samme måte som man forbinder Irland med Guinness og deres øl-tradisjoner, så forbinder man Skottland med god, gammel whisky. Langs The Royal Mile, som er sentrum for turistattraksjonene i Edinburgh, så finner man byens største senter for whisky-interesserte. Her kan man prøvesmake, lære og få en omvisning, før man avslutter besøket i den nærliggende baren.