London

inneholder annonselenker

London, the UK. Red bus in motion and Big Ben, the Palace of Westminster. The icons of England in vintage, retro style

Vi kunne gitt deg tusener av gode grunner til å dra på storbyferie til London, problemet er plassmangel!

Uansett vet de fleste at en ferie i London neppe kommer til å skuffe. Her får du den praktiske informasjonen du trenger, og mange tips til hva du bør oppleve i Englands hovedstad.

London, hovedstaden i Storbritannia og England, er et meget populært reisemål for nordmenn. Med sine nesten 8,9 millioner innbyggere er dette en av verdens aller største metropoler. 

En langhelg eller mer i byen passer for hvem som helst. Ta med deg kjæresten, din mor, barna, vennegjengen, eller reis alene. Alle får nok en brillefin tur!

 

Anbefalte hotell i London

London er en av verdens mest populære turistbyer, og som besøkende har du naturlig nok et enormt antall hoteller å velge mellom. Her finner du alt fra femstjerners luksushotell, til billige hotell for backpackere.

Jevnt over er hotellprisene i London ganske stive. Ønsker du god standard, samtidig som du vil bo sentralt, må du forvente å betale litt for dette. Når det kommer til hvor du skal bo i London, så er det greit å bo forholdsvis sentralt i bykjernen, og da gjerne i nærheten av en undergrunnsstasjon. London er en så stor by, at du garantert kommer til å benytte deg av tuben for å komme deg rundt.

For å hjelpe deg litt på vei i mylderet av overnattingssteder, har vi her plukket ut tre veldig gode hotell i London. Felles for de tre er at de har en sentral plassering og at de alle får veldig gode tilbakemeldinger fra gjester.

 

The Trafalgar St. James

The Trafalgar St. James har en femstjerners beliggenhet rett ved Trafalgar Square, og kanskje byens beste takterrasse. Utsikten er særlig bra på kveldstid, når flere av Londons mest ikoniske byggverk glitrer mot kveldshimmelen.

Er du ute etter en sentral beliggenhet i London, kan det egentlig ikke bli bedre enn dette. Hotellet ligger på hjørnet av Trafalgar Square, og fra hotellet har du utsikt mot kjente severdigheter som Nelson’s Column, The Eye og The Shard. Undergrunnsstasjonen Charing Cross ligger bare et par minutter unna, som gir deg tilgang til hele byen.

Rommene er morsomme, moderne og er alle stilfullt dekorerte med britiske musikkyndlinger på veggene. Trafalgar St. James er rett og slett et veldig bra hotell, midt i hjertet av London.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Savoy

I en verden som er i konstant forandring, beholder The Savoy en ekte følelse av tradisjon. Er du glad i det klassiske og tradisjonelle, er med andre ord The Savoy hotellet for deg. 

Hotellet har vært i drift siden 1889, og er en blanding av Edvardiansk-stil og Art Deco. Alle hotellets 265 rom er stilfullt innredet, og noen av rommene har dessuten utsikt mot Themsen.

Fasilitetene på hotellet er også førsteklasses. De kan skilte med et nydelig bassengområde, spa og badstuer og førsteklasses restaurant. Hotellets plassering er dessuten perfekt, med Covent Garden bare noen minutter unna. Er du glad i tradisjonell og koselig luksus, så er dette hotellet for deg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Native Bankside

Native Bankside er et luksuriøst utstyrt leilighetshotell, som ikke koster skjorta. Hotellet har 75 leiligheter og rom i forskjellige størrelser, perfekt for familier på tur, eller de som ønsker seg ekstra plass.

Hotellets plassering kan omtrent ikke bli bedre, i en tilbaketrukket gate like ved Themsens bredder. Du har kort vei til Borough Market, Tate Modern og London Bridge. Det er dessuten en rekke undergrunnsstasjoner like ved.

På dette hotellet får du stor valgfrihet når det kommer til rom og pris. Reiser dere flere i lag så gir de større leilighetene deg veldig god valuta for pengene.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i London

Reise til London

Nest etter København og Stockholm, er vel London den enkleste storbyen å komme seg til for oss i Norge. Det går direktefly med SAS, Norwegian, British Airways og Ryanair. De mest ivrige av disse selskapene flyr gjerne 5-6 ganger om dagen, eller mer, alt ettersom når i uka og på året du vil reise. Flytiden er litt i overkant av 2 timer.

