fem glamorøse hoteller i barcelona

Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Barcelona

Finn billige flybilletter til Barcelona her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Barcelona er en av verdens feriebyer som neppe behøver noen nærmere introduksjon for nordmenn. Byen er kanskje først og fremst kjent for sitt berømte fotballag og den utbredte fotballkulturen, men også for sin rike historie og kulturarv. Dessuten er de hvitkledde sandstrendene fristende nok for solbleke nordmenn, og mange drar hit bare for å oppleve Middelhavets varme badevann. Vi siterer det en Barcelona-elsker en gang sa: «Skal du bare reise til ett sted i verden, så bør det være Barcelona». Er dere kanskje et kjærestepar på jakt etter et romantisk reisemål? Da anbefaler vi Barcelona!

Til tross for at det bor nærmere 1,6 millioner mennesker i den spanske storbyen, så er det ikke landets hovedstad. Byen ligger plassert på østkysten av landet, helt nord mot grensen til Frankrike. Skal man reise til Barcelona bør man sette av god tid til opplevelsene, med alt fra badeland og vannaktiviteter til ærverdige katedraler, vingårder og severdigheter.

 

Reise til Barcelona

Barcelona er et av de mest populære turistmålene for nordmenn, og man reiser som regel dit i sommerhalvåret. Turistsesongen begynner i april/mai, og avsluttes i september. Det er i disse månedene at temperaturene minner om Syden, mens det i vinterhalvåret vil være kjølige temperaturer og mulig mye nedbør. Mange turoperatører selger pakketurer til Barcelona, og det går daglige rutefly fra Oslo Lufthavn.

Prisnivået i Barcelona tilsvarer ikke det nordmenn forventer i Spania, spesielt dersom man reiste mye på 90-tallet. Den store tilstrømmingen av turister har ført til økning i prisene, både på varer og i restauranter. Allikevel vil det oppleves som billigere enn i Norge. Den offisielle valutaen i Spania er euro, og i skrivende stund tilsvarer 1 euro omtrent 9.5 norske kroner. Drikkevannet i springen er som regel rent, men på grunn av en annen bakterieflora anbefales det kun til tannpuss.

 

Overnatte og spise i Barcelona

Barcelona er som nevnt en svært populær turistby, men byen er også kjent for sine mange konferanser. Det gjør at mange av luksushotellene ofte er fullbooket god tid i forveien, men man vil som regel ikke ha noen problemer med å finne ledige rom på de typiske turisthotellene langs strandlinjen. Transport i Barcelona er heller ikke noe problem, med relativt overkommelige priser på taxi. Byen har også et utbredt nettverk i form av en undergrunnsbane, som man kan spare mye penger på.

Som spansk storby er Barcelona virkelig et sted for matelskere. Vi anbefaler at man oppsøker en typisk spansk restaurant for et lokalt måltid, med alt fra spansk tapas til lekre biffrestauranter. Turistrestaurantene har som regel utvidede åpningstider, mens de lokale spisestedene ofte ikke serverer middag før sent på kvelden. Prisnivået er svært varierende, alt avhenger av hvor høy standard det er på restauranten.

Se en oversikt over anbefalte hotellrom i Barcelona her

annonselenke

Severdigheter i Barcelona

Hvor skal vi egentlig begynne? Barcelona har såpass mange opplevelser og severdigheter at man nærmest bør ha uendelig med tid for å oppleve alt. Her er det bare å prioritere! I oversikten under har vi plukket ut noen av de mest kjente severdighetene og tingene å gjøre i Barcelona.

severdigheter barcelonaLa Sagrada Familia-kirken

Den kanskje mest populære turistattraksjonen i Barcelona er La Sagrada Familia-kirken – til tross for at den enda ikke er ferdigbygd! Konstruksjonen ble påbegynt allerede i 1882, men så sent som i 2015 var det fortsatt en tredjedel av arbeidet som gjenstod. Den mektige bygningen tiltrekker seg flere millioner av turister årlig, og derfor må man påregne svært lange køer dersom man ønsker å se innsiden av katedralen. Kirken ble designet av den kjente arkitekten Antoni Gaudí, som også er kjent for flere andre spektakulære bygg i Barcelona.

