Hotelltest: 9 dager på Hotel Lone i Rovinj

inneholder annonselenker

Inngangsparti Hotel Lone

Da vi endelig bestemte oss for å tilbringe litt over en uke på Hotel Lone i Rovinj sommeren 2022, var forventningene naturlig nok skyhøye. Vi hadde hørt mye positivt om stedet, og etter en lang periode med hjemmekontor og begrenset med reising, var vi mer enn klare for å unne oss litt skikkelig luksus. Og bare for å ha sagt det med en gang; Hotel Lone levde opp til alle forventninger – og vel så det.

Vi hadde på forhånd kontaktet hotellet angående transport fra flyplassen, noe de ordnet uten problemer – mot et tillegg, selvfølgelig. Men denne lille ekstrakostnaden veide lett opp for bekvemmeligheten ved å slippe å tenke på logistikken selv etter en lang reise.

Hotel Lone Rovinj

Det første som slo oss da vi ankom Hotel Lone, var den utrolige arkitekturen. Bygningen fremstod nesten som hentet ut fra en science fiction-film med sine futuristiske linjer og særegne design. Selv om vi var slitne etter en lang dag med reising var det umulig å ikke bli imponert.

Designlobbyen på Hotel Lone i Rovinj

Inne i lobbyen fortsatte den stilfulle atmosfæren med moderne kunst, rene linjer og en følelse av luksus som omsluttet oss fra første stund. Hotel Lone er rett og slett et skikkelig stilig hotell!

Sjekk romprisen på Hotel Lone her

 

Grand Room

Vi hadde valgt et Grand Room, og forventningene var naturlig nok høye etter det sterke førsteinntrykket. Disse forventningene ble ikke bare møtt – de ble overgått.

Rom 218 på Hotel Lone Rovinj

Rom 218 var både romslig og innbydende med moderne innredning og komfortable møbler. Renheten var upåklagelig; det føltes som om vi var de første gjestene som noensinne hadde satt våre føtter der.

Grand Room Hotel Lone

Fra balkongen hadde vi en vakker utsikt over tretoppene mot parkområdet Punta Corrente, et perfekt sted å nyte morgenkaffen eller et glass vin om kvelden. 

Utsikt fra hotellrommet Hotel Lone

Balkongen skulle vise seg å være et av høydepunktene ved rommet. Det er noe spesielt med å kunne trekke seg tilbake til sitt eget private uterom. Den var spartansk, men praktisk innredet med to solstoler og et lite bord i mellom. Et fint sted å slappe av på kvelden etter en lange dager i gamlebyen.

Terasse Grand Room Hotel Lone

Badet stod godt i stil til resten av rommet. Med god plass og moderne fasiliteter følte vi virkelig at vi fikk den luksusfølelsen man søker når man velger et hotell i denne prisklassen. Vannflasker levert daglig til rommet var også en fin touch som satte prikken over i-en på vår opplevelse av rommet. 

Det eneste lille vi hadde å utsette var et problem med aircondition den første dagen, men det ble heldigvis raskt ordnet opp i.

 

Fantastisk frokost i nydelige omgivelser

Maten var også en positiv overraskelse. Frokosten ble et daglig høydepunkt som hadde alt man kunne ønske seg – inkludert bobler hvis man følte for det. Den ble servert i en romslig og elegant spisesal, med store vinduer som slapp inn rikelig med naturlig lys. Utvalget var imponerende, med alt fra lokale spesialiteter til internasjonale favoritter.

Frokostrestaurant Hotel Lone

Her blir det lagt vekt på kvalitet, med ferske ingredienser og retter tilberedt på bestilling om man ønsker det. Men høydepunktet for oss var noe så enkelt som vannmelonen; søtere og bedre frukt skal du lete lenge etter her hjemme i Norge.

 

Nydelig bassengområde og flott strand

Fasilitetene på Hotel Lone møtte virkelig våre forventninger, særlig det utendørs bassengområdet som var enestående. Her var det både romslig og innbydende, med store bassenger og plenty av solsenger som gjorde det enkelt å finne en god plass.

Restaurant Hotel Lone

Det at stranden også var rett ved siden av, med et dedikert område for hotellets gjester, var et stort pluss. Det ga oss friheten til å velge mellom avslappende dager på stranden eller ved bassenget, akkurat som vi ønsket.

Hotel Lone Strand

Vi tok en tur innom det innendørs bassenget også. Det var en fin opplevelse, men med det vakre været foretrakk vi naturligvis å tilbringe tiden utendørs. De har også en egen spa-avdeling med badstuer og avslapningsbassenger, men med et tettpakket program fikk vi aldri tid til å prøve den.

 

God service og en concierge som var gull verdt

Servicen på Hotel Lone er noe for seg selv og da særlig Concierge-tjenesten som vi benyttet oss mye av. De fikset bokstavelig talt alt. Enten det var å skaffe bord på den restauranten alle snakker om, eller å komme med forslag til utflukter som var litt utenom det vanlige, så hadde de svaret.

Og ikke bare det, men de gjorde det med et smil og en genuin følelse av at de virkelig ønsket å gjøre oppholdet vårt så fantastisk som mulig. Det er den typen service som gjør at et hotellopphold går fra å være bra til å være fantastisk.

 

Beliggenhet

Beliggenheten til Hotel Lone er jo bare prikken over i-en. Rolig og fredelig, bare en kort spasertur fra gamlebyen i Rovinj. Når du går fra hotellet mot gamlebyen, tar det ikke mer enn en snau kvarters tid før du befinner deg midt i hjertet av Rovinj. Turen er en opplevelse i seg selv, langs en vakker promenade som snor seg langs sjøkanten.

Promenaden fra Hotel Lone til Gamlebyen i Rovinj

Det er noe med det å kunne vandre langs sjøen, ta inn alle inntrykkene i gamlebyen og så trekke seg tilbake til roen ved hotellet om kvelden. Her får du det beste av to verdener – både den avslappende sydenfølelsen og den kulturelle biten.

 

Konklusjon

Alt i alt, Hotel Lone er et sted vi uten tvil vil anbefale. Enten du er ute etter en avslappende ferie i solen, eller ønsker å utforske alt det vakre Rovinj har å by på, så er dette hotellet det perfekte utgangspunktet. Her kombineres luksus og design med en unik nærhet til både natur og kultur, noe som gjør at man får det beste av to verdener. Vi dro hjem med bagasjen full av fantastiske minner, og en følelse av at vi har opplevd noe helt spesielt. Hotel Lone, vi sees forhåpentligvis igjen!

Les også vår reiseguide til Rovinj