Brescia

inneholder annonselenker

Brescia

Reise til Brescia? I vår reiseguide får du tips om hva du kan se og gjøre i byen, og ikke minst hvilket hotell du bør velge.

Den billedskjønne byen Brescia ligger ved foten av alpene i det nordlige Italia. Brescia ble grunnlagt for over 3000 år siden og i byens historiske senter finner vi blant annet de best bevarte romerske bygningene i hele nord Italia.

Byen er også inngangsporten til alpene og et glimrende utgangspunkt for friluftsaktiviteter som klatring, fjellvandring og sykling. Med den populære Gardasjøen kun 30 kilometer unna ligger dessuten alt til rette for både bading og vannsport.

 

Anbefalte hotell i Brescia

Brescia opplever stadig økende turisme, men er likevel blant Italias billigste byer når det kommer til overnatting. Byen har rett i overkant av 200 000 innbyggere, 1,5 millioner med den omliggende provinsen, og her finner vi mange, gode overnattingstilbud. Avhengig av våre interesser kan vi bo ypperlig i forhold til både fjell, sjø, kulturlandskap og by.

 

3 glimrende hotell sentralt i Brescia

 

Hotel Master

Kun et kort kvartal fra den berømte gamlebyen, og ved foten av Cidneo-høyden, ligger det elegante og luksuriøse Hotel Master. Herfra har vi hele det historiske sentrum i gang-avstand, og etter en begivenhetsrik dag tilbyr hotellet avslappende spa behandling med full service.

Rommene på Hotel Master er lyse og raffinerte, de er lydisolerte og har klimaanlegg, samt TV, gratis Wi-fi og safe. Frokostbufféen er smakfull og rikelig og hotellet har egen restaurant og bar. Her finnes også et romslig konferansesenter, treningsfasiliteter, boblebad og innendørs basseng.

Kommer vi med egen bil får vi gratis parkering, men kjæledyr er ikke tillatt. Hotel Master har fått meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester og passer godt til par, grupper og barnefamilier.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Albergo Orologio

Hotell Albergo Orologio har en fantastisk beliggenhet rett nedenfor Cidneo-høyden i det historiske sentrum av Brescia. Interiøret matcher omgivelsene med et sus av både raffinement og historie og prisene er på ingen måte avskrekkende.

Med 3 stjerner og kun 16 rom har Albergo Orologio en intim atmosfære og på rommet er vi absolutt godt utstyrt. Vi har klimaanlegg og minibar, TV, gratis-Wi-fi, skrivebord og safe. Hotellet har egen restaurant og bar og serverer kontinental frokost mot tillegg.

Reiser vi med fly eller tog vil hotellet arrangere med transport døgnet rundt og vi kan sågar ha med kjæledyr. Albergo Orologio har også rom tilpasset funksjonshemmede og tidligere gjester har gitt meget begeistrede tilbakemeldinger. Et supert hotell for par, forretningsreisende og familier med større barn.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

B&B Ai Musei

B&B Ai Musei er et gjestehus som ligger i hjertet av Brescias rustikke gamleby. Dette utrolig koselige gjestehuset er like rustikk som gatene utenfor, men gir samtidig en følelse av tidløs eleganse og luksus. Interiøret i både rom og fellesarealer er meget vellykket og gjennomført og prisene er virkelig anstendige.

Vi kan få rom for 4 personer med eget kjøkken og vi har klimaanlegg, TV og gratis Wi-fi. Skrivebord er også på plass, men gjestehuset tilbyr ikke ekstrasenger. B&B Ai Musei tilbyr en enkel frokost og har restaurant, men ingen egne fasiliteter.

