5 forslag til storbyferie med barn

inneholder annonselenker

storbyferie med barn

Alle foreldre vet at når barna har det bra, har alle det bra. Dette gjelder ikke minst på ferie. Storbyferie med barn krever litt mer planlegging, men Europas storbyer blir stadig mer barnevennlige. Attraksjoner og severdigheter tilrettelegger for at hele familien skal ha det gøy.

 

Hvordan legge opp en storbyferie med barn?

Planleggingen avhenger selvfølgelig av barnas alder og ønsker. Likevel er det enkelte kriterier som bør legges til grunn. Egnede severdigheter og attraksjoner, hotelltilbud og transport er viktige stikkord. Reisetid, direkteruter eller med flybytte, kan også være avgjørende.

Det finnes mange storbyer i Europa som satser spesielt på barn og familier. Det tilrettelegges ofte for barnevogn, amming og varming av tåteflasker. De fleste byer tilbyr også familierabatter på offentlig kommunikasjon, severdigheter og attraksjoner.

 

Her er 5 reisemål for en vellykket storbyferie med barn

 

Oslo

Norges hovedstad er et yndet feriemål. Byen tilbyr både historiske severdigheter og banebrytende ny arkitektur. De siste tiårene har Oslo gjennomgått store forandringer. Åpenhet mot sjøen, der det tidligere lå havner og båtterminaler, har blitt lagt merke til ute i verden.

reise til oslo med barn

Storbyfølelse med lett tilgang til naturen er unikt for Oslo. Av den grunn tar stadig flere med seg barna til hovedstaden. Skog og strender er lett tilgjengelig med offentlig transport, eller på sykkel. Byen har mange, spennende attraksjoner for barn og ungdom. Musikkfestivaler, fornøyelsespark og lekeland er blant favorittene.

 

 

Oslo er lett tilgjengelig fra hele landet

Som enhver hovedstad er også Oslo et knutepunkt. Dette betyr direkte ruter fra hele landet. Med stor trafikk og hard konkurranse blir også reisen stadig rimeligere. Med buss eller tog ankommer dere midt i hjertet av byen. Fra Gardermoen går det tog med hyppige avganger og vel fremme er det lett å ta seg rundt med trikk, buss eller T-bane.

 

Ting å gjøre med barn i Oslo

Bygdøy er en favoritt blant store og små. Gå under dekk i den flotte Fram og opplev polarheltenes utfordrende hverdag. Bli med på Kon-Tikis dramatiske ferd over havet og ta en kikk på det majestetiske Oseberg-skipet. På Folkemuseet arrangeres musikk og dans. Her kan vi også kjøpe godteri i en butikk fra 1950-tallet.

For litt mer utfordrende aktiviteter anbefaler vi den store klatreparken på Tryvann. Eller hva med elleville berg-og-dal baner på Tusenfryd? Besøk også Teknisk Museum på Kjelsås. Her kan barn og unge prøve seg med både gammel og ny vitenskap. Bli også med Oslo-folket ut til bading og iskrem på øyene!

 

annonse

Paris

Når storbyferien skal planlegges er Paris alltid en aktuell kandidat. En av verdens mest besøkte byer har da også nok å tilby. Her kan vi spasere langs Seinen og stikke innom de vakreste severdigheter. Vi kan vindu-shoppe de lekreste merkevarer og spise av verdens mest berømte matfat.

 

ferie med barn i paris

Men Paris er mye mer enn mat og mote. Byen er full av opplevelser for store og små og er glimrende til fots eller med Metroen. På dagtid ønsker byens mange gallerier og museer oss velkommen. På kveldstid åpner teatre, konsertlokaler og kabareter sine dører.

 

 

Paris er nært for alle nordmenn

Med to store, internasjonale flyplasser er Paris lett å besøke. Flybilletter hit er rimelig og avgangene hyppige. Tog og T-bane tar oss enkelt videre rett inn til sentrum. Det er lett å orientere seg på den kjente Metroen, men husk at den er gammel og ikke så egnet for barnevogn.

 

 

Attraksjoner for barn i Paris

Sentralt i Paris ligger mange opplevelser for store og små barn. Eiffeltårnet er en klassiker, men møt opp tidlig for å unngå kø. I Tuileries-hagen er det tivoli og rett ved siden av ligger Louvre. Utforsk også Paris’ mange parker, her finnes flotte lekeplasser og morsomme dukketeater.

En attraksjon som vil fasinere hele familien er det relativt nye Atelier des Lumières. Her blir kjente kunstverk projisert på enorme vegger og søyler. Ta også en tur innom akvariet i det vakre Jardin du Trocadéro. En liten togtur ut av byen ligger dessuten alle barns paradis, Euro-Disney.

