Pisa

inneholder annonselenker

pisa

Den italienske byen Pisa er langt ifra den største i Italia, men til tross for dette er det en kjent by som mottar utrolig mange turister hvert eneste år. Pisa fungerer godt for en base for alle som ønsker å utforske Toscana-området i Italia, og Det Skjeve Tårnet i Pisa gjør byen til et obligatorisk stopp når man skal reise til området.

Det bor knapt 100 000 mennesker i Pisa, men hele 60 000 av disse er studenter. Det betyr at mesteparten av folkene som oppholder seg i byen til ethvert tidspunkt enten er studenter eller turister, noe som naturligvis påvirker stemningen i byen i en stor grad. Det er derfor ikke et godt reisemål for dem som vil menge seg med lokale italienere, men om man derimot ønsker en trivelig reise til et spennende kultursentrum med mye liv er det perfekt.

I Pisa får man både strandliv, kulturliv og italienske matopplevelser i én og samme reise. Stranda Marina di Pisa ligger omtrent 20 minutter fra bysentrum, og der er det gode temperaturer i vannet hele sommeren.

 

Anbefalte hotell i Pisa

 

Hotel San Ranieri

Fint og moderne 4-stjerner hotell. Hotellet har en forholdsvis sentral og grei plassering i forhold til flyplassen og Pisa by.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hotel Alessandro Della Spina

Greit og forholdsvis rimelig 3-stjerner hotell i bysentrum av Pisa. Kort vei til både sentrum og togstasjonen gjør hotellet til et greit utgangspunkt for utforskning av det Pisa har å by på.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

7 Rooms

Fint bed & breakfast hotell i Pisa. Meget sentral plassering med utsikt over til Det skjeve tårnet i Pisa. Fine rom med egen terrasse. Meget gode tilbakemeldinger fra norske gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Pisa

Reise til Pisa

Pisa regnes som en av Italias eldste byer, og man merker virkelig historien når man er i byen. Her er det bygg og strukturer fra alle slags tidsepoker, og gode eksempler er den ti kilometer lange bymuren fra 1100-tallet som går rundt bykjernen. Av alle attraksjonene er det Det Skjeve Tårnet i Pisa som er mest kjent med sine 4 graders helning. I området hvor tårnet står er det dessuten en rekke andre viktige historiske bygninger, så her er det bare å finne frem kameraet og leie seg en god guide.

Selv om Pisa ikke er den største byen er det gode shoppingmuligheter der, selv om de selvsagt er noen hakk lavere enn i Roma. Man får likevel gode muligheter til å stille shoppingtørsten på en av de mange butikkene i sentrum. Prisnivået er omtrent som resten av Italia, noe som vil si at det er på den dyre siden i forhold til andre land i Middelhavsområdet.

Det er noe kjølig i Pisa på vinteren, og de fleste som drar til Pisa drar dit mellom april og oktober, mens sommermånedene er mest populære. Ofte reiser man til Pisa for å være der i noen få dager før turen går videre til andre områder i Italia, for selv om det er en spennende by trenger man gjerne ikke mer enn noen få dager for å få med seg det beste av attraksjonene i den.

storbyferie til pisa

På Galileo Galilei International Airport rett utenfor Pisa kan man fly til omtrent hvor som helst i verden, og fra Norge har både SAS og Norwegian direktefly dit. Prismessig ligger gjerne billettene på 2-3 tusen kroner med en reisetid på litt under tre timer. Det er veldig enkelt å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum ettersom det går både busser ot tog dagen lang.

Pisa er altså et godt reisemål for dem som ønsker å oppleve alle de historiske og kulturelt viktige stedene i byen samtidig som man har enkelt tilgang på både gode restauranter, strender og en spennende by med shoppingmuligheter og muligheter for videre reise til resten av Italia. Det er typisk et reisemål hvor man tenker å besøke en tur for å oppleve det, men så ender man opp med å komme tilbake flere ganger senere for å få med seg mer av byen.

