Dublin

inneholder annonselenker

dublin

Som hovedstad og den største byen i Irland, er Dublin med dens mange turistattraksjoner og severdigheter blitt et populært turistmål for reisende fra hele verden. Med knappe 500 000 innbyggere er byen en av Europas mindre hovedsteder, noe som helt sikkert har bidratt til dens rolle som en av de mest intime og hyggelige byene på kontinentet. Her kan man oppleve en rik kultur og historie, der man naturligvis avslutter kvelden med å drikke øl sammen med lokalbefolkningen på en skikkelig brun, irsk pub.

Årlig besøker over 6 millioner turister Irland, med Dublin som det fremste reisemålet. Dublin kan by på alt fra severdigheter som historiske slott til naturlige attraksjoner. Byen har svært mange godt bevarte minner fra middelalderen, og er et eldorado for kulturinteresserte. Det ustabile klimaet, som av mange sammenlignes med Bergen, gjør at Dublin passer bedre for opplevelsesreisene enn for solslikkere på stranden.

Anbefalte hotell i Dublin

annonselenker

The Marker Hotel

Foretrekker du å bo staselig når du er på storbyferie? Da bør du ta en nærmere titt på The Marker Hotel. Med fem stjerner i margen kan du forvente deg høy standard og førsteklasses service her.

Hotellet har en elegant og moderne fasade som gir deg en pekepinn på hva du kan vente deg på innsiden. Her er det moderne design og stilrene linjer som gjelder.

I tillegg til to barer og to restauranter, kan The Marker også by sine gjester på et bad i et innendørs badebasseng eller spa med full service. Ta også en titt på den flotte takterrassen med egen bar!

 

BESTILL ROM HER

 

Radisson Blu Royal Hotel Dublin

Sentral beliggenhet i sentrum av Dublin, men samtidig i et rolig område. Ønsker du å bo nært til det meste bør du ta en nærmere titt på dette hotellet.

Gjennomgående gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

Maldron Hotel Kevin Street

Fint og forholdsvis nytt firestjerners hotell i Dublin sentrum.

Med 3 minutters gange unna St. Patrick’s Cathedral og 12 minutters gange unna Grafton Street er du sentralt plassert i forhold til det meste.

 

BESTILL ROM HER

 

annonselenker

10 populære aktiviteter i Dublin

annonse

Reise til Dublin

Dublin har vokst frem som et populært reisemål for nordmenn som ønsker å komme seg bort for en langweekend. Flere flyselskaper tar deg direkte til hovedstaden fra Oslo Lufthavn, og flyturen tar kun drøye to timer. Klimaet i Dublin kan på mange måter sammenlignes med Norge, så det anbefales at man tar turen over i sommerhalvåret. Er man ikke så opptatt av temperaturer, så kan høsten være en fin tid å oppleve den irske hovedstaden på.

Euro er offisiell myntenhet i Irland. En euro tilsvarer i overkant av ni norske kroner, og prisnivået er tilsvarende de fleste andre hovedsteder. Å spise og drikke vil være billigere enn i Norge, men shoppingprisene utpreger seg ikke som spesielt rimelige. Det irske folk er kjente for sine drikkevaner, og følgelig kan man oppleve mye spetakkel om kveldene i gatene. Det er sjeldent at dette påvirker turister, og de fleste irer er ikke beskjedne når det kommer til å slå av en prat. Drikkevannet kan dessuten trygt drikkes fra springen, i det som er en av Europas renere hovedsteder.

 

Hoteller og restauranter i Dublin

De mest besøkte turisthotellene ligger sentralt i Dublin, i nær tilknytning til de fleste turistattraksjonene. Standarden og beliggenheten koster, og derfor må man regne med å betale opp mot norske priser for overnatting på de finere hotellene. Sentrum av byen er uansett såpass kompakt at de fleste severdighetene kan nås fra gåavstand, selv om man bosetter seg litt mer usjenert og usentralt.

Det irske folk er nok mer kjent for sin øl og drikkevaner fremfor matretter. Men de kan allikevel servere svært god mat, og vi anbefaler at du stikker innom et typisk, irsk spisested der de serverer både lokal øl og mat. Guinness er som kjent det irske ølet, og dersom du ikke er glad i mørkt øl, så bør du egentlig bare styre unna når du befinner deg i Dublin.

 

Severdigheter i Dublin

Dublin er en by med lang historie, godt bevarte minner og et rikt kulturliv. En typisk Dublin-ferie vil gjerne bestå av sightseeing og attraksjoner på dagtid, mens man avslutter dagen med et godt måltid og så et besøk innom en av de mange pubene på kveldstid. En tur til Dublin er heller ikke komplett uten at man får med seg den kjente irske livemusikken i en av byens mange barer.

