Anbefalte hotell i Barcelona

inneholder annonselenker

anbefalte hotell i barcelona

Lurer du på hvilket hotell du bør velge i Barcelona? Her har vi plukket ut 10 av de beste hotellene i byen.

I Barcelona er antallet hotell med god standard svært høyt. Det er fullt mulig å finne relativt rimelige alternativer, uten å måtte fire på kravene. Her får du noen tips til hvor du bør bo, hva du kan forvente å betale, samt anbefalinger på hotell som gir deg mest igjen for pengene.

 

Her er 10 av de beste hotellene i Barcelona

Hotellene nedenfor er valgt ut fordi de er kjent for svært bra service og renhold, har god beliggenhet, og fordi de gir mye igjen for pengene. De fleste er også såpass store at det er gode sjanser for å finne ledige rom.

De fleste har i tillegg takterrasse med basseng, noe som er kjærkomment dersom du besøker Barcelona i den lange sommersesongen.

 

10 glimrende hotell i Barcelona

annonselenker

Majestic Hotel & Spa Barcelona

Luksushotell i Barcelona

Majestic er et luksuriøst hotell som rangeres med fem stjerner. Det ligger i den berømte handlegata Passeig de Garcia, og dermed i bydelen Eixample. I dette området vasser du i motebutikker, gallerier, barer og gode spisesteder, omgitt av fenomenal arkitektur.

Fra hotelldøren tar det knappe 10 minutter å komme seg til fots ned til Placa de Catalunya o La Rambla. Majestic Hotel er ganske stort, og byr på hele 275 rom og suiter i forskjellige størrelser og prisklasser. Her inkluderer fasilitetene en topp restaurant, bra bar og lounge, et vidunderlig spa, treningssenter, forretningssenter, samt en av byens beste takterrasser med svømmebasseng.

Majestic Hotel & Spa Barcelona

Hotellet er veldig stilfullt, og passer bra om du vil bo i luksuriøse og elegante omgivelser, men til overkommelige priser.

 

BESTILL ROM HER

 

Arai Aparthotel

Leilighetshotell i Barcelona

Arai er et firestjerners leilighetshotell som ligger i det spennende gotiske kvarteret (Barrio Gòtico). Dette er for mange den perfekte beliggenheten i Barcelona.Gatene er trange og billedskjønne, med nydelige gotisk arkitektur, mange flotte restauranter og barer, samt kort vei til for eksempel La Ramblas, og La Barceloneta.

Hotellet leier ut 31 meget pene leiligheter, med utsøkt innredning i art deco-stil, og med høy grad av komfort.

Arai Aparthotel Barcelona

Fasilitetene inkluderer døgnåpen resepsjon, 2 svært anstendige restauranter, treningssenter, sauna, og en herlig takterrasse med et lite svømmebasseng. Dette siste er nesten et must I Barcelona, spesielt om du besøker byen på den varmeste tiden.

 

BESTILL ROM HER

 

Yurbban Passage Hotel & Spa

Spahotell i Barcelona

Yurbban Passage er et firestjerners spahotell som ligger kun noen minutters gange øst for Placa de Catalunya. Dette er bra valg om du skal til Barcelona for å shoppe, spise på gode restauranter, ta for deg utelivet, samtidig som du kan få pleiet både kropp og sjel innimellom slagene.

Yurbban Passage Hotel & Spa er meget luksuriøst, men med relativt greie priser i forhold til kvaliteten. Her er det 60 gjesterom og suiter, med store og komfortable senger, og pene baderom.

Yurbban Passage Hotel & Spa i Barcelona

Yurbban Passage har en populær restaurant som serverer katalansk mat av den elegante sorten, flott bar med lounge, treningssenter, spa med alle slags behandlinger, samt en herlig takterrasse med utendørs basseng.

 

BESTILL ROM HER

 

H10 Madison

Beste hotell i Barcelona

H10 Madison er et ganske luksuriøst og elegant hotell som rangeres med 4,5 stjerner. Det ligger i Barrio Gótico, og til fots bor du 4 minutter unna La Rambla, 2 minutter unna Catedral de Barcelona, og 5-6 minutter unna Placa de Catalunya.

Hotellet har 101 gjesterom og suiter i forskjellige priskategorier. Rommene kan beskrives som store, selv de i de laveste priskategoriene. H10 Madison byr på egen restaurant i toppklassen, bar og lounge, forretningssenter, og en suveren takterrasse med et lite svømmebasseng du kan kjøle deg ned i.

H10 Madison Hotel Barcelona

Her får du også concierge-tjenester om du skulle trenge det. Om service og topp kvalitet er viktig når du skal velge overnattingssted i Barcelona, bør H10 Madison være med i vurderingen.

