Singapore

inneholder annonselenker

skylinjen i singapore

Singapore er et av de mest attraktive reisemålene i Sørøst-Asia, og er kanskje et av de mest spesielle landene du vil besøke.

Storbyen og landet Singapore har mye å by på, og en reise hit vil utvilsomt være en opplevelse for livet. I vår reiseguide til Singapore kan du lese mer om hva byen har å by på, hvordan du kommer deg dit, og ikke minst hvilket hotell du bør velge.

 

Anbefalte hotell i Singapore

Singapore er en moderne by i stor vekst og som har en god økonomi. Mange av skyskraperne har dyre hotellrom med luksuriøse fasiliteter, men det finnes også en rekke rimeligere turisthoteller her.

Prisene på hotell i Singapore kan sammenlignes med norske priser, men så er til gjengjeld standarden også jevnt over veldig god.

For å hjelpe deg har vi her plukket ut tre gode hotellvalg i Singapore. Alle tre overnattingsstedene får svært gode omtaler fra gjester, og ligger sentralt plassert for deg som ønsker å oppleve alt hva byen har å by på.

 

The Fullerton Hotel Singapore

Med sine majestetiske doriske søyler, står ikoniske Fullerton Hotel som en mektig festning mot Singapores skinnende bylandskap. Her blinker marmoren mot deg og du kan formelig føle historiens sus og dus.

Hotellet ligger i hjertet av det koloniale Singapore, med gåavstand til det meste. Fra hotellet bruker du bare fire minutter å gå til Merlion Park, og historiske Boat Quay.

Rommene er store og luksuriøse, og hotellets fasiliteter like så. Bassengområdet er majestetisk og byr på en flott utsikt over elven og Marina Bay.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Four Seasons Hotel Singapore

Four Seasons kjedens hoteller er viden kjent for sin ekstravagante luksus, og hotellet deres i Singapore er intet unntak. Her kan dere forvente dere et hotellopphold av ypperste klasse. med alle de fasiliteter som forventes av et 5-stjerners hotell.

Hotellet har totalt 255 rom, og kan skilte med 2 restauranter, spa, badebasseng, innendørs og utendørs tennisbaner og treningsstudio. 

En natt her er selvsagt ikke billig, men til gjengjeld så kan man nyte et hotellopphold på absolutt øverste hylle. Tar man en titt på tilbakemeldinger fra tidligere gjester så virker det å være verd prisen.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Shangri-La Hotel

Shangri-La Hotel er et hotell i luksuriøs stil med fem stjerner og høy standard.

Hotellet kan blant annet by på spa med full service, tre tenninsbaner, utendørs badebasseng og 3 restauranter.

Shangri-La Hotel er også i gåavstand til hovedhandlegaten Orchard Road.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Singapore

 

7 Instagram-vennlige steder i Singapore

Singapore er garantert en av de mest Instagram-verdige byene i verden. Byen preges av en blanding av gammel og ny arkitektur, kulturelle enklaver og fantastiske skylinjer.

Her har vi plukket ut syv steder i Singapore som garantert gir deg fine bilder til Instagram, og som i tillegg gir deg opplevelser for livet.

 

Gardens by the Bay

trærne i singapore gardens

En av Singapores aller mest populære og spektakulære severdigheter er Gardens by the Bay. Dette er et enormt kompleks som huser alt fra nydelige blomsterhager, innendørs skoger, skywalker og vanvittige skulpturer. 

Om kvelden blir Supertree Grove belyst med fantastiske farger, perfekt for et nydelig bilde. Reiser du til Singapore så må du besøke dette stedet!

 

Infinity Pool @ Marina Bay Sands

utsikt over singapore fra infinity pool på marina bay sands hotellet

Infinity Pool’en på Marina Bay Sands må være blant de mest insta-vennlige stedene i hele verden.

Bassenget er 150 meter langt, og befinner seg hele 57 etasjer over bakken. Når du er ferdig med å bade, kan du slappe av med noe godt i glasset og nyte den vanvittige utsikten over Singapore.

Bassenget er kun tilgjengelig for gjester som bor på Marina Bay Sands, så her må du ha booket rom for å slippe til. Se mer her. (annonse)

 

Little India

fargerikt hus i little india distriktet i singapore

Little India er en av Singapores kulturelle enklaver, og byr på et vell av friske farger, lyder og eksotiske dufter. Her kan du handle alt mellom himmel og jord på det døgnåpne Mustafa senteret, eller fylle magen med autentisk indisk mat.

Området er dessuten fylt med fargerike hus, perfekt for et bilde.

 

Macritchie Treetop Walk Trailhead

person går over hengebro i Treetop Walk i singapore

Føler du deg sporty og ikke sliter med høydeskrekk, så er en tur i MacRitchie Reservoir virkelig å anbefale. Turen tar et par timer og kan by på mange flotte naturopplevelser.

Aller mest spektakulært er MacRitchie TreeTop Walk, en hengebro på 250 meter, som svever 25 meter over skogbunnen.

 

Marina Bay

utsikt over marina bay i singapore

Singapore er viden kjent for sin fantastiske bygg som skaper en utrolig flott skylinje. Fra Marina Bay Sands Boardwalk får du en vakker og uhindret utsikt over området, som trolig er byens flotteste.

