Barcelona

inneholder annonselenker

Barcelona

Planlegger du å reise til Barcelona? I vår reiseguide får du tips til hva du bør se, gjøre og smake på i den katalanske hovedstaden.

De fineste adjektivene sitter løst når Barcelona skal beskrives. Her kan du fråtse i deilig mat, titte på praktfull arkitektur, få spennende opplevelser, og ta for deg Europas beste uteliv. Nedenfor kan du lese alt du trenger å vite når du vil på storbyferie til Barcelona.

 

Barcelona – En favoritt blant nordmenn

Barcelona er en av verdens feriebyer som neppe behøver noen nærmere introduksjon for nordmenn. Byen er kanskje først og fremst kjent for sitt berømte fotballag og den utbredte fotballkulturen, men også for sin rike historie og kulturarv.

Arc de Triomf i Barcelona

Dessuten er de hvitkledde sandstrendene fristende nok for solbleke nordboere, og mange drar hit bare for å oppleve Middelhavets varme badevann.

La Barceloneta-stranden Barcelona

Vi siterer det en Barcelona-elsker en gang sa: «Skal du bare reise til ett sted i verden, så bør det være Barcelona». Er dere kanskje et kjærestepar på jakt etter et romantisk reisemål? Da anbefaler vi Katalonias hovedstad!

 

Anbefalte hotell i Barcelona

Barcelona er en stor by med mange spennende distrikter. Bydelene byr på forskjellige opplevelser, og hvor du bør bo avhenger mest av hva du vil få med deg. De fleste vil likevel foretrekke å finne hotell som ligger noenlunde i nærheten av den berømte gaten La Rambla.

Det betyr primært bydelene Eixample, Barrio Gótico og El Born (gamlebyen). Eixample er best om du vil bo nært de imponerende avenyene, med shoppingmulighetene rett utenfor hotelldøren.

El Born og Barrio Gótico byr på mer intime og stille gater, med mange museer og gallerier i nabolaget. Bor du i de nedre delene av Barrio Gótico og El Born, får du kort vei til stranden Barceloneta. Vil du kombinere bylivet med soling og bading, har du et lite knippe hoteller å velge blant nede ved stranden.

 

Ohla Eixample

Ohla Eixample er et nydelig hotell med perfekt beliggenhet i et av Barcelonas beste områder. Her bor du sentralt og fint samtidig som det er stille og rolig på hotellet.

Hotellrommene er store og moderne med lyst og elegant interiør. Tar du turen opp på takterrassen så finner du et nydelig bassengområde og en koselig bar. Her får du mye for pengene!

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hotel 1898

Hotel 1898 er kanskje det perfekte hotellet for en storbyferie i Barcelona. Her bor du rett ved den verdenskjente hovedgaten La Rambla, samtidig som du slipper bylivets støy.

På hotellets tak finner du en stor og fin takterrasse med et deilig bassengområde. Med over 5000 positive tilbakemeldinger på Tripadvisor er Hotel 1898 en sikker vinner i Barcelona.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

H10 Madison

H10 Madison er et elegant hotell med en flott beliggenhet, midt i hjertet av Barcelona. Fra hotellet har du kort vei til en rekke av byens mest kjente severdigheter.

Hotellet er elegant innredet, med mange flotte detaljer. De har også en kjempefin takterrasse med et stilig bassengområde.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

 

10 populære aktiviteter i Barcelona

Reise til Barcelona

Norwegian flyr direkte til Barcelona hver eneste dag, og i perioder opererer de mer enn ett fly i døgnet. SAS har også daglige direktefly til El Prat. Lavprisselskap som Vueling opererer på denne strekningen i perioder, men da som regel med få avganger per uke. Flyr du direkte til Barcelona fra Oslo vil flytiden ta cirka 3 timer og 20 minutter. 

Med mellomlanding har du naturligvis et hav av muligheter. Tidsmessig trenger du heller ikke komme så verst ut med en mellomlanding. Har du full klaff kan du komme deg frem på godt under 5 timer.

Barcelona er også en såpass populær destinasjon at det finnes en rekke pakketurer dit. Vanligvis involverer dette chartrede direktefly, ikke bare fra Oslo, men også mange andre norske byer.

Utsikt over Barcelona fra Bunkers del Carmel

 

Når på året er det best å reise til Barcelona?

Barcelona er et av de mest populære turistmålene for nordmenn, og man reiser som regel dit i sommerhalvåret. Turistsesongen begynner i april-mai, og avsluttes i september. Det er i disse månedene at temperaturene minner om Syden. I vinterhalvåret vil være mildere temperaturer, og i perioder kan det være mye nedbør.