 

Topp 10 attraksjoner i Pisa

 

Det skjeve tårnet i Pisa

det skjeve tårnet i pisa

Det skjeve tårnet i Pisa er den mest populære attraksjonen i Pisa, og de fleste kjenner nok til det fra før av. Tårnet har en fire graders helning, noe som er mer enn nok til å gjøre det synlig skjevt. Tårnet er omtrent 55 meter høyt, og var på et punkt brukt som et frittstående klokketårn, selv om det ikke sto lenge før det begynte å bli skjevt.

Piazza dei Miracoli

Piazza dei Miracoli pisa

Piazza dei Miracoli er et område i hjertet av Pisa hvor man finner spennende konstruksjoner som Det Skjeve Tårnet i Pisa, katedralen i Pisa, Camposanto Monumentale di Pisa med mer. Dette lille området har de fleste av turistattraksjonene i Pisa på ett og samme sted, så dette er et obligatorisk stopp.

Duomo di Pisa

katedralen i pisa

Duomo di Pisa er selveste katedralen i Pisa, og er kanskje blant Italias vakreste bygninger. Katedralen sto ferdig i år 1092, og har siden den gang tiltrukket seg millioner av besøkende som ønsker å se den. Selve bygget ligger et steinkast unna Det Skjeve Tårnet, da dette i sin tid fungerte som klokketårn for katedralen.

Basilica romanica di San Piero a Grado

San Piero a Grado

Basilica romanica di San Piero a Grado er en kirke i Pisa omtrent 7 kilometer vest for bysentrum. Den er i romersk-katolsk stil, og vel verdt å utforske med egne øyne når man er i byen. Kirken ble originalt bygget rundt år 1000, men har siden den gang blitt sterkt modifisert til å bli den kirken man ser i dag.

Camposanto Monumentale di Pisa

campo santo i pisa

Camposanto Monumentale di Pisa er en stor gravplass i Pisa som stammer fra det tolvte århundret. Det er derimot den utrolige katedralen på området som er verdt å få med seg, for denne er helt utrolig vakker. I dag fungerer det som et slags museum hvor man kan se sarkofager som har stått i bygget i hundrevis av år.

National Museum of Saint Matthew

nasjonalmuseum i Pisa

National Museum of Saint Matthew er et nasjonalmuseum i Pisa hvor de stiller ut gjenstander fra middelalderen og frem til det 16. århundret. Her er det spesielt mye kunst fra italienske kunstnere, og det er vel verdt å ta en tur innom hvis man interesserer seg for kunst.

Battistero

Battistero pisa

Battistero i Pisa er en vakker bygning med kuppeltak, og en populær turistattraksjon. Bygget er helt utrolig vakkert fra utsiden, men det er enda bedre man ser innsiden av det også, for der er det ikke mangel på utrolige utsmykninger og arkitektoniske kunstverk.

Chiesa di Santa Maria della Spina

Santa Maria della Spina

Chiesa di Santa Maria della Spina er en vakker liten kirke i Pisa, og er trolig en av de mest fotograferte kirkene i byen. Gå gjerne en tur langs elva og stopp for å se på Chiesa di Santa Maria della Spina langs veien, eller kom tidlig på dagen for å se kirken fra innsiden.

Knights’ Square

Knights’ Square i pisa

Knights’ Square i Pisa er et torg med statue av Cosimo på en skilpadde på midt på torget. På torget er det stort sett helt åpent, og i motsetning til andre torg er det ikke stort som skjer der, men det er en flott plass for å slappe av mellom alle de andre attraksjonene.

Veggmaleriene til Keith Haring

Veggmaleriene til Keith Haring i pisa

Veggmaleriene til Keith Haring er svært populære både i Pisa og resten av verden, og maleriene ved Church of Sant’Antonio i Pisa er de siste verkene hans før han døde på 90-tallet. Disse veggmaleriene ligger sentralt i byen, og de fleste synes det er svært spennende å utforske de store veggene med de flotte kunstverkene på.