Besøker du stedet fra rundt klokken 18.00 kan du i tillegg se solen gå ned.

 

Gatekunst i Haji Lane

fantastisk veggmaleri i haji lane i singapore

Singapore har noe an den beste gatekunsten i hele Sørøst -Asia. Du finner fantastiske veggmalerier og grafittikunst flere steder i byen.

Noen av de mest kjente veggmaleriene finner du i Haji Lane, Tiong Bahru, Kampong Glam, Little India og Chinatown.

 

Siloso Beach

strand i singapore

Singapore er ikke bare høyhus og spektakulære bygninger. Her kan du også nyte dagen på en av de mange kritthvite strendene. 

En av de flotteste er Silos beach, som ligger ytterst på øya Sentosa. Her er det en fredelig atmosfære, med mange koselige små restauranter.

 

Reise til Singapore

Fra Oslo Lufthavn kan man ta seg til Singapore med kun en mellomlanding/ett flybytte. Reisetiden vil være på minst 14 timer, og med transport og ventetid på flyplassene må man sette av nesten en hel dag til reisen. Det er dog mange mulige flyruter, og prisene på billettene behøver ikke være alt for ille. Tidsforskjellen er på 7 timer, slik at man vil «tape» dette på reisen, men naturligvis hente det igjen når man skal hjem.

Den offisielle valutaen i Singapore er Singapore dollar. Prisnivået i Singapore vil ikke oppleves som «ekstremt billig» for nordmenn, men man kan uansett regne med å slå av halve prisen på bespisning og drikke, samt noe lavere på shopping. Landet (og byen) er dessuten en av de tryggeste turistdestinasjonene i verden. Du kan også fint drikke vannet fra springen her.

 

Landet og byen Singapore

Landet, og byen Singapore, er faktisk den eneste staten i verden som er selvstendig uten å selv ønske det. Singapore bærer preg av sin nære tilhørighet til Kina og det faktum av at omkring tre fjerdedeler av befolkningen er kinesere, men har samtidig vokst frem som en by inspirert av de europeiske hovedstedene.

Singapore ligger sør for Malaysia, og var egentlig ment å bli fusjonert med landet, men er i dag en selvstendig bystat. Den lange flyturen fra Norge gjør at man bør sette av god tid til å besøke landet dersom man først skal reise dit. Med sine 5,7 millioner innbyggere kan Singapore sammenlignes med Norge når det kommer til folketall. Arealet er dog mye mindre, og landet har en meget høy befolkningstetthet, slik at et besøk her absolutt må regnes som en storbyferie.

 

Severdigheter i Singapore

Singapore er ikke kjent for sine historiske severdigheter, men er en moderne storby av en smeltedigel som kan by på kulturelle attraksjoner fra alle verdens hjørner. Her kan du se og oppleve mye forskjellig på liten tid.

 

Chinatown

singaporeMange storbyer har sin egen «Chinatown», men de færreste kan måle seg med den kanskje mest autentiske av dem alle, som altså ligger i hjertet av Singapore. Midt imellom skyskraperne kan du oppleve trivelige boder, museer og ikke minst kinesiske restauranter.

Den botaniske hagen i Singapore

singapore botanisk hageSingapore er kjent for sine mange skyskrapere og moderne høybygg, men har også frodige grøntområder med eksotisk, asiatisk natur på sitt beste. Den botaniske hagen byr på en herlig spasertur gjennom nydelige grøntområder og parkanlegg med et svært variert dyreliv. Her kan man gjerne legge lunsjen til en av de trivelige restaurantene.

Marina Bay Sands SkyPark

singapore-marina-bay-sands

Et av de mest berømte byggverkene i Singapore, ligger i Marina Bay. Det er et gigantisk kompleks som består av alt fra hotellrom til casino, restauranter og butikker. Bygningen er 200 meter høy og er formet som en båt, og har blant annet et gigantisk svømmebasseng på toppen som er hele 150 meter langt. Her vil du definitivt komme til å kose deg.

Universal Studios

universal-studios-singaporeDet er først og fremst USA som er kjent for sine Universal Studios-parker, men også Singapore har fått sin høyst moderne fornøyelsespark. Her kan du boltre deg i over 20 forskjellige temabaserte attraksjoner, som er inspirert fra både det antikke Egypt, Madagaskar og Hollywood. Perfekt for de som reiser med barn.

Nattsafari

singapore-natt-safari

En safari kan være spennende nok i seg selv, men en nattsafari i Singapore vil gi deg en opplevelse for livet. Her kan du se mer en 59 forskjellige dyrearter boltre seg i sine naturlige omgivelser. Vi snakker om alt fra neshorn til gaseller – og du kan se dem alle på ekstremt nært hold.

Singapore Flyer

Singapore flyer er et gigantisk pariserhjul som gir deg en fantastisk utsikt over byen. Hjulet ble åpnet i 2008 etter en 2.5år lang byggetid. Med en høyde på 165m er den blant de aller høyeste pariserhjulene i verden, ikke for deg som har høydeskrekk med andre ord!