 

annonse

København

Den danske hovedstaden tiltrekker seg besøkende året rundt. Her får vi storbyferie kombinert med kjent, dansk gjestfrihet. Byen er lett å komme seg rundt i og har attraksjoner og opplevelser for hele familien. God mat og drikke er viktig for danskene og de serverer sine gjester med den største selvfølgelighet.

københavn med barn

 

København er en gammel, internasjonal handelsby. Den flerkulturelle atmosfæren gjør byen eksotisk og spennende. Blant de mange severdighetene finner vi både nordisk og europeisk kulturhistorie. Men ingenting er som frokost og kaffe i et ekte, dansk bakeri.

 

 

Til København kan vi reise på alle måter

Det er enkelt for oss nordmenn å besøke København. En flyreise er rask og rimelig, men tog er et godt alternativ. Barnas favoritt er nok båten, og den ankrer i tillegg opp midt i byen. Vel fremme bør de som kan leie sykkel, København er nemlig Europas sykkelby nummer 1.

 

 

Barnas København

København er som en gave for barnefamilier. Midt i sentrum ligger det berømte Tivoli, en spennende oase for store og små. Besøk også det utrolige akvariet Den Blå Planet. Sett av god tid for her blir dere lenge. Barna elsker de gamle seilskutene i Nyhavn og herfra kan dere ta en båttur på kanalene.

København har også historiske severdigheter som passer for barn. En tur opp i Rundetårn er spennende og i Glyptoteket har de Faraoer og mumier. København Zoo er populært blant de unge. I tillegg til alle dyrene har de også en helt fantastisk lekeplass. Blir det gråvær vil barna garantert bli oppslukt i Experimentarium City.

 

annonse

Roma

Roma er en av verdens mest besøkte byer. Men sin unike plass i historien har den fascinert oss i over 2000 år. Her kan vi vandre mellom antikkens ruiner og beundre byen fra aristokratenes høyder. De gamle severdighetene føles levende den dag i dag, mange av de tar bokstavelig talt pusten fra oss.

roma med barn

Byen med Forum og Vatikanet, Palatinerhøyden og Colosseum, er et must. I tillegg får vi den herlige atmosfæren i trange gater fulle av liv. Roma har vært en internasjonal by nærmest fra sin grunnleggelse. Hit ville alle, og vil det fortsatt.

 

 

Alle veier fører til Rom

Det tok en romersk legion minst en måned å marsjere fra Normandies kyst til Roma. I dag flyr vi fra Oslo på cirka 3 timer. En flyreise til Roma er behagelig og rimelig. Med Fiumicino Airport Shuttle Bus kommer vi til sentrum raskt og billig, men det går også tog til Romas sentralstasjon.

 

 

Roma er også for barn

Ruiner er sjeldent blant barnas favoritter, men Romas forum er unntaket. Ta med barna til det imponerende Colosseum, her kan de nemlig gå på gladiatorskole! I parken Colle del Gianicolo kan dere oppleve et fantastisk dukketeater og i de vakre Borghese-hagene kan vi leie robåt.

For en litt skumlere opplevelse anbefaler vi en tur ned i den store St. Callisto katakomben. Besøk også den enorme modellen av det gamle Roma i Museum of Roman Civilisation. Et matlagingskurs med barna er gøy. Lag deres egen favorittpizza sammen med en italiensk kokk!

 

annonse

Dublin

Irsk gjestfrihet er viden kjent. Rett over Nordsjøen ligger Dublins koselige gater og hyggelige puber. Denne byen har en interessant historie hvor også våre egne vikinger spiller en rolle. Og Irlands sjarmerende hovedstad er fortsatt et populært reisemål for nordmenn.

ferie til dublin med barn

Dublin preges av både gammelt og nytt. I Dublin Castle møter vi Irlands dramatiske middelalder og Trinity College har tatt i mot studenter siden 1592. Men byen er også kjent for sin samtidige kunstscene. Herfra kommer verdenskjente band som U2 og The Dubliners.

 

Fra lang sjøreise til kjapp flytur

Vikingenes strabasiøse ferd over havet er heldigvis historie. Dublin Airport er blant Europas travleste og fra Norge går flyene daglig. Fra flyplassen har Airlink Express avganger til sentrum hvert 10. minutt. På disse bussene tilbys familierabatt og gratis Wifi.

 

Barna vil kose seg i Dublin

Med mange hoteller sentralt i byen egner Dublin seg godt for barnefamilier. Vel fremme anbefaler vi den populære spøkelsesbussen. Her blir grøss og gru levendegjort av en profesjonell skuespiller. På Dublin National Wax Museum møter vi kjendiser, popstjerner og Star Wars-helter.

Rett utenfor byen ligger den herlige badeparken Dún Laoghaire med moro for både store og små. Er det ikke bade vær tar dere turen til Imaginosity, et museum dedikert til alt som er gøy! De fargerike gatene i bydelen Temple Bar er fulle av irsk musikk og liv. Dette er også et perfekt sted å spise.

 

annonse