Topp 10 severdigheter i Los Angeles

Topp 10 severdigheter i Los Angeles

Lurer du på hva du skal gjøre når du besøker Los Angeles? Her får du svaret.

Med sine 4 millioner innbyggere (17,8 inkludert forsteder), er Los Angeles i delstaten California den nest største byen i hele USA. De fleste av oss har allerede et forhold til LA på grunn av dens viktige rolle i populærmedia, og byen er hjem til det meste av vestlig film-, og TV-produksjon.

LA har med tiden vokst seg til å være en av verdens mest populære og kjente storbyer, og tar imot millioner av turister hvert eneste år. Her kan du gjøre alt fra å besøke populære Universal Studios, til kjendisspotting i Hollywood. Byen har også en rekke flotte strender for de som ønsker å slikke sol.

 

10 spennende ting å gjøre i Los Angeles

annonse

De 10 mest populære severdighetene i Los Angeles

Uansett om man vil shoppe, dra på stranda, oppleve unik underholdning, dra i fornøyelsesparker, sjekke ut museer eller spise på gode restauranter så har LA mer enn nok av muligheter for deg. Denne byen mangler egentlig ingen ting, og det er noe for alle og enhver i byen.

Her har vi samlet ti av de aller mest populære severdighetene i Los Angeles. 

 

The Getty Center

The Getty Center - populær severdighet i Los AngelesOm du vil dra til den mest populære attraksjonen i Los Angeles vender du nesa mot The Getty Center. Et kjempeflott museum i byen.

Det er faktisk gratis å komme inn på dette museet, og her kan man se malerier, skulpturer og et utrolig hageanlegg. Det hele ligger dessuten i et flott bygg med utrolig arkitektur.

Her er det både Europeisk og Amerikanske utstillinger, så du kan se malerier og skulpturer fra hele verden. Det er dessuten en utrolig utsikt ned mot byen ettersom museet ligger nokså høyt oppe på fjellet.

Griffith Observatory

Griffith Observatory med Los Angeles i bakgrunnenPå Griffith Observatory litt nord for sentrum av Los Angeles kan man oppleve et planetarium, se på vitenskapelige utstillinger, eller vandre i en utrolig park hvor det er mange flotte statuer og monumenter.

De fleste som drar til Griffith Observatorium gjør det likevel for å se utsikten fra stedet. Observatoriet er nemlig kjent for å ha en av de beste utsiktene over hele LA. Herfra kan du se både hele byen, så vel som det kjente Hollywood-skiltet.

Universal Studios Hollywood

Inngangen til Universal Studios HollywoodUniversal Studios Hollywood er en slags fornøyelsespark med fokus på kjente og kjære figurer fra TV-serier og filmer.

Her kan man både kose seg med spennende attraksjoner knyttet opp mot disse, så vel som å se originale sett fra filmer og TV-serier.

Parken er kjent for å være hektisk, men her kommer garantert både barn og voksne til å kose seg uansett.

Petersen Automotive Museum

Petersen Automotive Museum Los AngelesPetersen Automotive Museum er et bilmuseum utenfor Los Angeles som faktisk er det aller største bilmuseet i hele verden.

Her er det over 100 ulike biler stilt ut, men det er ikke bare antallet som er imponerende.

Selve utstillingen består av noen av verdens mest sjeldne biler, samt en rekke biler fra filmer som tidsmaskinbilen fra Tilbake til Fremtiden-filmene, eller Batmobilen fra Batman Returns. Barna kan også ha det gøy med å se Lynet McQueen i full størrelse der.

Battleship USS Iowa Museum

Battleship USS Iowa Museum i Los AngelesBattleship USS Iowa Museum er et museum om bord på krigsskipet USS Iowa. Dette er et krigsskip som ble brukt under andre verdenskrig, Koreakrigen og deler av den kalde krigen. Det var i lang tid kjent som et av USA sine viktigste krigsskip.

Nå er det gjort om til et sjøfartsmuseum hvor man kan lære mer om livet ombord på slike skip. Du kan også se hvordan det ble brukt under de ulike krigene gjennom tidene. Det er gode guider på skipet, så bestill helst en omvisning for å få mest ut av besøket.

Griffith Park

Griffith Park Los AngelesGriffith Park er en offentlig park i Los Angeles. Mange mener at det er LA sin versjon av den kjente parken Central Park fra New York.

Griffith Park er derimot både mye større og mye mer naturlig enn Central Park. Parken er et perfekt sted å reise til om man har lyst til å gå seg en lang tur i naturlige omgivelser.

Det er en del folk i parken, men den er såpass stor at det er mulig å få litt stillhet her. Noe som er en luksus i den ellers så livlig byen. Inne i parken ligger det også flere ulike attraksjoner som Griffith Observatory, Los Angeles Zoo, og flere museer.

Staples Center

Magic Johnson statuten utenfor Staples Center i Los AngelesMidt i Los Angeles ligger Staples Center. En enorm stadion som brukes til basketball og ishockey, men som også kan brukes til boksing, konserter og wrestling innimellom.

Den er kanskje best kjent for å være hjemmestadion til Los Angeles Kings, et verdenskjent ishockeylag med fans over hele verden.

The Broad

Fasaden på The Broad museum i Los AngelesThe Broad er et museum som stiller ut samtidskunst, og er et av de mest populære museene i Los Angeles.

Museet er fra 2015, og har vært helt gratis å komme inn siden den gang. Det er verdt å ta turen innom her hvis du har lyst til å se litt moderne kunst i løpet av turen din til Los Angeles.

La Brea Tar Pits and Museum

La Brea Tar Pits and Museum Los AngelesLa Brea Tar Pits and Museum ligger i Hancock Park i Los Angeles, og er et sted hvor naturasfalt flyter opp fra bakken.

Dette er et naturlig fenomen som har pågått i tusenvis av år. Her har både dyr og mennesker møtt en uheldig skjebne når de har falt ned.

Dette har gjort at det er funnet mange spennende dyrerester som er stilt ut på museet. Her kan du også lære mer om dette merkelig naturfenomenet.

Walt Disney Concert Hall

Walt Disney Concert Hall Los AngelesEn av Los Angeles sine største konserthus heter Walt Disney Concert Hall, og brukes av blant annet Los Angeles Philharmonic.

Bygget er kjent for sitt unike design som virkelig har satt preg på samtidsarkitektur. Til tross for navnet er det ikke slik at Disney-musikk eller noe sånt spilles der.

Navnet kommer nemlig av at det ble sponset av enken til Walt Disney da det ble bygd i 1987. Det er mulig å få en omvisning inne på bygget om du interesserer deg for konsertsaler. Det er også mulig å få tak i billetter til en symfoni der om du er ute i god tid i forveien.