Milano

inneholder annonselenker

Med et rykte som verdens motehovedstad, er Milano en by der tradisjonell sjarm møter det moderne storbylivet.

Milano havner kanskje litt i skyggen til Roma, Venezia og Firenze når det kommer til turistbyer i Italia, men er uansett en by som har mange severdigheter og opplevelser. Byen ligger helt nord i landet, og er med over 1,3 millioner innbyggere den største innlandsbyen i det nordlige Italia. For turister et byen blant annet kjent for sin enorme mengde motebutikker og moteshow, så dersom du ønsker å dra på en alle tiders shoppingferie i Europa, så finnes det neppe noe bedre reisemål enn Milano.

Storbyen Milano strekker seg over et svært område, og mange velger derfor å benytte seg av leiebil for en optimal ferie. Milano har nesten 1.4 millioner innbyggere og er således en forholdsvis stor by. Severdigheter og attraksjoner ligger godt spredt med store avstander imellom, slik at man bør sette av god tid til en ferie her dersom man vil oppleve alt den italienske byen har å tilby.

 

Anbefalte hotell i Milano

Midt i hjertet av Milano finner du brosteinsbelagte Piazza Duomo i centro storico, med katedralen Duomo di Milano, som er Milanos mest kjente severdighet. Byen utvider seg så i sirkler ut fra dette historiske sentrumet.

De fleste som besøker Milano velger å bo her, i det som kalles Zona 1 Centro Storico. Her bor du midt i hjertet av Milano, og du i gangavstand til det aller meste av det Milano har å by på.

For å hjelpe deg på vei har vi her plukket ut tre flotte hotell i Milano, som aller ligger svært sentralt til.

 

Mandarin Oriental Milan

Besøker du Milano for en spesiell anledning, eller vil du rett og slett bare bo et av de aller fineste hotellene byen har å by på? Da kan vi anbefale Mandarin Oriental Milano. 

Hotellet ligger i en rolig sidegate i det fasjonable Quad d’Oro distriktet, som er pakket med byens mest eksklusive butikker. Her bor du midt i smørøyet, selv om det inne på hotellet føles rolig og avslappet.

Dette er et kostbart 5-stjerners luksushotell, men så er til gjengjeld standarden også der etter. På hotellet kan du nyte et nydelig spa, eller spise fantastisk mat i hotellets restaurant, Seta, som har to Michelin-stjerner. Ønsker du deg det beste i Milano, er Mandarin Oriental hotellet for deg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Square Milano Duomo

The Square er at adskillig mye billigere hotell enn Mandarin Oriental, men standarden er ikke dårlig av den grunn. Her bor du midt i hjertet av Milano, med kort vei til Milanos mest kjente severdigheter. 

Fra hotellet bruker du for eksempel bare fem minutter på å gå til Piazza del Duomo. Det er dessuten kort vei til både trikk og t-bane, for de som virkelig vil utforske Milano.

Hotellets fasiliteter holder også høy standard. Det er god plass på rommene, med store vinduer som går fra gulv til tak. På toppen av hotellet er det en nydelig takterrasse, hvor du nyte god mat og drikke.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Senato Hotel Milano

Senato Hotel er et stilfullt boutique hotell som ligger i elegante via Senato. Fra hotellet bruker du ikke mange minuttene til Via della Spiga, en av Milanos mest eksklusive handlegater. 

Svart, hvitt og gull dominerer det stilrene og elegante interiøret, med skreddersydde møbler laget av milanesiske håndverkere. Rommene har solide eikegulv, skrivebord og store senger. Gjennom de store vinduene strømmer lyset inn, og gjør rommene lyse og trivelige.