Konkurransen gjør sitt til at det er enkelt å finne virkelig billige tur-retur-billetter, spesielt om du booker i god tid før du skal reise.

Å fly med mellomlanding er noe klønete. Du kaster bort tid, og du må normalt betale mer for billettene. Skal du likevel fly til London med mellomlanding, anbefaler vi at det blir via København. Da kaster du normalt bort minst tid.

London er en av byene det finnes mest pakketurer med fly og hotell. Som regel er disse ganske rimelige, du flyr direkte, og hotellene ligger som oftest fint til.

 

Flyplasser i London

London betjenes av hele seks internasjonale flyplasser. Disse er Heathrow, Stansted, Gatwick, Luton, City og Southend. SAS og British Airways lander normalt på Heathrow, mens Norwegian og Ryanair lander på Stansted. Du kan komme til å lande på Gatwick med et charterfly om du bestiller pakketur, mens de andre flyplassene er lite aktuelle for fly som går fra Norge.

 

Til og fra Heathrow

 • Den raskeste måten å komme seg mellom Heathrow og Londons sentrum er med toget Heathrow Express. Det går hvert 15. minutt fra terminal 2, 3, 4 og 5 til stasjonen Paddington. Reisetiden er da 15 minutter (terminal 2 og 3) eller 20 minutter (terminal 4 og 5).
 • Nest raskest er togene fra TFL Rail som går fra terminal 2 og 3. Til sentrum av London bruker disse togene en halv time, og de går to ganger i timen.
 • Undergrunnsbanen går fra samtlige terminaler (Piccadilly Line), men den bruker betydelig mer tid (inntil 1 time til sentrum). Til gjengjeld er det billigere enn å reise med ekspresstoget.
 • Bussene til National Express går fra terminal 2, 3, 4 og 5 og stopper mange steder i London. Turen tar mellom 40 minutter og halvannen time, alt ettersom hvor du skal.
 • Taxi mellom London og sentrum tar ofte mer enn en time, og koster opptil 70-80 britiske pund (avhengig av tidsbruk, tid på døgnet og ukedag).

 

Til og fra Stansted

 • Toget Stansted Express er den raskeste måten å komme seg mellom flyplassen og London. Den går hvert 15. Minutt og bruker mellom 45 og 50 minutter til stasjonen i Liverpool Street.
 • Bussene til National Express går hele døgnet. De stopper på alle de viktigste metro- og togstasjonene i sentrum. Til London Victoria bruker bussen omtrent halvannen time.
 • Taxi fra Stansted til London sentrum kommer fort på over 80 britiske pund. Tiden det tar avhenger veldig av trafikken, men regn med omtrent 1 time og oppover.

 

Beste område å bo i London

De fleste bydelene i London har sin egen sjarm, spennende attraksjoner, utesteder, restauranter, og det meste en besøkende er ute etter. Her er forslag som passer i forhold til formålet med storbyferien:

 

