10 spennende ting å gjøre i København

inneholder annonselenker

Ting å gjøre i København

Avslappet storbyatmosfære og spennende severdigheter gjør København til et populært reisemål.

Når vi tar med felles historie, kultur og språk er det ikke rart mange nordmenn reiser hit. Avstanden er kort og mange velger København som del av en koselig fergetur.

Å være havneby ved det travle Øresund setter sine spor. Internasjonal handel gikk frem og tilbake bokstavelig talt rett utenfor stuedøren. Dette gjorde København til en attraktiv by å erobre. Men det gjorde også byen rik og sammensatt.

Glimrende hotell i sentrum av København

Villa Copenhagen

Villa Copenhagen - hotelltips i københavn

Fantastisk hotell med hyggelig atmosfære og nydelige fasiliteter sentralt i København.

LES MER / SJEKK PRIS HER

Med sine 1,3 millioner innbyggere kan København by på et vell av opplevelser. Samtidig er byen umiskjennelig dansk.

God mat og drikke, hyggelig selskap og rungende latter er noe vi forbinder med denne deilige byen. København føles både gammeldags og progressiv moderne på en og samme tid. Som besøkende er det ikke vanskelig å finne spennende ting å gjøre i deilige København.

 

Her er 10 av de beste tingene du kan gjøre når du besøker København

 

Nyt en deilig dag i Tivoli

Med sin 177 år lange historie kan Københavns Tivoli kunsten å underholde. Denne fornøyelsesparken er uten tvil byens mest kjente attraksjon. Området oser av sofistikert forlystelse. Klassisk musikk, italiensk teater og svimlende karuseller er en selvsagt del av menyen.

Tivoli i København

Enten dere er på familietur, kjærestehelg eller gruppereise er Tivoli en sikker vinner. Dette er ikke minst barnas paradis. Her er det moro for de aller minste, samt nervepirrende utfordringer for ungdommen. For de voksne finnes restauranter og kroer, og et rikt utvalg konserter og forestillinger.

Tradisjonelt har Tivoli holdt åpent kun i sommersesongen. De siste årene har de derimot også vinteråpent og at det er magisk er å si det mildt, og spesielt i førjulstiden. Et besøk i Tivoli er en uforglemmelig opplevelse. En ferie i København uten et besøk i Tivoli er det få som kan forestille seg.

 

Spis god mat og se live jazz i Nyhavn

Vil man spise i eksotiske omgivelser er Nyhavn stedet å trekke mot. Her kan du velge blant restauranter av alle slag. De historiske omgivelsene setter atmosfæren og stemningen er på plass for lenge siden. Dette er stedet for en romantisk middag etter en opplevelsesrik dag i byen.

Nyhavn i København

Nyhavn var opprinnelig en travel havn. Skip fra hele verden ankret opp og sjømennene gikk i land med store forventninger. Den gang var kaiene fulle av mørke kneiper og lettkledde kvinner. I dag er havnen og bygningene pusset opp, men de gamle seilskutene ligger der heldigvis enda.

Kunst er også knyttet til Nyhavn. Her bodde nemlig Danmarks store forteller Hans Christian Andersen. I dag er det musikken som har tatt over og Nyhavn er kjent for sin jazzscene. Severdigheter som Det Kongelige Teater fra 1748 ligger dessuten kun et steinkast unna.

 

Lær mer om Danmarks kongelige arv på Rosenborg Slott

I hjertet av København ligger majestetiske Rosenborg Slott, en perle av dansk renessansearkitektur. Bygget på begynnelsen av 1600-tallet, er slottet en av Danmarks mest populære attraksjoner.

Rosenborg Slott

Rosenborg Slott er omgitt av vakre hager, inkludert berømte rosebed. Slottets interiør er overdådig, med en imponerende samling kongelige skatter og historiske kunstverk. Her kan du kan beundre praktfulle rom og ikke minst de danske kronjuvelene.

Utforsk også slottets underjordiske hvelv for å oppdage de hemmelige gangene og kryptene, som avslører spennende historier om fortiden.

Rosenborg Slott er en kulturell skatt som tilbyr en unik opplevelse av Danmarks rike historie og kongelige arv. Besøker du København så er Rosenborg Slott en av attraksjonene du virkelig bør få med deg.

 

Utforsk København med sykkel

Sykkel er det mest effektive fremkomstmiddelet i København. På to hjul kommer du raskt frem til dine utvalgte mål. Alle byens severdigheter, bydeler og attraksjoner er innen rekkevidde. Dessuten er det en morsom måte å gjøre seg kjent på.

Sykle i København

Å leie sykkel i København er enkelt og rimelig. Alt du trenger er å laste ned en app, deretter er det bare å suse av gårde. For de mindre erfarne er det lurt å sette seg litt inn i regler for sikker atferd på forhånd. Men ikke vær redd, København er et ekte sykkelparadis.

Egne sykkel traséer finnes over alt og dekker hele 454 kilometer. Et stort nettverk av sykkelstasjoner opereres av Donkey Republic. Du betaler kun for tiden du faktisk bruker sykkelen. Bruk gjerne et kart og legg opp din rute. Nå har du hele København for dine føtter.

 

Ta med barna til Den Blå Planet

En kort tur fra København sentrum ligger Nord-Europas største akvarium. Den Blå Planet er et utrolig anlegg. Gjestene kan oppleve haier på kloss hold og studere sommerfugler i regnskogen. Eller hva med et ekte korallrev hvor fargerike fisker svømmer rundt?