Kommer vi med bil finnes gratis parkering i nærheten, men vi kan også parkere ved gjestehuset mot avgift. Kjæledyr er velkomne, også mot avgift, og i følge tidligere gjester er dette gjestehuset virkelig verdt et besøk. B&B Ai Musei passer glimrende for par og barnefamilier.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Populære aktiviteter i Brescia

Slik reiser du til Brescia

Brescia ligger i en folkerik region med byer som Verona og Bergamo i nabolaget. Til disse byene går det direkte flygninger fra Oslo med en reisetid på cirka 2,5 time. Videre går det tog med hyppige avganger til Brescia direkte fra flyplassene og fra begge byene tar turen cirka en time og ett kvarter.

Det går dessuten også mange busser og disse er ofte rimeligere enn tog. En annen variant er å fly til London hvor det finnes direkte ruter fra Stanstead til Brescias egen flyplass som ligger kun 23 kilometer sørøst for byen.

 

Fire spennende ting å gjøre når du besøker Brescia

Som plommen i egget ligger Brescia perfekt plassert i grenselandet mellom den fruktbare Po-sletta og de majestetiske alpene. I tillegg har byen to kjente innsjøer som nabo, i øst den store Gardasjøen hvor mange Italienere nyter sommeren og i vest den idylliske, mindre Iseo sjøen.

Når vi så legger til den rike kulturhistorien og fascinerende arkitekturen får vi en ferieby som har noe å tilby absolutt alle sine gjester, og det året rundt.

 

Her har vi plukket ut fire spennende ting å gjøre når du besøker Brescia.

 

Oppdage gamlebyen i Brescia

Brescias imponerende gamleby vil ta pusten fra de fleste. Å spasere rundt i disse gatene er som en spasertur i historien selv, og det begynner bokstavelig talt på gatenivå. I deler av det historiske sentrum finner vi nemlig romersk byplanlegging i form av et påfallende rektangulært gatemønster.

Gamlebyen i Brescia

Og langs disse gatene finner vi arkitektoniske perler fra nettopp romertiden og oppover. Basilikaer med både romanske og bysantinske interiørelementer, middelalderklostre med fresker som dekker vegger og tak, renessansekirker bygd i marmor og en katedral tegnet av selveste Palladio. Og dette er bare toppen av isfjellet.

Brescia sin gamleby

Brescias historiske gamleby er et unikt og imponerende friluftsmuseum. De trange gatene og staselige torgene brer seg ut under den altoverskyggende Cidneo-høyden hvor byens middelalderborg tårner med styrke og autoritet.

Slottet i Brescia

Ved foten av høyden ligger det romerske forum, komplett med tempel og amfiteater. Gatemønsteret i deler av gamlebyen er uforandret fra romertiden og besmykket med imponerende religiøse, offentlige og private bygninger fra Brescias’ lange og rike historie.

 

Nyte fantastisk mat og drikke

I Italia er «Sakte-mat» en bevegelse som oppstod i 1989 som en motvekt mot den økende industrialiseringen av matproduksjonen, eller såkalt hurtigmat. I Brescia er det mange produsenter og restauranter som sverger til denne bevegelsen, og det nyter vi besøkende godt av.

Grana Padano fra Brescia

Mange av Brescias tradisjonelle retter er basert på ferskvannsfisk som ørret, abbor og gjedde, men byen er også kjent for sin fantastiske kaviar. Herfra kommer også den verdenskjente osten Grana Padano og byen har selvfølgelig sine egne, smakfulle pastavarianter. Legg til en av regionens kjente kvalitetsviner, og nyt det hele like sakte og grundig som det ble produsert.

 

Nyte spektakulær natur på alle kanter

Fra hotellvinduet i Brescia føles det nesten som om vi kan strekke ut armen og ta på de vakre fjellene. Der byen stopper strekker dalførene seg innover og former et landskap som er skapt for vandring og sykling. Dette er foten av alpene og det tar ikke lang tid før toppene skyter svimlende høyt i været.