 • Familieferie i London – To av de bedre områdene hvis du reiser med små barn er Marylebone og South Kensington. Områdene er relativt stille og rolige om natten, og ligger på hver sin side av Hyde park. Fra Marylebone vil du også ha kort vei til Regents Park og London Zoo, med Primrose Hill like forbi der igjen. Madame Tussauds ligger også ved Regents park. Det kan også være en god idé for familier med større barn og ungdom å velge hotell litt nærmere Covent Garden sett fra Marylebone. Da blir for eksempel avstanden til shoppinggata Oxford Street kortere, det er flere spisesteder å velge blant, og mer å finne på i nærheten av hotellet.
 • Fokus på uteliv – Soho har ry på seg som kanskje det beste områdene for de som vil gå på byen. Der ligger det trendy nattklubber med DJs, elegante cocktailbarer, gode puber, samt mange bra restauranter og kaféer. I selve Soho er det ikke så veldig mange hotell å velge i, men tåler du noen minutters gange løser det seg greit. Er du samtidig veldig fokusert på gode matopplevelser, finn et hotell i området øst for Soho. Da er du nært Covent Garden, hvor mange av de beste spisestedene ligger.
 • Fokus på severdigheter – London har noe spennende å se overalt, men mange av de viktigste severdighetene ligger naturligvis langs Themsen. Vil du ha kort avstand til blant annet London Eye, Westminster, Tate Modern, Trafalgar Square og mye mer, kan du velge et hotell i Bankside eller South Bank. Du bor også fint til om hotellet ligger i Covent Garden.
 • Unngå larm – Om du ikke vil ha for mye storbyliv i storbyferien, kan du velge et hotell som ligger litt utenfor sentrum. For noen er det morsomt å gå på tivoli og sirkus, men de vil helst ikke sove der om natten. Da er blant annet Hampstead et godt valg. Bydelen er som en liten og sjarmerende landsby inne i verdensmetropolen, med smale, brosteinsbelagte gater, lave mursteinsbygninger, hyggelige kaféer og spisesteder, og fremfor alt, veldig stille og rolig om natten. Et lignende alternativ er Richmond, og da helst nært elva eller den kongelige botaniske hagen i Kew Gardens.
 • Sikre valg – De aller fleste hotell som ligger innenfor det som kalles West End er trygge valg. Hotellene her holder også gjennomgående høy standard, mange av de med 4 eller 5 stjerner. Du vil alltid være nært teatrene, showene, shoppingmuligheter, restauranter og slikt, og samtidig ha greie transportmuligheter om du vil se resten av London.
 • Dårlige valg – Stort sett er London trygg, men noen områder er mer risikable etter mørkets frembrudd enn andre. Unngå for eksempel det som ligger innenfor East End, nært togstasjonen King’s Cross, Camden, Peckham og Brixton om du er veldig sikkerhetsfokusert.

 

Komme seg rundt i London

Londons undergrunnsbane er en turistattraksjon i seg selv. Du kan ikke ha vært i byen uten å ha benyttet deg av en av de 11 linjene som går på kryss og tvers under bakken. Her finner du totalt 268 forskjellige stasjoner og over 400 kilometer med toglinje. London er delt i soner, men de aller fleste beveger seg innenfor sone 1. Prisen for en enkeltbillett er ganske stiv, og på cirka 5 britiske pund. Du sparer omtrent halvparten av pengene om du skaffer deg et såkalt Oyster Card når du skal bruke undergrunnsbanen. Med dette kortet kan du fylle på kreditt og du holder det så bare over en kortleser når du reiser. Undergrunnen går fra 05:00 om morgenen til rundt midnatt.

london tuben

Bussene i London er ikke til å ta feil av, og de går overalt. De går også etter at undergrunnsbanen stenger, og flere ruter er operative 24 timer i døgnet. En enkeltbillett koster 1,5 britiske pund. Du kan betale med Oyster Card, eller kjøpe dagskort for 5 britiske pund, eller ukeskort for 21 britiske pund. Betaler du med Oyster Card, vil du ikke bli belastet mer enn 4,5 britiske pund per dag, uansett hvor mange bussturer du tar.

Taxi er et fint alternativ, spesielt på kveldene. De sorte og morsomme farkostene er ledige når det gule lyset på taket er påslått, og da kan de praies på gata. Alle kjører på taksameter med faste takster. Det er en minimumspris, og det kommer tillegg dersom du tar taxi til flyplassene, bestiller over telefon, og på julaften og nyttårsaften.

 

Sikkerhet i London

London er som regel en trygg by å ferdes i som turist. England rangeres som det 33dje mest sikre landet i verden, og hovedstaden London er på linje med stort sett alle tilsvarende europeiske storbyer. Her er det du bør tenke på:

 • Lommetyveri – I London er det ganske høy risiko for tyveri, og som overalt ellers er det på steder der turister ferdes som er mest utsatt. Pass ekstra godt på verdisakene på undergrunnen, busser, ved severdigheter og på utesteder, kaféer og lignende.
 • Svindel – Du kan bli utsatt for svindelforsøk. Standarden er salg av dyre gjenstander som gullsmykker, klokker og lignende, ”snille hjelpere” som stjeler bagasje, falske opprop, og gjenger som forsøker å avlede oppmerksomheten mens kameraten går gjennom lommene dine.
 • Vold og ran – Det er lite risiko for å bli utsatt for ran eller vold i London, men ikke vær naiv. Unngå parkene på nattestid, og unngå å gå alene i mørke gater, spesielt om du er beruset.