 

BESTILL ROM HER

 

Catalonia Magdalenes

Hotell med badebasseng i Barcelona

Catalonia Magdalenes er et firestjerners hotell som på mange felt ligner på det vi beskrev ovenfor (H10 Madison). Begge hotellene ligger i Barrio Gótico, omtrent 1 minutt unna hverandre. Antallet rom og suiter er 61, og også her får du plass nok, uansett hvilken priskategori du velger.

Catalonia Magdalenes har ikke en dedikert middagsrestaurant, men serverer nydelig tapas og klassiske katalanske retter i sin egen gourmet-bar. Gjestene har også tilgang til egen gratis snackbar.

Catalonia Magdalenes Hotell Barcelona

På taket ligger det en flott terrasse med svømmebasseng, og i tillegg kan du benytte deg av hotellets eget treningssenter og spa. Dette hotellet er også kjent for meget god service, og er et alternativ for de som vil bo svært bra for en akseptabel pris.

 

BESTILL ROM HER

 

Olivia Balmes Hotel

Hotell med takterrasse i Barcelona

Olivia Balmes ligger i Eixample, nært Rambla de Catalunya, og med en omtrent 15 minutters spasertur til Placa de Catalunya. Dette er et suverent strøk å bo i om du er i Barcelona for å shoppe moteklær, sko og accessories.

Olivia Balmes Hotel rangeres med fire stjerner, og byr på 128 lekre gjesterom og suiter med god plass, store og komfortable senger, og flotte tilstøtende baderom. Fasilitetene inkluderer en anstendig a la carte-restaurant, bar med lounge, treningssenter og forretningssenter.

Olivia Balmes Hotel Barcelona

På toppen ligger det en herlig takterrasse, med solsenger og sittegrupper rundt bassenget. Servicen på Olivia Balmes er upåklagelig, og prisene relativt lave sett i forhold til hva du får for pengene.

 

BESTILL ROM HER

 

Praktik Èssens

Flott hotell i Barcelona

Praktik Èssens er et rimelig tostjerners hotell, som ligger kun en kort spasertur nord for Placa de Catalunya. Stjernerangeringen er i forhold til det at hotellets fasiliteter er begrenset, for kvaliteten på rommene er det ingenting å utsette på.

Hotellet har ikke mer enn 37 rom i fire prisklasser, hvorav de beste rommene har egen terrasse og utsikt over byen. Du har også en bra takterrasse tilgjengelig, samt en trivelig lounge. Hotellet har ikke egen restaurant, men det spiller liten rolle når du bor så sentralt som dette. Rett utenfor hotelldøren finner du et hav av spisesteder.

Billig hotell i Barcelona

Det bør også nevnes at Catalonia Magdalenes er et konsepthotell som fokuserer på at gjestene skal få stimulert luktesansene sine. Her er parfyme og gode lukter en del av oppholdet.

 

BESTILL ROM HER

 

Gallery Hotel

Gallery Hotel Barcelona

Gallery Hotel rangeres med 4,5 stjerner, og ligger i Eixample, rett i nærheten av Placa Cinc d’Oros. Herfra tar det 10 til 15 minutter å gå til Placa de Catalunya, cirka 20 minutter til Sagrada familia, men bare 1 minutt til metrostasjonen.

Eixample anses som det kanskje viktigste området for shopping i Barcelona. Her ligger sko- og klesbutikkene tett-i-tett, med trendy mote fra både lokale designere og internasjonale motegiganter. Bydelene er også kjent for et meget bra uteliv, et godt utvalg av topp spisesteder, og ikke minst, den unike arkitekturen.

Anbefalt hotell i Barcelona

Hotellet er en perle i forhold til prisene du kan oppnå. Det har 110 meget pent innredede rom og suiter, restaurant, bar med lounge, treningssenter, forretningssenter, samt en herlig takterrasse med basseng.

 

BESTILL ROM HER

 

Motel One Barcelona-Ciutadella

Sentralt hotell i Barcelona

Motel One er et bra alternativ for de som vil bo litt utenfor de mest travle områdene i sentrum. Hotellet ligger i Sant Marti, rett over gata fra parken med samme navn (Parc de la Ciutadella), der blant annet det katalanske parlamentet, og byens zoologiske hage også ligger.

Her bor du nært stranden Barceloneta, men har fortsatt gangavstand til for eksempel La Rambla (omtrent 15 minutter til fots). Hotellet rangeres med fire stjerner, og har hele 301 rom og suiter. Fasilitetene inkluderer frokostrestaurant, gavebutikk, en stilig bar med lounge, samt gavebutikk.

Motel One Barcelona

Prisene her er lave i forhold til standarden, og hotellet er velkjent for å yte ypperlig service.

 

BESTILL ROM HER

 

Casa Camper Barcelona

Trendy hotell i Barcelona

Casa Camper er et designhotell som ligger i strøket El Raval, kun et par minutters gange fra La Rambla og Placa de Catalunya. Her bor du midt i purra, om slike ting som shopping, galleribesøk, restauranter og barer er det du vil ta for deg. Det kjente markedet La Boqueria og Barcelonas museum for samtidskunst ligger også rett i nærheten.