De beste tidspunktene å besøke Barcelona er om våren og høsten. Da er temperaturene på sitt beste, du unngår sannsynligvis kraftig nedbør, og du slipper unna de største turistrømmene.

severdigheter i barcelona

 

Fantastiske mattradisjoner

Som spansk storby er Barcelona virkelig et sted for matelskere. Vi anbefaler at man oppsøker en typisk spansk restaurant for et lokalt måltid, med alt fra spansk tapas til lekre biffrestauranter. I Barcelona finner du også fantastisk god sjømat i alle prisklasser.

Vil du gjøre det enkelt men godt, kan du for eksempel peile deg inn på en bodega eller tapasrestaurant. Da får du smakt på mange av de lokale spesialitetene, i avslappede omgivelser.

Har du romslig lommebok og vil spise katalonske spesialiteter fra øverste hylle, har Barcelona mange restauranter med stjerner i Michelin-guiden.

Husk at spanjolene spiser middag senere enn vi er vant til hjemmefra. Turistrestaurantene har som regel utvidede åpningstider, mens de lokale spisestedene ofte ikke serverer middag før sent på kvelden.

tapas barcelona

 

10 ting du bør smake på i Barcelona

 • Cava – Den lokale varianten av musserende vin produseres i Penedes-regionen i Katalonia. Cava kan være vel så bra som ekte Champagne, men noe mindre søt enn det franske sprudlevannet.
 • Sterkvin – Prøv et glass lokal Vermouth når du smaker på tapas, spesielt sammen med oliven og ansjosretter.
 • Bombas – Den lille bomben er en potet-krokett som du dypper i enten hvitløksaioli eller en sterk peppersaus.
 • Pan con tomate – Det blir ikke mer katalansk enn Pa amb tomaquet, brødblingsen med hvitløk, tomat, olivenolje og litt havsalt.
 • Escalivada – Bakte grønnsaker, som oftest aubergine og paprika, dynket i rause mengder med olivenolje, passer utmerket sammen med Pa amb Tomaquet, eller som tilbehør til fisk eller kjøtt.
 • Bunyols de Bacalla – Friterte torskebiter som smaker himmelsk. Bestill når du spiser tapas, eller som snacks eller forrett. Se etter Bunyols de Bacalla på matmarkedene eller gatekjøkken.
 • Caracols – Snegler er en katalonsk delikatesse som tilberedes på flere måter. Noen kokes, noen grilles, noen friteres og noen stues. Når de tilberedes riktig smaker de fortreffelig, uten å bli verken for tørre eller for slimete.
 • Botifarra – Katalonske pølser basert på en oppskrift som stammer helt tilbake til romertiden. Det finnes mange deilige varianter. Spis grillede Botifarras sammen med bønner, Botifarra amb mongetes.
 • Crema Catalana – Desserten er erketypisk for Katalonia, og er en variant av den franske creme brulee. I Katalonia tilsetter de gjerne litt appelsinsmak, noe som gir desserten en nydelig spiss.
 • Catanies – Kortreiste brente mandler dynket i med karamell og hvit sjokolade, med finmalt mørk sjokolade på toppen. Nydelige sammen med søte viner eller til kaffen.

Shopping i Barcelona

Barcelona er drømmebyen for de mest shopping-gærne. Utvalget av butikker er enormt, alle de kjente merkene er representert, og du finner i tillegg lokal design som kan være helt fenomenal. Prisene er generelt sett noe lavere enn vi er vant med i Norge, men ikke nødvendigvis når det gjelder de mest luksuriøse merkene.

 

Her finner du den beste shoppingen i Barcelona

 

 • Passeig de Gracia – Dette er en av de to viktigste handlegatene. Passeig de Gracia starter på Placa de Catalunya og går i retning oppover mot fjellene. Her finner du de mest eksklusive butikkene som Gucci, Dolce & Gabbana, Prada og Jimmy Choo, i tillegg til butikker for klokker, smykker og tilbehør som Swarovski, Bvlgari, Rolex, og andre.
 • Portal del Angel – Denne handlegaten starter også på Placa de Catalunya, og går i retning havna og strendene i Barcelona. Her går de spesielt i de store kjedene som Zara, H&M, Mango og Massimo Dutti, i tillegg til mindre skobutikker, samt en og annen butikk med lokal design.
 • El Corte Ingles – Dette er det største varemagasinet i Europa. El Corte Ingles ligger på Placa de Catalunya, og går over 9 etasjer. Hver av etasjene er inndelte etter for å gjøre shoppingen enklere, for eksempel en egen etasje for herreklær, en for barneklær, en for accessories, og så videre. Varemagasinet rommer ikke bare fashion, selv om dette dominerer, men også elektronikk, møbler, og mye annet, i tillegg til et av byens største supermarkeder.