 

Helsemessige forhold

Du kan fint drikke vannet fra springen i London. I henhold til EØS-reglene vil du som norsk statsborger få adekvat medisinsk assistanse om du skulle trenge det. Dette er gratis, unntatt eventuelle egenandeler, medisiner og resepter. Du må ha med Europeisk helsetrygdkort, som du får fra NAV, for at rettighetene dine skal gjelde. Det anbefales at man har reiseforsikring i tillegg.

 

Spise i London

Storbyen London er kjent for sine ekstremt luksuriøse restauranter. I sentrum ligger de på rekke og rad, og ofte er det kjendiskokker som står bak konseptene. Totalt er det 70 restauranter i byen som har en eller flere stjerner i Michelin-guiden.

 

Her er 10 av de mest kjente:

 • Gordon Ramsey (Chelsea)
 • The Araki (Mayfair)
 • Le Gavroche (Knightsbridge)
 • Core by Clare Smyth (Notting Hill)
 • Umu (Mayfair)
 • Hakkasan (Mayfair)
 • Yauatcha (Soho)
 • L’Atelier de Joël Robuchon (Covent Garden)
 • Aquavit (Piccadilly Circus)

Den siste tok vi med fordi der serveres det nordisk mat, slik navnet antyder (selv om aquavit er latin – det er vi og danskene som drikker denne versjonen av “livets vann”). Har du hjemlengsel kan kanskje et besøk og en porsjon lutefisk være kuren du trenger. Aquavit, og flere av de andre illustrerer essensen av restaurantmarkedet i London: Her kan du spise fantastisk mat fra hele verden.

Det trenger slettes ikke nødvendigvis skje på dyre restauranter med Michelin-stjerner. I London finner du topp mat i alle prisklasser. Og, flere av de 70 restaurantene som faktisk har en stjerne, er også meget rimelige sett med norske øyne.

Michelin-stjerner er heller ikke alt du bør se etter. Det finnes plenty restauranter som sikkert kunne fått seg en stjerne eller to om de bestemte seg for det, men som heller fokuserer på matgleden fremfor prestisjen.

 

Her er 10 spisesteder som er kjent for topp mat for en meget billig penge:

 • Baoziin Romilly Street (Soho)
 • Brasserie Zedél (Piccadilly Circus)
 • Daebak (Vauxhall)
 • E Pellicci (Bethnal Green)
 • Bun House (Soho)
 • Café TPT (Chinatown)
 • Flat Iron (Covent Garden)
 • Herman ze German (Soho)
 • Kintan (Marylebone)
 • Regency Café (Westminster)

 

Fotballkamp i London

Å dra på fotballkamp i London er nærmest obligatorisk når du først befinner deg der. Dette er hjembyen til en hel rekke kjente fotballklubber, både på øverste nivå og nedover i divisjonene. Her finner du hjemmebanen til kjente klubber som Chelsea, Tottenham, Arsenal, West Ham, Crystal Palace, Queens Park Rangers, Millwall, Watford, Fulham, Luton Town, Charlton Athletic og Brentford for å nevne noen. London huser også nasjonalarenaen Wembley, som må sies å være en av verdens flotteste fotballstadioner.

fotballkamp i london

Å skaffe billetter til kampene er imidlertid ikke alltid like enkelt, noe avhengig av hvem som spiller. Bruk offisielle kanaler for å kjøpe billetter, for eksempel direkte fra klubben, eller reiseselskap som samarbeider offisielt med klubbene. Å kjøpe billetter på svartebørs er veldig risikabelt. Det er ikke bare ulovlig, men også usikkert at du får gyldig billett.

