Genova

inneholder annonselenker

genova

Den Italienske havnebyen Genova ligger i den nordlige delen av Italia, og er et populært reisemål for turister om vil prøve noe annet enn Roma og Venezia.

Til daglig bor det 700 000 mennesker i Genova, og etter at byen fikk en plass på UNESCO sin liste over verdensarvsteder i 2006 har byen blitt stadig mer populær blant turister.

Genova er naturligvis litt roligere enn mange av de andre store italienske byene, og det er ikke like mye turister her sammenlignet med i Roma eller i Milano.

Det er likevel minst like god stemning, og både maten og atmosfæren er upåklagelig. Her kan man ta seg tid til å nyte livet uten de enorme turistmassene, samtidig som byen kan by på flotte attraksjoner, shopping, og kulturopplevelser.

 

Anbefalte hotell i Genova

De aller fleste turister som besøker Genova velger å bo på hotell i den historiske sentrum, eller gamlebyen i Genova om du vil. 

Bor du på hotell i gamlebyen, så har du et perfekt utgangspunkt for å utforske Genova til fots. Du slipper da å stresse med taxi eller annen offentlig transport for å komme deg rundt i byen.

Et annet populært område å bo i Genova er havneområdet Porto Antico. Området ligger like ved gamlebyen, og huser en rekke av byens populære attraksjoner.

Her har vi plukket ut tre gode hotellvalg i Genova, som alle har en sentral og praktisk plassering. Alle tre hotellene får dessuten jevnt over veldig gode tilbakemeldinger fra gjester som har bodd der tidligere.

 

NH Collection Genova Marina

NH Collection Genova Marina ligger veldig flott plassert ved vannkanten i sentrum av Genova. Fra hotellet har du kort vei til akvariet i Genova, gamlebyen og havneområdet.

Hotellet er oppført med fire stjerner, og har forholdsvis store og komfortable rom. Det anbefales å velge et superior rom, slik at du får utsikt mot sjøen.

Ønsker du å kjenne sjøluften og nyte det rolige havneområdet, samtidig som du har kort vei til Genovas severdigheter, så er dette hotellet for deg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Grand Hotel Savoia

Grand Hotel Savoia er et av Genovas fineste luksushoteller, som gjerne også besøkes av kongelige og kjendiser. Her finner du rikelig med marmor, elegante lysekroner og antikke møbler.

Hotellet er et klassisk femstjerners hotell, med store og elegante rom, og plenty av fasiliteter. På toppen av hotellet finner du en takterrasse med nydelig utsikt over Genova, mens i kjelleren finner du hotellets eget spa.

Hotellet ligger midt i det historiske sentrum av Genova, med kort vei til det meste som er å se og oppleve.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Melia Genova

Melia Genova er et nydelig femstjerners hotell med sentral plassering i et rolig sentrumsområde av Genova. Fra hotellet er du en kort gåtur unna hovedgaten og gamlebyen. 

Hotellet holder høy standard, med flotte, romslige og moderne innredet hotellrom. Hotellet har også et lite, men fint spaområde.

Totalt sett er dette et av de aller beste hotellene I Genova, basert på tilbakemeldingene fra gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Genova

 

Den historiske havnebyen Genova

I middelalderen var Genova en av verdens mektigste havnebyer, og dette merkes selv om den har mistet viktigheten sin i senere tid. Man kan se den gamle makten i form av alle de vakre og ekstravagante bygningene og kirkene rundt om i byen, for disse er det ikke noen mangel på.

genova reiseguide

Dersom du er glad i å vandre langs koselige, trange brosteinsgater mens det er utrolige byggverk på hvert hjørne, så er Genova byen for deg. Havna er også fortsatt livlig selv om den ikke lenger er blant verdens mest brukte, og i dag er det mange småbåter å se på fra bredden.

 

Reise til Genova

Genova er en flott destinasjon for dem som ønsker å tilbringe noen timer på stranda, for det er nemlig flere flotte strender i byen. Havnebyen grenser mot Middelhavet, så på sommer og høst er det stort sett gode temperaturer i vannet, selv om både land og sjø oppleves som nokså kaldt på vinterhalvåret.

Italia er et relativt dyrt land å besøke, og selv om Genova er litt rimeligere enn Roma, er det fortsatt langt ifra noen billig by. Både klær, mat og hoteller koster en del penger, og dette er ikke plassen man reiser til hvis man vil spise middag på restaurant til hundrelappen. Som med resten av Italia betaler man med euro her.

Den typiske turist i Genova er livsnyteren som liker å vandre langs historierike og vakre bygninger i sola, mens man koser seg med en italiensk gelato eller kanskje drikker en kaffe på en av de mange koselige kaféene i byen. De fleste som drar til Genova blir der i to eller tre dager, og reiser enten videre til andre deler av Italia, eller returnerer hjem når helga er over. Det er ingen norske flyoperatører som flyr direkte til flyplassen utenfor Genova, så man må regne med minst én mellomlanding, og en reisetid på mellom 4 og 6 timer før man lander.