Fem shoppingsentre:

 • Maremagnum – shoppingsenter nede på havna som er åpent på søndager. Adressen er Moll d’Espanya 5.
 • Las Arenas – shoppingsenter i en tidligere tyrefekterarena. Adressen er Gran Via de les Corts Catalanes 373.
 • El Triangle – lite men bra shoppingsenter på Placa de Catalunya 1-4.
 • Diagonal Mar – shoppingsenter nært Mar Bella-stranden, og rett ved siden av Hilton-hotellet. Adressen er Avinguda Diagonal 3.
 • Centro Comercial Glories – bra shoppingsenter om du skal ha moteklær. Adressen er Avinguda Diagonal 208.

Ute etter noe spesielt?

 • Calle Verdi (i distriktet Gracia) er gata å shoppe i om du er på jakt etter lokal design.
 • Calle Tallers (i distriktet El Raval) er gata å shoppe i om du ser etter brukt og vintage.
 • El Born er distriktet du vil til om du vil gå i fancy boutiques.
 • Calle Seneca 28 er adressen du vil til om du er på jakt etter design fra Lydia Delgado, Spanias motedronning.
 • La Roca Village nord for Barcelona (halvtime med taxi, noe mer med tog) er stedet for outlet shopping (omtrent 100 butikker og merker). Gode muligheter for å spare mye penger!

 

Greit å vite som turist i Barcelona

Lurer du på om Barcelona er en trygg by å besøke, eller hvordan du kommer deg rundt i byen? Her har vi samlet litt praktisk informasjon som gir deg svaret.

 

Prisnivå i Barcelona

Prisnivået i Barcelona tilsvarer ikke det nordmenn forventer i Spania, spesielt dersom man reiste mye på 90-tallet. Den store tilstrømmingen av turister har ført til økning i prisene, både på varer og i restauranter. Allikevel vil det oppleves som billigere enn i Norge.

 

Slik kommer du deg rundt i Barcelona

Transport i Barcelona er heller ikke noe problem, med relativt overkommelige priser på taxi. Byen har også god offentlig kommunikasjon med undergrunnsbane, trikker og busser som man kan spare mye penger på.

Skaff deg et Hola BCN-kort om du skal forflytte deg mye, og være der i flere dager. Kortet er billig og gir fri bruk av metro, buss, trikk, tog til flyplassen El Prat, samt taubanen Montjuic Funicular (men ikke Montjuic Telerific).

 

Sikkerhet i Barcelona

Generelt sett er Barcelona en trygg by, selv om den er stor og tiltrekker seg svært mange turister. Voldelig kriminalitet er ikke noe å bekymre seg særlig for, men lureri, svindel og lommetyver er dessverre et problem i enkelte områder.

 

Lommetyver og svindlere i Barcelona

Lommetyver opererer som oftest der store mengder turister ferdes, samt på undergrunnsbanen og andre steder der mennesker står tett sammen. Oppbevar verdisakene dine trygt, og gjerne i hotellets safe. Ikke vift med kamera, mobiltelefon og penger, og unngå å legge verdisaker i ryggsekken eller lignende.

Vær oppmerksom på at svindlere gjerne tilbyr noe som er for godt til å være sant, for eksempel billig gull, klokker eller lignende. Et annet velbrukt triks er tyveri av bagasje av noen som later som om de vil hjelpe deg med bæringen. Vær også oppmerksom på personer som forårsaker distraksjoner. Blir du distrahert kan det hende noen andre står og prøver å tømme veska eller bagen din.

Husk likevel at så lenge du ikke er naiv, er sjansene for at noe ubehagelig skal skje ganske minimale.

 

Vannkvalitet og helse i Barcelona

Drikkevannet i springen er rent, men på grunn av en annen bakterieflora anbefales det kun til tannpuss dersom du har en litt skjør mage.

Spania er et velutviklet land med godt helsevesen, og du trenger ikke bekymre deg på denne fronten. Sørg for å ta med deg dit europeiske helsekort, og ha reiseforsikringen i orden.

 

Severdigheter i Barcelona

Hvor skal vi egentlig begynne? Barcelona har såpass mange opplevelser og severdigheter at man nærmest bør ha uendelig med tid for å oppleve alt. Her er det bare å prioritere! I oversikten under har vi plukket ut noen av de mest kjente severdighetene og tingene å gjøre i Barcelona.

