10 tips til ting å gjøre i Barcelona

inneholder annonselenker

ting å gjøre i barcelona

En kort flyreise unna ligger Katalonias varme og vakre hovedstad. Barcelona har lenge vært blant Europas mest populære feriebyer. Hit reiser vi på kjærestetur, familieferie eller med vennegjengen. Full av severdigheter og attraksjoner lokker den oss tilbake gang på gang.

 

 

Barcelona – en vakker og spennende by

Grunnlagt av Rom ligger denne perlen vakkert til ved Middelhavet. Mange har villet ha en bit av Barcelona. Etter Roma kom Goterne, deretter Araberne og så Karl den Store. Det har ikke vært mangel på dramatikk og Barcelona er fortsatt en by som kjemper for sin uavhengighet.

I dag assosieres spesielt to ting med Barcelona; fotballaget FC Barcelona og byens store arkitekt Antoni Gaudi. Guttetur til Camp Nou for å se Barca spille kamp er veldig populært. Likeså en tur rundt i byen for å beundre Gaudís berømte arkitektur. Men uansett hva du søker, du finner det i Barcelona. Her følger 10 spennende forslag til ting å gjøre i Barcelona.

 

Sagrada Familia, kirken som overgår fantasien

Om ikke Sagrada Familia tar pusten fra deg er det ingenting som gjør det. I 1882 begynte arbeidet på en av verdens mest berømte kirker. Men selv om Pave Benedict XVI innviet den i 2010, står den enda ikke helt ferdig. Den er likevel komplett nok til å beundres av Barcelonas innbyggere og gjester.

Mennesker fra hele verden flokker til for å se Gaudís arkitektur. Sagrada Familia er selve høydepunktet for mange. Den har opp gjennom årene blitt en av Barcelonas mest berømte severdigheter. De organiske formene skyter opp over byens hustak og minner om både natur og drøm.

En guide viser rundt i denne fascinerende kirken. Vi får lære om selve konstruksjonen og dens historie. Det hele oppleves nærmest som en tur gjennom en drømmeskog. Lyset faller inn gjennom enorme glassmalerier og skaper en magisk stemning som fra en annen verden.

 

annonse

Bli kjent med Barcelona på to hjul

Sykkelturer på storbyferie blir stadig mer populært. Tilbudet vokser da dette er noe mange turister tydelig ønsker. Det finnes da heller ikke bedre måte å gjøre seg kjent på. Ute i det fri, med utsikt til alle kanter, tar sykkelen deg lett og effektivt rundt i byen.

En sykkeltur med veileder i Barcelona er absolutt å anbefale. I denne byen er det mye å se på og med sykkel besøkes severdighetene enkelt og miljøvennlig. Dere blir tatt med på en reise gjennom byens historie. Opplev Barcelona fra romertid, via middelalder og rett inn i fremtiden.

Barcelona er godt tilrettelagt syklister. En vanlig tur med guide tar cirka 3 timer og tar for seg byens hovedattraksjoner. Denne aktiviteten passer perfekt for grupper og par, men er også super for familier med sykkelkyndige barn. Her er det dessuten sykkelsesong hele året.

 

annonse

Opplev Picassos Barcelona

Museu Picasso har en av verdens største samlinger av Pablo Picassos arbeider. Museet ligger vakkert til i Barcelonas La Ribera nabolag. Komplekset dekker hele 5 middelalder palasser! Picasso var en ekte arbeidsnarkoman og i dette museet kan vi oppleve over 4000 av hans kunstverk.

Museu Picasso er en av byens store attraksjoner. Men en guidet tur her viser oss ikke bare innsiden. Her kan vi nemlig følge i Picassos fotspor, besøke hans spennende nabolag og se skolen hvor han studerte. Opplev det bohemske Barcelona sammen med den store kunstneren.

På en rundtur i Picassos verden blir vi også kjent med livet på Picassos tid. Vi oppsøker stedene han vanket og møter hans venner og samtidige kunstnere. Guiden forteller levende om Picassos utvikling som kunstner fra klassisk maleri til kubismen.

 

annonse

Ta taubanen til Montserrat-klosteret

Et besøk til Montserrat-klosteret er en perfekt familieopplevelse. En snau time fra Barcelona skyter Montserrat fjellet opp i været. Den høyeste toppen, Sant Jeroni, ligger på 1236 meter over havet. Her bringer en taubane besøkende opp til den kjente severdigheten Santa Maria de Montserrat.

Klosteret ble grunnlagt helt tilbake på 1100-tallet og er fortsatt i aktiv bruk. Over 70 munker bor her den dag i dag. Det store komplekset består av bygninger fra forskjellige tider og med en rekke funksjoner. En av de store severdighetene her er basilikaen som også inneholder et museum.

Denne regionen er også kjent for sine vakre fjellturer. Det er tradisjon i Spania å bestige fjellet til fots. Målet er å overnatte ved klosteret for å se den blendende soloppgangen. Det går også tog hit, Santa Maria-klosteret har nemlig sin egen togstasjon.

 

annonse

FC Barcelona Museum, guttas eget paradis

Det er kanskje ikke et sjakktrekk å legge kjæresteturen hit. Men når gutta drar sammen kommer man ikke unna. Camp Nou stadion byr nemlig på mer enn kamper, det har også sitt eget museum. Bli med inn i det imponerende hjemmet til en av verdens beste fotballklubber.

