Nice

Ønsker du å reise til Frankrike, men ikke til den travle og folkerike hovedstaden Paris? I så fall er Nice den perfekte destinasjonen for deg. Byen ligger helt sørøst i Frankrike, og har kystlinje mot det varme Middelhavet. Det betyr at man fint kan reise hit i sommerhalvåret for å slikke sol langs de lange bystrendene, eller reise hit som ryggsekkturist for å deretter ta turen over til nabolandet Italia. Mulighetene er mange, og Nice er en svært turistvennlig by.

Med nærmere 350 000 innbyggere er heller ikke Nice den travleste byen i Frankrike, samtidig som det er den mest besøkte turistbyen etter hovedstaden Paris. Hit kan man reise enten man vil nyte en luksuriøs kjærlighetsferie og leve det glade strandlivet, eller om man vil oppleve de mange severdighetene og attraksjonene byen har å tilby. Om man vil ha hete temperaturer, så reiser man helst til Nice i sommermånedene. Høsten og våren er velegnet for sightseeing og turgåing.

Anbefalte hotell i Nice

annonselenker

Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée

Dette er et nydelig femstjerners hotell med fantastisk beliggenhet like ved vannkanten i Nice.

Her kan du boltre deg både i flotte innendørs og utendørs badebasseng. De har også en egen restaurant med bar og lounge, helsestudio og eget kasino.

Ønsker du å bo godt når du besøker Nice så er det et glimrende hotellvalg.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel 64 Nice

Moderne, stilfullt og forholdsvis rimelig firestjerners hotell i Nice sentrum.

Fin og praktisk beliggenhet på toppen av handlegaten med kort vei til togstasjonen, samt ca. 15 minutter til stranden. Gode tilbakemeldinger fra norske gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

Hôtel Le Petit Palais

Fin beliggenhet med mulighet for flott utsikt over byen og havet fra rommet og terrassen.

Fredelig område med gangavstand til sentrum og gamlebyen.

 

BESTILL ROM HER

 

10 spennende ting å gjøre i Nice

annonse

Reise til Nice

Å komme seg til Nice er sjeldent noe problem, og er man ute i god tid og bestiller vil man kunne komme over svært rimelige flybilletter. Det går ikke alt for mange direktefly fra Oslo Lufthavn, men uten mellomlanding er flytiden på knappe tre timer. Myntenheten i Frankrike er som kjent euro, og følgelig gjelder dette også i Nice. Som en svært populær turistby vil prisnivået oppleves som noe høyere enn de mindre byene i Frankrike, men igjen billigere enn hovedstaden Paris. Nice passer også bra som destinasjon for en romantisk kjærestetur for to.

Nice ansees som en trygg by å ferdes i. Turister blir sjeldent utsatt for kriminalitet, men lommetyver eksisterer også her. Drikkevannet er som regel bra, men det anbefales ikke for nordmenn å drikke springvann, men heller kjøpe vann på flaske.

 

Hoteller og restauranter i Nice

Nice er en by som gir store muligheter, enten man har god råd og vil bo godt eller besøker byen igjennom en interrail eller lignende. Du bor dyrest og best langs strandpromenaden, der de flotteste hotellene i byen ligger vegg i vegg. Mer usentralt finner man både billige overnattingssteder, men også en del rimeligere 3- eller 4-stjerners hoteller. Høysesongen er fra juni til august, og da anbefales det at man bestiller hoteller i god tid.

Som kystby er det sjeldent noe problem å spise en god sjørett i Nice. Byen bærer også stort preg av den nære tilknytningen til Italia, og har mange restauranter som serverer mat fra det italienske kjøkken. Du finner også spisesteder som serverer typisk, tradisjonell fransk mat her, og ikke minst mat fra alle andre hjørner av verdenen.

 

Severdigheter i Nice

Med hvitkledde sandstrender og luksuriøse hoteller er Nice et yndet turistmål bare av de grunner. Men byen har også en hel del attraksjoner og opplevelser å by på, med alt fra museer til ærverdige bygninger.

 

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais i niceStrandpromenaden langs sentrum av Nice er stedet de fleste turister tilbringer mest tid på når de besøker Nice. Her møtes både lokale og turister, det er alltid et yrende folkeliv og det florerer av restauranter og strandbasarer slik man er godt vante med fra typiske charterdestinasjoner. Len deg tilbake i solstolen og la servitøren bringe en skikkelig god cocktail til deg.

Matisse Museum

matisse museum niceDen velkjente kunstneren Henri Matisse har et eget museum i Nice, byen der han hentet mesteparten av sin inspirasjon fra. Museet viser verk fra hele Matisses karriere, og vil være et «must» dersom man er kunstinteressert og besøker Nice. Du kan også se en del av hans personlige gjenstander utstilt her.

Le Chateau

niceOm du liker god utsikt, så besøker du La Chateau. Det er en høyde i Nice som tilbyr en panoramisk utsikt over Nice, der du ser både sjøen og byen i ett. Man kan ta heisen opp hit, eller være sprek og ta trappene. Det koster ikke noe – og husk for all del å ta med kameraet opp!

Gamlebyen «Vieux Nice»

severdigheter niceVil man koble av fra hverdagens stress og oppleve det autentiske Nice, så drar man til gamlebyen. Atmosfæren her er helt annerledes enn i sentrum, og her kan man kjøpe alt fra hjemmelagde suvenirer til å nyte et godt måltid. I området ligger det også en del nattklubber og trivelige utesteder.

Den russiske katedralen

niceHvordan havnet en russisk katedral nede langs Middelhavskysten og i Nice? Det finner du helt sikkert ut av dersom du besøker den, noe vi absolutt anbefaler. Med tropiske palmer i forgrunnen er den russiske katedralen i Nice et helt unikt syn, og ikke noe du har sett andre steder til tross for at du kanskje har reist mye.