Topp 10 severdigheter i London

inneholder annonselenker

beste severdigheter i london

Den britiske hovedstaden London flommer over av spennende severdigheter, kulturopplevelser, mat fra alle verdenshjørner, uteliv og alt det andre livet byr på.

London er blant de aller mest besøkte destinasjonene, og en foretrukken storbyferie blant mange nordmenn. For oss er det enkelt å komme seg til verdensmetropolen, med hyppige flyavganger fra flere byer, og kort flytid.

En annen grunn til at London er så populær blant nordmenn er at det er en by fullspekket med flotte severdigheter, spennende attraksjoner og et vell av spennende ting man kan gjøre.

Les videre for å finne ut hva du bør få med deg når du besøker London.

 

10 spennende ting å gjøre i London

annonse

Ti populære severdigheter i London

 

Big Ben

topp 10 severdigheter i London

Big Ben (egentlig heter det ”Elizabeth Tower”) er det store klokketårnet på nordenden av Westminster slott, og et landemerke de aller fleste drar kjensel på. Du har garantert sett tårnet i en eller flere filmer og TV-programmer, noe som har gjort at Big Ben er kåret til det mest ikoniske åstedet for filmproduksjon i London. Dessverre kommer man seg ikke inn i klokketårnet som turist, men du finner et utall spennende, guidede turer som inkluderer Big Ben. Tar du turen på egenhånd, anbefaler vi at du gjør det etter mørkets frembrudd. Mørket og de opplyste fasadene har noe mystisk og forførende over seg, og lar tankene og fantasien lett gli over i noen av de skumle fortellingene som ofte inkluderer Big Ben. For øvrig ligger The London Eye rett i nærheten, for de som føler at manglende adgang til toppen av klokketårnet, raner dem for et godt utsiktspunkt.

The London Eye

the london eye severdighet

Londons øye er med sine 135 meter, et av verdens høyeste pariserhjul (hadde rekorden inntil 2006). Opprinnelig skulle hjulet stå i bare fem år, før flytting og oppsetting et annet sted. Populariteten overgikk alles forventninger, og The London Eye er nå en permanent attraksjon for både de innfødte og turister. Etter noen runder i fugleperspektiv, har du fått sett London i hele sin prakt. Billettene er ikke blant de billigste, men likevel verdt hvert øre. Om du ønsker det, finner du gode tilbud som inkluderer måltider, elvecruise og besøk til andre attraksjoner i området. For romantikerne anbefales et besøk i pariserhjulet på kveldstid, mens dagtid selvsagt er best om du vil se mest mulig av hovedstaden.

The Science Museum

the science museum i london

Hvert år besøker flere millioner personer det tekniske museet i London. England har gjennom tidene vært et foregangsland for den teknologiske utviklingen, og museet gir et meget godt speilbilde av dette. Totalt finner du over 300 000 objekter i The Science Museum, som lokomotiver, alskens flytyper, biler, motorsykler og mye annet. Museet huser også en IMAX 3D-kino, der det vises imponerende dokumentarer om alt som er relevant innen natur, vitenskap og teknologisk utvikling. Museet er like spennende for voksne som for barn.

Buckingham Palace

buckingham palace

Du kan ikke reise til London uten å få med deg Buckingham Palace, bopelen til den til enhver tid sittende monarken i England. Slottet stod først oppført i 1703, men har blitt påbygd en rekke ganger siden den gangen. Du treffer neppe på dronninga, men vaktskiftet utenfor er verdt å få med seg. Dronningens garde er veldrillet og holder et imponerende show foran slottet, hver dag klokken 11:30 om sommeren, og annenhver dag på vinterhalvåret.

Covent Garden

covent gardenCovent Garden finner du i Londons West End. Her kan du gå deg vill blant et utall spennende restauranter, barer og shoppingmuligheter, omgitt av imponerende arkitektur og gammel historikk. Med på kjøpet har du London Transport Museum, The Royal Opera, Somerset House og selveste markedet. The Covent Garden Markets er egentlig tre separate torg, og hver enkelt byr på spesialiteter og klenodier innenfor sin egen kategori. Jakter du på lekkert håndverk, parfyme, såper, lær, smykker, antikviteter og slike ting, er dette stedet for deg.

Tower of London

tower of london

Tower of London er Hennes majestets offisielle palass og borg, som du finner langs breddene av Themsen, sentralt i byen. Tower har en rik historikk, og ble ansett som svært viktig for Londons forsvar. Innenfor murene ble kronjuvelene og annet verdifullt gods oppbevart, noe som naturlig nok tiltrakk en del oppmerksomhet fra invaderende horder. Kronjuvelene er nok det som trekker flest besøkende, men severdigheten byr også på mye annet spennende. Blant annet kan du delta i rollespill, både som forsvarer av borgen og som angriper, gå på forskjellige guidede omvisninger, eller bare slappe av i de historiske omgivelsene.

Fotballkamp i London

fotballkamp london

Balløyas hovedstad huser intet mindre enn 13 klubber som spiller i Englands toppdivisjoner. Det er ikke alltid like enkelt å skaffe seg billetter til storkampene, men det er verdt forsøket, selv om du ikke skulle være fotballinteressert. Størst etterspørsel er det på hjemmekampene til Arsenal (Emirates Stadium), Chelsea (Stamford Bridge) og Tottenham (White Hart Lane), foruten landskamper og cupfinaler på Wembley Stadium. Er favorittlaget ditt utenbys fra, kan det hende du får se de spille på en av de mange andre proffklubbenes stadioner.

Madame Tussauds London

Madame Tussauds museum i London severdighet

På Madame Tussauds vokskabinett treffer du på både Lady Gaga og Luke Skywalker, nesten i egen person. Madamen inneholder 14 interaktive avdelinger, og over 300 imponerende voksfigurer. Her kan du liksom-menge deg med alskens fiff, pomp og prakt, uten å måtte bli blendet, stum og stotrende av kjendisenes utstråling. Pågangen kan være stor i den heftigste turistsesongen, og det lønner seg å booke på forhånd (det sparer du også penger på).

The Royal Albert Hall

royal albert hall i london

Du legendariske konsertsalen i South Kensington har vært scene for alle slags oppsettinger. Vår egen Åge Aleksandersen har faktisk opptrådt på The Royal Albert Hall, og deler med det en ære som ellers er forbeholdt stjerner og topp orkestre fra hele verden. Det er heller ikke bare musikk som kan nytes fra en av de 5 500 setene i salen, men også spesielle filmvisninger, sirkus, teater og barneforestillinger. Bør absolutt bookes på forhånd, nesten uansett hva som står på programmet.

Primrose Hill

london primrose hill parken

Om du må ha en pause fra det hektiske storbylivet i London, er Primrose Hill et nydelig sted å slappe av i. Parken ligger sentralt i byen og gir deg en flott utsikt, mens du har Londons zoologiske og Regents Park hage rett i nærheten. Den lille åsen er et populært sted å innta en hyggelig piknik, med mindre et av de mange spisestedene i Regents Park frister mer. Få med deg eiketreet som ble plantet i 1864, 300 år etter Shakespeares fødsel, i tillegg til steinen med de berømte ordene etter William Blake, en av Englands største poeter og malere. Fritt oversatt står det noe slikt – ”Jeg har en samtale med vår spirituelle sol. Jeg traff han på Primrose Hill”.