Topp 10 severdigheter i Manchester

inneholder annonselenker

Topp 10 severdigheter i Manchester

Se hvilke severdigheter du bør få med deg, og hva du bør gjøre når du besøker Manchester.

Den engelske storbyen Manchester har 553 000 innbyggere og ligger i nordvest-England. Byen har lenge vært en populær storby for reiseglade nordmenn. De fleste forbinder nok først og fremst reiser til Manchester med fotballreiser. Det er nemlig ganske vanlig at horder av norske Manchester United-, eller Manchester City-fans tar turen over for å se laget sitt spille.

Manchester er derimot mye mer enn bare fotball. I denne gamle industribyen er det mange gamle bygninger med lang historie, flere gode museer, og perfekte muligheter for shopping. Her er det ikke minst også et rikt utvalg av gode restauranter og barer.

 

Populære ting å gjøre i Manchester

annonse

 

De ti beste severdighetene i Manchester

Fotball er naturlig nok en svært viktig del av Manchester sin identitet. I tillegg til Old Trafford og Etihad Stadium, har Manchester også et eget museum dedikert til det populære ballspillet. Manchester har derimot flere andre spennende severdigheter for de som ikke er interessert i fotball.

Her kan du lese mer om de mest populære severdighetene i Manchester.

 

Imperial War Museum North

Imperial War Museum North i ManchesterEr du interessert i krigshistorie vil nok et besøk på Imperial War Museum North være midt i blinken for deg. Dette museet tar for seg alle konfliktene som Storbritannia har vært involvert i, fra første verdenskrig og frem til i dag. 

Inne på museet stilles det ut historiske gjenstander fra de forskjellige konfliktene. De har også et bilde-show hvor du får et 360-graders inntrykk av krigshandlingene.

Selve museumsbygningen er designet av den internasjonalt anerkjente arkitekten Daniel Libeskind, og er et ikonisk skue i seg selv. Det er gratis å komme inn på museet.

Etihad Stadium

Etihad Stadium i ManchesterEn av de mest populære attraksjonen i Manchester er Etihad Stadium, hjemmestadion til Manchester City. Her kan omtrent 55 000 tilskuere komme for å se fotballaget spille.

Om du er fan av Manchester City bør du uten tvil skaffe deg billetter til en kamp her. Det er også mulig å besøke stadion på dagtid.

Da kan man få en omvisning rundt på stadion, noe som bør være enhver fans drøm. Ellers på anlegget er det flere gode restauranter hvor man kan nyte et bedre måltid før kampstart, i tillegg til en rekke ulike butikker.

The John Rylands Library

The John Rylands Library i ManchesterThe John Rylands Library er et nygotisk bygg i Manchester som tidligere fungerte som det offentlige biblioteket i byen. Selve biblioteket er vel bevart, og det føles nesten som en scene fra Harry Potter-filmene når man kommer inn der.

Man kan gjerne ta seg en guidet tur inne på biblioteket hvis man vil lære mer om alle de spennende og sjeldne tekstene og bøkene som huses i bygget.

Det er også mulig å bare vandre rundt der og se all den vakre arkitekturen og utstillingene om man ønsker. Til tross for at det er en historisk plass som fungerer som museum er det fortsatt mulig å lese bøker fra samlingen.

The City of Manchester Distillery

The City of Manchester DistilleryHvis du er glad i sprit er The City of Manchester Distillery et perfekt stoppested. Destilleriet åpnet dørene i 2006, men har siden den gang vokst seg til å bli blant de mest populære attraksjonene i hele byen.

På The City of Manchester Distillery kan man få et innblikk i historien og produksjonen rundt en viss type sprit, og man kan velge mellom gin, vodka og rom.

Hver omvisning varer i tre timer, og er en slags interaktiv opplevelse som lar deg bli en ekspert på den valgte sprittypen. Noe av det kuleste er å prøve å brenne sin egen sprit, og forhåpentligvis går det greit nok til at den går ned når dere er ferdig.

The Manchester Museum

The Manchester Museum - museum i manchesterManchester Museum er et kombinasjonsmuseum som stiller ut både naturhistoriske, antropologiske og arkeologiske gjenstander. Hvert år kommer over 400 000 besøkende for å se den enorme samlingen til museet, og dette er faktisk et av de mest imponerende museene i hele Europa.

Her har de mange historiske objekter som stammer helt tilbake fra dinosaurenes tid, og en av de store attraksjonene er en utstilling av skjelettet til en Tyrannosaurus rex.

Hit bør man ta turen uansett om man foretrekker å lære mer om dyr og planter, eller heller vil lære mer om gamle samfunn og sivilisasjoner fra rundt om i verden. Det er for øvrig helt gratis å komme inn på museet.

National Football Museum

National Football Museum i ManchesterNational Football Museum i Manchester er et museum tilegnet engelsk fotballhistorie. Her er det tusenvis av ulike objekter fra fotballens rikholdige historie. Museet har også mange ulike interaktive utstillinger hvor man selv kan prøve seg på å sparke fotball.

Dette passer for alle som elsker fotball uansett hvilket lag du heier på. Det er verdt å merke seg at det handler om alle fotballagene i Storbritannia, ikke bare de fra Manchester.

Old Trafford

Old Trafford hjemmebanen til Manchester UnitedOld Trafford er nok en velkjent stadion for norske fotballsupportere. Det er hjemmelaget til Manchester United, og tusenvis av nordmenn valfarter hit vært eneste år. Selve stadion tar hele 76 000 tilskuere, og er litt av et skue.

Er du interessert i fotball bør du absolutt avlegge Old Trafford et besøk. Her kan du være med på guidede turer, hvor du både får se garderobene spillerne bruker, i tillegg til å sitte på innbytterbenkene. En skikkelig morsom opplevelse, enten du er supporter eller ei.

Manchester Central Library

Manchester Central LibraryOm du ønsker å lese bøker er Manchester Central Library et godt stopp. Ikke bare er dette et bibliotek, det er også et bygg med vakker arkitektur og et par små kunstutstillinger inne i selve bygget.

Dette er et supert stopp dersom du liker å nyte arkitektur i fred og ro. Det meste av biblioteket er en lesesal hvor man kan sette seg ned for å lese en bok eller få jobbet litt fra laptopen.

People’s History Museum

People's History Museum i ManchesterPeople’s History Museum er et museum som samler på objekter knyttet til den engelske arbeiderklassen.

Dette er et litt annerledes museum hvor man kan lære om hvordan vanlige folks liv har vært gjennom tidene i England og Storbritannia.

Noe som er ganske forskjellig fra typiske museer som primært stiller ut objekter knyttet opp mot overklassen.

Manchester Cathedral

Manchester CathedralManchester Cathedral er en katedral i sentrum av Manchester som ble påbegynt 1400-tallet. Siden den gang har den blitt ombygd og pusset opp flere ganger, og er i dag et imponerende byggverk.

Mange regner dette som en av de vakreste kirkene i området. Hit må alle som liker arkitektur, kirkeutstillinger eller historie ta turen.

Det har vært mange historiske hendelsen knyttet opp mot kirken, og det er rikelig med informasjon om dette inne i den. Kirken er godt kjent for de utrolige glassmaleriene sine, og disse må bare sees med egne øyne om du er i nærheten.