I hotellets hage kan du nyte hotellets nydelige frokost, eller bare slappe av med noe godt i glasset. Senato Hotel er et lekkert hotell i et av Milanos beste nabolag. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Milano

Reise til Milano

Milano er et forholdsvis varmt sted å oppholde seg om sommeren, og anbefalt reisetid er i perioden mai til september. Da kan man få gode temperaturer, noe de fleste nordmenn er interessert i når man reiser utenlands. Det går ikke alt for mange direktefly til Milano, men i sommerhalvåret er det mulig å komme seg dit uten å mellomlande. Som medlem av EU så praktiserer Italia og følgelig også Milano euro som offisiell valuta. 

Prisnivået i Milano er varierende. Midt i sentrum kan det oppleves som noe dyrt å både overnatte, spise og definitivt shoppe. Med alle verdens motemerker vegg i vegg skrus ikke prisen akkurat ned. Allikevel er prisnivået i Milano generelt lavere enn i Norge. Det anses som sikkert for norske turister å reise til Milano, men man bør være obs på lommetyveri. Drikkevannet fra springen anbefales ikke til annet enn pussing av tenner.

 

Hoteller og restauranter i Milano

Italiensk mat bør være kjent for de fleste, med alt fra spagetti, pasta og kjøttboller til den velkjente italienske pizzaen. Du finner naturligvis massevis av slike restauranter i Italia, som er ekstremt stolte av maten sin. Husk også å kjøpe deg en ekte, italiensk iskrem på torget i gamlebyen. Milano florerer også av restauranter med kjøkken fra andre land, og det ligger en del asiatiske restauranter her.

Å finne hotell i Milano er sjeldent noe problem, men de ligger på alle kanter av byen, og derfor er prisnivået svært varierende. Generelt vil det oppleves som dyrt å overnatte sentralt i byen, men det kan være lurt å finne ut hvor de fleste severdighetene befinner seg, slik at man skaffer seg et hotell i nærheten og sparer penger på transport. Leiebil er for øvrig en god idé når man besøker Milano, men det kan være hektisk i sentrum.

 

Severdigheter i Milano

Milano er en historisk viktig by med mange severdigheter og bygg som er flere hundre år gammel, men også et motemekka av en moderne shoppingby. Du skal ikke se bort fra at du ser mange kjendiser på ferie her som svir kortet sitt i designerbutikkene som ligger sentralt – men byen har mer å by på enn som så.

 

Katedralen i Milano

katedralen-i-milanoDen største turistattraksjonen i Milano er byens største og mest berømte katedral – Il Duomo. Den har stått siden slutten av 1300-tallet og er et gigantisk og mesterfullt byggverk, som faktisk er en av verdens største kirker. Med over 3000 statuer er det nok av dekor her, og det er et menneskelig byggverk du må få med deg.

Fotballkamp på San Siro

san-siro-stadionMilano er hjemby for ikke bare ett – men to verdenskjente fotballag. De fleste kjenner dem som AC Milan og Inter Milan, men det alle ikke er klar over er at de deler samme hjemmebane. Den heter San Siro og rommer 80 000 tilskuere, og det å se en fotballkamp her er en opplevelse for livet. Kanskje er du heldig og får tak i billetter til rivaloppgjøret mellom de to lagene – da kan du se frem til en fantastisk kveld.

Nattverden av Leonardo da Vinci

Det berømte maleriet til Leonardo da Vinci som tar for seg Jesus’ siste måltid med disiplene er hans kanskje mest berømte mesterverk, og det står utstilt i Santa Maria-klosteret. Det er over åtte meter bredt og fire meter høyt!

Galleria Vittorio Emanuele II

severdigheter milanoDu trodde kanskje dette var et kunstmuseum? Men nei da, Galleria Vittorio Emanuele II er faktisk et av verdens eldste kjøpesentre. Det ligger midt i sentrum av Milano og strekker seg over fire etasjer, og har butikker og restauranter i alle prisklasser.

Sforza Castle

sforza-castle-milano

Dette er selve slottet i Milano, og en severdighet du ikke vil gå glipp av. Det ble reist på 1500-tallet og har i mange år vært et av de største fortene i Europa. Nå duger det mest som turistattraksjon, men det er helt klart et mektig byggverk man har med å gjøre.