Her finner du varmen om vinteren

inneholder annonselenker

her finner du varmen om vinteren

Vi har vel alle opplevd det. Å stå ute i 20 minusgrader med snø til knærne, febrilsk gravende for å få frem bilen, som kanskje likevel ikke vil starte på grunn av kulden, så man kan stampe i kø bak en brøytebil i håp om å rekke jobben uten å komme så alt for mye for sent? Da er det lett å drømme seg bort til varmere strøk på sydligere breddegrader, til steder med evig sommer og muligheter for strandliv og bading. Et sted å tilbringe noen kjærkomne vinterdager mens kulda står på for fullt hjemme i Norge.

Heldigvis er verden blitt betraktelig mindre rent transportmessig sett, og man kan både hurtig og enkelt forflytte seg fra snø og vinter til sol og sommer helt uten de store anstrengelser. Spørsmålet er heller hvor man skal dra, for det er ingen hemmelighet at mange av de store feriestedene med sol og varme om sommeren også er kalde om vinteren, men fortvil ikke, det finnes steder hvor sommeren står i full flor hele året, og det er ikke særlig langt å reise heller.

Selvfølgelig har man steder som Thailand, Filippinene og Florida, men også innenfor EUs grenser er det rikelige muligheter for å dra på sommerferie i desember, og et av disse stedene er Kanariøyene. Kanariøyene har en flott beliggenhet ute i Atlanterhavet vest for Afrikas vestkyst. Øygruppen er påvirket av de varme vindene fra Sahara, og jo lenger øst på øyene man kommer, jo varmere er klimaet. Når dette er sagt, er det ingenting å klage over på de vestlige øyene heller, og selv om temperaturen faller noe om vinteren, ned mot 18 – 19 grader, holder badetemperaturen seg gjerne på rundt 20 grader, noe som ikke direkte kan kalles ubehagelig i desember.

Mange av hotellene på Kanariøyene er hyppig frekventert av blåfrosne nordboere og arrangerer tradisjonell julefeiring for disse, dersom det skulle være avgjørende for lysten til å reise hjemmefra i høytiden. Bytt ut julegrana med palmer, og skiløypene med sandstrand. Du vil ikke angre.

 

Finn varmen i Alicante

sydentur til alicante om vinteren

Av andre steder i Spania er Alicante på østkysten, Costa Blanca, populært, og med over 340 soldager i året skal det mye til at været er dårlig nettopp de dagene man skulle finne på å legge turen dit. Riktignok er også dette området noe kjøligere i vinterhalvåret enn ellers, men når en kald vinterdag i Alicante har en temperatur som er noe tilsvarende en behagelig varm sommerdag i Norge, er det likevel et attraktivt sted å tilbringe noen vinterdager.

Skulle badetemperaturen ikke være tilfredsstillende, finnes noen av Spanias beste golfbaner i Alicante, så det er bare om å komme av gårde. Også her finnes det kolonier av fastboende norske statsborgere, så hvis savnet etter ribbe og pølse skulle bli for stort i juleferien kan hotellet sikkert være behjelpelig med å løse dette for dere.

Kypros er et annet alternativ for jule- eller vinterferien, og også her ligger temperaturene rundt de 20 varme hele vinteren gjennom. Badetemperaturen er tilsvarende høy, og selv i de kjølige vinterkveldene er det mulig å sitte ute i kortbukse og t-skjorte mens man nyter et godt måltid på terrassen.

Det samme med Tyrkia, men dette bør gjerne undersøkes litt på forhånd, da enkelte deler av Tyrkia kan bli forholdsvis kalde om vinteren. Faktisk helt ned i kuldegrader, men dette gjelder som regel noe lenger inn i landet.