 

Museer i London

Er du interessert i kultur og historie, og liker å besøke museer, er London byen for deg. Her finner du en hel rekke kjente museer innenfor både kunst, kultur og historie. De aller fleste er også gratis å besøke.

 

Her er 10 forslag:

 • British museum
 • Natural History Museum
 • Science Museum
 • Tate Modern
 • Imperial War Museum
 • Victoria and Albert Museum
 • National Maritime Museum
 • National Gallery
 • London Transport Museum
 • Museum of London

 

Shopping i London

London er utvilsomt en av de beste byene å shoppe i om du er på storbyferie. Byen er nesten like viktig i motesammenheng som Paris og Milano, og har selv avlet frem mange av de mest kjente designerne i verden.

Du kan nesten ikke gå feil om du er på jakt etter et nytt antrekk, sko, smykker, parfymer, skjerf, hanske, vesker og andre accessories. Vi gir deg likevel noen tips om hvor det er greit å starte shoppingrunden:

shopping i london

 • Oxford Street – Gaten er en av de største og viktigste handlegatene i London. Den strekker seg fra Marble Arch, gjennom Oxford Circus, og ut til St Giles Circus. I Oxford Street finner du kjente butikker og varehus som Selfridges, Marks and Spencer, Debenhams og John Lewis.
 • Regent Street – Dette er en velkjent handlegate i West End. Gaten preges av eksklusive butikker og nydelig arkitektur. Her finner du en rekke av de kjente merkevarehusene, og gaten er et must for deg som er på shoppingtur i London. Som en kuriositet er det verd å nevne at i 2011 kjøpte staten Norge, gjennom oljefondet, deler av bygningsmassen i Regent Street til en pris av 4,4 milliarder kroner.
 • Carnaby Street – Om du først er innom Oxford Street og Regents Street, bør du inkludere Carnaby Street på shoppingrunden. Gata ligger mellom de to mer kjente, men er regnet som viktigere historisk sett når det gjelder mote. Du kan gå deg vill i antallet fine, små butikker (over 100), og har mer enn nok av kaféer og barer å slå deg ned på om du skulle trenge litt hvile.
 • Kings Road – Ta turen til Chelsea og peil deg inn på Kings Road om du vil shoppe i eksklusive designerbutikker. I dette området ligger også flere av de store merkekjedene, som Zara og H&M. I Chelsea finner du dessuten et eget (og bra) antikvitetsmarked.
 • Savile Row – Dette er den kjente gata der fine herrer kjøper sine skreddersydde dresser. Det går i eleganse og eksklusivitet, og Prisene er dertil. Mange av skedderne er verdensberømte innenfor sitt fag. Den eldste skredderen i Savile Row, Henry Poole & Co, oppfant smokingen, og er fortsatt i drift i samme lokaler som de alltid har vært.
 • Knightsbridge – Dette området preges av sine mange og store varemagasin. Her ligger blant annet den berømte Harrods, og den litt mindre berømte Harvey Nichols. Innimellom varemagasinene finner du eksklusive designbutikker fra motehus du garantert har hørt om.
 • Bond Street – Denne gata er legendarisk i shoppingsammenheng, og ligger i det ærverdige nabolaget Mayfair. Her shopper fiffen, filmstjernene, de adelige, og andre berømtheter. Bond Street er Londons mest eksklusive gate, og butikkene du møter på er slike som Louis Vuitton, Burbery, Armani, Jimmy Choo, Dior, Victoria’s Secret, og lignende.
 • Neal Street – Denne gata ligger i Covent Garden og er kjent for mer hip og kul design. Her finner du mer urban mote, håndlagde smykker og accessories, og særegne greier som er vanskelig å finne andre steder. Titt også i sidegatene, og ta turen innom Covent Garden Market.

 

Severdigheter i London

London har såpass mye å by på at du garantert ikke vil rekke å se alt på en langhelg. Topp uteliv, restauranter og alt det der til side – London er kanskje verden viktigste by i moderne historie. Tross alt var dette hovedstaden i det britiske imperiet. Derav er antallet monumenter, museer, historiske bygninger, og mye mer, høyere her enn i de fleste sammenlignbare byer. Vi hjelper deg med å komme i gang når du skal velge ut de severdighetene som tiltaler deg mest.

