10 severdigheter du bør få med deg i Warszawa

inneholder annonselenker

topp 10 severdigheter i warszawa

Dersom du ønsker å kombinere shopping, historie, kultur, et rikt uteliv, og lave priser, så er Warszawa er godt alternativ. I denne storbyen bor det omtrent 1,7 millioner innbyggere, og den er dermed Polens største by. Warszawa er for øvrig også hovedstad for landet, og huser mange offentlige bygg av interesse for de som liker historie og vakker arkitektur. 

I Warszawa har man faktisk ikke veldig gamle bygninger, men heller et supert eksempel på hvordan en by kan gjenoppstå flere ganger selv om den blir sønderknust. Hele gamlebyen i Warszawa er faktisk på UNESCO sin verdensarvliste med bakgrunn i hvor godt man kan gjenskape en historisk bydel, så selv om byen er bygd opp etter andre verdenskrig føles den veldig gammel. 

Nå om dagen er Warszawa kanskje mest kjent for å være en storby man reiser til om man vil ha mye valuta for pengene uten å måtte inngå kompromisser i forhold til verken attraksjoner, historiske bygninger, shopping eller servicenivå. Det har blitt veldig vanlig å dra til byen for en langhelg hvor man kan bo på flotte hoteller uten å punge ut all verdens med penger for oppholdet. 

 

Populære aktiviteter i Warszawa

annonse

 

10 av de mest populære attraksjonene i Warszawa

 

Lazienki Park

Lazienki Park i warszawa

I Lazienki Park i Warszawa er det ikke bare litt trær og gressplener som man kanskje forventer av en park, for her er det i tillegg mye spennende å se på, inkludert flere enorme praktbygg med utrolig arkitektur, skulpturer i verdensklasse og sommerslott. Det er også flere små kaféer og restauranter inne i parken hvis du vil spise i byens beste omgivelser. Dersom du ønsker å utforske det som er å se i parken må du nok beregne 3-4 timer til sammen, for det er mye å se her. Parken fungerer også veldig godt for når du trenger av avbrekk fra den hektiske atmosfæren man opplever i gamlebyen eller ellers om i Warszawa.

Gamlebyen i Warszawa

gamlebyen i warszawa

Når man er i Warszawa er selvsagt gamlebyen et obligatorisk stopp, og det er ikke rart at denne regnes som en av de mest populære attraksjonene i byen. Inne i gamlebyen er det mye å finne på uansett om man ønsker å dra på museum, spise på restauranter, slappe av på en kafé eller shoppe. Gamlebyen er en del mindre enn mange andre gamlebyer i Europeiske byer, men det er likevel mye fint å se her. Det ligger også en del vakre kirker i gamlebyen som bør besøkes av alle som interesserer seg for kirkearkitektur.

POLIN Museet

gamlebyen i warszawa

POLIN Museum of the History of Polish Jews er et museum som tar for seg jødenes historie i Polen i over tusen år, frem til Holocaust under andre verdenskrig. Her kan man lære mer om jødisk kultur og historie i Polen via både tradisjonelle objekter så vel som moderne, interaktive utstillinger. Det er et nokså stort museum, så beregn god tid hvis du er en person som liker å få med deg alt.

Opprørsmuseet i Warszawa

opprørsmuseet i warszawa

På Muzeum Powstania Warszawskiego kan man se historien knyttet opp mot opprøret mot tysk styre i Warszawa i 1944. Her er det mange tusen objekter knyttet opp mot denne historiske begivenheten, og et godt sted å reise til for å lære om hvordan den polske motstandsbevegelsen var under andre verdenskrig. For mange er det veldig spennende å lære om historien fra Polen sitt perspektiv, da denne gir en innsikt man ikke nødvendigvis får med seg når man lærer om Polen sin rolle under andre verdenskrig fra et norsk perspektiv.

Rynek Starego Miasta

gamlebytorget i warszawa

Rynek Starego Miasta er torget i gamlebyen i Warszawa, og dette torget ligger midt i hjertet av gamlebyen. Torget er kjent for å ha mange gode restauranter som selger både polske spesialiteter, så vel som mer kjent mat. Om du ønsker å oppleve ekte, polsk mat er dette stedet å reise til, selv om det er litt dyrere her enn litt utenfor sentrum av byen. På torget er det også mulig å lære mer om all historien som har foregått her, da torget har vært sentrum for flere historiske begivenheter fra det 13. århundre og siden den gang.

Nasjonalmuseet i Warszawa

nasjonalmuseet i warszawa

På nasjonalmuseet i Warszawa kan man se alt fra objekter fra oldtiden Egypt, malerier fra renessansen og alt imellom. På museet er det spesielt godt utvalg av bilder fra polske malere, men de har samlinger fra hele Europa. Dette er et lyst og moderne museum som bør besøkes av alle som interesserer seg i kunst eller historie – enten det er snakk om verdenshistorie eller polsk historie.

Copernicus Science Centre

Copernicus Science Centre

Vitenskapsmuseet Copernicus Science Centre har over 450 ulike utstillinger knyttet opp mot alle slags vitenskaper, og hver av disse 450 utstillingene er vinklet slik at man selv kan prøve seg frem for å utføre et vitenskapelig eksperiment.

Plac Zamkowy

Plac Zamkowy slottsplassen i warszawa

Plac Zamkowy kan oversettes til slottsplassen, og er et torg som ligger helt i utkanten av gamlebyen. Torget har vært sentralt i flere historiske hendelser i polsk historie, og det er mye spennende å lære om plassen når man er der. I nærheten ligger mange gode restauranter, butikker og kaféer, og det er vel verdt en tur for å se slottet.

Slottet i Warszawa

slottet i warszawa

Zamek Krolewski w Warszawie er navnet på slottet i Warszawa, og ligger på Slottsplassen (Plac Zamkowy). Dette er et av polens mest kjente landemerker, og over en halv million personer drar til Slottsplassen for å se slottet hvert eneste år. Slottet har fått en plass på UNESCO sin verdensarvliste, og det er vel verdt å stå i den lange køen for å komme inn dit, selv om det også er verdt å sjekke ut fra utsiden.

Palace of Culture and Science

Palace of Culture and Science

Palace of Culture and Science i Warszawa er Polens høyeste bygning, og huser både flere museer, kontorer, en kino, teater, en høyskole og mer. Det har dessuten en av byens aller best utkikkspunkter, så det er mange som kommer hit for først å dra på et av museene, for så å dra til toppen av bygget og se hele Warszawa.

Les vår reiseguide til Warszawa her