En av verdens beste øl-barer – Zlý Časy i Praha

zly casy - ølbar i praha

Zlý Časy er sannsynligvis Prahas beste pub, og byr på 48 ulike øl fra fat. Med over 300 mikrobryggerier i Tsjekkia blir det nok å velge i. I tillegg finnes det øl på menyen fra en rekke andre land, og av og til fra Norge.

Les vår guide til Praha her.

 

Rangert i verdensklasse

Rundt 10 minutter i taxi fra Praha sentrum ligger bydelen Nusle. Der finner du en helt suveren pub dersom du setter pris på håndverksøl av beste kvalitet. Zlý Časy betyr «dårlige tider» på norsk, en ikke helt treffende betegnelse. Det er ingen dårlige tider å spore på denne puben, for den er helt konge på øl. Puben får fem velfortjente stjerner på Ratebeer.com og betegnelsen «verdensklasse». Nettstedet Thrillist mener puben er blant de 20 beste ølbarene i verden.

 

Mest populær i ukedagene

I ukedagene lønner det seg å ringe på forhånd og bestille bord, særlig om man er mange. Få noen til å ringe for deg om du ikke snakker tsjekkisk. Et noe merkelig fenomen på puber i Praha er det at de er mindre trafikkerte i helgene. Er man bare et par stykker er det normal gjestfrihet og høflighet som gjelder i Tsjekkia. Man spør pent, og får som regel slå seg ned på en ledig stol. Praten gir seg selv på denne typen pub, man snakker selvsagt om øl og bryggerier.

 

Tre puber på samme sted

Fordelt på tre etasjer, samt en hage for de varmere dagene, skilter Zlý Časy med 3 barer. I lokalet i kjelleren står det 24 tappetårn og venter, med øl fra de beste bryggeriene i Tsjekkia. Ofte finner du innslag fra Tyskland, særlig fra ølbyen Bamberg, kjent for sine røkte brygg. Gode alternativer fra England, USA og andre land, finner du også. Disse koster mer enn tsjekkiske varianter, men er fortsatt oppsiktsvekkende rimeligere enn det du er vant til hjemmefra.

Noen ganger dukker det opp et godt brygg fra norske Nøgne Ø eller Haandbryggeriet. Da settes det prisrekord på Zlý Časy, for norske øl er dyre.

Baren på bakkeplanet har 12 tappetårn, og det samme har den som ligger mellom etasjene. Det skulle være mer enn nok å velge i, selv for de mest øltørste.

 

Andre populære aktiviteter i Praha

annonse

For mye å velge i?

Problemet på Zlý Časy er ikke at de ikke har nok gode ølsorter, men heller det at det blir vanskelig å velge. Om du sliter med å bestemme deg for hva du skal drikke først, prøv gjerne en pilsnertype fra bryggerier som Uneticky Pivovar, Brevnovsky Klasterni Pivovar eller Kout Na Sumave. Så får du erfare hvorfor tsjekkerne er stolte av bryggeritradisjonene sine.

Blant de bedre bryggeriene som produserer ales er Matuska, Permon, Pivovar Urban og Kocour sikre stikk. Dårlig øl får du uansett ikke. Puben er nøye med alle faktorer som sikrer at ølet holder seg ferskt og fint.

 

Hit kommer det øl-kjennere fra hele verden

Gjestene på puben er en fin blanding av lokale karer som ikke drikker hva som helst, Prahas ølnerder, og tilreisende som har gjort hjemmeleksa si. Om man leser omtaler av øl og puber på anerkjente Ratebeer.com, ser man ofte nordmenn som har vært innom denne puben.

 

anbefalt bar i praha

 

Grei pubmat i rike porsjoner

Maten er helt grei og typisk for tsjekkiske puber. Det står mye sikringskost og svinekjøtt på menyen, og de fleste retter er ikke noe for de som passer vekta. Slike folk finnes det som regel få av på denne typen pub uansett. Vil du spise mens du er der, anbefales det at du booker bord i den midterste etasjen. Der ligger stedets bistro. Som alle puber i Praha er Zlý Časy selvsagt røykfri. Nikotinavhengige kan røyke i hagen.

 

Her finner du Zlý Časy:

Adresse: Cestmirova 5, Nusle, Praha 4

Telefon: +420 723 339 995

Åpent man – tor 14:00 – 23:30, fre 14:00 – 01:00, lør 17:00 – 01:00, søn 17:00 – 23:00. Puben på bakkeplanet er åpent til 02:00 i helgene.