 

Tower Bridge og Tower of London

london severdigheter

To av de mest kjente turistattraksjonene i London er i form av en bro og et tårn. Førstnevnte ble reist på slutten av 1800-tallet og har et unikt utseende, samtidig som man får en helt spesiell utsikt over London fra utkikkspunktet øverst på broen. Man bør også få med seg festningsanlegget Tower of London, som har spilt en viktig rolle for byens historie i flere hundre år. Det er dessuten her de berømte kronjuvelene ligger oppbevart, så det er absolutt verdt en titt.

Buckingham Palace

buckingham-palace-londonHvor tror du den britiske kongefamilien bor? Ja, du gjettet helt riktig, de har sitt eget palass i Buckingham Palace, det ærverdige bygget som ble reist så langt tilbake som i 1703. Det er definitivt en av de mest populære turistattraksjonene i den britiske hovedstaden, og dersom du ønsker å besøke det på innsiden, så er du nødt til å reise i august eller september. Det er nemlig i disse månedene at slottet er åpent for turister.

Dyrehagen i London

london-zoo

Et besøk i London Zoo er perfekt for deg som reiser med barn. Denne dyrehagen vil overgå det meste annet du har sett, med eksotiske dyr fra flere av verdens ulike kontinenter. For eksempel kan man se løver og sjiraffer fra den afrikanske savannen, eller apekatter, edderkopper, slanger og andre reptiler fra de asiatiske skoger. Dyrehagen ligger sentralt og kan absolutt anbefales et besøk.

London Eye

severdigheter londonHøydeskrekk? I så fall bør du styre unna London Eye, som er hele byens berømte Pariserhjul! Det er dessuten verdens største av sitt slag, og tar unna mer enn 15 000 turister hver eneste dag. En runde rundt hjulet tar en knapp halvtime, og du får byens desidert beste utsikt.

Westminster Abbey

Westminster Abbey london

Ærverdige bygninger finnes det mange av i London, men de færreste kan måle seg med Westminster Abbey. Den berømte kirken ble reist på 1300-tallet og har gjennomgått flere stilforandringer siden den gang. Kirken er begravelsesplass for landets monarker og den fungerer også som kroningskirke. Westminister Abbey er en av de mer populære attraksjonene i byen som bør besøkes.

Madame Tussauds

the beatles på Madame Tussauds i londonHar du dilla på kjendiser eller ønsker deg et profilbilde der Johnny Depp holder rundt deg, så stikker du innom voksmuseet Madame Tussauds. De har avdelinger over hele verden, men utstillingen i London er en av de største. Her kan du se virkelighetstroe voksdukker av alle verdens kjente fjes!

Big Ben

big ben london

Big Ben er kanskje verdens mest kjente klokke og selve ikonet på London for mange. Klokketårnet som er en del av Westministerpallasset, den rager 96.4 meter over bakken og er med det et ruvende landemerke i London. Er du på ferie i London kan du ikke la være å legge merke til Big Ben, klokken som med unntak av et par stopper har gått siden 1858.

Fotballkamp i London

fotballreise londo wembley stadionÅ dra på fotballkamp i London er nærmest obligatorisk når du befinner deg i storbyen. London er hjembyen til en hel rekke kjente fotballklubber, både på øverste nivå og nedover i divisjonene. Her finner du hjemmebanen til kjente klubber som Chelsea, Tottenham, Arsenal, West Ham, Crystal Palace, Queens Park rangers, Millwall, Watford, Fulham, Luton Town, Charlton Athletic og Brentford for å nevne noen. Det er med andre ord ikke rart at London er en populær by når det kommer til fotballreiser. London huser også nasjonalarenanen til Wembley, som må sies å være en av verdens flotteste fotballstadioner. Er du interessert i fotball bør du absolutt undersøke muligheten for å dra på en fotballkamp når du er i byen.

Museer i London

natural history museum i londonEr du interessert i kultur og historie og liker å besøke museer, er London byen for deg. Her finner du en hel rekke kjente museer innenfor både kunst, kultur og historie. British museum, Natural History museum, Science museum, National Gallery, Tate Modern og Imperial War museum er bare et lite utvalg av museer som er verd et besøk.