For fotballinteresserte, og spesielt for Barcelona-fans, er Camp Nou et must. Ta en rundtur i garderoben og se banen fra presseboksen. Besøk museet og lær om klubbens fasinerende historie. Møt legender som Maradona og Ronaldinho og kjenn på den lidenskapelige atmosfæren.

Til slutt kan det nytes en herlig tapas-brunsj med utsikt over stadion. Dette er den perfekte attraksjonen på guttetur til Barcelona. Fotballguide på to språk er tilgjengelig og turen er guidet. Vi minner om at denne opplevelsen dessverre ikke egner seg for rullestolbrukere.

 

annonse

Opplev to verdener i middelalderbyen Girona

Girona har i tiår vært en populær severdighet. Denne berømte middelalderbyen byr på en utrolig autentisk atmosfære. Middelalderens verden folder seg rundt deg i byens pittoreske gater. Men nå har også Girona en annen, og enda mer fantastisk verden å by på.

Her ble nemlig mange scener til Games of Thrones spilt inn. Med sin historie tilbake til romertiden har Girona et sceneri man ikke finner mange andre steder. Her mange kulturer formet gater, torg og bygninger. Opplev de gamle festningsverkene og den vakre katedralen i katalansk gotisk stil.

Lett tilgjengelig fra Barcelona er Girona en unik severdighet. En dagstur hit passer glimrende for par og familier. Spesielt gøy er Girona for de som liker Game of Thrones. Bestill en guide som forteller, og viser dere, alt om byens rolle i den berømte TV-serien. Vær godt skodd, i denne byen er det mye å se.

 

annonse

La deg forføre av Flamenco i verdensklasse

Flamenco er en fascinerende og intens opplevelse. Med sitt utgangspunkt i Andalucia har denne energiske musikken og dansen spredd seg over hele verden. Offisielt tilegnes musikken Andalucias Roma-befolkning, men mange peker på flere kulturelle påvirkninger.

Flamenco består av mange forskjellige stilarter, såkalte Palos. Noen er for kvinner, andre for menn. Det varierer også med dans, sang og musikkinstrumenter. I Barcelona er Flamenco en stor attraksjon. En kveld på en Flamencoklubb er en uforglemmelig opplevelse.

Ved Barcelona City Hall tilbys Flamenco av ypperste kvalitet. En forestilling varer som regel cirka 1 time og er en fortryllende opplevelse for alle aldersgrupper. Sang, dans og musikk strømmer fra scenen og kan også kombineres med både mat og drikke.

 

annonse

Nyt en drink i en isbar på stranden

Barcelona er en by som har alt. Historiske severdigheter, spennende attraksjoner og strender. Hit drar vi for å nyte livet og det gjøres best ved havet. Men blir det for varmt i solen så kanskje en drink i en isbar er tingen? Ved stranden Barceloneta kan dere gjøre nettopp det.

Her inne, i minus 5 grader celsius, rømmer både turister og lokale varmen. Det er ikke bare kulden som tiltrekker. Isbaren designes på ny to ganger årlig og det er anerkjente kunstnere som står for arbeidet. Icebarcelona har derfor raskt blitt en meget populær attraksjon.

Selv om det serveres alkohol er også de små velkomne inn. Interiøret består av kreative is-skulpturer og banebrytende design. Det anbefales å ha med seg varme klær og spesielt varme sko. Blir det litt i kjøligste laget finnes det heldigvis en flott terrasse i solen utenfor.

 

annonse

Lær å lage Paella og utforsk Barcelonas berømte marked

En tur i Barcelonas gamleby er både eksotisk og spennende. I disse gatene ligger det mange severdigheter, men ett av de skiller seg ut. Vi snakker om det verdensberømte Mercat de la Boqueria. Med inngang fra La Rambla er dette markedet en av byens største attraksjoner.

De første beskrivelsene av Boqueria-markedet stammer fra 1200-tallet. Navnet refererer til det katalanske ordet for geit, så her var det sikkert geitekjøtt å få kjøpt. I dag tilbyr over 200 kjøpmenn det beste av lokale og internasjonale gastronomiske produkter.

Paella-kurs i Barcelona er både spennende og lærerikt. Og det beste er at dere blir med kokken til Boqueira-markedet først. Her skal det handles ingredienser for det perfekte måltid. Dere lærer også om forskjellige tapasvarianter samt kunsten å lage en himmelsk Sangria.

 

annonse

La Rambla, Barcelonas pulserende hjerte

Den eneste gaten i verden jeg skulle ønske aldri vil ende. Ordene kommer fra den store, spanske dramatikeren Federico García Lorca. La Rambla strekker seg fra sjøen og inn i hjertet av Barcelona. Hit drar vi for å shoppe, spise og slappe av på fortauskafé.

Gågaten under de majestetiske trærne er full av folk fra morgen til kveld. Her spaserer spanjoler og turister. Vi spiser is, ser, og blir sett. På La Rambla ligger Barcelonas beste butikker, suvenirbutikker og det berømte markedet La Boqueria. La Rambla er sin egen attraksjon.

Det ligger også kjente severdigheter langs La Rambla. Barcelonas opera Gran Teatre del Liceu, samt byens eldste teater, Teatre Principal, ligger her. Ta også en kikk på det imponerende barokk-palasset Palau de la Virreina. På kjærestetur til Barcelona er La Rambla et må-gå!

 

annonse