Saint Lawrence night – årets mest romantiske kveld i Rovinj

inneholder annonselenker

Saint Lawrence night markeres hvert år i Rovinj med fakkeltog, lysshow og konserter.

Den 10. august hvert eneste år markeres Saint Lawrence night i Rovinj. Denne kvelden blir den sjarmerende gamlebyen i Rovinj, om enn, enda mer sjarmerende og romantisk. 

Gatelysene slukkes og torgene blir i stedet opplyst av levende lys og fakler. På husveggene danser stjerneskuddene, mens det rundt om i byen arrangeres koselige konserter.

Ekstra spesielt blir det når fakkeltoget kommer gående, og de mørke gatene blir opplyst av de dansende flammene. Er du i Rovinj den 10 august bør du absolutt ta turen inn til gamlebyen denne kvelden.

Les vår reiseguide til Rovinj her

 

Saint Lawrence sine brennende tårer

Saint Lawrence, eller St. Lavrans som vi kaller han i Norge, er en kristen helgen som ble drept i år 258 av den romerske keiseren Valerian.

Bakgrunnen for henrettelsen var at Saint Lawrence ikke ville gi fra seg en stor skatt som en annen keiser hadde gitt til de fattige og kirken. Som straff for dette ble Saint Lawrence torturert og deretter stekt levende på en rist.

I følge det kristne sagnet så er det Saint Lawrence sine brennende tårer som vises på himmelen denne natten. Dette markeres i Rovinj med et lysshow på veggen som skal forestille fallende stjerneskudd.

Den egentlige grunnen til at det er så mange stjerneskudd på denne tiden av året er at meteorsvermen Perseidene passerer jorden. Meteorsvermen er synlig hver sommer fra 17 juli frem til 24 august, med en markant topp rundt den 12 august med så mange som 50 synlige meteorer i timen.

 

Fakkeltog og konserter

I Rovinj starter markering av Saint Lawrence night klokken 21.00 den 10. august hvert eneste år med tente fakler, lys og fakkeltog. Det arrangeres også konserter på flere steder i gamlebyen, med en hovedscene på Tito Square (Trg Maršala Tita). 

Her er det med andre ord bare å spasere gatelangs og finne den konserten du liker best. Det er et yrende folkeliv denne kvelden, og en flott atmosfære. I tradisjon tro bør man også ta en titt på stjerneskuddene på himmelen og ønske seg noe!