10 severdigheter du bør få med deg i Barcelona

inneholder annonselenker

severdigheter i barcelona

I den autonome regionen Catalonia helt nord i Spania ligger storbyen Barcelona med omtrent 1,6 millioner innbyggere. Dette har i lang tid vært en storbyfavoritt for nordmenn som ønsker både storbyferie og strandferie i én og samme tur, for i Barcelona får man det beste fra begge verdener. 

Barcelona har en lang og rik historie som stammer helt fra 1 500 år f.Kr. Siden den gang har en rekke ulike folkeslag erobret og bosatt seg i byen, og det er mange unike og spennende kulturer som har satt sitt preg på byen gjennom tidene. I dag er det en helt spesiell by med mange impulser, men mest kjent er kanskje byggene som har blitt designet av arkitekten Antoni Gaudí, da disse har blitt et symbol på hele byen. 

Anbefalte hotell i Barcelona

 

Ting å gjøre i Barcelona

annonse

Dette er de 10 mest populære severdighetene i Barcelona

 

Sagrada familia

Sagrada familia kirken i barcelona

Den mest populære attraksjonen i hele Barcelona er basilikaen Sagrada familia. Denne ble designet og påbegynt allerede på 1880-tallet, men er fortsatt ikke ferdig konstruert, og det jobbes fortsatt med å ferdigstille basilikaen. Denne Gaudí-designede basilikaen er selve symbolet på Barcelona, og man må nesten bare ta turen for å se den selv. Det er mulig å komme inn i basilikaen, men det er som oftest svært lange køer. Man skal derimot ikke undervurdere å reise bare for å se utsiden, for her er det helt utrolige detaljer uansett hvor på bygget man ser. 

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana - konserthus i barcelona

Palau de la Música Catalana er et konserthus fra tidlig 1900-tallet, men det er fortsatt i bruk. Selve bygget har fått en plass på UNESCO sin verdensarvliste, og er full av vakre utsmykninger og flotte statuer. Innsiden av bygget, og spesielt konserthallen, er også kjent for å være blant en av de vakreste i verden. Ironisk nok har konserthallen blitt mye kritisert for å ha dårlig akustikk, så selve konserthuset har vært mye omdiskutert selv om det er en av de flotteste bygningene i byen. Man kan besøke konserthuset bare for å se arkitekturen, eller dra dit for å se fremføring av en symfoni, konsert eller orkesterforestilling. 

Barri Gotic distriktet

Barri Gotic distriktet i barcelona - kjent severdighet

Barri Gotic kan oversettes til “den gotiske bydel”, og det er akkurat det dette området er. Dette er nemlig kjernen av gamlebyen i Barcelona, og her er det fullt av bygninger i gotisk stil, og flere av konstruksjonene stammer faktisk fra middelalderen, eller til og med fra Romerrikets tider. Dette er en veldig koselig bydel hvor det meste av de labyrintlignende gatene er reservert for gående, og det er utrolig mye spennende å komme over når man vandrer langs de trange smugene. Om du ønsker å finne en koselig kafé for å slappe av litt er det få steder i byen hvor det er like god stemning som i Barri Gotic. 

Eglesia de Santa Maria del Mar

attraksjoner i barcelona - Eglesia de Santa Maria del Mar

Basilikaen Eglesia de Santa Maria del Mar i Barcelona er langt ifra like kjent som Sagrada familia, men dette bygget et nok et godt eksempel på den vakre gotiske stilen som sees mye i byen. Denne basilikaen har lenge vært kjent for å være en folkelig kirke som kunne bli brukt av arbeiderklassen, og den er altså noe mindre overdådig enn mange andre kirker. Mye av kirken ble for øvrig bygget av frivillige som gjorde sitt beste for å bidra, da kirken ikke hadde råd til egne arbeidere som kunne fullføre konstruksjonen. I dag er det en populær turistdestinasjon, og vel verdt et besøk om du er interessert i å se en vakker kirke. 

Casa Batllo

Casa Batllo barcelona

Casa Batllo er en bygning i Barcelona som er designet av Gaudi, og akkurat som forventet er det langt ifra hva man typisk tenker at en bygning skal være. Fasaden har ujevne former, mange spesielle detaljer, og en artig bruk av farger. Innsiden er minst like spennende, men det er som regel lange køer for å komme inn og se innsiden, og det kan lønne seg å dra dit tidlig på morgenen hvis man ønsker å unngå disse køene. 

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia er en gate i Barcelona som er mest kjent for å være en gate proppfull av kjente og vakre bygninger. Samtidig er det en av byens beste handlegater (etter La Rambla), så her kan man kombinere shopping og sightseeing. Denne gaten er aller mest spennende for de som interesserer seg for arkitektur, og det er flere ulike Gaudi-bygninger her, inkludert Casa Batllo og Casa Mila. 

Font Màgica

Font Màgica barcelona

Font Màgica (den magiske fontenen) er en fontene like ved Plaça d’Espanya. Den ble bygd allerede i 1929, men har blitt gradvis oppgradert gjennom årene. Nå er fontene kjent for å vise et vanvittig lyd-, og lysshow hver kveld klokka 21:00, og da er det tusenvis av mennesker som står og ser på. Selve showet varer i en halvtime, og vannet endrer farge og takt sammen med musikken. 

Casa Mila

Casa Mila

Casa Mila er også en bygning designet av Gaudi, og mange regner dette som en av de beste designene hans. Selve bygget stammer fra tidlig 1900-tallet, og har fått en plass på UNESCO sin verdensarvliste. Hele bygget er konstruert uten å bruke én eneste rett linje, og det ble overraskende dårlig mottatt da det først ble bygd, men regnes i dag som et landemerke i byen. 

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria - markedet i barcelona

Mercat de la Boqueria er et enormt marked i Barcelona, lokalisert like i nærheten av La Rambla. Dette markedet var originalt brukt for kjøp og salg av lokale råvarer som frukt, grønnsaker, kjøtt og lignende, men har gradvis blitt mer og mer tilrettelagt for turister. I dag kan man reise hit for å kjøpe inn suvenirer, gatemat, godteri, vin og andre lignende produkter, selv om det fortsatt brukes til råvarer. 

Camp Nou

Camp Nou stadion i barcelona

Camp Nou er fotballstadionet til det verdenskjente fotballaget Barcelona FC. Her er det plass til litt under 100 000 tilskuere, og dette er en av verdens største stadioner. På området ligger det flere butikker hvor man kan kjøpe Barcelona FC-produkter, så vel som et lite fotballmuseum hvor man kan se pokaler, drakter og andre gjenstander som er viktige for historien til fotballaget.