 

Barbesøk og livemusikk i Dublin

puber i dublinEr man først i Dublin er et besøk innom en av de mange barene en selvfølgelighet. Her kan man oppleve fantastisk livemusikk, allsang, riverdance og god stemning langt utover kvelden. Det finnes en rekke forskjellige puber å velge mellom, men en av pubene som scorer høyest hos Tripadvisor er «The Confession Box». Dette er en liten og intim pub med særdeles hyggelig personale og trivelig atmosfære. Puben ligger litt utenfor den klassiske turistløypa og her finner du syngende bartendere og dyktige lokale musikere. Andre serveringssteder som scorer høyt er The Cobblestone, Mulligan’s og The Merry Ploughboy Irish Music Pub. Velger du å besøke en av disse barene får du garantert smake på den ekte irske stemningen.

Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol fengsel i dublin i irlandKilmainham Gaol er et gammelt fengsel som ble bygget i 1796 og det blir regnet som et av de viktigste monumentene over irenes uavhengighetskamp. Det fungerte som fengsel i 140 år, og i løpet av disse årene ble en rekke av lederne for den irske uavhengighetskampen plassert i dette fengselet. Under den irske borgerkrigen som varte fra 1922 til 1923 ble flere IRA-medlemmer henrettet her. Fengselet ble nedlagt i 1924 og fungerer i dag som museum. Er du interessert i historie så er dette fengselet vel verd et besøk. Her kan du med følge av guide få et innblikk i den irske historien og hendelsene som formet landet. Billettene er forholdsvis billige og guidene dyktige. NB! Dette er en svært populær turistattraksjon i Dublin, samtidig som det ikke er plass til så mange besøkende per dag. Vi anbefaler derfor alle som ønsker et besøk hit om å bestille billetter noen dager i forveien.

Temple Bar området

temple bar i dublinBarer, livemusikk, allsang og god stemning er kanskje noe av det første mange tenker på når de tenker på Dublin og Irland. I så måte er et besøk innom Temple Bar og området rundt obligatorisk for enhver turist som besøker Dublin. Temple Bar er ikke bare en enkelt bar, men et område i Dublin ved sørsiden av elven Liffey. Her finner du et yrende liv døgnet rundt, med en rekke barer, livemusikk og Guinnes i massevis. Omårdet regnes av mange som en liten turistfelle, med mange turister og litt høyere priser en ellers i Dublin, men samtidig et sted med god stemning som man absolutt bør ta turen innom når man er i Dublin.

St. Stephen’s Green

severdigheter i dublinSt. Stephen’s Green er et parkområde litt sør for den sentralen delen av Dublin. Parken er kjent for at den er grønn året rundt og den er blant de høyest rangerte turistattraksjonene i Dublin. Vil man koble litt av etter et besøk i Temple Bar er dette det perfekte området å gjøre det på. Her finner du store eiketrær, en dam og mange flotte gangstier og grønne områder man kan rusle rundt i.

Besøk på whiskey destilleri

jameson i dublinIrsk whiskey er kanskje ikke like kjent som whiskyen de lager i Skottland, men den er neimen ikke langt unna. I Dublin kan du ta turen innom destilleriene til verdenskjente navn som Jameson og Teeling. Jameson destilleriet finner du i Bow Street i Smithfield Village. Her kan du være med på omvisning, eller bare slappe av med en whiskey i baren. Vel verd et besøk om man liker den slags.

St. Patricks-katedralen

st-patricks-katedralen-dublinKatedralen St. Patricks er kanskje den mest kjente turistattraksjonen i Dublin, og det best bevarte minnet man har fra Irlands middelalder. Den ble reist en gang mellom 1220 og 1260, og er i dag den nasjonale kirken i landet. Det er også den største katedralen i Irland, og man kan lære mye om dens historie ved et besøk her.

Guinness bryggeriet

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Irlands kanskje største turistattraksjon, er ølet Guinness. I selve hjertet av St. James-gaten ligger bryggeriet og lageret til Guinness, slik det har gjort siden 1759. Et besøk her vil lære deg alt du behøver å vite om det verdensberømte ølet, samtidig som du i toppetasjen kan nyte en 360-graders utsikt over Dublin, mens du nyter en gratis Guinness.

Dyrehagen i Dublin

hippo swimming in Dublin zooI Dublin har de gjenskapt de naturlige habitatene til eksotiske dyr fra hele verden. Det betyr at du kan oppleve afrikanske dyr som giraffer, sebraer, strutser og neshorn, samt en egen asiatisk avdeling med både elefanter, gorillaer og apekatter. Et besøk i Dublins dyrehage kan ikke sammenlignes med en typisk, europeisk zoo, for her finner man virkelig unike dyr!

Den botaniske hagen

botanisk-hage-dublinEn svært populær turistattraksjon i Dublin, er den nasjonale botaniske hagen som strekker seg over hele 19,5 hektar med land. Den svært omfattende hagen inneholder et variert utvalg av planter, dammer og naturligvis et rikelig med dyreliv.

Nasjonalgalleriet i Irland

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Kunst- og kulturinteresserte vil måtte sette av tid til et besøk på nasjonalgalleriet i Irland, som ligger sentralt i Dublin. Det huser over 2500 kjente malerier og mer en 10 000 andre kunstverk. Kjente kunstnere som Caravaggio, Picasso og Van Gogh har flere av sine kunstverk utstilt her.