Palace of Westminister

Palace of Westminister er et enormt kompleks som huser det britiske parlamentet. Palasset fyller en tomt på 32.4 mål, det huser også rundt 1000 rom og over 3km med ganger. Palasset er også kjent for det verdenskjente klokketårnet «Big Ben» som rager imponerende 98meter opp i luften.

Trafalgar Square

Trafalgar Square londonPlassen Trafalgar Square ble bygget til minne om det kjente slaget ved Trafalgar som fant sted i 1805. Trafalgar Square befinner seg i Westminister og er mest kjent for den 56 meter høye Nelson søylen. På toppen av søylen ruver en  5.5m høy bronsestatue av den britiske admiralen Nelson. Plassen blir ofte brukt til politiske demonstrasjoner og er gjerne sted for offentlige feiringer.

Regent Street

regent-street-london

Regent Street er en ekslusiv handlegate i Londons West End. Gaten preges av ekslusive butikker og nydelig arkitektur. Her finner du en rekke av de kjente merkevarehusene og gaten er et must for deg som er på shoppingtur i London. Som en kuriositet er det verd å nevne at staten Norge gjennom oljefondet i 2011 kjøpte deler av bygningsmassen i Regent Street til en pris av 4.4 milliarder kroner.

St. Pauls katedral

St. Paul London

Den 108 meter høye St. Pauls katedralen ble tegnet av Cristopher Wren etter inspirasjon fra Peterskirken i Roma og byggingen startet i 1675. Wren fikk frie tøyler når han designet katedralen og det resulterte i en enorm kuppel som den dag i dag er et kjent landemerke som er synlig fra store deler av London. Før den eksisterende katedralen ble bygget har det opp gjennom århundrene befunnet seg fire andre katedraler på samme sted. Hvor av alle har blitt ødelagt på forskjellig vis. I år 962 ble katedralen blant annet ødelagt og plyndret av norske vikinger. Katedralen er åpen for turister mot inngangspenger.

Windsor Castle

Windsor Castle utenfor londonEr du interessert i historie og store slott fra middelalderen bør du absolutt ta turen innom Windsor Castle som ligger et lite stykke utenfor selve bykjernen av London. Windsor er et imponerende festningsverk som har stått siden 1000 tallet og det har overlevd en rekke forskjellige kriger. I likhet med Buckingham Palace og Holyrood Palace i Skottland er det nå hovedresidens til den britiske monarken.

Abbey Road

Abbey RoadEnten du er fan av bandet The Beatles eller ikke, så har du sikkert sett det ikoniske coverbildet på platen Abbey Road. Coverbildet ble i sin tid tatt i overgangsfeltet like ved Abbey Road studioet og platen Abbey Road regnes av mange som Beatles beste plate. Det er populært blant mange turister å gjenskape coverbildet og det kan til tider være morsomt i seg selv å se på alle turistene som går med animert gange over overgangsfeltet i håp om å fange blinkskuddet. Først og fremst er nok dette likevel en attraksjon for Beatles-frelste nostalgikere.

Kensington Gardens

kensington gardensI likhet med Central Park i New York er Kensington Gardens som en grønn befrielse i en ellers hektisk storby. Her kan du spasere rundt i vakre omgivelser og ta livet med ro. Parken er nydelig vedlikeholdt og har et rikt utvalg av forskjellige blomster og andre vekster. Her finner du også flere kjente statuer, et kunstgalleri og en stor koloni av ekorn til forlystelse for mange turister.

Hyde Park

hyde park i london

En gang i tiden var denne store parken de kongelige jaktmarkene til kongHenry VIII. Tiden for kongelig jakt midt i London sentrum er nå forbi og parken er åpen for alle. En spasertur gjennom denne praktfulle parken må sies å være vel anvendt tid når du er London. Her finner du praktfulle landskap med en egen innsjø med et rikt fugleliv og parken er meget velholdt. Det er også her du finner verdensberømte «Speakers Corner» hvor hvem som helst kan holde taler og appeller til de fremmøtte. Kjente personer som Karl Marx og Lenin har også holdt taler på Speakers Corner.