Casa Batllo severdigheter i barcelonaCasa Batllo
Caso Batllo er et særegent byggverk i hjertet av Barcelona, designet av den kjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí, som også bodde i dette huset. Casa Battlo kalles gjerne beinhuset av de lokale på grunn av sitt spesielle design, og det ble utformet av Gaudí på begynnelsen av 1900-tallet. Her har du en unik mulighet til å vandre rundt i Gaudís mesterverk, samt nyte en herlig utsikt over Barcelona fra takterrassen. Et lurt tips er å kjøpe billett til et bestemt klokkeslett på forhånd, så slipper du å stå i kø.

ting å gjøre i barcelonaMercat de la Boqueria

Er du en matelsker bør du absolutt legge turen innom markedet Mercat de la Boqueria som ligger ved La Rambla. Her finner du den ypperste kvaliteten på en rekke matvarer som spanjolene er kjente for, som for eksempel ost, krydder og skinke. Markedet har et yrende folkeliv med mye som skjer, og med sin sentrale beliggenhet er det fort gjort å stikke innom en tur.

det gotiske kvarteret i barcelonaDet gotiske kvarteret i Barcelona (Barri Gotic)
Barri Gotic, eller det gotiske kvarteret på norsk, er en bydel i Barcelona som i tidligere tider var en romersk landsby. Barri Gotic ligger i hjertet av det gamle Barcelona og det er et av de mest populære stedene i byen. Her kan du spasere rundt i smale gater og nyte den nydelige arkitekturen og særegne stemningen. Området har også en rekke severdigheter som du kan få med deg på veien.
 

Santa Maria del Mar basilikaenSanta Maria del Mar basilikaen

Santa Maria del Mar er en kirke i gotisk stil som ble reist mellom 1329 og 1383. Det er en vakker kirke og et av de fremste eksemplene på katalansk-gotisk arkitektur. Det er gratis inngang i kirken, så en tur innom her kan være av interesse for mange.

museum barcelona

Kilde: wikimedia commons

Museer

Kunstinteressert eller ei, alle har en Picasso i seg. Befinner man seg i Barcelona bør man stikke innom det som er byen (og kanskje landets) mest populære museum. Her kan du se svært mange av den berømte malerens verk, selv om de mest populære bildene ikke befinner seg på dette museet. Også her kan det være lange køer og kamp om billettene, spesielt i helgene. Barcelona har også en rekke andre kjente kunstmuseer, og Museu Nacional d’Art de Catalunya er også vel verd et besøk for kunst-interesserte.

las ramblas barcelonaGågaten La Ramblas

Barcelona kan føles som en moderne storby, men ikke når man befinner seg i den koselige gågaten La Ramblas. Her kombineres hyggelige gateselgere med eksklusive shoppingsteder, samt en hel del restauranter. Det er som regel et yrende folkeliv her om sommeren, og følelsen av storby blir kjapt glemt. Vær oppmerksom på at det er svært mange turister her, som igjen tiltrekker seg lommetyver og svindlere.

nou camp barcelona

Kilde: wikimedia commons

Camp Nou

Liker du fotball? I så fall er et besøk på Barcelonas ærverdige hjemmebane helt obligatorisk når man først befinner seg i den spanske storbyen. Har du ikke muligheten til å se laget spille på hjemmebanen, så har Camp Nou et stort museum til enhver fotballentusiasts store glede. Stadionanlegget har plass til nesten 100 000 tilskuere og er således den største fotballarenaen i Europa.

View of barcelona from Tibidano, Barcelona in the Spain,EuropaTibidabo Hill

Tar man turen opp i høyden vil man kunne besøke Sagrat Cor-kirken, som er et av byens mektigste konstruksjoner. Mens de voksne beundrer katedralen, så kan barna kose seg i fornøyelsesparken som ligger like ved. Her kan man også få en skikkelig fin utsikt over Barcelona, og man bør sette av minst en dag oppe for å gjøre aktiviteter på Tibidabo Hill.

barcelonaMagisk fonteneshow ved Font Magica

Like sikkert som at man oppsøker Eiffeltårnet dersom man er i Paris, så må man bare få med seg det magiske fonteneshowet Font Magica i Barcelona. Siden 1929 har det underholdt turister med en magisk kombinasjon av vann, lys og musikk. Over 2,5 millioner ser showet årlig, og det koster ingenting å beskue det.