I Genova serveres det naturligvis italiensk mat i verdensklasse, men denne havnebyen har spesialisert seg på fisk og annen sjømat, så det er ikke like sterke tradisjoner med pasta og pizza her som i andre deler av landet. Det gir dermed en glimrende mulighet til å oppleve hvor god italiensk sjømat kan være, men det er selvsagt ikke vanskelig å finne restauranter som serverer annen mat om man skulle ønske det.

Dersom man ønsker å shoppe, så er Piazza Ferrari-torget en god start. Her er det et stort utvalg av luksuriøse butikker som selger det nyeste innenfor mote. I nærheten ligger det også mindre butikker som selger rimeligere ting, i tillegg til typiske turistbutikker hvor man kan kjøpe med seg suvenirer. Det mangler heller ikke på antikvitetsbutikker i Genova, og dette er en god by for alle som liker å gå på skattejakt i slike butikker.

 

Severdigheter i Genova

Det er mye spennende å se og oppleve i Genova, og i likhet med resten av Italia er det et stort utvalg av fantastiske kirker og andre bygg som bør oppleves i løpet av reisen. Her kan du lese mer om de ti mest populære attraksjonene i byen.

 

Aquarium of Genoa

Aquarium of GenoaAquarium of Genoa kan man se et stort utvalg av organismer som bor under havoverflaten, og regnes som en utrolig flott opplevelse for både barn og voksne. Her kan man se alt fra småfisk til store delfiner og sjøkuer, og alt i mellom. Dette er en av Europas største og flotteste akvarier.

Palazzi dei Rolli

Palazzi dei RolliPalazzi dei Rolli er en serie med palasser i Genova, og sammen med gatene Le Strade Nuove er de på UNESCO sin liste over verdensarvsteder. Dette er utrolig vakre palasser i flotte omgivelser, og et obligatorisk stopp når man er på tur til Genova. Noen av palassene er åpne for publikum, men ikke alle.

Basilica di Santa Maria di Castello

Basilica di Santa Maria di CastelloBasilica di Santa Maria di Castello er en stor kirke i Genova som stammer fra 900-tallet. Selv om fasaden i seg selv er verdt besøket, er det innsiden av kirken som virkelig er verdt å sjekke ut. Det er nemlig en stor samling av unike gjenstander som forteller mye om Genova sin historie, og en god guide gjør det hele til en utrolig opplevelse.

Spianata Castelletto

Spianata Castelletto utsikt over genovaSpianata Castelletto er en balkong som gir Genovas aller beste utsikt. Fra dette punktet kan man se så godt som hele byen i panoramautsikt, og naturligvis er attraksjonen mest populær ved solnedgang. Her gjelder det bare å huske å ta med kameraet!

Chiesa del Gesu e dei Santi Ambrogio e Andrea

Chiesa del Gesu e dei Santi Ambrogio e AndreaChiesa del Gesu e dei Santi Ambrogio e Andrea er en kirke som er kjent for sitt vakre interiør. Det ble bygd på 1600-tallet, og er utsmykket med de utroligste kunstverk, pyntegjenstander og takmalerier. Dette er også en kirke som er verdt besøket når man først er i byen.

Museo Diocesano Chiostro dei Canonici di San Lorenzo

kunstmuseum i genovaMuseo Diocesano Chiostro dei Canonici di San Lorenzo er et kunstmuseum som tar for seg kunst fra Genova sitt nærområde, helt fra 2 000 år gamle arkeologiske utgravinger til moderne kunst. Bygget i seg selv er dessuten helt utrolig, og mange mener at det er en av Genovas vakreste bygg.

Chiesa Di San Donato

Chiesa Di San DonatoChiesa Di San Donato er nok en kirke i Genova, og også denne bør oppleves fra både utsiden og innsiden. I motsetning til de andre kirkene på denne lista er det en nokså liten kirke, men likevel er den verdt et besøk for alle som er interessert i vakre kirker.

Boccadasse

Boccadasse genovaBoccadasse er nesten som en liten fiskerlandsby i utkanten av Genova, og er uten tvil en av de fineste plassene i hele byen. Her er det mange koselige restauranter, barer, og kaféer langs sjøen, og alle disse byr på en helt unik atmosfære man sent kommer til å glemme.

Passeggiata Anita Garibaldi a Nervi

Passeggiata Anita Garibaldi a NerviPasseggiata Anita Garibaldi a Nervi er en turløype hvor man kan vandre langs kysten for å se en rekke vakre områder i og like utenfor Genova sentrum. Løypa er omtrent 2 kilometer lang, så den kan godt nytes i et rolig tempo mens man tar bilder av utsikten og de vakre bygningene underveis.