Singapore

ferie singapore

Singapore er et av de mest attraktive reisemålene i Sørøst-Asia, og er kanskje et av de mest pussige landene du vil besøke.

Landet, og byen Singapore, er faktisk den eneste staten i verden som er selvstendig uten å selv ønske det. Singapore bærer preg av sin nære tilhørighet til Kina og det faktum av at omkring tre fjerdedeler av befolkningen er kinesere, men har samtidig vokst frem som en by inspirert av de europeiske hovedstedene.

Singapore ligger sør for Malaysia, og var egentlig ment å bli fusjonert med landet, men er i dag en selvstendig bystat. Den lange flyturen fra Norge gjør at man bør sette av god tid til å besøke landet dersom man først skal reise dit. I folketall kan Singapore sammenlignes med Norge, med i underkant av fem millioner innbyggere. Arealet er dog mye mindre, og landet har en meget høy befolkningstetthet, slik at et besøk her absolutt må regnes som en storbyferie.

Anbefalte hotell i Singapore

annonselenker

Shangri-La Hotel

Shangri-La Hotel singaporeShangri-La Hotel er et hotell i lukseriøs stil med fem stjerner og høy standard.

Hotellet kan blant annet by på spa med full service, tre tenninsbaner, utendørs badebasseng og 3 restauranter.

Shangri-La Hotel er også i gåavstand til hovedhandlegaten Orchard Road.

 

BESTILL ROM HER

Carlton City Hotel

Carlton City Hotel SingaporeFlott og moderne hotell med 4.5 stjerner.

Mange fasiliteter som eget spa, badebasseng, 4 restauranter og treningssenter.

Gode tilbakemeldinger fra gjester og et sikkert valg for deg som ønsker et forholdsvis luksuriøst opphold i Singapore.

 

BESTILL ROM HER

Four Seasons Hotel Singapore

four seasons hotel singaporeFour Seasons kjedens hoteller er viden kjent for sin ekstravagante luksus og hotellet deres i Singapore er intet unntak. Her kan dere forvente dere et hotellopphold av ypperste klasse med alle de fasiliteter som forventes av et 5-stjerners hotell.

Hotellet har totalt 255 rom, og kan skilte med 2 restauranter, spa, badebasseng, innendørs og utendørs tennisbaner og treningsstudio. 

En natt her er selvsagt ikke billig, men til gjengjeld så kan man nyte et hotellopphold på absolutt øverste hylle. Tar man en titt på tilbakemeldinger fra tidligere gjester så virker det å være verd prisen.

 

BESTILL ROM HER

Ting å gjøre i Singapore

annonse

Reise til Singapore

Fra Oslo Lufthavn kan man ta seg til Singapore med kun en mellomlanding/ett flybytte. Reisetiden vil være på minst 14 timer, og med transport og ventetid på flyplassene må man sette av nesten en hel dag til reisen. Det er dog mange mulige flyruter, og prisene på billettene behøver ikke være alt for ille. Tidsforskjellen er på 7 timer, slik at man vil «tape» dette på reisen, men naturligvis hente det igjen når man skal hjem.

Den offisielle valutaen i Singapore er Singapore dollar. Én slik tilsvarer i overkant av fem norske kroner. Prisnivået i Singapore vil ikke oppleves som «ekstremt billig» for nordmenn, men man kan uansett regne med å slå av halve prisen på bespisning og drikke, samt noe lavere på shopping. Landet (og byen) er dessuten en av de tryggeste turistdestinasjonene i verden. Du kan også fint drikke vannet fra springen her.

 

Finn billige pakketurer til Singapore her

annonse

Hotell og restauranter i Singapore

Singapore er en moderne by i stor vekst og som har en god økonomi. Mange av skyskraperne har dyre hotellrom med luksuriøse fasiliteter, men det finnes også en rekke rimeligere turisthoteller her. Man kan typisk ta en norsk pris på et bra hotell og slå av halve prisen, så vet man hva det koster å bo i Singapore.

De mange asiatiske kjøkkenene er godt kjente for de fleste nordmenn, og Singapore kan by på det meste av mat fra sitt eget kontinent. I tillegg har byen som tidligere nevnt blitt mye inspirert av Europa, og har følgelig mange restauranter som serverer alt fra italiensk til spansk eller tyrkisk mat. I sentrum finnes mange finere restauranter med et greit prisnivå. Enkel og variert mat får man i de store mathallene, der man kan finne noe for alle i familien samtidig som man får sitte sammen å spise.

Severdigheter i Singapore

Singapore er ikke kjent for sine historiske severdigheter, men er en moderne storby av en smeltedigel som kan by på kulturelle attraksjoner fra alle verdens hjørner. Her kan du se og oppleve mye forskjellig på liten tid.

singaporeChinatown

Mange storbyer har sin egen «Chinatown», men de færreste kan måle seg med den kanskje mest autentiske av dem alle, som altså ligger i hjertet av Singapore. Midt imellom skyskraperne kan du oppleve trivelige boder, museer og ikke minst kinesiske restauranter.

singapore botanisk hageDen botaniske hagen

Singapore er kjent for sine mange skyskrapere og moderne høybygg, men har også frodige grøntområder med eksotisk, asiatisk natur på sitt beste. Den botaniske hagen byr på en herlig spasertur gjennom nydelige grøntområder og parkanlegg med et svært variert dyreliv. Her kan man gjerne legge lunsjen til en av de trivelige restaurantene.

singapore-marina-bay-sandsMarina Bay Sands SkyPark

Et av de mest berømte byggverkene i Singapore, ligger i Marina Bay. Det er et gigantisk kompleks som består av alt fra hotellrom til casino, restauranter og butikker. Bygningen er 200 meter høy og er formet som en båt, og har blant annet et gigantisk svømmebasseng på toppen som er hele 150 meter langt. Her vil du definitivt komme til å kose deg.

universal-studios-singaporeUniversal Studios

Det er først og fremst USA som er kjent for sine Universal Studios-parker, men også Singapore har fått sin høyst moderne fornøyelsespark. Her kan du boltre deg i over 20 forskjellige temabaserte attraksjoner, som er inspirert fra både det antikke Egypt, Madagaskar og Hollywood. Perfekt for de som reiser med barn.

singapore-natt-safariNattsafari

En safari kan være spennende nok i seg selv, men en nattsafari i Singapore vil gi deg en opplevelse for livet. Her kan du se mer en 59 forskjellige dyrearter boltre seg i sine naturlige omgivelser. Vi snakker om alt fra neshorn til gaseller – og du kan se dem alle på ekstremt nært hold.

Singapore Flyer

Singapore flyer er et gigantisk pariserhjul som gir deg en fantastisk utsikt over byen. Hjulet ble åpnet i 2008 etter en 2.5år lang byggetid. Med en høyde på 165m er den blant de aller høyeste pariserhjulene i verden, ikke for deg som har høydeskrekk med andre ord!