Casa Camper er ikke så veldig stort, og byr på kun 30 rom og 10 suiter. Rommene og resten av hotellet er innredet minimalistisk, med kul bruk av farger, og høy grad av komfort. Hotellet har egen restaurant, og bar med lounge der du har alle slags spill å boltre deg med.

Casa Camper Hotel Barcelona

I tillegg har du tilgang til hotellets treningssenter, takterrasse med selvbetjent bar, samt selvbetjent snackbar og kafé som fungerer som et alternativ til minibaren (åpent 24 timer i døgnet). ”Kult” er vel det ordet som beskriver Casa Camper best.

 

BESTILL ROM HER

 

 

Prisnivå på overnatting i Barcelona

Om vi ser bort i fra ungdomsherbergene og hostelene, er prisene for overnatting i Barcelona relativt høye. Byen er en populær destinasjon, og det arrangeres mange konferanser og slikt her, noe som gjør at prisene presses opp på grunn av høy pågang. Likevel finnes det mange perler på hotellsiden, der standard og service er svært høy i forhold til det du må betale.

Du må normalt betale mindre enn i Oslo, men mer enn i Praha. Det vil si at et bra dobbeltrom, på et firestjerners hotell, vil ligge fra 1500 norske kroner og oppover mot 2500 kroner. I dette sjiktet finner du et meget godt utvalg av kurante hotell.

Et knippe av hotellene vi har anbefalt nederst i artikkelen, har startpriser som ligger godt under dette nivået.

Les vår utfyllende guide til Barcelona

 

Hvor bør hotellet ligge i Barcelona?

Barcelona er en svært populær turistdestinasjon, men byen er også kjent for sine mange konferanser. Det gjør at mange av luksushotellene ofte er fullbooket god tid i forveien.Likevel finner du som regel ledige rom, men ikke nødvendigvis i det området du foretrekker.

Her er noen av de beste distriktene å bo i når du besøker Barcelona

 

Las Ramblas

Barcelonas mest berømte gate har mange gode hoteller, men prisene kan også være høye. Området er flott å bo i om du vil ha kort avstand til shopping og severdigheter, men her må du også være forberedt på at det er livlig. Sidegatene til Las Ramblas har også mange gode hotell, med mindre støy om natten, og gjerne lavere priser.

 

El Raval

Dette området ligger vest for Las Ramblas og hadde tidligere et noe frynsete rykte. I de siste årene har El Raval fått et oppsving, blant annet etter at museet for samtidskunst MACBA ble bygget. Her er det mange hotell i ærverdige bygninger, og spesielt den øvre delen av El Raval byr på mange bra gallerier, restauranter og barer.

 

Barri Gotic

Det gotiske kvarteret ligger øst for Las Ramblas, og regnes som hjertet av Barcelonas gamleby. Hotellene ligger i praktfulle bygninger fra det 14. og 15. århundre, omgitt av restauranter, barer, museer, gallerier og fancy shoppingmuligheter. Gatene er trange, og er du mørkeredd om kveldene bør du kanskje velge et annet område.

 

Eixample

Velger du et hotell i Eixample får du gangavstand til blant annet severdighetene Sagrada familia, Casa Milá og Casa Batlló. Her vasser du også i Barcelonas kanskje beste shoppingområde, plenty barer, kaféer og restauranter. Eixample regnes også som et meget trygt distrikt.

 

La Ribera

Et av de beste argumentene for å velge hotell i La Ribera er at her er de koselige og trange gatene helt bilfrie. I La Ribera har du også kort vei til blant annet Picasso-museet, Ciutadella-parken og katedralen Santa Maria del Mar. Mange barnefamilier velger hotell i La Ribera fordi det er trygt og bilfritt, og også fordi du kommer deg relativt raskt til strendene herfra.

 

Poble Sec

Området som ligger ved foten av Montjuic-høyden er fortsatt en litt glemt perle i Barcelona. Her får du fred og ro mellom vakre bygninger, trange og koselige gater, og flott utsikt om du velger rett hotell. Du finner svært mange gode restauranter og tapasbarer i Poble Sec, og har relativt kort vei til Barceloneta om du vil ha deg en dukkert i havet.

 

Barceloneta – Den gamle fiskelandsbyen passer også for deg som vil kombinere storbyferie med strandliv. Her finner du luksushotellene W Barcelona og Hotel Arts, men også langt rimeligere alternativer. Livet er behagelig i dette området, men du får litt reising når du skal inn i sentrum og ta for deg severdighetene, restaurantene og shoppingen.

 

Luksushotell i Barcelona

Om du er på utkikk etter de aller mest luksuriøse hotellene i Barcelona, og penger er noe du har nok av, bør du lese denne artikkelen. Her tar vi for oss de fem av de mest glamorøse hotellene i byen, inkludert Hotel W og Hotel Arts som ligger langs stranden Barceloneta.