Akvariet Den blå planet København

Men Den Blå Planet er mer enn bare et utstillingsvindu. Her kan barn og voksne lære om havet, naturen og miljøet. Institusjonen har egen skole og det holdes jevnlig foredrag for besøkende. Fakta og myter, fotoforedrag og morsomme aktiviteter er på programmet.

Akvariet er barnevennlig, her kan de minste til og med feire bursdag. Mødre har tilgang til ammestoler og det fins både bistro og kafé. Den Blå Planet er et moderne anlegg som har blitt et av Københavns mest populære attraksjoner. Det arrangeres også omvisning for grupper.

 

Dra på byen i København

København er populært blant de unge og byr på et pulserende uteliv. Guttetur, jentetur eller kjærestetur, her finnes noe for enhver smak. Puber, barer, restauranter og klubber tilbyr natteliv i alle former. I København kan man svinge seg fra solnedgang til soloppgang. Men hvor skal man begynne?

Dra på byen i København

Heldigvis arrangeres det guidede kveldsturer. En guide tar dere med på trendy puber og utesteder. Som regel er også noen drinker inkludert i prisen. Det beste med slike kvelder er at man også blir kjent med andre. En gruppe består gjerne av gjester fra hele verden og det tar sjelden lang tid å bli bestevenner.

Det fins flere varianter å velge mellom. En spesielt populær attraksjon er et besøk på Carlsberg bryggeri. For de som foretrekker vin arrangeres det også vinsmaking med tilbehør. Bli med en guide og slå dere løs med nye venner i trygge omgivelser.

 

Se København fra vannet

Båttur i København er en populær attraksjon. På denne måten oppleves byen fra et nytt og, for mange, ukjent perspektiv. Med 1 times varighet blir man kjent med byens sentrale strøk og mange av dets kjente severdigheter. Båttur i København passer for gjester i alle aldre.

Båttur i København

Turen tar dere med gjennom byens pittoreske kanaler. Dere passerer severdigheter som den Lille Havfrue og Amalienborg slott. Guidene forteller levende om landemerkene langs ruten og det vises frem både gammelt og nytt underveis.

Nyhavn er et perfekt startsted for et kanalcruise. Her ligger gamle skuter og fiskebåter tett og lukten av tjære og salt skaper perfekt atmosfære. En Poncho er ofte inkludert hvis det skulle komme litt regn. Det kan også lønne seg å ta med en genser. Dansk og Engelsk er standard, men et tredje språk er ofte tilgjengelig.

 

Opplev Rundetårn og Trinitatis kirke

Mange kjenner til det fascinerende Rundetårn i København. Men hvor mange har besøkt den vakre kirken som tårnet er en del av? Komplekset inneholdt også opprinnelig universitetsbiblioteket. Bygget skulle nemlig være en studentkirke og var planlagt oppført på universitetsområdet.

Rundetårn København

Komplekset stod ferdig i 1657 og tårnet er helt klart dets mest kjente attraksjon. Helt øverst ble det anlagt et astronomisk observatorium. Men det er selve oppgangen som tiltrekker de fleste besøkende. En bred gang fører i spiral opp til toppen. Her kunne en hest dra en vogn helt opp til biblioteket, 35 meter over bakken.

Kirken er også vel verdt et besøk. Interiøret er rikt dekorert i barokk stil etter en brann i 1728. Altertavlen er et vakkert kunstverk prydet av engler og marmoreringer. Hovedorgelet tar pusten fra de besøkende med sin størrelse og gylne dekorasjoner.

 

Ta en spasertur i eksotiske Christiania

Fristaden Christiania har utviklet seg fra lekeplass til turistattraksjon. I 1971 tok lokale beboere seg inn i det nedlagte militærområdet. Målet var å lage en lekeplass for barna. Men snart flyttet de like så godt inn i de tomme husene og etablerte sitt eget samfunn. Utviklingen har vært turbulent, men Christianittene har ikke gitt seg.

Fristaden Christiania

I dag er Christiania et levende og fargerikt samfunn. Det har også blitt en av Københavns store severdigheter. Fristaden har en klar, miljøvennlig profil. Her kan dere spise sunn, økologisk dyrket mat og det finnes ingen biler. Området er faktisk et av Københavns mest barnevennlige.

Christiania preges av alternativ tenking og kunstnerisk utfoldelse. Vegger og murer er dekket av fantasifulle malerier og graffitier. Musikkscenen er viden kjent og det arrangeres konserter med stor musikalsk bredde. Fristaden ligger sentralt i byen og er lett tilgjengelig med offentlig transport eller på sykkel.

 

Gå i Hamlets fotspor på Kronborg Slott

Kronborg Slott ligger kun en 45 minutters togtur fra København. Det fantastiske slottet er en del av UNESCOs verdensarv og udødeliggjort av selveste Shakespeare. Her kjempet Hamlet mot sine indre demoner i et av verdens mest kjente skuespill. Det er nå 400 år siden og i mellomtiden har Kronborg blitt en verdenskjent attraksjon.

Kronborg Slott

Kronborg ligger ved Øresund. Her er avstanden mellom Danmark og Sverige på sitt korteste. Erik av Pommern ville kreve toll av handelsskipene i sundet og bygget her festningen Krogen. Dette ga penger i lommeboken og i 1585 stod det imponerende renessanseslottet ferdig. De pikante historiene om hoffets utsvevende liv fikk raskt bein å gå på.

Slottet, med sitt imponerende festningsverk, har en dramatisk historie. Dette er en severdighet det er vel verdt å få med seg. Tog eller buss gir enkelt adkomst, men det finnes også parkeringsplass for dere som er på bilferie. En guidet rundtur er absolutt å anbefale.