Bekker og elver finner veien ned fra fjellene og former små og store innsjøer, luften er frisk og ren og her og der gresser både kuer og sauer. Melken deres er råvaren til de mange, kjente ostene fra denne regionen. Men dette er også et kulturlandskap, med idylliske, rustikke landsbyer hvor livet ser ut til å foregå i en parallell, uberørt tidssone.

 

Dra på utflukt til den fantastiske Gardasjøen

Gardasjøen er Italias største innsjø og sørenden av sjøen ligger kun en snau time med buss fra Brescia med avganger en gang i timen. Her finner vi blant annet den nydelige byen Sirmione som har en fantastisk beliggenhet langs Gardasjøen.

Sirmione ved Gardasjøen

Vi skjønner raskt hvorfor Gardasjøen er en av Italias mest populære feriedestinasjoner. Men prøv også den mindre Iseo sjøen. Togturen til den sjarmerende, lille byen Iseo tar kun en snau halvtime og rundt innsjøen ligger idylliske småsteder som perler på en snor. I fjellandskapet rett nord for Brescia finner vi dessuten en rekke mindre sjøer som ligger langs populære turløyper og sykkel traséer.

 

 

Populære severdigheter og attraksjoner i Brescia

Brescia er en gammel by, spekket med historie og kultur. Her kan du blant annet utforske romerske ruiner, eller overvære det verdenskjente billøpet Mille Miglia. Det er dessuten en opplevelse i seg selv å spasere gatelangs i Brescia sin gamleby.

Her har vi plukket ut 8 populære attraksjoner i og rundt Brescia.

 

Det romerske forum i Brescia

Det romerske forum i BresciaDet romerske forum i Brescias gamleby består av strukturer som ble bygd helt tilbake til det siste århundret før Kristus. Arkeologiske utgravinger foregår fortsatt i dette området, men publikum har tilgang til de, så langt, eldste funnene. Her kan vi blant annet besøke fire rom med 2100 år gamle romerske mosaikker og fresker.

Her ser vi også restene av et romersk teater som stammer fra det tredje århundret og som kunne ta hele 15 000 tilskuere! Et romersk tempel fra det første århundret er også funnet her og fascinerende arkeologiske funn er utstilt. Her får vi blant annet oppleve en samling skulpturelle monumenter med ornamentikk og innskrifter fra romertiden.

Museo de Santa Giulia

Museo de Santa GiuliaDette imponerende museet består av et klosterkompleks som ble påbegynt på 700-tallet. Museet kan skilte med hele 11 000 kunstverk og arkeologiske funn, samt bygninger og interiører som spenner over hele 9 århundre. Museet ligger vegg i vegg med det romerske forum i Brescias gamleby.

I en hage i klosteranlegget er det også funnet rester etter private romerske hus fra det første til det fjerde århundre. Disse er typiske rikmanns-hus, såkalte Domus, og de er blant de best bevarte i hele Nord-Italia. Museo de Santa Giulia er blant Italias beste historiske museer og vel verdt et besøk.

Den gamle og nye katedralen i Brescia

Katedralene i BresciaBlant Brescias mange, unike severdigheter er to kirkebygg som står vegg i vegg med hverandre. Det dreier seg om Duomo Nuovo (den nye katedralen) og La Rotonda (den gamle katedralen), og vi finner de på Piazza Paolo VI midt i gamlebyen. Før vi går inn foreslår vi lunsj på en av uterestaurantene som ligger rett ovenfor, hvor vi kan nyte lokale retter mens vi samtidig tar inn fasadene til disse imponerende bygningene.

Den nye katedralen ble påbegynt i 1604 etter design av den berømte arkitekten Palladio, men ble ikke ferdigstilt før i 1825. Katedralens 80 meter høye kuppel er en av Italias høyeste. Den gamle katedralen er en romansk rotunde fra 1100-tallet og er blant Italias beste eksempler på romansk kirkearkitektur.

