Gelateria Italia – eksepsjonelt god gelato i Rovinj

inneholder annonselenker

Gelateria Italia Rovigno

Fantastisk hjemmelaget gelato fra Gelateria Italia i Rovinj.

Det er kort vei mellom de italienske fristelsene i vakre Rovinj. Flere av restaurantene serverer tradisjonelle retter som pizza og pasta, og det er heller ikke mangel på steder som selger den italienske spesialiteten gelato.

En av gelateriaene i byen er derimot i en egen klasse når det komme til den silkemyke og smaksrike isen.

 

Hva er gelato?

Gelato er det italienske ordet for iskrem, men alle som har smakt gelato vet at det ikke smaker helt det samme som «vår» tradisjonelle iskrem.

Den italienske gelatoen inneholder gjerne litt mindre fløte og egg, og litt mer melk. I tillegg er det vanlig at gelato kjørnes på en lavere hastighet enn tradisjonell iskrem, noe som fører til at den inneholder mindre luft og blir mer kompakt.

Når gelato serveres så holder den en høyere temperatur enn vanlig iskrem, slik at konsistensen blir silkemyk. Siden gelato inneholder mindre fett fremheves også de tilsatte smakene mer enn i vanlig iskrem. Det er med andre ord noe særegent og spesielt med gelato.

 

Gelateria Italia – best i Rovinj

Selv om Rovinj ligger i Kroatia er det like vel mulig å spise ekte italiensk gelato her.

Som du kan lese i vår reiseguide var Rovinj en gang i tiden en del av Italia, og denne kulturarven henger fortsatt igjen. I Rovinj kan du spise deilig italiensk pizza og pasta, og ikke minst nyte fantastisk gelato til dessert.

Beste gelateria i Rovinj

Den aller beste gelatoen i Rovinj får du på Gelateria Italia. Gelateriaen drives av en italiensk familie fra Brescia, som lager gelato på ekte italiensk vis.

Denne koselige gelateriaen ligger sentralt plassert, rett ved Piazza Campitelli. Går du ned Carera-gaten mot gamlebyen får du Gelateria Italia på din høyre side. Spaserer du rundt i Rovinj kan du nesten ikke unngå å legge merke til den.

 

Gelato som er verdt ventetiden

Det er på ingen måte en godt bevart hemmelighet at Gelateria Italia lager fantastisk gelato. Her kan du forvente deg å møte meterlange køer av gelato-elskere til alle døgnets tider.

Når det er sagt så er gelateriaen et velsmurt maskineri, og som med alle velsmurte maskiner så går det unna. Det tar ikke mange minuttene fra du stiller deg opp til du vennlig blir bedt om å avlegge bestillingen din.

Gelato fra Gelateria Italia

I mellomtiden må du forhåndsbetale og bestemme deg for hvilke sorter du ønsker deg. Med tanke på alle de forskjellige smakene så kan sistnevnte by på visse utfordringer. Pistasj og vanilje er en fantastisk kombo, men de har garantert noe som faller i smak for deg også.

Er du i Rovinj og har lyst på gelato så anbefaler vi Gelateria Italia på det varmeste. Ikke fall for fristelsen å gå et annet sted om køen er lang, den lille ventetiden er vel verdt det!