Markedet i Camden

markedet i camdenCamden Market eller ofte bare kalt Camden er et sted med mange blomstrende subkulturer og området er også særlig populært blant studenter. Her finner du mange spennende puber med live-musikk og et yrende uteliv. Her er også et rikt utvalg av forskjellige restauranter, alt fra billig gatemat til eksklusive restauranter. Selve markedet har hundrevis av boder som selger alle mulige spennende varer med alt fra vintage klær til smykker og street-food. Camden er et spennende sted for de som vil oppleve noe annet enn de aller mest turistifiserte områdene av London.

London tube

london undergrunnsbane

Londons undergrunnsbane er en turistattraksjon i seg selv og du kan ikke ha vært i London uten å ha benyttet deg av en av de mange toglinjene som går på kryss og tvers under bakken. Her finner du totalt 11 linjer, hele 268 forskjellige stasjoner og over 400 kilometer med toglinje. Linjene ligger fra 5 meter under bakken til hele 69 meter under bakken på det dypeste. Undergrunnssystemet er en trafikkmaskin av en annen verden og frakter over 1 milliard mennesker fra A til B hvert eneste år. Vi anbefaler at du skaffer deg et Oyster Card når du skal bruke undergrunnsbanen. Med dette kortet kan du fylle på kreditt og du holder det så bare over en kortleser når du reiser.

Covent Garden

Covent GardenI Covent Garden kan du nyte et bredt utvalg av butikker, barer, restauranter, teater og gateunderholdning av forskjellig karakter. I midten av området finner du også en egen markedshall med spennende butikker og boder. I Covent Garden kan slappe av på en cafe, handle i butikkene eller bare rusle rundt å suge til deg atmosfæren som plassen er kjent for.

Soho

carnaby street i soho londonSoho er kanskje en av de mest spennende plassene i London og er særlig populær blant litt yngre turister, men plassen er også populær blant london-boerne selv. Her finner du et yrende uteliv, spennende restauranter og barer, orginale butikker og teater med populære show som Les Miserables. Defintivt en spennende og annerledes plass og et friskt avbrekk fra Regent street og Oxford street.

Oxford Street

oxford streetEr du på shopping i London bør du legge turen innom Oxford street. Gaten er en av de største og viktigste handlegatene i London og den strekker seg fra Marble Arch, gjennom Oxford Circus og ut til St Giles Circus. I denne gaten finner du kjente butikker og varehus som Selfridges, Marks and Spencer, Debenhams og John Lewis.

Piccadilly circus

Piccadilly circus londonKrysset mellom de kjente gatene Regent Street, Piccadilly, Shaftsbury Avenue og Coventry street kalles Piccadilly Circus. Her finner du den kjente Shaftesburyfontenen, men også ikoniske reklameskilt som lyser opp plassen på kveldstid. Piccadilly Circus linjen har også undergrunnsstasjon her og plassen har et yrende folkeliv dagen lang. Her er finner du hektisk London-liv på alle kanter og plassen gir deg rett og slett følelsen av London.

Millennium Bridge

millenium-bridge-london

London er en nydelig by å vandre rundt i, og en spasertur på Millennium Bridge over elven Themsen er i så måte et must. Her har du et 360 graders utsyn over London og fotomotivene på veien over er mange! Her har du blant annet perfekt utsyn til St. Pauls katedralen og det kjente Tate Modern museet er også like ved. Selve broen er 370m lang og formet som en gangsti, uten sjenerende biltrafikk.

Regents Park

regents park i london er en svært kjent severdighet

Midt i sentrum av London finner du Regents Park, en stor og nydelig park som absolutt er verdt et besøk. I parken finner du både åpent parklandskap som er fint å rusle rundt i, men her er også flotte hageanlegg, en egen innsjø med fugler, lekeplasser og idrettsbaner. Totalt har parken et flateinnhold på rundt 2 kvadratkilometer. I den nord-østlige enden av parken finner du også den kjente dyrehagen London Zoo. Er du lei av travle turistgater kan du slappe av å få igjen pusten i Regents Park, det tar bare 15 minutter å gå til Regents Park fra Oxford Street.