 

La Sagrada Familia-kirken

barcelona

Den kanskje mest populære turistattraksjonen i Barcelona er La Sagrada Familia-kirken – til tross for at den enda ikke er ferdigbygd! Konstruksjonen ble påbegynt allerede i 1882, men så sent som i 2015 var det fortsatt en tredjedel av arbeidet som gjensto. Den mektige bygningen tiltrekker seg flere millioner av turister årlig, og derfor må man påregne svært lange køer dersom man ønsker å se innsiden av katedralen. Kirken ble designet av den kjente arkitekten Antoni Gaudí, som også er kjent for flere andre spektakulære bygg i Barcelona.

Casa Batllo

Casa Batllo barcelona

Caso Batllo er et særegent byggverk i hjertet av Barcelona, designet av den kjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí, som også bodde i dette huset. Casa Battlo kalles gjerne beinhuset av de lokale på grunn av sitt spesielle design, og det ble utformet av Gaudí på begynnelsen av 1900-tallet. Her har du en unik mulighet til å vandre rundt i Gaudís mesterverk, samt nyte en herlig utsikt over Barcelona fra takterrassen. Et lurt tips er å kjøpe billett til et bestemt klokkeslett på forhånd, så slipper du å stå i kø.

Mercat de la Boqueria

matmarkedet i barcelona

Er du en matelsker bør du absolutt legge turen innom markedet Mercat de la Boqueria som ligger ved La Rambla. Her finner du den ypperste kvaliteten på en rekke matvarer som spanjolene er kjente for, som for eksempel ost, krydder og skinke. Markedet har et yrende folkeliv med mye som skjer, og med sin sentrale beliggenhet er det fort gjort å stikke innom en tur.

Barri Gotic

det gotiske kvarteret

Barri Gotic, eller det gotiske kvarteret på norsk, er en bydel i Barcelona som i tidligere tider var en romersk landsby. Barri Gotic ligger i hjertet av det gamle Barcelona og det er et av de mest populære stedene i byen. Her kan du spasere rundt i smale gater og nyte den nydelige arkitekturen og særegne stemningen. Området har også en rekke severdigheter som du kan få med deg på veien.

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar er en kirke i gotisk stil som ble reist mellom 1329 og 1383. Det er en vakker kirke og et av de fremste eksemplene på katalansk-gotisk arkitektur. Det er gratis inngang i kirken, så en tur innom her kan være av interesse for mange.

Museer

Museu Picasso barcelona

Kunstinteressert eller ei, alle har en Picasso i seg. Befinner man seg i Barcelona bør man stikke innom det som er byen (og kanskje landets) mest populære museum, nemlig Museu Picasso. Her kan du se svært mange av den berømte malerens verk, selv om de mest populære bildene ikke befinner seg på dette museet. Også her kan det være lange køer og kamp om billettene, spesielt i helgene. Barcelona har også en rekke andre kjente kunstmuseer, og Museu Nacional d’Art de Catalunya er også vel verd et besøk for kunst-interesserte.

Gågaten La Ramblas

las ramblas barcelona

Barcelona kan føles som en moderne storby, men ikke når man befinner seg i den koselige gågaten La Ramblas. Her kombineres hyggelige gateselgere med eksklusive shoppingsteder, samt en hel del restauranter. Det er som regel et yrende folkeliv her om sommeren, og følelsen av storby blir kjapt glemt. Vær oppmerksom på at det er svært mange turister her, som igjen tiltrekker seg lommetyver og svindlere.

Camp Nou

nou camp barcelona

Liker du fotball? I så fall er et besøk på Barcelonas ærverdige hjemmebane helt obligatorisk når man først befinner seg i den spanske storbyen. Har du ikke muligheten til å se laget spille på hjemmebanen, så har Camp Nou et stort museum til enhver fotballentusiast sin store glede. Stadionanlegget har plass til nesten 100 000 tilskuere og er således den største fotballarenaen i Europa.

Tibidabo Hill

Tibidabo Hill

Tar man turen opp i høyden vil man kunne besøke Sagrat Cor-kirken, som er et av byens mektigste konstruksjoner. Mens de voksne beundrer katedralen, så kan barna kose seg i fornøyelsesparken som ligger like ved. Her kan man også få en skikkelig fin utsikt over Barcelona, og man bør sette av minst en dag oppe for å gjøre aktiviteter på Tibidabo Hill.

Magisk fonteneshow ved Font Magica

barcelona

Like sikkert som at man oppsøker Eiffeltårnet dersom man er i Paris, så må man bare få med seg det magiske fonteneshowet Font Magica i Barcelona. Siden 1929 har det underholdt turister med en magisk kombinasjon av vann, lys og musikk. Over 2,5 millioner ser showet årlig, og det koster ingenting å beskue det.