Borgen i Brescia

Borgen i BresciaPå toppen av Cidneo høyden, med fantastisk utsikt over gamlebyen, Po-sletten og foten av alpene, ligger Brescia borgen. Dette anlegget ble påbegynt på 1200-tallet og er et av Italias største borgkomplekser. Turen opp hit er verdt hvert eneste skritt og Brescias innbyggere bruker høyden regelmessig for rekreasjon.

I Castello befinner det seg også interessante museer og utstillinger. Her ligger et våpenmuseum med krigsteknologi helt fra middelalderen, samt et museum som er dedikert Italias selvstendighetskriger på 1800-tallet. Vi finner også et astronomisk observatorium og en artig utstilling av modelltog.

Operahuset Teatro Grande

Operaen i BresciaTeatro Grande, eller sagt på norsk; Det Store Teateret, er Brescias fantastiske operahus. Teateret stammer fra midten av 1600-tallet og har blitt renovert flere ganger i sin snart 400 år lange historie. I 1912 ble Teatro Grande en del av Italias mange nasjonalmonumenter.

Den overdådig utsmykkede teatersalen har en klassisk hestesko form med loger i hele fem etasjer. Kongens, eller fyrstens, loge befinner seg i midten av galleriet i scenens sentralakse, noe som er typisk for barokkteateret. Teatro Grande fremfører både opera, ballet, konserter og musikaler, så her kan alle oppleve en minnerik kveld uavhengig av språk.

Gardasjøen

Gardasjøen nære Brescia i ItaliaGardasjøen, Lago di Garda, ligger cirka 30 kilometer øst for Brescia og er Italias største innsjø. Innsjøener også blant Italias mest populære sommerdestinasjoner og tilbyr både bading, kulturelle opplevelser og naturskjønne turmuligheter. Vil vi oppleve noen av de pittoreske småbyene ved sjøen anbefaler vi de små fergene som opererer på kryss og tvers av denne store innsjøen.

Omgitt av åser og høye fjell tilbyr også Gardasjøen turstier med overveldende utsikter. Fra de høyeste toppene, som Monte Baldo og Cima Comer, ser vi alpenes snødekte topper. Vil vi ha kultur, shopping og god mat anbefaler vi å besøke den kjente, historiske byen Sirmione i sørenden av sjøen.

Camonica dalen

Camonica dalenVal Camonica ligger nord for Iseo sjøen, nordvest for Brescia. Denne fjelldalen har vært på UNESCOs verdensarvliste fra 1979 og er spesielt kjent for sine over 300 000 helleristninger. Mange av disse tidlige kunstverkene er opptil 13 000 år gamle og forteller oss mye om dagligliv, ritualer, konflikter og jakt i forhistorisk tid.

Men Camonica dalen er mye mer enn helleristninger. Sykling er spesielt populært i denne regionen og de lokale myndighetene har tilrettelagt med traséer som tar oss gjennom både billedskjønn natur og pittoreske landsbyer. Besøker vi på vinteren finnes dessuten ypperlige alpinanlegg i blant annet Ponte di Legno og Aprica.

Billøpet Mille Miglia

Mille Miglia billøpet i BresciaFor veteranbilentusiaster er det berømte billøpet Mille Miglia (tusen mil) et must, men det er en spektakulært opplevelse for oss andre også. Opprinnelig ble Mille Miglia avholdt årlig mellom 1927 og 1957 og ruten gikk fra Brescia til Roma og tilbake. Dagens veteranbilløp har beholdt noenlunde samme rute og tillater kun biler produsert før 1957.

Mille Miglia er en folkefest i Brescia og går normalt av stabelen over 4 dager i Mai. Turister og spesielt interesserte strømmer til fra hele verden og ofte deltar kjente ansikt som Jeremy Irons og Jay Leno. Går vi glipp av selve billøpet kan vi alltid besøke Museo Mille Miglia som ligger cirka 3 kilometer øst for gamlebyen og har en flott samling unike, eldre sportsbiler.